Skoči na vsebino
Letne pnevmatike 2012
Napisano

pirelli P7 cinturato je top guma...trust me

Labi, pa ?e res je.Dr?ijo kot prilimane, ravno danes sem jih montiral gor, ker po napovedi sode?, pri nas na obali ne bo ve? sne?ilo letos. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Danes sem zamenjal visokotonce na moji mazdi.Montiral sem Rainbow silk visokotonce z kretnico.

Razlika je gromozanska-sedaj celo basi zvenijo bolj?e, bolj definirani so.Sem hotel zamenjati ?e bas-mid v vratih.Vem, da so original Bose 2 ohm in moji Rainbow 4 ohm.Bi pa? ?pilali bolj potiho.

Ampak v ?em je ?tos? ?tos Bose ozvo?enja je , da ?e na izhodu ekvalizira oz. pore?e dolo?ene frekvence in moji oh in sploh zvo?niki so igrali za en k***c.Sem primerjal levo in desno stran, v katero sem vgradil te zvo?nike in bose so imeli ve? basa.Potem sem razglabljal naprej in ugotovil sem, da so bose zvo?niki narejeni iz zelo tankega papirja (opna) in vpeti v zelo gibljivo in "ne?no" gumo okoli tako, da zelo nihajo naprej in nazaj ?e primalih watih.Pri bose ozvo?enju se vse dogaja na malih watih in mo?eh (zato tudi 2 ohm zvo?niki).Moji drugi hi-end zvo?niki pa so 140wat rms in potrebujejo kar nekaj wata?e, da se prebudijo.

Zato sem pustil originalne. Je pa dobro pri tej mazdi to, da panel od vrat sname? dol v 5 minutah in samo kri?ni izvija? rabi? za 3 vijake odvit, roke pa za od?tiftat 9 plasti?nih zati?ev.Zelo pohvalno in enostavno. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

moja ni bla noben gembl, lizing italjanski pomeni tudi da vklju?uje reden servise v lizingu ter da je avto vo?en...

bolje kot kak slovenski nategun

Jaz imam tudi od ita. lizinga avto.Sem slu?ajno na?el noter, ko sem ga kupil, dokumente od lizingojemalca, ga poklical in povpra?al o avtu. Je pa bil gospod zelo prijazen, nogometni sodnik,ki je rabil ta avto za prevoz po severni italiji za sojenje tekem.Vse mi je razlo?il, kaj je bilo delano gor,ker je imel v pogodbi full servis (celo menjavo gum) in, da je skrbel kot za svojega. Jaz mu verjamem... bolj od slo-nategovalcev, ki jih kar mrgoli. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

preobul avto v letne ?evljce in takoj fasal policaja, ki je sicer kontroliral pasove. Ker s pasom ni bilo uspeha se je zapi?il v letne gume in me podu?il, da danes ?e velja zimski re?im in moram imeti zimsko opremo.

Malo sem pojambral, da sem ga glih danes preobul in da je malo nelogi?no, da pri skoraj 20 stopinjah zahteva zimske gume.

Ko je ?e mislil, da bo lahko napisal kazen sem ga samo vljudno pobaral, da ?e mu poka?em ketne bo OK.

A jih imete? je bil ?ist zaprepaden. Sem mu odprl prtlja?nik pa mi je samo vrnil dokumente in sre?no vo?njo za?elel.

Hmmm ja ... a je bilo treba pa tako profesionalen odnos je imel na za?etku potem pa ta bu?a z zimsko opremo pri skoraj poletnih temperaturah. :whatever:

A ne velja zakon za vse? :P Se hecam, valjda je ?udno, da bi imel gor ?e zimske gume...ampak, organi pregona pa? spo?tujejo ?rko zakona in "kriminalce" pa "parazite" preganjajo vse povprek.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup mazda 6
Napisano

Je izvedljivo, ni pa dosegljivo ?e so mestne vo?nje. ;)

Smo ?e ugotovili-bicikel hitrosti in nogo ?im dlje pro? od gas pedala.Pa bohvari kak klanec navzgor. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne pnevmatike 2012
Napisano

gumi zmes skoz spreminjajo pa se to, da vsakic z drugim avtom testirajo

Mislim, da je krivo predvsem to, da spreminjajo avte.Mislim, da grejo probat gume z ?kodo octavio,halo!!

Pa tudi je vpra?anje, koliko so tej testi realni.Le zakaj skoraj vedno "zmaga" njihova nem?ka guma continental?Pa skoraj nobeden jih pol ne kupi. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

U mater, ?koda, da si nisem A2-jke kupil. Bi ?e danes vozil z gorivom iz predlanskega leta :vino:

Ne,?e nazaj na ?rpalko bi jim ga nesel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Audi A2 pelje 5 ljudi in 390litrov prtljage s 2,8L/100km. :punk:

Jap, in biciklisti na giro di italia gredo mirno mimo pa ?e malicajo zdraven...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Nekaj dr?i kot pribito-namre?, da za po mestu res ni ne vem kako posre?ena ta na?a 6-ka, ker pije dosti , ampak za dolga potovanja je zakon;natovorjena kot ?ibica, z dvema odrslima in 2 otrokoma, na strehi ogromen thule in povpe?na poraba le 6l/100.Ne vem, kaj bi hoteli ve?? :whatever: (gorivo omv)

Kot sem pa napisal ?e zgoraj, je bila zadnja poraba (samo strogo mestna vo?nja ) nekaj ?ez 9 litrov.

Kar ugodno se mi zdi za tako te?ek avto in ?e webasto je stalno delal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup mazde 6 dizel/bencin, plin?
Napisano

Oba avta sem "teral" ja 160-180 km/h - 450-500km relacija. Druga?e pa ne ?tekam lih teh tsi motorjev, v nizkih obratih mrtvilo, potem le nekako potegne in to ne slabo, ?esta je pa itak spet mrtvilo od mrtvila. Ne vem, kar pri?para? je to da ma? cenej cestnino.

Ma to so vo?nje, kjer bi se ?e crknjena ma?ka v havbi za?ela bunit, da jo prehitevajo kamioni. :P

?e vozi? normalno, ?eprav ve? ne vem, kaj je to normalna vo?nja, je poraba daleeeee? ob obljubljene tovarni?ke in lahko komot doda? 2-3 litr?ke oz. samo po mestu tudi ve?.To je to.

Ali vozi? avto ti, ali te "vozi" on.Druge ni. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin OMV ali Petrol
Napisano

bencinar....:)

Alex zakaj pa pozimi samo OMV? :huh:

Ne vem, mogo?e zato, ker sem pred dvema letoma na Rogli videl enega v das wagen in drugega v olimpijcu,

ko sta sjutraj pri -19°C nemo?no obra?ala zaganja? in preklinjala.Oba sta mi povedala, da sta tankala na Petrolu, jaz pa na omv in mi je kresnila v prvo brez nobenih problemov.Lani sem dodal noter vseeno ?e aditiv proti zmrzovanju nafte.Pa ?e injektorje sproti kao spuca. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pri meni se je pa pred nekaj dnevi stevec zavrtel preko stevilke 90.000 :) ... In danes, ko je bilo malo casa in zunaj pozitivne temperature, sem ji privosci razvajanje z vodo od zunaj in nego od znotraj :) ...

... in za jutri so napovedane padavine. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin OMV ali Petrol
Napisano

Jaz tankam vse-pozimi samo omv, druga?e mi najmanj pije agip, drugi je petrol in na tretjem mestu je omv.

Nikoli mi ne cuka z nobeno nafto.?e grem na smu?anje (kjer je ponavadi -15 in ve?) dodam aditiv v nafto in to je to.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Burja rules. ?etrtek - Monfalcone

vstavim na cestninski karton?ek

vstavim kreditno

pritisnem gumb za ra?un

ritirare la scontrino

VU? in je ?el nazaj proti Milanu

He,he,nima? izku?enj z burjo.Mora? vedeti, da ne sme? ni?esar spustiti iz rok niti za desetinko sekunde. :P;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Simon mi je povedal - velik servis, ?e makina nima DPF je 550 ?.

?e zraven dela ?e menjavo bakrenih podlo?k in pa ?i??enje "mre?ice" karterja je skupaj 700 ?. :bravo:

Na koncu da ra?un in pa podpi?e garancijo! :jupiii:

?e kdo rabi cifro, mu jo po?ljem na Zasebno sporo?ilo. Aja kdor ?e ne ve, govora je o podjetju Avto Pelko d.o.o.

LP!

B.

To je ?e vedno dokaj dosti. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pomo?
Napisano

Ce se mudi, jih lahko kupis na vsaki croalki ali v stacuni z avtodeli...

Nou, imamo namre? specialno velikost (isto kot za traktorje, ampak dobesedno) in jih je te?ko najti.

recimo sem iskal po raznih avto-trgovinah z deli in ga nikjer niso imeli.

Zato sem na koncu moral na uradni servis, ?eprav z te?kim srcem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.