vozim CX-7 in vidim, da vas je kar nekaj, ki "jo" ima predelano na plin. Po informacijah naj bi se zadeva obnesla, me pa zanima kje ste naredili predelavo? In ?e kak?en opis izku?nje bo dobrodo?el!
10x
G.
mas na zs....ja mislm da smo ze 3je tukaj na plin.
kateri konec pa si ti?
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Ko sem kupoval pa? ?e ni bilo dizla, ampak po ceni kot je sedaj za ta avto je verjetno ne bi kupil - ne dizla niti bencinarja. Sej avto je super, ampak 37 jur?kov... to je kar dosti. Bi raje vzel tanovega Sorentota - ve? prostora, mo?nej?i dizel motor, precej ni?ja cena.
Ampak lani sem jo pa dobil 3 mesece mlado (oprema Revolution) za 28 jurjev - za ta denar takrat nisem mogel nikjer dobiti ve?
no tle si pa zadel eno veliko bistvo, tudi jaz sem leta 2008 dobil novo cX7 revolution 2.3 za 31.000? + bluetooth in senzorji spredi-zadi.
Danes je osnovni avto 37.000 po ceniku, ocitno ze zastopnik kri?i, vzami dizla...... :ne vem:
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Sem nov na forumu. Predusem zato ker mi nekaj ne da spati.
Tudi jaz bi rad postal lastnik mazde, in sicer model 323 sedan, l99. motor 1.5i 16v.
Avto imam ?e nagledan in moram re?t, da me je na testni vo?nji zelo fasciniral.
Imam pa nekaj pomislekov, saj ima motor prevo?enih 290000km.
Lastnika poznam in vem da je bil avto redno servisiran in vzdr?evan, vo?en pa je bil na dalj?e razdalje, ve?inoma po avtocesti. Rekel je da popije pol litra olja na menjavo (cca.15000km). Pred kratkim je bil narejen veliki servis, : jermeni, vodna pumpa...itd
Jaz bi z avtom delal pribli?no cca 10-12k km letno.
Bi bil kdo tako dober in napisal kaj iz izku?enj, kaj lahko pri?akujem od tak?ne kilometrine. :ne vem:
Hvala!
l.p.
Pricakujes lahko le mirno vo?njo naprej....
Imam eno vpra?anje.O?e vozi megana coupe-ja sedaj pa bi rad dal letne gume na plati??ih gor na avto z dimenzijami 195/50 R15.
Sedaj pa me zanima ?e lahko dam te komplete na avto nrez da grem na homologacijo? Spodaj sem navedel dimenzije ki pi?ejo v navodilih od avta?
Za plati??a pi?e: 5,5B13-5,5J14
6J14-6,5J16
Dimenzije pnevmatik:175/70 R13T
175/65 R14T-175/65 R14H
185/60 R14H-195/50 R16V
homologacija obvezna, predvsem pa poprej preveri na 'kalkulatorju gum' ce je obseg teh ki zelis dati gor enak tistim homologiranim, drugace ti bo vse lagalo v iber....
ce primerjas 195/50 16 proti 195/50 15 ima 15 colka 8cm manj?i obseg, oz 24 obratov manj na km....in je tako kot je rekel Labi bolj podobna tisti 185/60 R14 - sme?no
Zgleda, da je moja tema zajadrala malo v druge vode… Me pa izklju?no zanima 2.2 dizel motor in ali ima +- 2s do 100Km/h zame to sploh ni bistveno . "Jures" hvala za link na test. ?e vedno imam vpra?anje glede TCS-ja. Kak?na je razlika na terenu, ?e je tcs v?gan ali pa izklopljen?
LP
Ne vem ker ga ne morem izklopit - v glavnem po snezni podlagi se nisem mogel zabavati - jaz sunem avto pred ovinkom da bi zaslajdu zadnji del in zacel z gasom spredaj loviti, a on zacne ropotat lu?ke utripat, in ti ne pomaga gas, ker ga ne mores dat....rezultat nos v snegu....
6-ka MPS ima 6,6 sek po podatkih, pa vam povem, da je zelo te?ko pridet pod 7 v praksi, la?je je do 8 sek. pridet s CX-7. Ne znam pa si predstavljat 6,1 pri 3MPS s sprednjim pogonom.
pa kje si ti izgubljena du?a
ja kaj pa na 100.000 sej ta servis se tudi ?teje al se ne :ne vem:
Bencinarca niti v sanjah nima pospe?ek 6,3 sekunde do 100 ampak bo kar dr?alo tam nekje 8,3 sekunde kot je navedeno v tehni?ni specifikaciji. 6,3 sekunde ma mogo?e 6-ka MPS, Cx-7 pa zarad svoje te?e ziher ne.
Kaj si mislil tole z Luki?em :ne vem:
bom naredil moj dyno izpis...
ja tud ti si totalno proti benzom tako kot un kao prot dizlu
kaksna vodna pumpa neki - ni? ne rabi? menjat, tud pr tistih z jermenom ne.
Pa do 100.000km je PET servisov in ne ?tirje kot si ti napisal, kar pomeni 346? na servis. Bencinar jih ima v tem ?asu 7 (oz. skoraj - pri 105.000km je ta sedmi). Pa sem kar 100%, da pri bencinarju ni servis ni?ji od 250? kar pomeni v tem obdobju torej 1750? oz. skoraj enako kot pri dieslu.
Ne pozabit, da vsako leto je obvezno zavarovanje dra?je od 200-400? (odvisno od premijskega razreda) kar recimo v 5 letih uporabe je to na grobo nekje cca 1.500?, kar tudi ni malo.
Luki? vedno spljuva diesle, ker je zaprise?eni bencina? zato njegovo mnenje v takih primerih te?ko dam kot referenco. Zanjga pa? vsak diesel ropota in smrdi tako kot meni kar nekaj foruma?ev tudi na tem forumu
Zakaj nisi prilepil ?e Kapetanovi?ev komentar, kjer se ?udi od kod pospe?ek, ki je skoraj dve sekundi bolj?i kot v uradnih tehni?nih podatkih in je samo za sekundo slab?i kot pri bencinarki - za skoraj 100KM manj se mi to zdi odli?en podatek.
Aja pa ?e ta podatek, da z disela?om lahko uradno vle?e? prikolico, ki je 400kg te?ja od tiste, ki jo sme voziti bencinar. Tudi nosilnost diesela?a je nekaj vi?ja.
Pa ker smo glih pri vleki prikolice in da se je in?truktor drl, da pre?altaj je mislil, da mora? dati v peto saj je navora najve? pri cca 2.000-2.500 obratih ne pa da priganja? v obrate, ker s tem ne bo? ni? dosegel pri obremenjenem vozilu. Sicer bo pa kak?en ?ofer kamiona tole bolj razlo?il kako se vozi z nalo?enim in obremenjenim vozilom.
20
40
60
80
so 4 je servisi a ne?
glede prikolice je to za to ker je dizlca cx7 tezja od bencinarke, tudi bencinarka ima 2 sekundi boljsi pospesek - preverjeno
kar se pa saltanja tice, ja se popolnoma strnijam, ampak problem je ker cutis sunke, potem pa ni nic, in to zelo vara, cukne potem pa se zvrti v prazno.
Luksic? Ja sej ti pa si ravno kontra....
Za vle?enje prikolice bodi brez skrbi, da je pri dieslu konjev sploh pa navora (kar je pri vleki bistven podatek) ve? kot dovolj. Moje mnenje je da ne rabi? ve?, ker konec koncev je to SUV in ne dirkalnik, da bo? poskusil iztisniti ?e zadnjega konja iz motorja.
Boss ne pozabi da ta avto ima 1,8tone ze sam, navora mogoce je dost ampak po 2.000rpm gre obratomer v prazno. Ko sem delal izpit s prikolico tezjo od Golfa V (da pade v B+E) s cca 140 konji TDI sem speljal samo s sklopko ampak potem sem KOMAJ nabral 80 na uro zunaj mesta.
Instruktor se je drl, saltaj saltaj - jaz pa njemu pa sej sem ze v cetrti pri 3.000 pa ne gre nkamor...
In pa strosek rednih servisov 1.732? do 100.000km - potrjuje kar sem rekel 1.732?/4= 433?
Bom rekel da je do 100.000 dizelca DRAZJA kot bencina na plin ?e gledamo samo benz, avto, servis - z zavarovanjem mogo?e na istem, ampak vsi vemo da gre kasko na ceno novega, tako da razlika ni velika.
Kaj pride na 100.000 pa vsi vemo
Traktor ni dolgo nazaj, ki je pri?el na tr?i??e. Upam, da se bo na?el nekdo, ki ga ima. Kaj pa ta bolezen tresenja diskov? Kaj to je verjetno ?utiti bolj pri zaviranju na visoki hitrosti (avtocesti 130km/h)? Pa ?e to, ?e mi lahko malo opi?e? o TCS. Mislim, da nov model ima gumb za izklop. Samo, zakaj ga bi sploh izklopil? V ?em je fora?
Se mi je zdelo, da so stro?ki dizel motorja dra?ji (zna biti okoli 300?). Toda ni kaj, ?e ima? tak avto mora? biti pripravljen tudi na vzdr?evanje. Glede off road-a pa ne vem, ?e bi imel du?o takega ?minkarja pomazat (za blato trenutno imam Jimny-ja). Ma mislim, da kak?ne slabe oz. razrite makadame bi moral brez problema prevoziti?! Kaj pravi??
Hvala in lp
tudi jaz imam knof TCS off a ker ima auto 4x4 ga sam nazaj vklopi.... :ne vem:
so bili tu maherji ki so neke releje dajali za izklop a se ne bi spilal tako...
veliko modelov mazd je bilo 3-6-5-7 ki so se jim pri 20.000 pod garancijo zaceli tresti diski (volan), pri segretih diskih - verjetno malo zvili. So pod garancijo menjali diske in roke.
majbolj se je ?utilo ob daljsih bremzanjih.
ja ja razrit makedam je se vedno cesta, to ni panike
Danes pri 50.000 ko potegnem crto avto 31.000? + plinska instalacija 1.300? + servisi 650? (3x) me ta del pride ceneje z bencinom kot dizelca z enako opremo
To je 6.000L pri porabi 12L, oziroma 2.000? prihranka (faktor ni 1,1?-0,6? v razliki cene bencina ampak malo manj ker sproti kuri tud benz na plinu)
V bistvu sem danes vsaj 700? na boljsem kljub vgradnji plinske instalacije
Razlika pa je v zavarovanju, ker so 'pazili' da dizelca ravno ne pade v ta velik razred.
Ampak 260 konjev proti 170... pa se prikolico 1600kg mam.
No samo moram priznat, da je to sluzben avto in leasing krit sluzbeno, a vseeno bi danes spet naredil isto naredil racunico na 5 let ali 100.000km med dizlom in benzom - pogoj pa je da se avto vozi, ne da stoji al pa da je za v mesto!!
Lepo pozdravljeni, jaz sem pa nov na va?em forumu!
?eprav do sedaj sem bil prista? "nem?kih" konji?kov, zdaj pa me vle?e na bolj na daljni vzhod. ?as je za spremembe .
V leto?njem letu na?rtujem nakup novega SUV-a in meni osebno po zelo lepem dizajnu sem se odlo?il za Mazdo CX-7 dizel. Zanima me, ?e poznate ta 2.2. motor in kak?ne izku?nje imate z cx7? Kako je pa z servisi (cena)?
Trenutno sem ?isto na za?etku tega "projekta"...
Zaenkrat hvala in lp
mislim datu se nimamo 'sedmice z navorom' ali kot mi re?emo traktorja
Jaz ti iz prve roke re?em da je bencinarka 1A, ?eprav zelo ?ejna, a to je skompenzirano s predelavo na plin. 260 kon?kov iz MPSke je le nekaj posebnega in uglajenega.
Avto je druga?e izredno ?porten in vodljiv, pelje se kot limuzina, ni glasen, udoben, sam lahko vozim ure in ure pa me ne boli ni? razen u?esa od BOSE ozvo?enja...
Ob?utek sedenja malo vi?je je zelo dober, malo pa me motita stebri?ka prednje ?ipe, ki sta zaradi 'aerodinamike' polo?na in ravno na poti ko gledas levo desno.
Do sedaj pomankljivosti ni bilo razen vsemazdine boleznio tresenja diskov, a to naj bi bilo sedaj ok.
Servis ima na 15.000 bencinarka, in ni drag, a pazi dizel je drazji
zadnji servis na 45.000 je bil 220?. Prejsnji na 30.000 enako + 30? za kabinski filter
Ne pri?akuj pa da je to terenec, to je '?mekerski' 4x4 ki se zelo dobro obnese na cesti tudi ob snegu (letos na primer) ni pa za off road.
Pri tem ima eno butasto zadevo da se TCS sam aktivira nazaj - TCS OFF NI MOZEN - ampak ce se ne motim je pri bundesavtih to tudi...
Skratka se mi zdi vreden te cene, in mi ni zal ker je krit za sluzbene potrebe, druga?e ni poceni....zavarovanje, pa samo gume najcenejse zimske 18' so ble 850?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
sicer pa tudi ce bo slo ne bos ravno 5.1 imel....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani