Sam da vsko?im, pri SkyActiv motorju in pokvarjeni turbini, se predvsem govori o odpovedi turbine zaradi izpadlega zati?a lopute pri modelih izdelanih pred FL 2015. Kasnej?i letniki na sre?o nekih reportov na to temo nimajo.
Saj zato sem rekel polavtomatski. Na dol ?alta, navzgor se mi pa ?e ni zgodilo da bi ?altal sam, ?e sem nastavim manual mode.
No sj a ni to poanta? A kdaj ho?e?, da ti avto ugasne v peti prestavi oz. bo? kdaj stisnu sklopko v peti zarad prenizkih obratov in potem nadaljeval v isti prestavi? Ne vem ?e Downshifting mi je logi?en in nimam ni? proti, zdej pa, da bi zarad tega reku, da to ni manual mode ... ne vem, teoreti?no ni, prakti?no pa neb reku, da ni, kve?jemu ti menjalnik pomaga, da ne dela? bedarij.
@Jest: no po pri?evanju enega ?e?kega youtuberja, ki je meu 2018-2019 ?estico na testu, pravi da ne ?alta sam navzgor ... zej se pa zmente Js ?e ne morm ni? re?t ...
Prvi je biu DSG iz T-Roca. Drugi pa je biu mazdin iz CX-5. No dejansko sem preizkusil ?e CVT, ampak temu js nebi reku menjalnik, ker da ne bo pomote, tle se ni? ne menjuje
Navdu?ila sta me DSG in Mazdin tiptronic v smislu, da mi je ro?no sekven?no "pretikanje" oz. tipkanje dovolj, ker avto prestavi tam kam ho?e? in to izvede dost lep?e kot jst sam z ro?no menjavo. Menjanje 2 prestave ni?je mi pride v ro?nem prava umetnost, da nebi ustvarjal nepotrebnega cukanja. Je pa res to, da tole prestavljanje 2 prestave ni?je potrebuje? v bincinu, v dizlu pa tega ni. To vidim zdej, ko sem vozil eno in druigo, da dizel je ?e ro?ni "polavtomatski" res se ne ?alta veliko, za comfortno vo?njo.
Aja pa mazdin mi je ?e bolj v?e? od DSG, ker mi v ro?nem na?inu ni nikol prestavlu sam. Je pa res, da do rde?e linije nisem nobenega ti??al. No CVT v ro?nem na?inu je pa itak menjalno-sme?nica, js niti ne vem zakaj tam dajo kvazi opcijo prestav.
Hehe ja AT debata je zanimiva. Js sm do nedavnega bil zagovornik ro?nega, zdej bom pa vrjetno AT vozu ... pa sm rabu samo dva AT avta probat. Pol avtomatika kot pravi @Spektr,
oz. sekven?ni, je meni ?isto dovolj, ?e zmeri ti izbira? prestave po pri?evanjih pa pri Mazdi menjalnik ne prestavi v vi?jo magari seka? blokado. Ko ti pa vse dosadi al pa se fura? po neznanem terenu in si ?e toliko bolj previden na cesti vr?e? pa v D pa se ne obremenjuje? ka avto dela.
Ne @Alex res ni, ampak. Je pa zelo lep pribli?ek na?im 150 tkam, testiral na CX-5 in ima mo?i dovolj, predstavljam pa si, da bo v ?estki ?e bolje zaradi aero- dinamike. Pa kaj sem ?e ugotovil, ?e ho?e? met benza, pa odzivnost, rabi? AT. Ker ro?no ne more? tako uglajeno ?altat v vi?je obrate za ve?jo mo?.
Hja tudi js sm na za?etku biu zlo proti, oziroma mnenja, da ga nekak ne rabim. Pa se je potem izkazalo, da mi je predvsem pono?i pri?el prav, vsaj meni. Fora je, da sm pono? velik bolj na pecljih in nerad odvra?am pogled s ceste in takrat pride zelo prav, saj ne rabi? kej velik gledat drgam.
@Alex pa Spektr: ?e bi js ?ou v homologacijo, pol bi raj 16" dal homologirat pa o?je, kar bi blo za zimo bolj funkcionalno ... izgleda pa pozimi itq vse grdo
No ja tak hudo ni, js se zle s tole 5,7 ravno blendam in, kar je naravnost zalostno, od vasi do vasi se en za drugim furamo 65-70 po naselju pa tk 40, da je za ziher, da nas radar ne ujame ... xD
Pa se sopotniki so zacel sprasevat, zakaj mazda ne "cuka" vec ... xD
@Alex: ja se na manj se da spravit, kot pravis, moja je zle na 5,7 l/km. Mam pa to samo regionalne izlete do drugega doma: 50% 90 pa 50% mesta.
Je pa res tudi, da men ze noga trza k se nazaj drzim xD Morm konstantno met screen s porabo pa zapacanjosto filtra pred ocmi, da ne prtisnem, k je treba iz 50 na 90.
Ja sj po mojem so, ko prida? "sodobne" stvari, kot so: DAB, vzvratna kamera, senzorji spred, navigacija, pa radarskega tempomata tud ne vidim v opremi na oglasu.
Jao xD Danes se peljem proti Celju, trda tema, in nekdo z Golfom z dnevnimi lu?mi. Avto ?rn, zadaj tema, ?e nismo glih z lu?mi vanj svetli (da so odsevniki nekaj dali od sebe), se ga ni vidlo.
No pa se v Celju ustavim v?tric na semaforju, popipkam, pa dam ?ipo dol, pa jim pravim, da jim lu?i ne gorijo. Uboge ?enske so si bohve kaj mislile in ble ?e bolj prestra?ene, seveda pa so se naprej odpeljale brez lu?i :/ ?e pomagat ho?e?, pa ne gre ... ajajaj
@Topo je stvar zadel v nulo: @Boss dela tele referate zato, ker se ?al ne da kupit druga, ?e ?eli? mazdo pri nas. Kar posledi?no pomeni, da je treba primerjat benicn 2.5 in dizel 2.2
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Evo en primer:
mojLayout.dash.zip
Povezava za deljenje
Deli na druge strani