odvisno od ve?inskih relacij kratke ali dolge, glede letne kilometrine predvidevam da dela? prete?no dolge relacije, zato prdlagam dizla
Kaj ste vsi navalili na te dolge relacije;jaz jih delam ve? ali manj po mestu in imam dizla, ker se ?e vedno spla?a proti benzinarju pa ?e fajn potegne, ?e rabi?.Bo treba druge razloge za in proti najti.
Pri porabi se nam prepucaval, ker vsi vemo kolk stane lpg. in verjemi ZELO majhna razlika je med tabo in mano pri mojih 260+ konjih in krepkih 400+ Nm.
Jaz imam vse to ogreto ?e predno klju? obrnem pa NIMAM dizla.
Pa ?e mo?nost okvar in lajt?ovov.
Pa sej pravim, da ?e ho?e? imeti podobne (oz bolj?e) performanse kot mi traktoristi, mora? iti na tako makino, kot jo ima? ti, pa vr?e? na plin in to je to.Zmaga...ali pa kupi? dizla.
Samo to je res sme?no, ?e ima? malo ve? lot 100 konji?ev in 300+Nm navora si po ljudskem izro?ilu avtomatsko divjak?Jaz osebno nisem.
Imam tako konjenico zato, da ko imam poln avto krame in nas noter, ne ?altam v klancih na avtocestah v 4. brzino in lepo z lahkoto dr?im konstantno, v 5. brzini enako hitrost do vrha klanca, brez da vr?e ma?ino in obratomer skozi havbo oz. ?ipo ven.
Pa ?e ena stvar,tudi ?e se vozi? po mestu (zdej ne vem kako je s temi avti po 2005 z filtrom, jaz tega namre? nimam ) ti ?e vedno spije 2-3 litr?ke manj kot benzinarka.Pa diesel ima vgrajen webasto, da ti pozimi takoj segreje ma?ino in kabino.
Danes sem bil malo v Lj.In se vozil po mestu.Lepo po?asi v 5 brzini 50/uro.Ujel sem zeleni val in vse je ?lo gladko.
Zakaj to pi?em in kak?ne veze to ima?Ker je to bila to mestna vo?nja in mi je sedaj jasno, kako za vraga vam lahko pije 5-6 litrov po mestu.Seveda se tako s tako vo?njo da.
Pri meni v Kp pa ta mestna vo?nja izgleda tako:prva,druga,tretja,pa kro?i??e, pa spet tretja 100 m, pa kro?i??e,pa kon?no ?etrta,pa kro?i??e.Pa malo ravnine pa vo?nja v 20% klanec, kjer je trenutna poraba 30l/100 itd...
Valjda je nenormalno velika poraba po mestu in ?e dobro grem skozi.Sem pa danes tankal in ugotovil, da je bila poraba na smu?anju kljub thulejui in nakrganem avtu do tilta okroglih 6l/100.Spet je bila ovr?ena ena izmed bistrih, da ti popije 2 litra ve?.Novinarji...
pri tebi je normalno da se mu me?a, med LPG in bencinom
Jaz imam en injektor slab, mi avto malo pokadi in se sli?i tol?enje pri nizkih obratih, pa nevem ?e lahko to vpliva nato, da potovalni ra?unalnik la?e.
Sej ra?unalnik lahko nastavi? skoraj to?no.Meni la?e mogo?e kak deci, ne ve?.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Moj zadnji tank - 6.3 /100.Je pa res, da sem "kruizal" po prekmurju, kjer je vse ravno in od tu tudi nizka poraba.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani