Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
1 hour ago, Gelipter said:

Ej...lepo 👍😉😁kje si to nabavil ? bi mogel tudi jaz za mojo CX5..😉😉😁lp

Preko jooma 🙂

https://joom.app.link/Gy1NVXkeIdb

Sm pa mel sreco, da sm ju dobil po akcijski ceni 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
2 hours ago, Husky1290 said:

Aliexpress 🙂

Imam pa še eno viška 🙂

Lahk se za meglenko porabis 🙂

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
2 hours ago, DonFelipe said:

Aha.

Nisem vedel točno kateri model misliš ker jih je malo morje.

Tega se tudi spomnim. Naslednik tistega z dvižnimi lučmi.

Kako pa da ga nimaš več?

Vse to kar naštevati so samo okraski brez kakršnekoliko funkcionalnosti.

Če že omenjate pripomočke za divjad je imel moj stric točno takega na Hyundai Galloper 

WWW.KOGOVSEK.SI

Nosilci za prevoz tovora/divjadi

ga še imam 🙃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
31 minutes ago, scania said:

Kaj zdaj pralnice že odprejo al ne?

Bi blo fajn, da bi se, da se mal soli s podvozja spere 🙄

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
8 hours ago, FuManchu said:

Hud avto. Leta 1998 sem sedel v njej na avtosalonu. Prav tako v Xedos 6. :bravo:

Men jo je pa nekdo pred nosom speljal, pol sem pa 323F nabavu z enakim motorjem 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
12 hours ago, DonFelipe said:

Ja, očitno je bil lastnik nepazljiv ali pa štorast.

A je komu omenjeni model poznan 

1034634.jpg
WWW.AVTO.NET

Mazda Xedos 9 , letnik:2002,1000 EUR :: www.Avto.net ::

?

ufff, zelo poznan. Odličen avto. 💪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
18 hours ago, Z M A J said:

Mitja Sorko iz Maribora, je delal že več teh Wankel obnov (Deeyan se bolj pozna z njim in naj kaj napiše). :)

Kot drugo pa lahko kdo sam objavi v skupini v mojem podpisu pa se bo ziher javu, da ne spilam posrednika... 🙂

On 27. 1. 2021 at 1:59 PM, Aless said:

Dobiš lahko komplet profesionalno obnovljen motor iz tujine, ampak cena je 🥴

Tak avto je edino za ljubitelje, ki si lahko privoščijo tak nedeljski avto. 

Ce bi se ze js sou to, rajsi dam par € vec pa fliknem not 13B motor, ki je dost bolj zanesljiv 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
On 1/21/2021 at 2:02 PM, scania said:

Jaz ga nebi ravno zaradi avtomatskega menjalnika, vecja obremenitev wandlerja, vecje temperature. Nevem kje je meja pri mazdinem ampak vem za zf in mercedes da so razlike v stevilu lamel v sklopkah in zavorah. Pri avtomtskem vsakemu odsvetujem, se mi zdi bolj ziher. Ceprav menjalnik je skonstruiran za visje navore ni zdaj limit 420Nm lahko je 500Nm kar je zelo verjetno za mazdinega, ampak vseeno sem raje na varni strani.

On 1/21/2021 at 2:49 PM, Aless said:

Evo sem izbrskal podatke za Mazdine Skyactive avtomatske menjalnike. 

Obstajata 2 verziji:

1. Mid-size version za navor do 200 lb-ft (271 N·m)

2. Large version za navor  do 340 lb-ft (461 N·m) 

Oba menjalnika sta baje kompatibilna za bencinske in dizelske motorje. 

Če se pri čipanju držiš tega navora ne bi smelo biti problema, s tem da bi priporočal pri čipanem avtomatiku prepolovit interval menjave olja. 

se opravičujem, ker se vračam nazaj na to temo in smetim, pri čipanju se navor poveča za 50Nm napram originalu, to še najbrž nebi smelo bit kritično, ali?chiptuning.jpg.68ebae9eb365841b86195e81b940660e.jpg

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
1 hour ago, scania said:

Sklopka je enaka. Tudi jaz sem enakegs mnenja kot Aless, samo akcija nima kaj bit.

Ko smo lih pri temi cipiranja, CD175 je pametno cipirat, al rajsi pustit tak kot je? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
1 hour ago, Z M A J said:

Ugodna cena 6-ke GH dizel karavan 2500€;

1047887.jpg
WWW.AVTO.NET

Mazda Mazda6 Sport Combi CD140 CE, letnik:2009,2500 EUR :: www.Avto.net ::

Tole je se isti motor, kot s prve generacije 🙄

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
10 hours ago, Freak said:

Pa tole tudi dobro izgleda 😎

1059867.jpg
WWW.AVTO.NET

Mazda Mazda3 Sport 2.3i MPS Navi, letnik:2010,11500 EUR :: www.Avto.net ::

Tole pa mislim, da je lastnik v naši skupini na Facebooku :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
22 hours ago, scania said:

Tukaj ostane olje v wandlerju, kar je dobro glede na kilometražo saj se vteče in potem še enkrat na 40000km ista menjava, potem bi jaz takšne menjave delal na 60000km in imaš večni mir 🙂

Drugače sem pa danes olje naročil za mazdo in si drug teden menjam olje v motorju. To olje je v avtu trenutno 6500km  in 6mesecev in ce cakam na eno leto do uradnega servisa bi bilo 14000km v avtu ker delam manj km zaradi korone. Torej sem se odlocil da bo to olje in naslednje olje v avtu 7000km. Če kdo rabi to olje ki ga bom ven spustil pri 7000km ga podarim 😁😁. To bo balzam za motor.

Evo, tocno to sem nameravu, pol na vsakih 60kkm menjavat. Ker dejansko 50€ na tolk km ni nc v primerjavi s stroski, ki lahk nastanejo, ce se olje ne menja. 

Morem se pa popravit glede tega, da se nc ne pozna ob menjavi olja....  Prej je mal cuknalo ob saltanju, zdej cez cas je pa to cukanje zginlo in prov lepo presalta. Tak da ja, ce je se kdo v dilemi menjat olje v menjalniku al ne, to aploh ni uprasanje, samo DAJ! 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
6 hours ago, SpEkTr said:

Koliko pa imaš prevoženih? Kakšno metodo si ubral za menjavo olja?

180kkm

Ja nic, spravit olje ven, odpret, menjat filter, zapret nazaj in nalit novo olje not, presaltas v vse prestave, pol pa segrejes olje na 50 stopinj. Cez 40kkm ponovim postopek. 

29 minutes ago, Aless said:

No zdaj si vsaj na lastne oči videl da imamo prav z menjavami olj. 

Avtomatika je pa še toliko bolj občutljiva in lahko pride do dražjih popravil, če je olje fuč. Glede na to da so menjave olja dost poceni, ne vidim smisla šparat na takih stvareh. 

Ja, res je! 💪

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
On 1/9/2021 at 3:01 PM, scania said:

Mislim da original kr je menjal v avtomatskem menjalniku po sliki sodeč.

Kakšni so občutki po menjavi? Prestavlja mehko? Drugače s testerjem še lahko reset nardiš da se menjalnik ponovno nastavi. Opazil pa boš da obrati pri višji hitrosti npr 50 ko spustis gas padejo v prosti tek. To je znak nastavljanja, lahko traja tudi do 100km ko pa spet obrate normalno drzi tudi ko gas spustis je pa ucenje koncano.

evo, zdej lahko malo več povem... mi je žal, da nisem slikal olja, je blo že kr fajn prežgano, hvala za vse nasvete, če me nebi blo med vami bi še res čaku na teh 200kkm, ki so mi jih svetovali na Selmarju :vskalo:

Med samim prestavljanjem ne občutim neke bistvene razlike, opazim pa v prestavitvi v vzvratno vožnjo, prej je avto dobesedno cuknu, zdej pa tega več ni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
5 hours ago, Aless said:

Verjetno original Mazdino ali pa Ravenol ATF FZ, drugo jaz ne bi vlival v automatika. 

Redline nima nič v ponudbi kar bi ustrezalo Mazdini specifikaciji, zato jaz ne bi eksperimentiral, bo pa Deeyan povedal kaj je vlil not. 

Dal sem not Ravenol FZ 🙂

5 hours ago, scania said:

Mislim da original kr je menjal v avtomatskem menjalniku po sliki sodeč.

Kakšni so občutki po menjavi? Prestavlja mehko? Drugače s testerjem še lahko reset nardiš da se menjalnik ponovno nastavi. Opazil pa boš da obrati pri višji hitrosti npr 50 ko spustis gas padejo v prosti tek. To je znak nastavljanja, lahko traja tudi do 100km ko pa spet obrate normalno drzi tudi ko gas spustis je pa ucenje koncano.

Nisem se neki konkretno testiru, od mehanika pa do mene mam 4km,pa ga nisem neki teral, pri normalni voznji nisem opazu neke razlike proti prej. Bom pa jutr nardil s testerjem se tole ponovno nastavitev, pa en mal vecji krog naredu po obcini, pa bom porocal 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.