Sej pravim tudi jaz-to je uradna kraja denarja.Pri 6-ki ga zamenja? v 15 minutah-s tem,da ga nima? ?e doma in da ga gre? kupit ?e v trgovino-(ne na uradni servis,se razume.)
V petek sem kon?no v snegu lahko sprobal zimake Continental TS 830 in sem bil kar rahlo razo?aran glede na to, da so zmagovalke leto?njih testov zimskih gum.
To da veselo ?vi?gajo pri hitrosti 100km/h in ve?, ?e je cestna vla?na sem se sicer ?e navadil ampak, da se tako kaoti?no obna?ajo v snegu mi pa ni ?ist jasno. Ko 1x zdrsnejo oreng za?vica?, da avto obdr?i? na cesti pa se ni? nisem igral z ro?no.
Z nobenimi drugimi gumami prej se mi to ni dogajalo v taki meri - lahko, da je pa krivo podvozje Golfa VI ampak kar malo dvomim. Hja, ni kej, oreng mirkat bo treba, ko bo sneg ni druge
Montirat bi jih moral na tvojo mazdo.Pol bi jih realno lahko ocenil glede na Dunlop,ki si jih imel prej.
Pravim,da se po?vi?gam na razne teste bilo ?esa.Najbolj?e priporo?ilo je od kak?nega prijatelja,ki se na zadevo spozna in jo realno oceni in preizkusi.Ostalo je lari-fari- daj- cekin?ke-jaz tebi-bonbon?ke-press.
Sem pred casom na nekem nemskem programu gledal, da to rpecej delajo Taxiji, ker v Nemciji nihce noce kupiti avta bez/rumene, ker vedo, da je bil v uproabi kot Taxi, ki naredi precej kilometrov... Zato kupijo novega, katerekoli barve in ga prelepijo s folijo, da dobi barvo, ki je zahtevana za taksiste ... Preden ga prodajo, folijo odstranijo in je spodaj lak se kot nov ... Cena za folijo za celotno vozilo je okoli 400? ...
Seveda da pregledujejo, sploh glede pranja lu?i oz. ?e ne drugje te lahko na tehni?nem ustavi. Je pa tudi vse odvisno od sre?e. Sem tudi sam imel xenon kit v Mazdi 323 ba, pa ni bilo takrat nobenih problemov, tudi ustavili so me ve?krat vendar nikoli xenon omenili, mogo?e pa? sre?a
Mora? pa imet res smolo,da ti gredo gledat take malenkosti.
Ponavadi samo preverijo nivo lu?i,?e svetijo pravilno.Ratnih dodatkov ponavadi ne "zaznajo".
Na drugem avtku imam neoriginal auspuh,stre?ni spojler,sprednji odbija? custom made,pa ?e nikoli niso ni?
Boss - ?e majo res tak "neumn" zakon, pol me pa zanima, kdo tam ?e ?aka, da te oglobi, ?e ma? npr. pol minute koreto pr?gano preden spele?! To bi pomenil, da nekdo prov ?aka - aha Boss se je v avto vsedu, pa ni u momentu spelju, to bo 300 ?
To je tudi precej te?ko dokazati,da si bil pol minute z v?ganim avtom,ne?
Grega to je znano, da Turanza ER300 so gume, ki znajo fejst ropotat in bit zelo neudobne za vozit, ko so mal obrabljene. Potenza RE050 so ?ist druga zgodba in zelo dobre gume.
Bo pa moj izbor za naslednje gume skoraj sigurno GY F1 Asymetric
Aja pa ?e to: dejte si pogledat ?e 1x drugi test zimskih gum, kjer se je Sava v skoraj vseh situacijah zelo dobro izkazala ampak, ker je lowbudget guma je "moral" na lestvici pasti tako nizko in je po ocenah sicer vi?ja kot gume pred njo ampak pa? nemci so nemci in preferirajo al doma?e proizvajalce al pa tiste k ve? pla?ajo.
To z testi se popolnoma strinjam.Sem bil ?e na testiranjih razne glasbene opreme in sem videl,kako "potekajo"
ta testiranja in kaj je moralo zmagati.
In zanimivo-ko s(m)o testirali opremo mi navadni zemljani se je vrstni red popolnoma spremenil.
Tako,da jaz verjamem,kar se ti?e gum samo lastnim izku?njam ali pa kolegom,ki to preizkusijo in
podajo videnje oz,ob?utenje.
Preve? ?oldov je v giru,da bi velike gumarske korporacije prepustile sodbo(testiranje) navadnim ljudem.
To?no tako, ker doma si doma?in drugod pa si vedno tujec, gastrbajter al pa priseljenec in ve?ino se do tebe tako obna?ajo. Mora? biti kar poni?en in delaven ter ustre?ljiv, da obdr?ih tistih 400? ve? pla?e. Pa ne pozabit, da v tujini vam ne pla?ujejo prevoza na delo niti ne malice tako, da ta razlika zelo hitro skopni.
Je pa statistika ena kur..ca press,a ne?
Za primer naj povem,da ko sem delal prej v ?vicarski firmi za ?vabe(za bmw,mercerdes...) smo ve?krat ?vignili do minhna,kjer je stala podobna tovarna kot na?a in so delali iste stvari kot mi.
In glej ga zlomka-z isto izobrazbo-isto delo(brez tretje izmene pri njih,ker je niso imeli),na CNC stroju so dobili to?no 2,5x ve? kot mi.
Kdo ve,kako pride posamezna dr?ava do povpre?ne pla?e?Pri nas not zme?ejo vse nadure in podobno.
Ko smo bili gor v nem?iji pa dobi? pla?ane nadure na roko(brez davka) in to sigurno ne gre v povpre?no pla?o.
Ne bi ?elel braniti te Vlade, vendar naj si bo Vlada take, ali druga?ne barve, nobena ne bi pri cenah naftnih derivatov ravnala bistveno druga?e. ?e ne bi vlekli denarja v prora?un iz naftnih derivatov, pa bi na?li kako drugo "dobrino", da se obesijo nanjo. Pri gospodarski situaciji kakr?na je sedaj pri nas, je potrebno najti vir, ki zajema ?iroko populacijo. Torej vir mora biti tak?en, da "klesti" ?im ?ir?o maso potro?nikov in najbolj prikladno je gorivo. Ve?in, ki se nas javlja na tem forumu ima za "bencin" in prav je, da preko njega privo??imo kak kos kruha tudi tistim, ki za njega nimajo in se "vozijo" pe? s praznim ?elodcem in razmi?ljanjem, kje bodo ka staknili za kosilo. Mnogi od njih, naj omenim delavke Mure, ki simbolizirajo vse podobne, niso po svoji volji pri?li na cesto.
Dragi moji, nekoliko solidarnosti moramo nameniti tistim, ki si ne morejo pomagati, saj prav lahko pride do situacije, ko ne bodo imeli kam, razen na ulico. Njihova jeza se lahko skali na dobrinah tistih, ki nekaj ?e imajo. Ste pozabili na dogodke v Franciji in ?e kje, ko so zagorele ulice.
Ne jamrajte toliko okoli cene, ker ni ?e tako hudo, da tega ne bi zmogli.
Problem pri nas je ta,da ta denar ne gre za solidarnost, ampak pogoltne ?elodce "gospodov",ki se mastijo ob
polni skledi,ki so jo (smo) mi napolnili in ne vedo ve?,kje bi kaj pobrali,ker enostavno ni ve? kaj za pobrat.
?e me spomin ne vara,smo ob osamosvojitvi imeli ene tri krat manj?o "upravo" dr?ave.
In tam dela na ?alost veliko ljudi,ki vle?e res mastne pla?e pa ne vedo sploh,kaj je njihovo delo.
Nekateri dajo odpoved,ker jim je v slu?bi pa? preve? dolg?as.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz sem jim ?e,da komu so dali servis v Kp pa jih je ?e zagovarjal.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani