Skoči na vsebino
Davek na posest avtomobila.
Napisano

Nekak je to dvostransko:

- takoj za ce pogledam razne pleharje, ki jim lezijo okol avti (ampak verjetno odjavljeni)

- bolj pa je to problem za ljubitelje - zbiratelje (starodobniki itd)

To je del davka, ki se pripravlja - davek na luksuz. Postavljena bo tudi meja vrednosti vozil, ladij itd ki se bo tretirala kot 'luksuz'

Naslednja kategorija v 'luksuzu' je vsaka druga nepremi?nina na istega lastnika, torej ni dovolj da pla?uje? davek na nepremi?nino, davek od najemnine, sedaj bo se davek na luksuz,

naj omenim da ce prodas nepremicnino ne pla?a? samo ddvja ampak tudi ddv na promet - na to koliko naj bi zasluzil (prodajna - nabavna) - to je ze 1 leto.

ze tako je nepremicninski trg mrtev, pa se to.

Samo pobiranje je v mislih, in ne kako oziviti gospodarstvo....

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Un je mev pa spojler?ek zadaj, tok se ?e spomnim! :harhar::danzoman:

je bil tud skrajsan zadaj, to se pa jaz spomnim....

in imel je zadnji mazda logo na nosu....(sode? po slikah ajvarja)

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Stre?ni kov?ek za M6 GH
Napisano

?e enkrt tolk po?i, da jwe vpra?anje eno al pa dvostransko odpiranje, sem mnenja, da je ?isto vseeno, ker bo itak vse potrgalo.

ni poanta v KO, poanta je DA NE.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kupujem Mazdo Xedos 6/9
Napisano

ma delam jaz to vsak dan pa mi je zadnji? ratalo prvi? priti pod 6 l/100km kot povpre?je na tank (5,92l/100km, ?e sem natan?en) :P

pa na dpf :jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde
Napisano

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3584426&show=1

Kak?no imate pa mnenje o tem? Torej predelava trojke na plin?

Bral sem da nekateri predelave imate..

Na kaj naj bom tukaj pozoren?

povsem obi?ajne stvari.....plinsko instalacijo ti pa lahko priklopijo tud na tester in pogledajo napake....

Avto ni ni? druga?en :)

1.6 je druga? malo ?voh, ampak cena tegale in plin je dolgoro?na zmaga!

servis pred 100.000 orng poglej pa DSK (ce jo ima). Ce je res 1. lastnik je verjetno res slovenska, in predvsem vozena, se pravi nezamorjena....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kupujem Mazdo Xedos 6/9
Napisano

diesel pa? :blush:

traktor ne dojame kaj je to V6 in 140+ kon?kov..:)

v bistvu zre malo, bolj ko jo teras zre isto...naredi ti to navorniku...:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kupujem Mazdo Xedos 6/9
Napisano

evolih vceri, ko so mulci praznoval roj dan hcerke kolega ki vozi sedaj X6 sem jo mal odprl...vse na max kar se ti?e teko?in, v?ge hitreje kot cx-7... :whatever:

Zre mu 8-9,5 (prav ni vazn kje se vozm, tok zre)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Stre?ni kov?ek za M6 GH
Napisano

@Jures: ima atlantis 600 obojestransko odpiranje?

nekateri modeli ja nekateri ne. Pa verjemi da to ni v redu!! Thule ima v glavnem na desni zakaj?

- ker s tem stojis na ne vozni strani avta med nalaganjem/razlaganjem

- truga je med voznjo na desni strani - se pravi ob robu (v primeru najhujsega)

- panti na obeh straneh manj?ajo stabilnost truge....fiksni te?aji so le fiksni....

komoditeta v?asih ni najbolj?a

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Stre?ni kov?ek za M6 GH
Napisano

jaz pa thule ocean 600 in moram reci da je vreden tega denarja - ze 8 let, na 4h avtih je bil, prezivel tudi srecanje v garazi...etc etc.

Predvsem pa je ta hitri sistem vreden zivcev, gor in dol v 5 min.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kupujem Mazdo Xedos 6/9
Napisano

'moja' z v6 motorjem ki jo vozi kolega, ima sedaj 260.000km, ravno dopolnila 17 let ne zre olja, nima pikce rje, samo ce je vzdrzevana ni nobene panike - to je stroj ki dela. Ni nobene stvari na avtu ki ne bi delala danes

P.S. Cene teh na avto netu so u tri pm viskoe za jurja max se zdilaj!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Petrol Ultimax
Napisano

izpolnil, se mi zdi pa da sem se nehote pri starosti zmotil... :rolleyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Objavljena slika

Novela tro?arinskega zakona zvi?uje tudi obdav?itev poslovne uporabe elektri?ne energije na raven, kot velja za neposlovno uporabo elektrike, hkrati pa odpravlja ?e lani uvedeno vrednostno omejitev pri uveljavljanju ni?je tro?arine za dizelsko gorivo, ki se uporablja za pogon tovornih vozil za komercialno uporabo. Zdaj je vra?ilo tro?arine omejeno na 130 evrov za 1.000 litrov dizelskega goriva, po novem pa omejitve ne bo ve?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

a ni to mal velik? :ne vem:

to je zaradi mesta in kratkih razdalj...

imam sam 2000-2500km ko sem sel v francijo pa sem naredil 5500km z enim tankom bencina

Se vedno imamo s plinom porabo ala 7-8L /100 namesto 12-13L ...:)

To je pa? turbina ki STALNO zahteva benz tudi ob plinu....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde
Napisano

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3554118&show=1

Kdo tole pozna mogo?e? Glede na to da je mal po?timana. Sicer se mi srebrna ogledala ne dopadejo ravno najbolj, samo ok.

ne poznam ampak izgleda pimpana.....tudi sipe so videti dodatno temnene - taki ljudje radi pimpajo vse mogo?e, dobro preglej - tudi homologacije..

le?e ima tudi primerne za xenonke, poglej da se tam ni kaj predelano :)

ne vem jaz to?no samo 1.6 TE mislim da ni mela meglenk :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

neki sem zmeden ampak tale 5-ka mi je kar lepa...pa se crna :unsure:

pa zadi so legen zici....preverjeno :)

v drive-inu lahko ko gospod odpres zadnja vrata :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

V Medvodah stoji zelo lepa 5ka, za katero se da pogajati, namrec lastnik je sel po manjsi avto, in ne da se mu delat velikega servisa, zato se da pogajat....

http://www.avto.net/2004/dealer_oglas.asp?id=3438439#

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde
Napisano

Ne ksenon ni..

Kaj pa globlje notr?

motorcek za luci? Mal povej kaj gor pise...:):unsure:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Eno vpra?anje: ker je moj avto uvo?en iz Italije ima v homologaciji (iz LPP) samo dimenziji 195/65/15 in 205/55/16. Glede na to, da imajo v SLo pa homologirane tudi druge dimenzije me zanima, ali se da to samo dopisat v homologacijski karton ali moram skozi celoten postopek homologacije...?

lp

Jaz sem na xedoski homologiral 17-ke, ampak ENZO H je imel TUV certifikat, kjer je bila v certifikatu navedena M Xedos 6....IN DOVOLJENE dimenzije na tej feltni za ta avto......

in je slo brez problema - v KRanju na laborah.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

:bravo: Hvala bogu, da so "zopet" za?eli vgrajevati verigo.

?rn avto pa zlata ketna (naoljena da se sveti), pa dolg previs ?ela.... :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kilometri
Napisano

No na? ta drugi ri?evec Swift ima danes 9.000km.....od junija torej bo okoli 15.000km

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mislim da, ne, ker preverjajo - poleg tega tudi ce pred iztekom odjavis na nov avto ne mores pasti v nizji razred.

Primer:

imel si avto A z razredom 14 - brez skode, prodal si ga marca, maja bi pa bil iztek zavarovanja

kupil si avto B, prenasas bonus, na tem avtu si se vedno v razredu 14, ob obnovi gres v 13, ce ni blo skode

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.