Will they dyno the car OR will they go off the original power?
I will be able to put the car back to standard but would prefer not too.
I will talk to my cousin and get him to call them for me.
Thanks for all your help.
I hate it here as we have speed camera's everywhere now (nice revenue for austalia) and limit is only 100. Makes no sense but we have large capacity engines and such a small speed limit.. On my 8klm trip to work i would say there is no less than 12 speed camera's. Lovely isn't it. Basically now every set of lights has a fixed speed camera here..
Just keep that in mind if anyone comes to australia..
As stated in traffic licence, noone is Dynoing the car for technical inspection (that's for police )
But they will measure Co2...which in Europe is a bit strict
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
There is absolutelly no constraint on RHD or horsepower limit on the cars by the law. IT is simple, more HP, more you pay for insurance in Slovenia.
Regarding registration, if you will stay here with permanent address, then you cannot use it as foreigner (like having a job here temporarelly), so you will need to do import in fact, I don't have exact info but I think it goes like this:
- tehni?ni pregled AND slovenian homologation issued by contracting party in SLO
- paying import AND TAX (This can't be avoid)
- then you can insure and register te car
But the trick is in homologation, if car is regular factory one, no sweat, but if it is tuned or somehow changed it can be a problem, as each change on the car needs to be homologated, if you done this already down under, can be easier probably
Neverteless there are also different options, like temporary registration, registration as foreigner etc etc etc
I think the best address is that your family contacts AMZS or registration office on 'Ma?kova' in Ljubljana or LPP in Ljubljana - they will have all the infos.
Second option is to contact someone that sells used cars anywhere in Slovenia, that can do the job for you!!!
Chiers Mate
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Za potrebe ?olanja monta?e sistemov za avtoplin potrebujemo ve?je ?tevilo vozil. ?olanje se izvaja pod mentorstvom in nadzorom in?truktorja z pridobljenim certifikatom proizvajalca sistemov za avtoplin. Samo monta?o pa bodo v okviru programa izobra?evanja izvajali izku?eni mehaniki in podjetja, ki u?ivajo na podro?ju avtoservisne dejavnosti ugled pri svojih strankah.
Nudimo vgradnjo kvalitetnih sistemov, ve? na strani http://www.populi.si/index.php?page=shop.b...op&Itemid=4 , kjer si interesenti lahko ogledate celotno ponudbo vklju?no z detajli monta?e (ve? v manijih na levi strani strani).
Vozilo pridobi v programu ?olanja kvaliteteno in?talacijo po izbiri lastnika, vgrajeno, nastavljeno in testirano po navodilih proizvajalca in vso dokumentacijo za izvedbo homologacije vozila.
Cene vgrajenega materiala so objavljene na http://www.populi.si/files/Populi%20-%20EG...k%2003-2010.pdf . Za ceno kompletne vgradnje pa po?ljite e-mail z opisom va?ega vozila na populi@siol.net ali broni@populi.si ali pa za ve? informacij pokli?ite na telefon 040 248 147.
torej u?ili se bi na na?ih avtih pa ?e pla?at je treba???
ta ?rne so, ta zelene se gradijo - lahko re?emo imajo jih malo (po km ve? kot mi), ampak gradijo pa jih ?e 2x ve? - pri nas je to prvi izgovor za ceno vinjete....
ja kot je rekel alex nakup ni vedno edina sansa, so tudi rabljeni na bolhi za pol cene s kako mini prasko, pa so isti (se zal ti ni ko ga nalagas da bos kej unicil)
Ce pa kdo rabi 1x na leto mu tudi jaz posodim....
, dobro sta se razpisala, z ve?ino se strinjam, ampak nekako moram re?it problem prtljage/placa. Bodisi kufer, karavan, oboje al pa doma?e direktive... ampak su nekako dvomim, pa tudi sam sem se razvadil da ?uda stvari vozimo okoli...
Back to topic: kak nasvet, izku?nje glede nosilca in kufra?
odvisno dolge sportne torbe in smucke dolg in ozek, za vse ostalo pa un kvadraten
za kolesa poleg tudi dolg in ozek ala tole (pa litre glej)
Sre?a (?e) ne... sem za?el pri ?tirih letih pa se da zelo hitro zmenit kaj gre zraven in kaj ne. Ker ?e bi upo?teval vse ?elje bi bil tud selitveni kombi premajhen, ?al.
Druga? pa nisem nasprotnik truge, ?e je treba raznorazne pripomo?ke notr napokat ampak mislim, da na dopustu na morjo bo pa tiste tri tedne ?lo tudi brez bicikla ipd, al ne. V moji mladosti smo se ?tirje peljali z Jugotom brez prikolic in prtlja?nikov na strehi tudi za tri tedne na morje - pa je blo ?ist ok
Mal preve? dana?njo mularijo razvajamo , a ne?
o ve?, jaz prekolesarim s tamalim ogromno....ne gre se samo za mulce....
Pa sej ve? da zame je avto ?ival, oz. samo pripomo?ek in ga nimam da ga gledam.....
ma famiija je familija nima? kaj. Jaz sem imel vedno karavana pa trugo, enako sedaj na CX7. Ko mora? napokati, sanke, vozi?ek, dvoje smu?i...itd itd je truga idealna, vrzes vse not in je mir, prostor ostane za normalne re?i v prtljazniku itd....
Ko enkrat das kaj daljsega ali vecjega not je konec s prtljaznikom, in ce hoces do ene stvari moras velikokrat vse ven dat....
Vsaj pozimi je truga zakon
Boss no?em bit zloben ali nesramen, ampak verjetno nisi imel izku?enj z manj?imi otroci, njihovimi pripomo?ki, igra?ami, plenicami in ostalimi ?eljami.... . Ni dopust brez najljub?ega kolesa ali lopate...
Ne bi forsiral ni?esar, navsezadnje je minilo ze 2 leti, tako da v tem ?asu verjamem da se tehnika razvija, predlagam ti le da poslu?a? uporabnike ne prodajalce...
Kaj pa drobnemalenkosti poleg? To je redni servis - bremze, brisalci itd
Je mal drazje vseeno, no ni pa tako hudo...
Ej pada e mogo?e ne razumeva - jaz nimam ni? proti cx-7 z dizlom, le ?e me kdo vpra?a kaj bi izbral, bi gladko odvrnil dolgoro?no je stro?ek (LPG seveda) enak, a 260 konjev ki vle?e od 3.000 pa do 6.800 v vseh prestavah je nekaj nenadomestljivega....
ma?ina trga gate, ?e posebej od 80 na uro naprej
pozabili ste glavne nosilce schengena in eu, kjer je benz veliiiiiiko drazji....je pa res da je tudi zelo boljsi, saj imajo tudi stroge kontrole in merila.
P.S. Boss kaj je sedaj s tisto kantico??? :ne vem:
Saj to bo najbr? v kon?ni fazi odlo?ilno, bi bilo pa lepo sli?at ?e koga, ki ima sistem od Plineksa ali pa Prinsa na CX-7...
tezko bos nasel, samo 3 so pri plinexu...in to predelane en mesec nazaj....
SIGAS sistem imam od 2008....in takih je kar nekaj...
Tako da probaj najti preko plineksa, s Sigasom smo domenjeni da smo reference brez problema, ce pa te hoce pridobiti naj se potrudi ion ti da zadovoljno stranko
Predvsem bodi pozoren na vprasanja - koliko naredijo s polnim tankom bencina (ce res gre samo na plin, vkoliko naredi samo 2.500-3.000km gre potem za kombinacijo plina/bencina in ti prodajajo samo bu?ke)
performanse ko avto pritegnes do konca
poraba olja (ceprav je en mesec boz tezko nasel odgovor)...
Pri tartariniju avto dela kot na benz in je le redno servisiran
Poi??i te odgovore pa se odlo?i.
imamo pa mislim da tukaj M6 ki je plineksov, in je imel za?etne probleme (poi??i po forumu in ga kontaktiraj kako je danes)
p.s. v na tem forumu so mislim da 3 CX-7 LPG - se uporabnik kerr in se en, vse najdes tukaj - mislim da se ne motim da je kerr na tartariniju ne vem za tretjega
Danes sem testno vozil Cx-7 diesel, ker me je firbec matral kolk je kej na tem, da je diesel res tolk neodziven kot trdijo.
Resnica je ?ist druga: zelo lepo potegne v vseh obratih tudi v peti in ?esti. Pospe?ek do 100km/h pa je resni?no u?itek.
Kjeje Luki? sli?al glasnost motorja mi ni jasno razen ?e je prej testiral kako premium znamko za 2x tolk ke?a kot je tale SUV. Pri 120-140km/h so se namre? sli?ale edino zimske gume.
Poraba se giblje nekje okrog 7,5 -8,5 l/100km.
V glavnem tole je ?ist spodobna alternativa turbobencinarju:
Aja Jures - ima 19" colska kolesa - sploh si nisem upal vpra?at kolk pride ena zimska guma, ?e bi jo kupil pri Mazda dilerju. Ima radar za mrtvi kot, ima pametne ?migav?ke, ima rikverc kamero, ki je celo uporabna pa ob?utno premehek volan, ki pri AC-vo?nji da premalo povratnega odziva.
Vpra?anje: a bi mel? bi, brez razmi?ljanja
pa madona, ti to ne pove?!!!!! soler
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
LPG Hrva?ka OMV 0,586?
LPG Agip Madzarska 0,557?
:ne vem:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani