Skoči na vsebino
mazda 6 in kurilno olje
Napisano

Sej ne rabi? ni? utajevat.

Poznam primer,ko tip vozi kamion in ima pla?o par tiso? ?.Nakazano ima minimalac-ostalo na roko.

?ena ima povpre?no slu?bo.Hi?a je napisana na o?eta oni so verjetno prijavljeni (doma) kot podnajemniki.

Avto ima -ena stara jajca,ker ga itak ni nikoli doma.

Se pravi-podnajemnik+ dve slabi pla?i=skoraj zastonj vrtec. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 in kurilno olje
Napisano

Verjno,da res.Na zahodu ni tolko tega dela na ?rno,ker ljudem ni (bilo) treba se ubadat z temi stvarmi.

In res je tudi to,da se v Italiji bojijo financerjev bolj kot hudi? kri?a.

Tudi pri nas hodijo "socijalni" problemi,ki vozijo kamione v tujini in pla?ujejo minimalno vrtce in ?ole z raznimi Mitsubishiji lancerji,Bmw-ji in podobnimi socialnimi avti.Vem,da je tukaj velik problem.

Samo to ni problem ne moj ne tvoj ampak od nesposobnega vodstva dr?ave in ohlapnih zakonov,ki veljajo pri nas. :angry:

Bolj?e kot v socializmu ne bo nikoli,?eprav ?e takrat ni bilo bokve kaj.Si se vsaj po?util bolj pomembnega pa tudi,da te ne na...jejo vse vprek.Je bilo bolj prefinjeno vse narejeno. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 rjavi(gnije)
Napisano

Evo folk ?ou na MMS v BTC-ju in kaj pravjo.

Najprej se pogovarjam z gospodom za pultom in prav da se ne da to upo?tevat ker avto ni bil na servisu 2.8.09.In mu pravm da kak?no povezavo ma servis avta z tem da karoserija rjavi in da pi?e v knjigici za servis da ima garancijo za rjo odznotraj navzven 12 let, ter da itak avto ko je na servisu sam vizuallno pregledajo pa je.Ampak gospod lepo pove da ?ou z njegove strani pa? ne bo ?lo ker jim je tak?na navodila dal uvoznik in mi celo gospoda uvoznika da ne telefon kjer g. uvozniku povem isto kot na mms-u.Nato mi ta isto pove kot prej?nji gospod pa jaz zopet njemu o garanciji pa tko naprej ampak brezveze, pove mi ?e da tudi ?e bi zdej naredil servis mi ne pomaga ker sem zamudil termin ko bi moru pripejat avto.Sploh neve? kaj bi takemu reku sem mu pa reku da so zlo fer do lastnikov vozil mazda, ki avto dejansko kupijo iz salona in ga redno serviserajo kar je njim zelo v?e? saj dobivajo evr?ke za to da ko pa stranka pride zaradi rje ki naj bi bila v garanciji pa po doma?e ko te j..... kaj si pa zamudu servis al pa bodo kej drugega na?lli da podj..avajo. Svaka jim ?ast!!! Zdej ?ist razumem folk k oboleva na servisih ko jig je.... za brezveze.

No po tem vsem ko sem konn?al na telefonu razgovor z g.uvoznikom me gospod na mms-u vpa?a kaj in kako pa mu povem kaj je bilo.pa prijazni gospod nato stopi z menoj da avta in vidi kak?na je stvar in mi pove da nej naredim pa? osnovni srvis(menjava olja itd..) ter da bojo potem ko bo to potrjena na digitalni knjigici dali naprej za rjo in bo zrihtan.Pa mu re?em da je uvoznik reku da se ne da ker sem zamudu, sam pa mms-gospod pravi da se da .Inn zdej na konncu ne vem sam kaj bi naredu sam najral? komu glavo odtrgu pa je mer.Sorry k sm na dolgo pisal sam te res razkur tak?na stvar pa avto ?ele 5 let star. :(:(:(:(:(:angry2::angry2:

tko da ?e ma ?e do kak komentar je dobrodo?el al pa ?e lohk kej svetuje.

LP!!!

?al imam tudi sam zelo slabe izku?nje z "gospodom uvoznikom". :(

Po moje ne bo? dosegel ni? in ?e ne bo moj naslednji avto Mazda,bo to zaradi takih pacientov in servisa tu v Kp. <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 in kurilno olje
Napisano

Kakorkoli ?e, to je moje mnenje, da za neko normalno dru?bo je pa? treba prispevat davke. Da so veliki, preveliki pa itak vsi vemo sploh je pa najbolj narobe to, da imamo izredno velik dav?nih utaj in da se temu primerno manjki prihodkov potem vse ve?ji davki pobirajo od tistih, ki smo redni pla?niki. To je kar neka vrsta spirale saj s pove?anjem davkov se ve?ajo tudi dav?ne utaje.

Se strinjam, da nas dr?ava molze po drugi strani je pa tudi res, da tudi ogromno dr?avljanov navdu?eno molze dr?avo in posledi?no vse nas. Kr verjemte, a ?e bi imeli zelo veliko dav?no disciplino in malo socialnih pijavk (predvsem lenuhi in zabu?anti) bi dav?na obremenitev nas ostalih bila bisteno ni?ja.

Sicer pa po?asi prihajajo davki, ki bodo resneje za?eli obremenjevati najpremo?nej?e in luksuz pa tudi finan?na policija se pripravlja. To bo ?e veselo in marsikoga bo bolela glava za po?tene in redne pla?nike pa bo tudi lahko po?asi prihajlo do dav?nih razbremenitev (predvsem na pla?ah pa ?e kje). :bravo:

sej to?ne cifre ne vem... pred 4 leti je bilo 80.000sit pol so pa mal navzgor zaokro?ili. Govorimo o kazni, vsi ostali stro?ki so pa? samo ?e dodatek na cifro.

Upam,da res,da bodo pobirali davke na presti?.Samo se bojim,da sami sebi ne bodo v skledo pljuvali.

Na ?alost.In ?e tisto malo,kar si slovenceljni privo??ijo na ?rno(ker,?eprav ljudje delajo, so reve?i) in

pa? se morajo znajt,jim bo pobrala dr?ava n ?e kazni bodo morali pla?at.

In se bojim,da bodo spet nasrkali poveri (ubo?ci) slovenceljni. :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 in kurilno olje
Napisano

Jaz sem tudi (bil) za po?tenje in sem ?e.Samo,kar se ti?e dr?ave-na?e,ki jo imam po?asi ?e polhn k...c,

mislim,da vzame dooosti preve? in premalo da.O kak?ni sociali lahko predavajo samo ?e v vrtcih-v osnovni ?oli bi se jim ?e smejali.Ne pozabite,da dr?ava ni na?a prijateljica ,ampak je do nas agresivna-ima namre? represivne organe-policijo,vojsko,pobira prevelike davke.Da pa nam vedno in vsak dan manj.

Zato pa,ker ne znajo pobirat davkov tam,kjer bi jih morali ampak samo pri raji,znajdi se ...ulovi me...

Nobena dr?ava v novej?em ?asu ?e ni propadla.Ne more. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 rjavi(gnije)
Napisano

Tako je... to porihtajo pod garancijo... Meni so na stari menjali zadnje blatnike... To sem dal postimat tik preden sem ga prodal in ko je sestica bila stara dobrih 5 let ...

To pa verjetno zato, ker ce ga redno servisiras na pooblascenem servisu, pregledajo tudi karoserijo (potrjeno v servisni knjizici).

He,he,kaj pogledajo na rednem servisu je pa druga zgodba. ;)

To,da no?ejo popravit,?eprav je pod garancijo prerjavenja nima nobene veze z servisiranjem na "njihovem"

poobla??enem servisu.Jim je le izgovor,da pri?parajo ?.

Zanimivo bi bilo,kako bi se obna?ali potem,ko bi pri?el z kak?nim Matosom k njim. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Pri meni ni bilo pe?oja (406, 307, 407) brez katastrofe....

Tudi pri meni-2 pe?oja katastrofa (stro?kov za ?e en avto) :P

V tretje se ne bom mai ve? zafrknu z kakim fransua govore?im avtom. :jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Heh, eni ste res obremenjeni s poreklom vozila! <_<

Men je va?no, da mi je estetsko soliden (Laguna II al pa 607 to vsekakor sta), da se lepo pelje, da ni pretrd (glede na na?e zagamane upizdi ceste), da ne tro?i preve? in da je ugoden glede na razmerje kok dobim avta za kok gnara! :bravo:

Zdej pa mi povejte, npr. v rangu Lagune II (re?mo letnik 2001, pa wagon izvedba), je (?e po prvem kriteriju) konkuren?n kater Japonc? 626 karavan (grda k zmaj), accord karavan (niti slu?ajno), avensis taprvi (lepo vas prosim???), pol je ?e kak?en nissan, ki mi primera tiste generacije tut mal ne "potegne", ostane pa ?e kaj? :harhar::hohoho:

Mazda 6. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Blaupunkt
Napisano

Boss, ne samo ?efurji, tud primorci so obupni. Sredi dneva peljem po Tr?a?ki in nekdo s koprsko registracijo me na polno izsili, tako da se mi voznik za menoj skoraj v zaleti odzadaj. Poblendam gospodu, pa?, da bi opazil, da v prometu ni sam, pa je gospod o?itno eno malenkost ven padel. V kri?i??u pri vo?nji skozi zeleno pred menoj napolno zavre in se ustavi. V zadnjem trenutku odvijem in grem naprej svojo pot ter parkiram ob trgovini Iglu. On pa za mano in me za?ne napizdevat. Bil je gospod srednjih let in ne mladeni? ne priseljenec z juga, res pa da je imel audija. Ampak tisto o voznikih audijev je ?e spet stereotip (ki pa absolutno dr?i :P ).

Druga?e pa, pri nas na vasi so tudi priseljenci z juga, balkanske navade pa, zanimivo, gojijo ?istokrvni slovenci ?zmeden? . Tako v na?i vasi, kje drugje je lahko druga?e.

Lp

M

?zmeden? Pa ne vsi no.Aja,tip je vozil Audija.Normalno.

Tudi sam sem do?ivel,da mi je ena "?lanica" za mano mo?no trobila in gestikulirala, ?e?,da naj ?e enkrat speljem,ker je zelena lu?.No,vozila je tisti kur?atorski Audi Suv Q8 in zdraven gobca je normalno dr?ala dudico-telefonin.In sem lepo ugasnil avto,dal vse 4 ?migavce in iztopil lepo po?asi iz avta.Potrkal sem ji na ?ipo in jo vpra?al,?e ji mogo?e ni kaj jasno.Takoj je nehala slinit svoj telefonin in se opravi?evala,da se ji

nekam stra?ansko mudi.

Po?asi sem se vsedel v avto,po?akal na semaforju,da je od?telo skoraj do konca zelene lu?i in zadnji moment odpeljal.

In ona,ubo?ica, je morala ?akat na rde?i.

Nauk te zgodbe-komur se mudi, telefonira in gestikulira nedostojne re?i med vo?njo in se nedostojno obna?a,je teba zato..?t ta isti telefonin nekam... :angry:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Petrol Ultimax
Napisano

saj se meni tudi tak zdi... ampak experti pravijo druga?e.... <_<

Verjemi,da je to v redu rezultat.Proti drugim dizela?em je tata mata. :P:bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Petrol Ultimax
Napisano

eh... ultimix... :)

prej?nji tank in zadnji tank, ko je bil ultimax, pa ni nobene razlike... :P

v obeh tankih je bila 1x pot do MB striktno po pravilih... in pa absolutno defenzivna vo?nja po omejitvah in pravilih...

ni razlike...

edino da je BC kazal 5.9, realno pa je bila poraba 6,62....

To pa je v redu poraba. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tankanje in velikost tanka
Napisano

Jaz ponavadi takoj tankam,ko se pri?ge lu?ka rezerve.

In pol gre ponavadi noter 51-52 litrov nafte.

?e nekaj sem ugotovil na mojem kazalcu za gorivo.

Na zadnjem razdelku (zadnji ?etrtini)se rezerva pri?ge ?e na polovici le-tega in ne na zadnji ?rtici. ?zmeden?

In mi gori potem stalno-se ne u?iga in uga?a.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove mazde
Napisano

@Alex - nisem zihr da ?e ima? dovolj velko razdaljo (na ravni cesti, brez hrib?kov) vidi? preko sprednjih vozil. Govorim npr. na prakti?nem primeru moje nekdane MX5, iz katere po nobeni teoriji ne vidi? ?ez prav nikogar, ni ?ans! <_<:P

?e ima? dovolj nizko vozilo,vidi? pod vozili naprej. :P:D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove mazde
Napisano

Vi?ina avta ti pomaga pri preglednosti in v prometu ker si vi?ji kot ostali in lahko vidi? kaj se dogaja pred teboj vsaj enih par avtov naprej. Situacijo predvidi? dosti prej kot v nizkem avtu.

Majo pa svoje slabosti, kot je manj?a stabilnost, ve?ji zra?ni upor, pa bo?ni veter tudi bolj za?utu? kot v nizkem avtu.

Alex@ kak?na ?e zna izbrati lep avto.Spet druge imajo svojo teorijo lepote.

Najino Mazdo je moja vidla, ?eprav sem jaz bil prepri?an v nemce.

Ko pa sem jo sprobal, seveda po dolgem prepri?evanju in po mojem- no naj ti bo, ampak ne misli si kaj preve? okoli tega-, sem pa reko mela jo bova :ouje:

Par avtov naprej vidi? tudi,?e ima? pravilno razdaljo.Jaz ?e vedno pravim,da si v visoko sede?ih avtih kot na klopci v parku. :P

Slabosti pa je itak kot si sam napisal en kup.

Tudi midva sva slo?no izbrala M6-je lep avto,?porten,lepo, anzi super se vozi?,se (?e kar)malo kvari,malo pije

in bo ve?no lep avto. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove mazde
Napisano

Sem na podobnem kot ti.

Pr?ou sem do takih zaklju?kov mazda cx7 se mi zdi ima najbolj?e lastnosti od 6 in 5ke.

Velik placa, vi?i sedi?, dobre vozne 4x4... bencinar pa plin notr pa je.

...ne vem,kje so to pobrali vsi,da ?e vi?je sedi? in je vi?ji strop,da je to bolj prostorno in bolj?e.

Zame so to odlike in lastnosti avtobusov. :P

V avtu mora? lepo nizko sedet in imet ?porten ob?utek.Zato ti pride v po?tev-6-ka. ;)

v to pa jaz nisem tak prepri?an, saj majo ?enske bolj?i ?ut za estetiko, kot mo?ki, ki pa smo na tehni?nem in prakti?nem podro?ju bolj doma.

no kak?na ?e zna izbrati lep avto.Spet druge imajo svojo teorijo lepote. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

OMV Carrera
Napisano

ok.... ?e sem ?isto odkrit, se mi zdi Ultimax ?e najbolj normalen priimek goriva :)

tale karera nima glih neke resne te?e in se meni zdi kar tako vsiljen... :P

mene spominja na prvo ta carrera na smu?.?elade in o?ala. :aaaaa:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

OMV Carrera
Napisano

Temu se re?e dodana vrednost.

Dejanska vrednost + zgodba = profit.

:whatever::whatever::whatever:

Temu se re?e-ne smem zaostajat za konkurenco,ker bom pu..il. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Petrol Ultimax
Napisano

Definitivno pije manj z tem "?udom" od goriva. :bravo:

Naredil preko 800 km z zadnjim tankom,kar so z OMV samo pobo?ne ?elje. :P

Matr,nisem si mislil,da bom tankal z takim veseljem na Petrolu. sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pranje vozila
Napisano

Tudi jaz en X na teden perem avto-ponavadi,?e ni mo?no umazan samo z gobo in mrzlo vodo.?e je mo?no umazan,uporabljam ?ampon Ma-fra(nouveau Noir).

Poliral sem ga enkrat ali dvakrat (Menzerna polirna groba in fina pasta),?ez Liquid Glass.

Ob?asno obnovim sloj z Sonus Acrylic Glanz-om za bolj?e po?utje.

Za armaturo in notranjo plastiko imam Vinylex ,za zunanjo plastiko-Sonax Xtreme.

Za usnje uporabljam renapur.

Gume se svetijo z Turtle Extreme Nanotech.

?ipe-Arexons vetri chiari.

To je glavnina moje opreme.

Nikoli,nikoli ga nisem pral v avtomatski avtopralnici.Anzi,niti v ro?no ga ?e nisem peljal,razen doma?e. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ajvar
Napisano

:hohoho: pol armature-stari samo predal sname? dol pa radijo potegne? ven in res kar naenkrat pol armature manka :)

Drga? pa vsekakor vreden pohvale!!!

ni glih samo predal... ;)

seveda,?e je pa v trojki vse kot iz lego kock. :P V 6-ki je to ?e bolj ajnfokt za razdret in bolj resno narejeno. :harhar:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ajvar
Napisano

Res :rispekt: .Videl,sli?al in se ?udil v?eraj,kako je na brzino "razkopal" pol armature na 3 MPS in vgradil

mp3,?eprav tega na 3-ki ?e ni po?el.Res,vsaka ?ast. :bravo:

?e bi imeli na uradnih servisih Mazde vsaj eno tretino tako dobre mojstre kot je na? YavarYe X6V6 verjamem,da bi se veliko ve? ljudi odlo?ilo za to znamko avtomobilov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.