Skoči na vsebino
Elektromobilnost
Napisano

Ja, ampak Tesla nima tezav s pocenitvami, ker ima dovolj "lufta", VW in ostala EU šara si pa lahko grizejo nohte.

Če da Tesla ceno za Model 3 na 30 jurjev, se skoraj noben drug EV ne bo prodajal ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Glede na to, da je to precej cenovno ugodna dimenzija, res ni potrebe po nekem šparanju.

Od mene ne boš slišal, da kupi kitajsko gumo. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 3 minutami je FuManchu napisal:

Take ima sedaj gor. Rad bi kej drugega:bravo:

Ker?

Pol pa kak Dunlop ... je verjetno še najcenejši med premijskimi znamkami v tem razredu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 27 minutami je FuManchu napisal:

Kakšno priporočilo zanimivo za dimenzijo letne gume 175/65/14 

Avto Fiat Panda, ki se vozi izrecno kratke relacije. Srednji cenovni razred gume.

UNIROYAL RAINEXPERT 5 - da se lahko po mokrem pelje kot po suhem. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup mazde v tujini
Napisano

@ignacij Predlagam, da pozabiš na nakup novega vozila v tujini in se namesto tega osredotočiš na nakup malo rabljenega vozila.

Samo glej, da bo - v tvojem primeru v Nemčiji - registrirano v tujini že 6 mesecev in bo imelo vsaj 6.000 prevoženih kilometrov. S tem bodo izpolnjeni pogoji, da uvažaš rabljeno vozilo. Tako pri par mesecev starem vozilu, ki še praktično diši po novem, lahko tudi prihraniš lep denar.

PS: Sicer postopek iz tvoje točke 2 drži, je pa res, da v Sloveniji plačaš naš DDV in še DMV ter opraviš homologacijo. In ja, Nemčija ti njihov DDV (19 %) - če si ga tam tudi plačal - povrne, ko dokažeš, da si plačal naš DDV.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2019 dizel
Napisano

@Slivka: Ti pa spet mešaš jabolka in hruške.

Govora ni o starih DITD in podobnih mašinah, temveč Fordovemu 2.2l stroju z Mazda logotipom in manj posrečeno izvedbo z dvema EGR zato da ne rabi sečnine (UREA). Pa pogoste regeneracije, mešanje nafte in olja itd.

Ti nimaš SkyActiv-D motorja, torej težko kaj konkretnega poveš o njem.

In če človek nima res posluha za avtomobil in njegovo vzdrževanje, mu je res bolj enostavno in varno svetovati bencinsko gnano Mazdo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2019 dizel
Napisano

Samo majhen medklic. Tista Mazda ziher ni imela samo 3.010 km, ker se takih vozil ne splača uvažati, ker se tretirajo kot nova in plača naš DDV in DMV. Za naše aparatčike kot rabljen avto šteje šele vozilo, ki ima vsaj 6.000 prevoženih km in je v tujini registrirano vsaj 6 mesecev. Tako da so se verjetno zatipkali za eno številko, katero pa, bogsigavedi ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 5 - mnenja, izkušnje…
Napisano

Jah, po tej logiki so vsi avti v garanciji odlični avti. 😃

Pa čeprav so limone.

Enos, da skrajšam: če je prioriteta visoka zanesljivost in nizki stroški, potem naj bo bencinska CX-5, če pa imaš raje nekaj več užitkov v vožnji in malenkost nižjo porabo, pa dizelska.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 minuto je Jest napisal:

Tudi prej z dizli ni bilo nekih vecjih problemov... samo sem jih imel prakticno od novega in vem, kako so bili vzdrzevani in vozeni  ... 

Kolikor mi spomin pravi, so ti morali na mk3 menjati odmično - kako to ni večji problem?!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Moja dva centa na to debato: ogledani avto je močno predrag.

Oglej si, po kakih cenah kupujejo trgovci:

WWW.ADESA.EU

Find the vehicles you need in no time. Use our advanced search.

Pa tudi sicer v tujini bencinarke bolje držijo ceno od dizlov, le zakaj?

Če si vajen vožnje s turbo dizlom, se ti bo atmosferski 2.0 motor zdel len, čeprav se ob priganjanju sicer premakne. Ampak za normalno vožnjo, sploh mestno, je povsem dovolj. Če je velik del mestne vožnje, glej da bo avtomatik, da ni telovadbe z menjalnikom.

Poraba? Med 7 in 10 litri na sto kilometrov, odvisno od pogojev vožnje. Na relacijah je možno celo pod 7, na kratkih mestnih vožnjah sredi zime pa tudi 12 ne sme biti presenečenje. Sicer pa povej, kaj si vozil sedaj in s kako porabo, pa ti lahko ocenimo, kaj te čaka. 😃

Če boš kupil dizla, skrajšaj interval na 10.000 km pa regeneracij mu ne prekinjaj. Aja, pa pred 150.000 km zamenjaj verigi. In potem boš približno mirno spal. Z bencinarko pa mirno spiš že v izhodišču (voziš pa tudi). 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz sem bil tudi letos v šoku, ko sem na vasi, kjer je bila prej premontaža gum ranga 20€ pa roka, plačal 50€.

Ampak sem se naučil, da bom naslednjič prej vprašal.

Preko zavarovalnice je itak en kup vulkanizerjev po Sloveniji na voljo za ceno 29,80€ za premontažo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde CX-5 SKY ACTIV-G 194 AT AWD
Napisano
Pred eno uro je Volume napisal:

Da kar tuki vprašam. Gledam isto CX5, g194 AT. Novo. Te na zalogi imajo še i eloop. Ta nove so že mild hibrid. A so še vedno (pri CX5?) težave z i eloop in je bolje naročiti z mild hibrid sistemom? Vem, da je zdaj 6 let garancije. Aja, za AT pravjo, da ne rabi servis, lahko pa naredijo. Nima čepa spodaj in izčrpajo ven. 

Če že vprašaš - z i-eloop je in bo manj težav kot s temi "mild hybrid". Prva rešitev je precej bolj enostavna.

Kdo te je pa nahecal, da Mazdin avtomatski menjalnik nima čepa spodaj?! Ulezi se pod avto in se prepičaj na lastne oči - da ga ima.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

@Jaka32: Slabše gume daj spredaj, saj je tako manj možnosti, da te vse skupaj preseneti. Zdaj je zelo nevarno, da ti po mokrem rit odnese, ker boš pač vozil po oprijemu prednjih gum. Ah, saj še drži, ups, no, ne pa ne ...

Moja in vulkanizerska dva centa od nasveta. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jaz sem pa celoletne Dunlop 18'' letos zamenjal z Michelin Pilot Sport. In jih že preizkusil do meje škripanja. To bo to. 😃

Če kdo rabi celoletne Dunlop SP Sport v dimenziji 215/45/R18, naj pove. Profila še 7 mm. #ugodno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 6 minutami je Alex napisal:

Ok, lahko bi bilo več teh kurnikov (enoprostorcev), a dejstvo je, da ni več toliko povpraševanja po njih. Zato tidi ne ponudbe 

Proizvajalci opuščajo programe, ki ne gredo več v promet. Z njimi imajo same izgube. 

Pa kaj še ...

Ljudje si bodo vedno želeli uporabnih avtov, kot so enoprostorci in karavani. No, vsaj del racionalne populacije, ki ne naseda SUV-maniji.

Kar počakajte par let, da se trend obrne, boste spet vsi kimali, kako super so novi enoprostorci, pa ta in oni karavan ... 😃

Praktični, več prostora, nižja poraba itd. Vse, kar ste pred to SUV-manijo že imeli.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 CD150 AT Attraction
Napisano
pred 2 urama je Evgen napisal:

Pozdravljeni, rad bi šel gledat ta avto. Pa me zanima še vaše mnenje kako se obnese, stroški večja popravila, napake na kaj moram biti pozoren itd..

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=18009158&display=Mazda Mazda6

Mene pri tem avtomobilu moti več resnih stvari:

1) Ne piše, da ni bil poškodovan ali karamboliran - torej je samo vprašanje, koliko jih je "fasal" in kako je popravljeno.

2) Vlečna kljuka. Recept za zjeban avto, sploh če pogosto kako prikolico vlači. S seboj potegne stroške sklopke, vztrajnika, amortizerjev ...

3) Ni fotografij notranjosti. Le zakaj?

4) Cena ni nizka, sploh za osnovni model ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.