Skoči na vsebino
Kon?ne hitrosti va?ih mazdic?
Napisano

Ne popolnoma naravnost je(ni gor dol),samo potem zavije malo v desno.

Ni ?ist naravnost, mal je padca, ker ?e ne Krka in Sava ne bi mogli dol te?t :blush: ampak vseeno ni tolk padca, da bi tolk vplivalo na top speed.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Stroker, kako ti spravi? 70 litrov v M6 ?zmeden?

Jaz se moram matrat in izvajat salte, da gre 60 litrov not :huh:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne pozabit na venturijev efekt, kjer se pri zni?anem avtu zmanj?a prostornina prostora med karoserijo in tlemi, kar v primerjavi z navadno visokim avtomobilom pomeni povi?anje hitrosti zraka pod vozilom in s tem zmanj?anje tlaka, kar posledi?no pomeni, da se avto bolj dr?i tal. Ampak vse te sile zaradi vi?je hitrosti zraka pod karoserijo pove?ajo trenje in seveda sila pritiskanja avta k tlom je treba nekje vzet zato bi osebno veliko prej rekel, da je zni?an avto po?asnej?i od normalno visokega ne glede na manj?i ?elni presek se pa bolje dr?i ceste.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Ne bi smel bit tolk razlike ne glede na konje. Probaj jo en tank vozit tako kot si Laguno po mo?nosti samo na bencin, da vidi? a je morebiti avto slabo nastavljen al pa je kak drug feler.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup mazde 6
Napisano

Pametno - v?asih se je bolj odlo?iti sam kot pa brat raznovrstna nabijanja po forumih. :bravo:

Dr?im pesti, da bo z avtom vse tako kot mora bit. :punk:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup mazde 6
Napisano

Ne vem, sam meni se zdi, da vsi, ki smo kupili nove Mazde nismo imeli nekih izrednih stro?kov (?ele kasneje pri par 100kkm), vsaj kolikor se spomnim. ?e je bilo kaj narobe je blo po?timano v garanciji.

Kar se pa ti?e stro?kov pri avtomobilih iz druge roke pa je vedno stvar sre?e in ve?no vpra?anje realnosti podatkov oziroma kako je bil avto vo?en pri prej?njem lastniku. Nih?e ne ve al je bil avto teran mrzel, pregret uga?an, mogo?e je kdaj zakuhal, itd itd. Ampak to se ne ve pri nobeni znamki tako, da je nakup rabljenega vedno neka svojevrstna loterija. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

gps tud laze, je pa se najbolj tocen v primerjavi z drugimi

Na ravni cesti je izredno to?en a takoj, ko gre cesta v ovinek ka?e premalo oziroma bolj kot je oster ovinek bolj se zla?e.

Hitrost meri namre? na intervale in na odseku loka ovinka med eno in drugo meritvijo vzame samo tetivo se pravi le hitrost, ki jo izra?una po najkraj?i poti med dvema to?kama na kro?nici namesto obodne hitrosti (tangencialna hitrost), kot bi bilo normalno za pri?akovat.

Z drugimi besedami avto po ovinku v istem ?asu prevozi ve? poti, kot ?e bi ovinek sekal in s tem skraj?al pot in GPS meri kot da bi avto ovinek sekal ne pa da ga lepo zvozi. Se pravi ve? prevo?ene poti po kro?nici ovinka v istem ?asu pomeni vi?jo oziroma resni?no hitrost napram tisti, ki jo zra?una GPS zgolj s prera?unom najkraj?e razdalje med dvema meritvama ulomljeno s ?asom, ki jo porabi.

Na, pa sem zakompliciral tako lepo temo :(

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aquaplanning in profil gume
Napisano

Na aquaplaning vplivajo le:

1.) ?irina gume - tvoje 18-ke so 2 cm ?ir?e od 16-k, kar pomeni prej?nje splavanje

2.) Globina profila

3.) Oblika profila

4.) Kvalitea same gume

Predvsem to zadnje ne more? pri?akovat, da bo? od poceni gum imel vrhunske zmogljivosti. ?al ne gre in s ceno pa? nastanejo kompromisi in verjemi, ?e bi bile gume vrhunske na nivoju premium znamk in modelov bi tudi cena Federal gum bila v tem segmentu.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Tole ratuje zanimivo - odkar so Ladnovega Bineta "upokojili" je cena nafte padla za kar 15$ na sod.

Se pravi kdo je naslednji, da ga odstranijo da bi cena ?e padla :blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

hehe, jaz sem pa velikono?ni zaj?ek :blush:

Sej no?em bit pameten sam po ravnem se z 166KM ne more? peljat 250km/h. Fizikalno ne gre in bi rabil prek 200KM za tak "dose?ek".

Realno za 166KM je nekje morebiti kak km ?ez 230km/h.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jankovičevi raubarji
Napisano

Hehe tud moj fotr je dobu polo?nico za astronomskih 56km/h... res je zlo?inc, jaz se ga bom kr odpovedal pa tako varen in previden voznik je. Zdej vem od kod sem jaz divjak, ?e je pa fotr ?e huj?i - mater Lojz kje si, da bo? tole na?o ktriminalno divja?ko familijo v red spravu. :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj pomeni ta prometni znak
Napisano

To sem pred ?asom isto spra?eval na forumu a.com in odgovor je to?no tak kot gaje napisal Jures.

Na?eloma nekje v bli?ini znaka je tudi rde?e pobarvan del ograje, ki ja samo nataknjena na nosilce in se jo da enostavno odstranit za intervencijska vozila.

Za nas obi?ajne voznike pa ta znak niti ograja ne prideta v po?tev.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

matda 2.0 diesel
Napisano

Hja,

nimam sicer neposrednih dokazov in se mi jih zdele tud ne da iskat, ampak pomojem so vsi ti motorji Fordovi, al pa ?e ve?, da jih tud Ford nekje kupuje (PSA?). vsi imajo namre? identi?ne kubature, to je prvo. PRav tako mo? (2.0 140 KM, 2.2 180 KM, 400 Nm). Prav 2.2 motor je na veliko promoviral Ford v Mondeu in glej ga zlomka, ?ez leto dni se pojavi ?e v Mazdi. Enako je bilo z 2.0 motorjem, le ?e kako leto ali dve prej. Ista mo?, isti navor, isti kubiki. ?e je na ma?ini plastika Mazda to ?e ni Mazdin motor.

Lahko sicer, da ?ivim v zmoti, a jaz pravim moji mazduri kar Ford v kimonu :)

Ker ?e vedno ne verjame?, da nima? prav je tukaj nekaj podatkov tako o enem kot o drugem motorju:

2.0 diesel

Mazda : Ford

prostornina - 1998ccm : 1997ccm

kompresijsko razmerje - 16,70:1 : 17,90:1

razmerje med presekom valja in hodom valja - 1 : 0,97

Najvi?ja mo? - 140KM pri 3.500/min : 140KM pri 4.000/min

Najvi?ji navor - 330Nm pri 2.000/min : 320Nm pri 1.750-2240/min

2.2 diesel

Mazda : Ford

prostornina - 2184ccm : 2179ccm

kompresijsko razmerje - 16,30:1 : 16,60:1

razmerje med presekom valja in hodom valja - 0,91 : 0,89

Najvi?ja mo? - 185KM pri 3.500/min : 175KM pri 3.500/min

Najvi?ji navor - 400Nm pri 1.800-3.000/min : 420Nm pri 1.750-2750/min

Kot vidi? je razlika med motorjema kar precej?nja tako, da mi ni jasno od kod tebi, da gre za iste motorje pri obeh proizvajalcih saj sta razli?na tudi ?isto po tehni?nih specifikacijah.

Pri ?isto zadnjih 2.2 motorjih je razlika ?e bolj o?itna saj so pri Mazdi zmanj?ali mo? na 180KM pri Fordu pa pove?ali na 200KMin navor na 450Nm.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.