@Boss - redni servis za LPG (?e je narjen kot je treba) sceno te ko?ta nekje od 20 - 40 EUR, kar je sme?na cifra!
Govorimo o uradnih servisih in ne popoldancih, kjer vemo, da je kar veliko razlike. Bom vzel primer za recimo Prins sistem in njihove cene servisov. Prvi servis na 30kkm je cca 140?. Ostali se gibljejo med 80-100? nato na 120kkmpride veliki servis, ki je cca 180?.
Jaz imam plin in se vozim (prera?unano na EUR in nazaj na bencin) s ca 8,5-9 l porabe... Blizu dizlu, s tem da je precej hitrej?i in da so servisi precej cenej?i (za bencinarja)
Ne pozabi, da servisi za LPG instalacijo tud niso zastonj... ko skupi se?teje? si na ceni servisa za diesel.
No ja no, ne moremo glih gledati za koliko denarja dobi? novi avto....dobi? ga tudi za 7500 eur http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4411044&show=1 ....eni BMW-ji so imeli problem z guljenjem barve na armarturki in na vratih...samo ne vem kdaj so to porihtali.....2006 letnik je imel te?avo s tem. Tema glede tega je bolj na splo?no, sam sem tudi dobil 3 leta star avto s 30t prevo?enimi za pol cene novega tko da.... Tudi ta BMW je neko glavnino v cenit ?e izgubil...nekaj bo ?e padlo...valda pa ne ve? toliko da bi lahko pri?akoval da bo ?ez 2 leti pa 10t eur.
Grega, o avtih govorimo
Sem imel v mislih da za 23.000 dobi? ?e avto, ki je primerljiv temu 4 leta staremu bimmerju.
Ampak res... na tej nesre?i se resno vpra?am kako je Laguna dobla 5*
Vse bolj se mi dozdeva, da je "nastavljena" to?no na ta dirigiran EuroNCAP test pri to?no dolo?eni brzini. Bi blo res dobro ta test izvest pri 20km/h vi?ji hitrosti, kolk avtov bi pol ?e melo kako zvezdico.
A smem malo razlo?iti, da ne bo spet hude krvi za brezveze.
Del tro?arine bo zamenjala dajatev na CO2 zato, se za nas obi?ajne uporabnike po uvedbi ne bi smelo spremeniti ni?.
Bo pa razlika za dolo?en del transportnega sektorja, ki je uveljavljal povra?ilo tro?arin (se pravi je dobil tro?arino nazaj, kar je zame totalni absurd). CO2 dajatev je dajatev in jo ne bodo mogli zahtevati nazaj tako kot tro?arine.
Sicer bodo prevozniki in kmetje besneli ampak ne vem zakaj bi nekdo, ki dela biznis iz tega bil ?e dodatno priviligiran napram ostalim porabnikom goriv.
Sicer pa so to sprejeli enkrat spomladi lanskega leta in z marcem se za?ne izvajati .
Prej?nji tank goriva sem nato?il na ?rpalki LOGO in cel ?as vo?nje sem bil presene?en nad nizko povpre?no porabo, ki jo je kazal BC. Skoz se je gibala med 5,8 in 5,9. Skoraj sem ?e za?el verjeti v ?ude?no gorivo
Ampak na koncu tanka mi je bilo vseeno ?udno, da sem naredil komaj nekaj ?ez 900km in ?e ve?ji ?ok, ko je ro?ni prera?un pokazal skoraj 6,4. Se pravi, da je razlika med BC in realnostjo cca 0,5 litra.
Zakaj mi je ?udno? Predvsem zato, ker pri Petrolu, kjer najve? tankam razlika ne gre preko 0,2 deci.
Sicer mi ni jasno kako lahko pride do take razlike ampak po?asi za?enjam razumet nejevoljo nekaterih nad dolo?enimi distributerji goriva - ?e gleda? samo BC (za kar rabi? najmanj napora) te lahko zelo hitro zavede.
To je zelo dobra ?portna guma. Se pravi se bolje obna?a v dinami?ni vo?nji kot v udobju. Je ob?utljiva na kolesnice in ?e ni dovolj napolnjena se ob?utno preve? obrablja na robovih.
Predlagam polnjenje vsaj 3.0, da se obrablja enakomerno (lastne izku?nje) pa seveda je fino, ?e menja? spredaj zadaj na vsake 10kkm - ni sicer nujno samo zna brez menjave po?asi povzro?at hrup, ker se naredijo stopni?ke.
Ampak kakor koli ?e, ?e nisi glih na maksimalno udobje mahnjen bo? s to gumo izredno zadovoljen - vsaj jaz sem bil
Nisem ?el iskat in primerjat cen samo je mo?no, da je Ford cenej?i zaradi carin. Ker ima Ford tovarne v EU lahko to prika?ejo kot EU izdelek in se zanj ne obra?una carina :ne vem:
Mam felling, da bojo u de?ju bolj?e kot Pirelli, s Pirellijem nism bil glih nekak zadovoljn
ti dela? verjetno malo km pa ti je vseeno za obrabo... men pri 30kkm+ na leto pa je to kar bistven podatek je pa res, da guma, ki se hitro obrablja pomeni, da je precej mehka in na?eloma naj bi bolje dr?ala razen, ?e jo ne pregreje?.
OK, si noben ne upa povedat pa bom jaz : X3 je grdoba, presega ga v grdosti le VW Amrok
Ne vem sprednje lu?i ima kr nekaj, da ne re?em ki?asto oblikovano boliko prednjega dela, blatniki zgledajo kot bi mel spu??ene hla?e, lu?i na zadku pa zgledajo, kot da so flikal iz ostankov. Ne vem, obstaja ogromno lep?ih SUV-ov.
Ne vem, nisem imel tazga ob?utka, vejamem pa da so druge gume ?e bolj?e oziroma dajo ?e tisto piko na i.
Me pa ?e vedno matra, ?e bi ruknu gor gume 225/40/R18... kle je izbire kolikor ho?e? in so gume v pobvpre?ju za 40-50? cenej?e po kosu. To je na koncu 160-200? razlike pri kompletu pa ?e izbere? lohk gumo k ti je v?e? ne pa samo tiste dva tri modele.
ce so ti ble vsec dunlop 2000 pol ti bo vsaka vsec
no resno, poglej za pirelli P7 cinturato...zakon guma
Ej ne bo? verjel Dunlop 2050 se mi tudi izredno lepo obna?a... sem zelo presene?en, ker so to prve gume original na avtu, k se obna?ajo zelo dobro. Brez pripomb in jih bom zvozil do konca.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Bilo kuda, Petrol svuda
Povezava za deljenje
Deli na druge strani