Za kraje severno od nas, je dobra prav vsaka navigacijska naprava... tudi tista najcenejsa kitajska, ki ima naptisnjeno poljubno ime ...
Nekaterim je prednost ravno tisti "brezvezni" program na PCju ... pa mogoce se TMC, ki trenutno deluje v SLO na Garminovih napravah... JKolikor vem, recimo Navigon tega zaenkrat se ne omogoca v SLO ...
Za najnovejse karte je najboljsa aplikacija na GSMju z GPSjem, kjer sproti downloada najnovejse karte (so na serverju posodobljene) glede na lokacijo.
Res dela super - ce pa imas se kak paket kjer je prenos podatkov zastonj, je to zastonj navigacija, tako je na mojemu BBerryju. Teden za tem ko je bil odprt sentvid, maribor itd je blo ze gor.
Pri fiksnih navigacijah, pa se podatki zbirajo in objavljajo parkrat na leto....
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Prav hec... ravno to si napisal zakaj ljudje v Slo kupujejo Garmine in to je pokritost na?ega podro?ja z AdrioRoute. Navigacija je lahko ?e tolk fensi ?pensi na zuni samo brez dobrih natan?nih map je zame dobra glih tolk kot okras na polici, ker navigacija je tako kot ime pove zato, da te nekam pripelje in nikakor ni zato, da se ?udi? lepoti grafike, ki jo med vo?njo tako ali tako ne bi smel opazovati - safety first.
Nimam s prodajo Garminov ni? ampak kljub temu me ?e vedno najbolj prepri?a saj ravno zaradi enostavnosti nadgradnje, izbire map, velikih pisav (zelo pomembno med vo?njo, da hitro od?ita? podatek), odli?nega nosilca za ?ipo (ne trese navigacije) in vzdr?ljivosti (?e vedno imam dnevno v uporabi Garmina 350, ki sem ga kupil 5 let nazaj) je pa? zame ?e vedno ena najbolj?ih navigacij na trgu.
Moj naslednji nakup bo spet Garmin, pa sem imel v rokah ?e kar nekaj navigacij tako Navigona (model 2100, ki se mu je recimo sesuval SW), GoClaverja, iGO, TomToma, pa ena noname kitajska zadeva pa me ?e nobeden ni tolk prepri?al, da bi zamenjal proizvajalca. Saj ne re?em, da so ostale navigacije slabe samo zame osebno je pa? Garmin najbolj uporaben (za navigiranje seveda).
Aja pa ne razumem tistega kar pravi?, da ima? Evropo na kartici - ja kje pa misli?, da jo ima Garmin :ne vem:
Tudi to z obra?anjem ne zastopim, ker se meni kaj takega zgodilo samo enkrat, ker sem zapeljal v napa?no enosmerno tako, da sem sploh prvi? sli?al kako bejba re?e "ko bo mo?no, polkro?no obrnite".
prera?unavam....
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
O?itno je bila vmes Davidova trojka prodana, samo nisem bil kupec.
Me pa zanima kak?na so mnenja o 6ki z 1.8 bencinskim motorjem? Kako je tukaj pri vzdr?evanju? Kak?na je dejanska poraba? ?e vedno smo pri letnikih okoli 2005.
al jim je pa oglas spet potekel
14 Komentiraj Po?lji Tiskaj Velikost pisave Ljubljana, 19.02.2010, 08:29 | ?pela Zupan
Ko se je slovenskemu vozniku RAV4 zatikala stopalka za plin, ?e niso vedeli, da gre za serijsko napako. Vse dele bodo zamenjali brezpla?no. Ve? o odpoklicu vozil z direktorjem Toyote Slovenija Bo?tjanom Trilarjem.
Toyotina vozila za slovenski trg prihajajo iz razli?nih dr?av: Francije, Tur?ije, ?e?ke, Velike Britanije ... Ve?ina, skoraj 85 odstotkov, je narejena v Evropi, medtem ko RAV4 in land cruiser prihajata iz Japonske. S potencialno napako so bila izdelana na razli?nih koncih sveta: aygo na ?e?kem, yaris v Franciji ter auris in verso v Tur?iji.
Napake so lahko na stopalki za plin, na zavorah in na volanu
Sem ga pred skoraj 10 leti vozil ene pol leta a ?al je to en tak lojtrni voz brez zvo?ne izolacije in nepredvidljivim obna?anjem, ko je keson prazen. Govorim seveda za kombi izvedbo in ne za potni?ko.
Druga zadeva je armaturka pred sopotnikom, ki ti ?e ob manj?em trku polomi kolena tako, da hvala ne za tako skrapucalo pa ?etudi se nekaterim ne kvari.
Pri tem smo imeli naslednje napake v prve pol leta, dokler ga kolega ni obrnil na streho in naredil totalko.
- pri prevzemu novega je volan stal postrani in oprika je bila fejst podrta
- po?ena polgred
- ?klopotanje plastike
- kaoti?no delovanje ?tevca hitrosti, ki se je kar zatikal
- spu??anje gume (ugotovljena napaka na kovinski feltni)
- te?ave z v?iganjem, ko je bil mrzel - ?ele v tretjem poskusu so na servisu ugotovili kaj je narobe.
Vse to se je zgodilo ?e predno je avto ?el na prvi redni servis - za nov avto se mi zdi to kar veliko obiskov servisa :ne vem:
Pa ste kdaj pvo pomo? fasali na glavo? Tisti predal nad voznikom je bil zlata vreden.....za bolni?ke
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
tud s cx-7 se da do gumic a ne.....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani