Skoči na vsebino
Sprememba cene goriv
Napisano

potem pravite, da "doma" zmontiran sistem univerzalni plinski sistem popolnoma enako ?e ne celo bolje kot original bencinski sistem katerega je 100 strokovnjakov ve? let razvijalo....

lepo sli?at, mogo?e pa res :jupiii:

Jaz nimam 'doma' imam Tartarini :whatever: in pospe?ki do 100 ka?ejo z Dyno SW popolnoma enako krivuljo....

Res pa da spet gre za druga?en sistem za direct injection.....ti ?e ve? :)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

cca 400 ? stane tudi pri nas, sistem na podlak in 1 ?obo - venturi

pri sekven?nih sistemih je pa tako; od - do nekje pla?a? znamko, nekje provizijo, nekje pa recimo temu kvaliteto. No pa ?e nekje preve? delo.....

druga?e pa noben avtoplin sistem ni tako prfekten kot je bencinski, vendar se je potrebnu tudi kak?nemo konji?u pri 40% ? odre?t....

lp

Men se ne pozna :)

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda premacy
Napisano

klju?i so v radu in orginal in rezervni v problem je v daljincu ki ne dela kot je bilo omenjeno

jest tole ni? ne razumem :whatever:

v radu - delu ali v redu?

v probplem je v daljincu?

?e ne dela na obeh daljinec in dela centralno na klju?, je verjetno ?el sprejemnik ali pa se izgubila frekvenca - avtoelektri?ar?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

-Avto ima vgrajen avto plinski sistem profesionalnega proizvajalca Zavoli pri podjetju PLINEKS, kateri ima edini certifikat kakovosti na podro?ju vgradnje avto plina. Z tem sistemom vozilo ob enakih performancah in karakteristikah porabi za 8eurov avto plina na 100 km.

:ne vem:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3754096&show=1

porabi za 8eurov avto plina na 100 km = 12L :whatever:

Folk menja zelo hitro

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3758920&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3571269&show=1

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

v italiji zelenc 1.3, a plin 0,65..... :angry:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda premacy
Napisano

pozdravljeni pred kratkim sem kupil mazdo premacy ne vem veliko o tem avtu ?e kdo kaj ve dobro ali slabo bil bi vesel vsakega mnenja druga stvar je daljinski ki ne dela prodajalec je rekel da so baterije ?le ampak ko sem zamenjal spet ne dela zanima me ali kdo ve kje bi se ga dalo popravit moja mazda je letnik 99 hvala

a rezervni klju? je pa navaden? Pa predvidevam da je govora o original klju?u in ne kaki after market zadevi za zaklepanje?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 prtlja?nik za kolesa
Napisano

No jaz imam tud Thule nosilce, ?e dve leti, stre?ne, kvadratne. moram re?i, da res malce zavijajo, ampak, ?e ima? gor kolesa, potem tudi ne sme? voziti hitro, saj se je ?e marsikomu zgodilo, da je kolesa "odpihnilo".

Sicer je pa pri pritrjevanju na streho potrebno paziti, da se tistega vijaka, ki se ga vstavi "v" streho ne pretegne, ker potem ti plo??ico dvigne in ni ve? pomo?i.

Kar se pa diskov in zavor ti?e so jih pa meni ?e lansko leto menjali, na okoli 20.000!

Kladivo in z navojno pali?ico nazaj zatol?t...ni druge.

Diski so o?itno velik problem....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Evo, spet ?egen od na?ih fevdalcev....

Naftni derivati se bodo jutri rahlo podra?ili, vendar rekorda (?e) ne bodo dosegli. Cena za liter 95-oktanskega bencina se bo zvi?ala za 0,4 centa, cena za liter dizla pa za en cent.

Jures in Ajvar ti?ina.....

NAvorniki spet pu?imo..

BTW A M6 DPF pogoltne kurilca?

:harhar:

Objavljena slika

Ravno danes bil na gorenjski izpostavi SIGASA, majstr ?tima zadeve da bodo top.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mimogrede bom ?e jaz nekaj vpra?al.

Ja, nimam ?e cx-7 (saj veste,.... ?ena pa bi raje imela 6...). Upam, da v drugi polovici leta pa bo cx7 ;)

Kaj v prtlja?nik gresta dva monti?a brez, da bi oba zadnja stola dal dol? Samo 2/3.

LP

mountain bike al pelc montel od ?ene?

Kolesa morata iti, ker na 2/3 imas cca 60-70cm ?irine (men gre cel fridge na 2/3)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xedos 6
Napisano

danes na AC sre?al tole, ki ji barva neverjetno pa?e:

Ha ha, Jure busted...sam ta je 'samo' 1.6....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

presneto, zdej me pa ?e res skrbi... jaz mam sicer ?ele 33.000 km, ampak so diski in plo??ice in diski OK, vsaj meni se zdi. Me pa skrbi, ker vidim da to menjate kar po teko?em traku... Tudi na servisu (sem ga glih opravil) pravijo da je v redu, ampak tam bi tako ali tako to rekli, a ne?

Mi lahko svetujete na kaj naj bom pozoren oz. ?e se kje vidi za?etek nepravilne obrabe? (vem da malo off topic, ampak ko smo ?e ravno pri tem)

mimogrede, zdaj so tudi na "moji" petrolovi plin-pumpi v Dom?alah nekaj ?telali povratni ventil (po mojem) in notri spravim za 7-10 l manj plina kot do prej?njega tedna. Ve kdo kaj ve? o tem, podobno sem opazil tudi na Kajuhovi in na Lomu...? prej OK, zdaj pa gre v tank ful manj (plus da se ko je tank "poln" prav na grdo in naglas ustavi tok - pred parimi meseci tega nisem nikjer opazil).

kerr

to je tudi zaradi temperatur, pritisk se veca.....pa izgleda da je pozimi res manj propana dodano (spet manjsi pritisk)

V Kranju se vedno 52L pri meni

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xedos 6
Napisano

vsekakor svetla za xedos

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tole o pali?icah: a to privijanje samih pali?ic v avto, ali potem tistih matic, ki privijejo nosilce?

Ja res sem vzel kvadratne (?rna barva pa to :D) bo pa treba itak ?e ene palce-only nabavit za MPSko za pozim, ker so te predolge.

N bi mel ni? proti takmu nemcu :vesel: sam v bistvu sem dva avta zdru?il v enega, da je mal heca (cx7+mps) :blush:

Aja, pa CX-7 ma nove diske in plo??ice - garancija :party0035:

matica ki privije nosilec potegne palicico navzgor s plehom vred....

pri koliko km ti je treslo - kje si menjal?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

porkamadona, ravno v?eraj zve?er sem se hecal z monta?o pre?nih nosilcev (Thule) na mojo cx-7. Je kar dela, sistem ni ravno idealen. Pa res je, ?e ma? pod 1,8m ima? problem. Se vidi da je oblika pred prakti?nostjo.

Pa ?e preve? privije? navojne pali?ice ti jih bo prtlja?nik potegnil navzgor in bos mogel s kladivom po njih da se pleh skrivi nazaj, da sploh plasti?ne pokrov?ke nazaj da?..... :vskalo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jures, evo pri?lo je do spremembe. Sem kar nabavil in zmontiral thuletove palce na CX-7.

Ugotovil, da malo prezgodaj, ker kar fino ?vi?ga :P

JA pa jade nisi vzel kvadratnih palic? men nic ne zvizga.

EXPLAIN THIS: 4.6 Bi-Turbo, 520HP...a si ti ?el na nemca??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prodaja rabljenih mazd
Napisano

Se pravi, da z VIN ?T. avtomobila, dobim info. (seveda na poobla??enem) kdaj je bil narejen servis?

Ali je potrebno ?e kaj imeti zraven, razen ??

In ?e ena malenkost, ali je kdo tu (kot ?lan), ki servisira Mazde? :blush:

lp

N

yep - ?e ima DSK

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

xedos 6
Napisano

?rna je ok spredaj, zadaj z velikimi rde?imi lu?mi pa ne toliko. Na xedosko pa?e svetla barva, da pridejo linije do izraza.

Tudi novi beli odtenki so zakon - nova M6, CX7 bela :ljubezen:

Objavljena slika

Druga? pa hud odtenek rde?e po moje najbolj sede

Objavljena slika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ma dej Iwar ga biksat no... pa kaj me?a? hru?ka pa jabolke med sabo... halo S500 ima 5,5 litrsko ma?ino s skoraj 400KM. To je ameri?ka kubatura, kjer ima ?e sam zaradi take kubature in 8 valjnika ogromno navora - ja bistveno ve? kot keterikoli 2 litrski diesel in to od 2.800-5.000 obratov ga je kar 530Nm. In ja pri tolk navora v nizkih obratih ga lahko vozi? tud tako kot recimo diesla in ga ni treba terat v obrate in posledi?no je lahko menjalnik izra?unan na dolgo.

Sicer pa pri porabi (13-14l/100km) kot jo ima S500 pa ?e mora neki od sebe dat, ker ?e ne je to futranje za brezveze. :P

In ja tvoj stavek (oziroma prvi del) ?e vedno velja za nizke kubature ...sicer pa izvoli pa poskusi z 2.0 bencinarjem in 150KM pri 2.000 obratih dat gas pa povej kolk se kej dogaja - vsaj pri mazdini ?estki bore malo. Sicer pa lahko enkrat to tud v praksi malo primerjamo med sabo ?eprav ne vem zakaj bi bencinarja matral v nizkih obratih, ?e je zasnova sama po sebi namenjena temu, da bolje deluje v vi?jih obratih kjer je tudi najve?ji navor in najve?ja mo?.

:jezicek: tole ni kreganje, da ne bo kdo slu?ajno spet vzrojil za brezveze, ampak je le izmenjava mnenj :jezicek:

ampak dubu te pa je na sarkazem :hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2010
Napisano

Madona pomlad je tuki - pustite gume, raje poskrbite za olagume!

:bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

Ampak... :ne vem:

P.S. A zrihta??

ni za javno razpravo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Meglica v sprednjih lu?eh M6
Napisano

?e bi ?la voda noter, ne bi ble meglice ampak kapljice! :hohoho:

oziroma twilight zone

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Meglica v sprednjih lu?eh M6
Napisano

stari dobri kondenz v lu?eh - slabo tesni ali temp. razlika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dnevne lu?i
Napisano

Niso... ker smisel je v tem, da podnevi avto ne rabi bit osvetljen kot novoletna jelka ampak samo od spredaj, da nakazuje ostalim, da je v gibanju.

Raznorazne pozicijske lu?i, pa zadaj, pa za tablico pa notri za armaturko res ne rabijo goret in tro?it energijo za brezveze. Pa ?e pozicijska lu?, ki gori zadaj zmanj?uje (sicer rahlo ampak vseeno) vidnost zavornih lu?i - se pravi la?je je podnevi videti razliko med ?isto ugasnjenimi lu?mi in nato pri?gano zavorno kot pa razliko med pri?ganimi pozicijskimi lu?mi (?e posebej ?e so to kake LED zadnje lu?i) in nato pri?gano zavorno.

?e so dnevne lu?i z LED tehnologijo pa je poraba el. energije minimalna. Po nekih izra?unih se to na porabi goriva pozna do 2 deci na 100km, ?e so pri?gane zasen?ne lu?i in vse ostale pozicijske v primerjavi z ugasnjenimi in pri?ganimi le LED dnevnimi lu?mi.

Sicer Jures, kaj te toliko moti, sej si ?e na?timal dnevne lu?i na svoji CX7.

Ne me ne moti, ampak mi ni jasno zakaj to ce lahko samo en k. rele da? not....

Kao definicija novih dnevnih lu?i.....to o energiji je tud en kvazi moto, da imajo novi avti SAMO dnevne lu?i je spet potrebno nekaj elektronike ki kuri energijo...100%, tle je bolj styling :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.