Skoči na vsebino
poraba 626 1.8i
Napisano

Cilja? na plin?

ne navor, ker plin doprinese ve? :harhar:

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

samopostre?na avtomehani?na delavnica
Napisano

Jaz vidim ?e en problem tukaj - rezervira? za uro, 2, ajmo za primer recimo 14-16:00, pred 16:00 nisi gotov, ker se to ve?krat zgodi da kaj rabi?, odkrije?, bla bla...

Avto je na dvigalu pripelje se druga stranka, verjetno ni druge kot odprt avto dol, ali ?afransko drage ure za kompenzacijo...

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5
Napisano

Po tehni?nih ima 143KM M6 me?ane porabe 6.0, 143KM M5 pa 6.1 . Razlike je en kur?ev deci, ve? ali manj zato, ker je to enoten test, ki ne vklju?uje visokih hitrosti in nerazumno po?asna pospe?evanja, kjer tudi te?a ne igra vloge.

?e vedno se vra?amo na tisto, da tudi z M5 je tako nizka poraba, kot jo je navedel mtz1. ?e bi vozil M6 z enakim motorjem pa bi imel verjetno ?e kak deci ni?jo.

Pa ?e to: Na stari M6 (121KM) sem imel povpre?je na 136.000km 6,52l/100km pri tem, da v tehni?nih podatkih pi?e to?no toliko (6,5) pri me?ani vo?nji. pri novi imam natanko enak rezultat (6,52l/100km) pri prevo?enih 43.000km s tem, da je malo mo?nej?i motor (140KM) s to razliko, da v tehni?nih pa je naveden podatek za me?ano vo?njo 5,6 :hohoho:

izpisek iz poraba.com

8 Mazda 6 (2008) diesel 2.0 Boss tankanj 51 poraba 6.52l/100km

9 Mazda 6 (2004) diesel 2.0 Boss tankanj 169 poraba 6.52l/100km

Ne vem ?e me ?e vedno ne razume?. jaz se strinjam s tem da imata lahko oba enako..... :mi pijemoo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2010
Napisano

Mzada 6:

-Bridgestone B390 (poraz)

-Michelin Alpin A2

-Good Year Eagle F1

-Dunlop Wintersport 3D

-Bridgestone Potenza Re050A

-Michelin pilot Exalto 2

-Bridgestone ER30

-Good Year Ultragrip 7+

-Bridgestone ER300

se pravi 6 letne in 3 zimske (s tem da zimskih 2 sezoni nisem uporabljal), lani +predlani

Madona cela gumarska vojna :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sam NI trajal 1 uro.

dobre pol ure! racunaj da je samo poden gor dol in cakanje da se iztece ene 15 minut...

a kdo racuna na minute? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?e nima? ravno orodja, dvigala in ni? je tole kar dobrodo?lo. Da? tistih 20? pa si naredi? servis, zamenja? bremze pa ?e ti ostane nekaj ?asa, ?e te slu?ajno kaj ne zafrkava seveda. Zanimiva ideja in za manj?e stvari zelo dobrodo?la za marsikoga.

Pri Boltezu v kranju, so mi zamenjali olje v menjalniku (olje s seboj + dodali Siriusov napitek) na dvigalu za 10?.... :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5
Napisano

Je pa lahko zelo blizu, ?e hitrosti niso prevelike. Pri ni?jih hitrostih aerodinamika ne igra tako velike vloge kot pri vi?jih zato je vpliv na porabo minimalen. ?e je hitrost ve? ali manj enakomerna brez zaviranj in pospe?evanj pa tudi te?a skoraj ni? ne vpliva na porabo.

a M5 ne more zreti enako kot M6 - s tem se ne strinjam

torej verjamem da lahko zre M5 enako kot M6....to ho?em re?t, sam sem mal zakompliciru :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2010
Napisano

itak, sej so za en razred visje (in boljse)

zame so ble prevec "sportne", kar zdaj pri 240.000 prevozenih ne pride vec v psotev

Labi kolk kompletov gum si imel v tej zgodovini?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5
Napisano

?isto mo?no je, tako kot si ti trdil da tvoja ne gre pod 12 litri, boss ti je dokazal da z dinamiko in ne poznavanjem avta je mo?no pod 11 litri.

Govoim o primerjavi M5 M6, da M5 ne more zreti enako kot M6 - s tem se ne strinjam. :)

CX7 pa tud meni zre sedaj cca 10-11 ?e ho?em :hudicek: , ampak samo na benz

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 CD136
Napisano

Katere letne gume priporo?ate za M6 oz. katere imate gor? Gledam predvsem Goodyear OptiGrip in Bridgestone Turanza ER300. Se spozna kdo na gume?

zakaj nova tema? :ne vem:

http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=6832&st=120

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Sam Bo?ty...v mazda BTC vsi pravjo da se olje resetira???

A drzis pokrovcek olja 5 sekund odprt za reset? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5
Napisano

No?em se sicer zapletat v neke duele, ampak M5 zagotovo ?re ve? kot M6, ?e zaradi te?e. Motor 2.0 je bolj kot ne pri vseh enak, so variacije mo?i.Tudi jaz imam podobno vo?njo kot ti, izklju?no zaradi porabe se ne vozim kaj ve? kot 130-140 km/h razen ?e se mudi, pa avta ne spravim niti na 6.5l ampak je prej 6.9. Tko da 5.6.... je mal bosa. Razen ?e ne vozi? ve? kot 80 v ?esti za ?leperjem.

Ni to realno, navsezadnje sta tudi avta druga?no usmerjena (tip vo?nje), ampak poraba ne odstopa preve?, navsezadnje tudi ne te?a

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

pri majhnih motorjih po moje ni nobene razlike...

Hja, na mojmu 650ccm je ogromna...:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda3 poraba
Napisano

Dej malo opi?i kako ga vozi?...ter top speedi.....

No zato sem tudi vpra?al, o?itno vozi? tudi do kon?ne hitrosti skoraj z rde?im poljem v prestavah. Da z 1.6 dose?e? tako hitrost mora? verjetno dalj ?asa torirat v tretji in ?etrti

Sam si si odgovoril (pa umiri se :bravo: )

haha LOL in pol se prito?uje? nad porabo... :bravo: pa sej ga ti?i? do konca zato je logi?no, da ti pupca.

Tole je ?ist realna poraba in ni ga avta, ki bi ti bistveno manj kuril pri takih pogojih vo?nje. :P

no ja CX-7 si v bistvu s tako vo?njo pripeljal do enake porabe!!! Ampak govorimo o skrajnem minimumu cxa, ki gre lahko samo gor, druga skrajnost pa je primerjava motorjev

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda3 poraba
Napisano

Po ra?unalniku mi ?e ve? ka?e. po mojih izra?unih je bilo okoli 10l.. Vem pa da ne naredi ve? kot 500km/max na polnem rezervarju.Avti pa?,niso narejeni za vi?je hitrosti,pa mala poraba. ?al,ne gre.. :ne vem:

Dej malo opi?i kako ga vozi?...ter top speedi.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

Tole se mi zdi kr nekam visoka potro?nja (benza), da ni pri?lo do kake pomote al si ga ti??u k sto matr? :P

Treba se je prilagoditi sistemu, tudi jaz sam sem se za?el truditi, CX-7 na ravnini kruza v 6i prestavi na 1500rpm brez problema, a to je na benz lahko, zato je treba mal ve? in kasneje ?altat pa je, in se spravi benz na 2L poleg plina.

Problem tega avta so kratke razdalje in 'veliko v?igov' na dan....

Sem ?e napisal tle, dnevno vrtec in mesto pa naredim 2-3.000km z enim tankom bencina, ko sem ?el pa v FRA pa 6000km z enim....

to?neje:

Sistemi Gpl e metano

Un kit per motori turbo a iniezione diretta

Le Suv non sono certo l’emblema della mobilità sostenibile. E la Mazda CX-7 lo è ancora meno considerato che abbina alle forme voluminose un motore da sportiva di razza. Si tratta di un sofisticato 4 cilindri di 2,3 litri con iniezione diretta, fasatura sequenziale delle valvole e sovralimentazione che sviluppa 191 kW/260 cv di potenza.

A renderla più compatibile con l’ambiente è il kit di trasformazione a Gpl sviluppato da Tartarini. Si tratta di un sistema sequenziale fasato multipoint con iniettori Evo 07 e software di gestione del gas sviluppato appositamente per la CX-7. Quest’ultimo provvede alla commutazione automatica dell’alimentazione, convertendo a Gpl nei regimi compresi tra 1300 e 4500 giri. Sotto e sopra tale range, come in altre condizioni di sovraccarico del propulsore, il sistema funziona a benzina per preservare iniettori e altri componenti dell’impianto originale. Il risultato è che le prestazioni (210 km/h di velocità massima e 8” per lo scatto 0-100 km/h) rimangono pressoché immutate e le emissioni medie di CO2 scendono da 243 grammi/km a 216. Un valore sempre alto, ma comunque discreto per un’auto di oltre 1700 chili anche in considerazione dell’abbattimento di alcuni inquinanti grazie alle qualità del Gpl. E, non secondario, l’adozione dell’impianto a gas ha effetti benefici anche sul portafoglio: il costo chilometrico medio a gas intorno a 7 centesimi di euro, esattamente la metà di quelli necessari viaggiando a benzina. Un divario che consente di recuperare l’esborso per la trasformazione (circa 1900 euro) in circa 30.000 km. Ma attenzione, a differenza di altri impianti a Gpl, quelli studiati per i motori a iniezione diretta consumano benzina anche con il commutatore fisso sul gas per garantire la lubrificazione dei componenti. Ricordiamo che la CX-7 è in listino con un unico ricco allestimento a 36.450 euro.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5
Napisano

Imel Mazdo 5 CD143 GTA

Motor ?ist preve? za dru?inske potrebe, glede na to da se je tudi 7 ljudi vozilo.

?e i??e? umirjen dru?inski avto z ob?asnimi ?portnimi prebliski je CD110 po moje ?isto dovolj, namre? CD143 je tudi malo ve? pil, ker ta gajbica ima veliko upora, poleg tega pa je 143ka (predvidevam z boljso opremo, vecjimi feltnami...itd, to je tud vec stroskov cez zimo in drugje)

Kar se pa ti?e SMax/M5 - drsna vrata zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkkoooooooooooooooooooooooonnnnnnnnnnnnnnn!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

kolk?

1300-4600 je plin

Drugace mam jest tud lesen podn za 15? :)

Mizarju sem samo plasti?no korito dal za mu?ter :)

Imam pa dve polovici po sredini, da dostopim do celotnega prtljaznika po dolzini in sirini

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

Ekola, postal sre?ni lastnik plina v CX-7. :)

Prvi vtis: dalj?e pospe?evanje, pospe?ek se za?uti na ve?jih obratih kot prej, sicer pa kaj drugega ?e nisem opazil. Kaj ve? pa ?e napi?em...

Primoz nam ne verjame da ni izgub na plin :)

No po popravkih mojstra Tomaza - Sigas imam bolj?i ob?utek tudi range se je malo dvignil, predvsem pa je avto veliko bolj ugla?en.

Le ?e na?telat bo treba indikator.

Tjenk ju Sigas - men je vazno da imam podporo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Regulacija ksnenonk
Napisano

Ha ha, al pa en pele, ti pa na le?i? na haubi pa se peljeta ?ez le?e?e policaje :bravo:

Stvar je zelo enostavna, avto stoji pred zidom vidi? kje je snop, pol se pa loh zadaj 3je usedejo pa bo snop ?e vedno na isti liniji

He he kaka drama je ratala iz teh motor?kov :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Link ne dela? :ne vem:

Dela, dela, sam verjem bol? da ga ne vidi?....bo? brez penzije ostal.

Kok pol prodajalc ?e spusti ene 500.000? od oka? :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Regulacija ksnenonk
Napisano

ja,sam pri mazdi se to dela pocasi.. pri nemcih pa gre snop ce se ne motim ,dol gor potem pa na pravo visino..

to je pa? premium znamka

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Saj dobra stran tega DPF-ja je to, da si ti ni treba glave razbijat katero olje bo? dal notri, ker kake hude izbire namre? ni.

Si jo pa potem razbija? ko vidi? ceno za liter..Neprecenljivo! :-)

Ajvar ga ma od Motula - se dobi pri nas v M.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda3 poraba
Napisano

Ko to berem, mi CX-7 z 12 se malo zre pri 260KM... :huh:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda3 poraba
Napisano

Petrolheadi

:punk:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.