Imam bencinarja 2.0 in mi je zakon, prevozim 10.000-13.000km letno, ?e bi delal 20.000-30.000km letno, bi se verjetno odlo?il za dizlerja. Tko pa sploh ni upravi?en nakup novga avta, glede na potrebe, v bistvu samo lokalna vo?nja in se ve?krat vpra?am a mi je treba tega.
Ne vem od kje ta fama, da mora? delat ne vem koliko tiso? oz. stotiso?ev kilometrov, da ima? lahko dizla.
Jaz delam tam od 12-13000 na leto in vseeno ne bi vzel benzinarja.?e vedno se vozim ful ceneje, servisi so kar pride materijal in olje.
In ?e ne vem kateri? naj napi?em- za isti navor bi moral vozit MPS-ko in potem...?ejki,help me.
Po zandjem takanju sem imel prvi 250 km porabo 6,4, nato sem imel nekaj relacij po regionalkah, kjer je zaradi prometa in tudi spo?tovanja predpisov poraba do 620 prevo?enih km padla na povpr?no 5,5 l/100km. Izr?un ka?e, da sem z ne?no vo?njo porabil 4,2 l 100 km.
BC ka?e naslednja 2 podatka:
Zadnjih 620 km je torej prevo?eno s porabo 5,5 l/100km
Zadnjih 1568 km pa s porabo 6,0 l/100 km. (40% AC 130-140 km/h po ?tevcu)
V obeh slu?ajih je povpre?na 52 km/h. Torej tu so regionalke, kjer se zaradi prometa in omejitev vozi do 90 km/h s precej omejitvami, vo?nje po naseljih, kjer zaustavljanja na semaforjih, pa tusi kak po?asne? ki vozi 60-70 km/h.
Na isti relaciji 97 km je v eni smeri bila poraba zaradi hitrej?e vo?nje 6,4 l/100km, za nazaj pa 4,2 l/100 km. ?asovno pa ni bilo velike razlike, nekje 5-10 min.
Ps.:
Pozabil sem navesti, da sem v zadniji rezervoar goriva dodal Megasel. Za sedaj ne morem re?i, ali je kaj malega vplival na porabo. Jutri pa menam ?e morotno in menjalni?ko olje. C5_III dobi Golda in GT, nato gre po kakih 500-1000 prevo?enih km ponovno na tester. Prvo testiranje je pokazalo 1X169,29 KM, 1X pa 167,91 KM (tovarna zagotavlja 163 KM), potem pa bomo videli, koko vsi trije aditivi vplivajo na rezultat.
Dobra poraba samo ni? kej pretresljivega.Jaz imam z mojo MAZDA I generacije po regionalkah z ta mehko nogico tudi pod 6/100.Zadnji? smo ?li v N.Gorico, po ?ivem ledu po italijanski strani na avtostradi in sem vozil tja do 90/uro, poraba po BC-ju je bila 5.5l/100.In moj BC ne la?e trenutno ni?.
Imam pa sedaj samo mestna vo?nja, trenutna poraba 8.5/100, kar je za moje pojme odli?en rezultat.
Zdravo, prevo?enih imam 95.000, imam pa relacijske voznje, Novo mesto- ljubljana, in se mi res zdijo ?voh lu?i, ko me k?n avto prehiti ( opel inignia, bmw-ji, itd) pa ima tudi xenon-ke se mi zdi da se kr dan nard i. Nevem a je mozno da so ksne kitajske ?arnice notr al pa da so te ?e tok slabe
Tejle, ki te prehitevajo imajo vgrajene veliko bolj?e in novej?e xenon reflektorje.Ti tak?ne svetlobe na tvojem ne bo? imel z nobenimi xenon ?arnicami.
imam eno vpra?anje glede zimskih gum, pa bom napisal kar tu (da ne odpiram nove teme).
Na svoji ?estici imam zimske pnevmatike Continental TS, ki pa so ?e zelo pri koncu in jih bom raje zamenjal ?e kar to sezono. Zanima me katere zimske gume priporo?ate?
Zdele sm vozu ve?inoma kratke razdalje cca 10km vsake tolk ?asa relacijo 100km prej pa isto pa sm mel porabo 7.5 max
Jaz imam tudi sedaj pozimi po BC-ju 8,5l/100 druga?e pa od 6,5-7,5. Bom videl,koliko sedaj realno odstopa zaradi webasta.
Je pa res,da delam same majhne razdalje in se webasto vsaki? pri?ge.
Za primerjavo;kolega z bmw 1.6 benzinar ima identi?ne relacije v slu?bo in po mestu in ima povpre?je 12-13 litr?kov.Tako, da je normalno, da je pozimi ve?ja poraba.
res hvala za odgovore, bila sem na Mazda servisu in so rekli da je kriva lambda sonda in da me to pri njih stane cca 300 eur, vauu, skoraj me je kap, zdaj i??em druge variante.
?e eno dodatno razlago, ?e se kdo spozna, poleg sonde so mi omenjali ?tevilko ena, kaj to pomeni,
komaj da sem informacije izvlekla iz njih, so bili ful te?kobesedni, a sem odkrito povedala da je zame to ful drago, hvala, neva
Sej ponavadi so na uradnih servisih (vsaj tukaj pri nas na obali) ful te?kobesedni pa tudi zelo redkobesedni.
Se pa razgovorijo, ko je treba pla?ati, kaj vse so pregledali in popravili, pa da je ?e popust zdraven v?tet,
pa da so pa? dragi kosi pa bla...bla...bla.
Se enostavno obrne? in gre? "te?kobesedno" ?im prej ven.Jaz sem bil pri njih zadnji?, ko je bil ?e avto v garanciji. Poi??i alternativno mo?nost kot pri medicini.
Meni je tudi riknu radio(CD enota) bose -najprej leva stran ni delala zdej pa niti desna.Se pravi, da ne dela sploh.
Meni je naj?ibkej?i ?len v mazdi 6 prve generacije ravno tole bose ozvo?enje, ki je za eno mo?ko spolovilo vredno.Raje bi videl, da ga ne bi imel v avtu, bi se dalo vsaj kaj nadgraditi, tako pa s temi 2 Ohmi ni ni? kaj za tikat,razen menjat vse skupaj.?al mi je predvsem, da je preve? dela in stro?kov za vgradit kak?en res kvaliteten aftermarket radio (kot je recimo moj Alpine), ki brez oja?evalca (4x25W,isto, kot je bose oja?evalec)
samo z svoji vgrajenim ampom odpihne z jakostjo in kvaliteto ta Panasonic, ki je v mazdi 6.
Ve? kupovanja na tr?nicah in direktno od pridelovalcev hrane, da se pove?a doma?a potro?nja
Res je, samo bi se hitro ustavila baraka, ker bi zmanjkalo hrane za vse.In spet bi se na?li pacienti, ki bi kupovali ?ez v italiji na tr?nici in prodajali na na?i tr?nici kot pristno doma?e...po mo?nosti ?e bio zdraven.
Dokler ne bodo naredili reda pri prodaji oz. sledljivosti realnih kilometrov, bodo take zgodbe vsakdanje.
Ko pa bodo par tem dilerjem stopili na prste in jih zaprli za par let mislim, da bo po?asi nastal red.
Sem pravkar prodal avto in naj vam ne povem, kak?ni pacienti oz. debili kli?ejo in kaj vse predlagajo, da bi bilo dobro zame.?e niti ne stopijo iz avta ?e skozi odprto okno blejejo, da je avto na sliki lep?i, da je vse gnilo.
In to vse, da bi zbili ceno in pozneje zaslu?ili par sto evrov.Bljak.
Pa si ziher, da niso samo tole krizo napihnili le in samo zato, da bi se ljudem zmanj?alo pravice, ker kaj je najbolj idealno kot to, da lahko za vsak drasti?en ukrep ka?e? s prstom na krizo.
Kje pa so ukrepi, ki bi krepili gospodarsko rast - ni ni... tudi knjigica 10+100 je romala v zgodovino. Sam nekaj je jasno ... al so lagali takrat, ko so predstavljali volilne obljube ali pa la?ejo zdaj. Zdej si pa naj vsak izbere razlago, ki mu pa?e.
Sej niti ni kaj naredit za gospodarstvo.So ?e naredili kar so imeli v zadnjih 20.letih.Ni?.
Vsa napihnjena gospodarska rast je ?la na ra?un gradbeni?tva, ko se je delal avtocestni kri?.
Ko se je le-ta kon?al so pri?li na plan vsi okostnjaki in realna slika se je pokazala, kje smo mi z gospodarstvom.Kakor sem ?e enkrat omenil razen ducat dobrih firm, ki tr?ijo svoje ime in izdelke vsi ostali izdelujejo ve?inoma samo polizdelke in ?e tej so tretji ali ?e slab?i na lestvicah dobaviteljev.Pa ne mislim po kvaliteti.Po kvaliteti se verjetno lahko kosamo tudi z nemci (po mojih izku?njah z delom v avtomobilski industriji).In ko pride kriz(ic)a najprej odletijo tisti dobavitelji na repu.In to se je tudi zgodilo pri nas.
Po mojem bi morali za?eti tr?iti tisto, v ?emer smo bili neko? dobri in obvladamo, pa tudi imamo tega v izobilju-kvaliteten les.Se pravi,izdelovati bi morali spet prvoklasno pohi?tvo iz pravega lesa (ne iz iverke) ki bi bilo
"premium" kvalitete.Vedno se najde dovolj kupcev, ki prisegajo na kvaliteto tudi ?e je vi?ja cena.
Nadalje bi lahko izva?ali OBDELAN les in ne hlodov, pa da potem kupujemo ta isti les (v obliki desk in polizdelkov)od tujcev po desetkratni ceni.
Nadalje-kmetijstvo.Ne mi re?t, da se ne da proizvajati kvalitetnih pridelkov po zmernih cenah (vse do ?ita).
Sami sebe bi lahko zalagali z hrano pa ?e izva?ali bi jo.Samo prej bi morali investirati v namakalne sisteme
in protito?ne mre?e in ne vse prepustiti ljubemu bogu in potem tarnati, kako ni ni? uspelo in naj dr?ava da.
To je treba investirati takrat, ko ti dobro gre in ne samo kupovati makin in graditi dvorcev.
V tujini se te?e na dolge proge in se gradi po?asi in po?teno iz generacije v generacijo.
Pri nas pa bi vsi ?printali oz. ?e bolje, najraje bi prevozili ta ?print v kak?nem AMG-ju.Je hitreje...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Dizla sem probal in me je res vrglo na rit;po mestu je bila poraba 6l.Po mojem ga bo Boss sprvil na 4 lit?ke.
Sem se pa pogovarjal z prodajalcem in za benzinarje ni imel kaj pohvalnega glede porabe-mogo?e malo manj kot predhodniki.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani