Skoči na vsebino
Gume
Napisano
pred 39 minutami je Matick napisal:

Te čist razumem. Sem gledov da bi si limuzino kupu, pa je ne najdem. Mislim, sej jih še delajo, samo Škode zihr ne bom naštimov, na francoska jajca niti ne pomislm, corolla je mal majhna, pol jih pa zmanjka počas.

Jaz sem prepričan da bodo dali ven novo m6, ampak šele čez dve leti

Pa motorje bodo dali iste kot v CX-60

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

1. točka: dan danes vsak bedak dobi izpit - če ne voziš dobro, te bodo samo malenkost dlje vlačili po avtošoli, da bodo nabrali več keša - izpit zares ni izpit, ampak je samo učenje vožnje, ker je avto nuja - tukaj nimamo spremeniti zares kaj, lahko pa iščemo razloge za omilitev posledic

2. točka: obvezni zdravniški pregled na 10 let - ljudje z neomejenimi zdravniškimi potrdili lahko v svojem življenju zbolijo, pa tega noben ne preverja ko greš podaljšat kartico od vozniške - na ta način bi izboljšal varnost, recimo da bi vsaj koga našel ki ni več sposoben za vozit ali pa potrebuje omejitve pri vožnji

3. točka: policisti bi se morali več ubadat z obnašanjem v prometu kot pa z nadzori hitrosti: sepravi patrulje ki se vozijo naokoli in spremljajo prehitevanja v škarje, sekanja ovinkov, norenje po conah 30,... prav tako povečat kazni za take prekršne

4. točka: video nadzor prometa na avtocestah - spet glede nadzora hitrosti, džabe, naj se raje meri ljudi, ki mi od grosuplja do lj vič vozijo po levem pasu in se ne umaknejo na desno; ljudi ki mi blendajo in so 50 centi za mojo ritjo in ne dojamejo, da bi šel jaz tudi naprej če bi šel lahko; ljudi ki tipkajo fakin smsje/telefonirajo med vožnjo preko telefona (zadnjič ena mamca v toyota cross yaris ki ima ziher bt povezano, ona kliče na roko in drži telefon v roki...ja take potem poslat še na zdravstveni pregled ali pa tutorial uporabe avtomobila

5. točka: obvezno samodejno zaviranje v sili za avtomobile, tovornjake,...

Rad vozim hitro ampak z glavo - sem strpen, nikoli ne bom izsiljeval ljudi na avtocesti, prehiteval v škarje etc...in tudi jaz bom enkrat star, ampak verjamem da ni tukaj problem v starosti ampak v egu, individualizmu in ostalih osebnostnih motnjah, ki vodijo v katastrofalne posledice

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Tudi moje vredestein so bp

Predlagam da počakaš na teste čez kak mesec iz strani AMZSja in se odločiš če bo kak nov model

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 8 minutami je godlike napisal:

Bo kdo imel, če ne bom oddal v zbirnem centru.

To ima potem 6L, dovolj za komplet menjavo.

To paše tudi na M6 ane. Jaz ne rabim nujno, mi je pa žalostno to stran zlivat. Če se kaj voziš do LJ, bom vzel na rezervo in dal doma v garažo, mogoče kdaj rabim

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 2 urama je DonFelipe napisal:

A razmišljaš da bi hibrida nabavil?

Tam pa računaj na še dražje vzdrževanje in odpoved elektro komponent. 

Razmišljam marsikaj, ker pri 30kkm letno se vsak evro pozna. Bi pa moral sprobat to CX-60 z mojo vožnjo na AC, ampak drugo leto ko bo čas za menjavo se bo verjetno te 60ke dobilo že za dobrih 30kkm iz DE.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Reality check za mazdo 6 III bencinarja
Napisano
pred 12 urami je hermelin napisal:

Imam občutek, kot da niti ta niti prejšnji komentarji sploh niso meni namenjeni... Nekateri so mnenja, da preveč kompliciram, jaz, ki sem se le odzval na tvoj komentar, ti pa pišeš, kot da sem jaz ta, ki pravi, da preveč kompliciramo. Svašta. :D 

Se popolnoma strinjam s tabo, hvala ti za opis izkušnje in opozorilo zgoraj in ja, bom vsekakor preveril in prišel zadevi do dna. Mi je po pravici prav malo perverzno zanimivo tole... Podobno kot investiranje in stock market, ni mišljeno da "normiji" kaj preveč vejo o tematiki. :D Sicer si pogledal sliko in opremo? Komentar?

IMO usnje ni napisano, tako da to je ok, vprašanje je pa le še za kateri menjalnik gre (in posledično ali je cena previsoka ali ni, ampak to se bo najbrš naslednje leto reševalo ker razlike bi bilo samo kakih 50€).

Torej se strinjaš, da te hitro nategnejo. Kje torej kompliciram? :D 

----------------------

Btw, ko je ravno matrix bil omenjen, sem testiral včeraj, tudi na avtocesti, pa nisem imel občutka, da bi pravilno izklapljal ledice. Ali nabije vse na max, ali pa odreže velik del, kot da bi na kratke dal. Česa ne štekam?

Matrični žarometi delujejo tako, da imaš luči užgane na auto, na armaturki ti pa kaže znakec za dolge...modra lučka

Ko se pelješ za avtom, ti še kar kaže modra lučka, ampak leva stran ne bo tako osvetljena kot desna.

Ko se auto umakne, ti bo automatsko osvetlil še levo stran.

V temi na regionalki čutiš ko preklopi, ker se vidi snop ki osvetli. Ko boš enkrat naštudiral delovanje, boš lahko tudi na AC in drugod glatko zanal preklop.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 8 minutami je MazdaBoy napisal:

Kaj pa je to za ena raketa? 😮 😊 Sem videl enega danes 😄 Ima kdo že kej izkušenj s Peugeoti?

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=18628118&display=Peugeot 408

Te 1.2 motorji so super, pri 50kkm ga lahko vržeš stran in po novega. Imajo težave z razpadanjem pogonskega jermena v olje, kar pa rezultira v krizo, mogoče ima @scania pri roki kakšno sliko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 6 minutami je 50keda napisal:

Eno prašanje, ko ste lih zavarovanje odprl, a vam osnovo za kasko vsako leto  povečujejo al ne? js sm lih prebrskal police začel sem pri 35k, lani sem bil že na 37k € wtf.

Pri meni po ceniku je postavka "zavarovanje avtomobilskega kaska - polnik ak v2" šla 2022 v primerjavi z 2021 za 50 eur

takole to izgleda

null

null

image.png

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 15 urami je Janez007 napisal:

Uff, super. A bi bilo možno, da v nekaj alinejah opišeš tvoje korake, kako si to izvedel, kaj je treba pazit. Namreč mene je še vedno strah, da ne bi zabrikal. Pa sem že delal podobne stvari, samo na avtu pa še ne.

Nekaj sem bral o tem in menda moraš paziti:

- da je USB ključ pravilnega formata - FAT32 in ni večji od 16 GB

- da ni v povezavi kakšen telefon

-da je iztaknjena SD kartica

- da med postopkom pritiskaš pedal

- ...

Lej, če se boš lotil pridem do tebe in posodobiva še mojo? :jupiii: 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 15 urami je ignacij napisal:

Imqm strešno okno sam sem verjetno pozabil omeniti ko sva prvič zavarovala, do sedaj sploh nisem pomislil. Odkup prve škode pa pomeni, da v kolikor uveljavljas skodo, da ti ne vpliva na noben bonus. Npr. jz imam 2 varovalki, torej prva je odkup prve skode, druga je pa da imam PR 1 in mi v primeru druge skode se vedno ostane cel bonus, saj padem za 3 razrede v PR4 in izgubim mislim da samo 5% bonusa. Torej ce dvakrat uveljavim skodo padem iz 55% bonusa na 50%.

Mja, zavaruj, če ti pade kak meteor gor, da bodo lahko menjali šajbo :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 12 minutami je ignacij napisal:

Imam Generali. Piše mi na polici. Evo pripenjam. Če kdo rabi ponudbo naj mi pove pa bom vprašal agenta, ki ga poznam že dolgo in super sodelujemo.

Screenshot_20230831_153934_Microsoft 365 (Office).jpg

Screenshot_20230831_153948_Microsoft 365 (Office).jpg

Zanimivo, ti imaš osnovno kodo vozila eurotax "360211", jaz pa "360213", pa imava enak avto?

Drugače pa jaz očitno nimam tega odkupa prve škode, tudi nikoli mi ni noben tega svetoval, mi lahko kdo razloži kaj je poanta, da si to doplačam jeseni?

pred 14 minutami je scania napisal:

Jaz imam na g165 revolution polni kasko pa 1% odbitno pa sem dal 688€ sava.

imam 8% odbitne (ker mi ni vredno doplačila razlike), pa dam čez 700

Aha vidim, a ti nimaš strešnega okna? @ignacij

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 24 minutami je ignacij napisal:

Jaz imam tudi na M6, l2017, namesto nemške nakame vpisano revolution top. Drugače pa z odkupom prve škode, 0% odbitno franšizo in vsem možnim zavarovanjem, plus tavelika asistenca za tujino, odkartam 700eur.

kaj pa mi mora to pisat, če imam tudi jaz odkup prve škode?

ali imaš savo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.