Kaj dosti razli?nih napravic za navigacijo nisem uspel preizkusiti razen celotne palete Garmina, dva Navigona in en GO Clever.
Navkljub temu, da ima vsak kak?en plus ve? kot drugi pa vseeno prisegam na Garmina predvsem zaradi modularnosti in enostavnega nalaganja map, POI to?k in druge krame.
Trenutno se mi zdi je najbolj?a varjanta model N?vi 255W, ki ti bo nudil ve?ino tistega kar pri navigaciji sploh potrebuje? in to za ceno 160?.
...dejansko pride v po?tev tudi 255 brez W-ja za ceno okrog 130?.Je priro?en tudi za kolesarje in pe?ce,ker ni tako velik.Itak pri navigaciji ve?ino ?asa bolj poslu?a? prijeten glasek ker si osredoto?en na promet in "dogajanje" v njem.
O?itno je v na?i dr?avi kar nekaj idioto zaposlenih za svetovalce pri Pahorju.
Logika je namre? taka... ?e ima? ni?jo ceno goriva kot sosedje le ti hodijo tankat k tebi in mnogo ? gre preko tro?arin v na? prora?un.
?e pa povi?a? tro?arine in ima? zdaj vi?jo ceno kot sosedje le ti pri tebi ne bodo ve? tankali in tudi mnogi doma?i bodo ?li ven. Neglede na vi?je znesek, ki jih pobira? na liter pa v globalu pobere? manj.
O?itno ti svetovalci ?e niso dokon?ali osemletke, ker tako razmi?ljanje da se bo ve? denarja pobralo z vi?anjem tro?arin je pa? na nivoju petega al pa ?estega razreda O?.
...in isto bodo spu..ili z vinjetami.Cene gor-?e manj jih bo kupilo in se jih ve? vozilo na ?rno.
Evo,spet smo v dobrih starih ?asih nabijanja cen in tro?arin.Viva socializem,press.
Jaz osebno sem se odlo?il da, vsaj zaenkrat, novega avta ne bom ve? kupoval. Glede na to da avto zamenjam na 3-4 leta imam ve?jo ra?unico ?e vzamem recimo leto ali dve rabljenega...
Kar je fajn je to, da lahko dobi? tudi na rabljen avto garancijo. Recimo na alfi sem dobil 1 letno garancijo na neomejeno ?tevilo km... kar je za 2 leti star avto kar ok.....
Ampak to je odlo?itev vsakega posameznika.
Moj model alfe bi me iz salona pri?el 37k?..... za 2 leti rabljeno sem dal dobro polovico te cene.....
Narobe razume?. ?al ni tako. Ko se lu?ka pri?ge je ?e pizdarija. Navadno se pri?ge ?e se nivo olja dvigne do oznake X na merilni palici, ki je cca 5 cm nad max nivojem. Bodi previden pri preverjanju nivoja, saj celo merilna palica ka?e narobe (ko jo potegne? ven, je cela mastna ker se ob nekaj podrsa in jo namasti. Prav ka?e le na eni strani. to me zelo jezi, ampak kaj ?mo)
Torej ?e se DPF lu?ka pri?ge, so mi na servisu rekli, da se je treba vozit 15 min nad 2000 vrtljaji... ne vem kolk je res na tem.
Preberi si malo temo vse o DPF, k ije tukaj pod tehniko, se mi zdi.
Ko pride? pred dom,se ti pri?ge ta lu?ka,obrne? avto in gre? do Venezie na kapu?in.In pol se vrne?,ko se ugasne.In tako o?isti? saje...in ?e par litr?kov nafte se re?i? iz rezervoarja,da ni avto tako te?ek...
fora je, da se vonja navadi?... neko? sem kupil dva, ?e?njo in jagodo, ter dal v vsak avto enega, ko sem mislil, da ve? ne di?i, sem ju zamenjal, pa je blo spet zanimivo ?e vsaj mesec dni...se pravi najmanj 5 tednov dlje kot pri navadni smrekici
Sej to je ravno fora.Se navadi? na vonj in misli?,da ne di?i ve?.Pa pride kdo drug noter in se ne more na?udit,kako lepo to di?i.
ponavadi imam tale predal?ek itak zaprt, ?e pa si za?elim mo?nej?ega vonja, pa ga samo odprem
popolnoma varno, ni? ne izteka, kriza nastane edino, ?e popolnoma odstrani? pokrov, si neroden in pomotoma prste pomo?i? v di?avo, ko daje? kaj v predal, ali jemlje? iz njega, ampak potem vsaj prsti di?ijo
Nedolgo nazaj sem veselo ugotovil, da je poraba po compu padla pod 9l, pri nekje 65k prevo?enih (M6, 1.8 bencinar). Po?asi se spu??a, upam, da bom kdaj pri?el pod 5l Ja, pajade
?e je to po BC-ju, dodaj kakega pol litr?ka gor in to je to.Niti ni tako malo.
Glede an to, da sosmrekice re?itev za par dni, razni Ambi Pur pa ne pa?ejo na na?e prezraćevalne re?etke me zanima, s ?im odi?avljate svoje Mazde. Pa pustimo vonje, zanima me tehni?na re?itev.
Thnx
Jaz uporabljam dobre stare smre?ice...rezultat-na?rlo mi je barvo oblog pri kljuki za odpirat vrata.
Evo, na servisu so nastavili dize. Se mi zdi da je sedaj ob?utek na stopalki za plin bolj?i, cukanja nazaj domov ni bilo ve?.
Bolj me je presenetilo, ker so mi na servisu dejali, da moja mazdica sploh servisa ?e vidla ni. Pa ?eprav sem ob primopredaji dobil izpiske (elektronske) od servica ,kjer naj bi bila servisirana. Sedaj moram po?akat, da odobrijo garancijo (upam da jo) potem moram ?e urediti zaklepanje vrat, pa menjava lambde sonde, neka napaka je baje tudi na webastu in pa na ksenonu. ?eprav zaenkrat ksenon deluje.
?e ni bilo servisov na uradnem servisu,bo bolj te?ko z uveljavitvijo garancije.
Ja ok, to je jasno ja. Problem je , ker se to na ravnini pojavlja. Sej pravim, ?udno se mi zdi da bi bil to kar tak splo?en problem teh motorjev 143KM. Zato me pa zanima, ?e se ?e komu kaj podobnega dogaja.
A,jaz imam "samo" 136-konjsko brez rompiballe filtra.Pri nas se to po ravnini ne dogaja.
Benjamin hvala za info. Ja avto je 2006/12 letnik. Ima DPF filter, sem pa ?e predhodno bral o teh te?avah. Kaj ?em re?t. Lahko upam da bo ok. Sicer pa delam bolj relacijske kot mestne vo?nje.
A so z EGR ventili tudi take te?ave kot pri Renaultih?
Mazda je pod 2000 obrati bolj mrtva kot ne.Zato je res,da ga vozi nad to ?tevilko.
Z tem ventilom imam tudi sam te?ave odkar sem nabavil in tudi mnogi drugi ga imajo.
Problem je ta,da v ve?ini primerov servisi ne vedo,kaj storiti in v ?em je fora.
Tukaj je samo eden izmed primeov tavanja servisov v temi :
Bo ?e dr?alo kar pravi Uklopko. ?e ho?e? iz avta iztisnit malo ve? dinami?nosti gre koj poraba za liter do dva gor. Samo mene jezijo tile uradni podatki o porabi. Moja mazda mi porabi v povpre?ju 7,6l poleti in 7,8, - 8l pozimi. Kaj morem. no?e manj piti. Je pa res ko popizdim imam tudi te?ko nogo. Pa ?ena ko bi lahko malo pri?parala ma avtocesti (130/h) ga tla?i do 170. Samo da fajn leti.
Smo ?e ugotovili,da uradna poraba nima veze z realno.Ti samo vozi in u?ivaj.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Samo,?e ti ena sveti res tako nizko v tla zna bit problem drugje.
Meni so na?telali vi?ino na auto-motu.Verjetno jih bodo na?telali tudi tebi,ker so zelo v redu pobje tam.
Pla?al nisem ni?.
Ko ti jih na?telajo (ene 4 min.dela za obe),jih probaj spet pri?gat pred zidom.Potem bo? videl,?e je kaj bolj?e.
Da ti ne bo potem svetila ta v nebo.
V garanciji sem imel podoben problem,pa so mi morali zamenjati elektroniko (na obeh lu?eh).So mi pa priznali,da je to bila konstukcijska napaka.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani