Nocem nic strasit, ampak tega vargalanta iz vrhnike ful spluvajo. Folk je pisal, da je po 20t km spet imel luft. Enga majstra imas v bitnjah k obnavlja roke. Vse ostale puse, vilice itd. bi pa jaz iz autodoca vzel. Bi se pa na tvojemu mestu se preprical, ce imas res vse nasteto polomljemo, ker sem tudi slisal da radi nastevajo samo da potem cim vec stvari zamenjano. Skratka se eno mnenje nebo skodilo. V tem primeru mora bito voznja zelo "pokajoca" ce je vse polomljeno oz. ima luft...
Prvic slisim, da bi bil vezan na st sasije?? Za sovoznikovem predalom se nahaja modul. Odsraufas prepises oznake in kupis novega rabljenega in mora delat.
Laguna 3 je v nasprotju z laguno 2 super avto, 2.0 dci pa itak eden bolj?ih dizlov - 300 ali 400k ni redkost problem s prvo turbino, DPF, injektorji, itd. Ojni?ni le?aji tu v nasprotju z 1.5 dci niso te?ava. V idealnem primeru naj bi bilo olje menjano na 20k, ne na 30k (priporo?ilo renaulta). Verige se na?eloma ne menja pred 300k. Dvomasni vztrajnik naj se preveri pred nakupom, a ne bo te?ava, ?e so bile delane relacije. Ko je potreba po regeneraciji DPF, avto to sporo?i, zato da ni potrebno ugibati...
p.s. 2.0 dci je plod skupnega znanja nissana in renaulta, ne gre za nissanov motor. Pa tudi ?e bi bil, to ne pomeni nujno kar dobrega - nissan 1.4 NA bencinarji iz almere so imeli nemalo te?av z raztegnjenimi verigami, renault je na ta 1.4 obesil turbino (1.4 tce v meganih in scenicih 2008-2012), posledi?no je bilo te?av ?e ve? - raztegnjene verige, po?eni bloki motorja...
A mogoce kdo ve kako se obnese renault laguna 2.0 dci 150hp 2010 (tretja generacija). Vem da so predhodne lagune imela en kup sranja, ampak tretja generacija naj bi imela nissanov motor DOHC. Kolega se zanima za nakup
Bini ne gre to tako, da odstevas... Vsaj v mojemu primeru, ko sem se enkrat zanimal ni bilo. Imam racun od prejsnega lastnika k je placal 240e za servis (olje, filter olja, kabine in zraka + delo). Na racunu je bilo racunano 1h dela = 60e samo za delo. Pridem na servis in vprasam koliko bi me prisel servis, ce prinesem ves svoj material in pravijo 120e, ker je kao predpisan normativ za redni servis 1.9h. Ce bi ves material vzel pri njih bi bila cena servisa 240e in bi mi racunali 1h dela v kolikor pa prinesem svoj material bi mi pa racunali 120e (2h) za delo. To so cene brez drobnega materiala in ostalih tekocin (vitrex, zavorna, hladilna itd.) Zej pa kdo ima tu koga za norca. Pac za 60e ti nebojo naredili servisa, ce ti prineses ves svoj material, ceprav nevem kaj imajo za delat vec, kot eno uro. To je bila moja izkusnja, katera pa ni nujna, da velja za vse servise, ampak mislim, da ni bistvene razlike.
Ja sej ko menjas menjas itq komplet sklopko s potisnim lezajem in potisno kosaro. Na zalost, bo cifra kar lepa. Jest sem pred leti za bencinarja dal 260? z delom vred .
Tudi TE so vse imele prostorocno. Jo imamo doma . Je avto slucajno uvozen, ker jest sem tudi mislil, da je to standardna oprema. Je ze res, da obstaja se bolj oskubljena verzija k nima meglenk, obvolanskih kontrol, ampak sem pomoje samo enkrat videl tako verzijo pa se to s tujo registersko.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pismo, kaj so delali s tem avtom...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani