Eno splo?no plinsko vpra?anje Zakaj mi v klasi?ni oran?ni/zeleni jeklenki zmrzuje plin? Zdajle ko je bilo do skoraj -10 mi je po 20 min gorenja grelne gobice skoraj ugasnila. Isti simptomi so bili ali je bila gobica na max ali na min, v jeklenki pa je bilo ?e cca pol plina.
Kakor vem je plin veliko bolj 'prej' zmrzljiv.....poi??i malo to?ke ledi??a - ko grem tankat ?e nad nulo zmrzuje na ro?ki
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Verjamem - +20KM pa 2,3 ma?ina z ve? navora se mora poznat pa 5. prestava je enako nastavljena kot 5. na tanovi. 6. je kao var?evalna ampak kurc k ne var?uje z ?ivci
6. prestava
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Sporo?ilo najemnikom plinohramov z uteko?injenim naftnim plinom
Ljubljana, 21. december 2009 ? Dru?ba Petrol obve??a vse imetnike plinohramov, da ob napovedanih nizkih temperaturah in poslab?anju vremena predhodno preverijo stanje uteko?injenega naftnega plina (UNP) v plinohramu. Tako bodo lahko ohladitve pri?akali v toplem osr?ju svojega doma.
Ve?ja poraba uteko?injenega naftnega plina je posledica ni?jih temperatur, ki jih bele?imo v zimskem obdobju. Nizke temperature pa so v ve?ini povezane tudi s poslab?anjem vremena (sne?ne plohe), ki vpliva tudi na preto?nost prometa in pogostej?e zastoje. Dru?ba Petrol d.d., Ljubljana in h?erinsko podjetje Petrol Plin d.o.o. si ?elita izogniti nev?e?nostim, ki bi jih lahko ob razvozu uteko?injenega naftnega plina povzro?ile vremenske okoli??ine. Zato vse imetnike plinohramov vljudno napro?amo, da ob napovedi nizkih temperatur in poslab?anju vremena preverijo stanje in koli?ino plina v plinohramu. Le tako mo? izvesti naro?ilo ?e pred napovedanimi prihodnjimi ohladitvami.
O uteko?injenem naftnem plinu (UNP):
UNP je var?no, varno, energetsko u?inkovito in naravi prijazno gorivo. Zaradi svoje vsestranske uporabnosti, ekonomi?nosti in udobja predstavlja idealen energetski vir tako v stanovanjih in individualnih hi?ah kot tudi v industriji, obrti, kmetijstvu, vrtnarstvu, gostinstvu, itd. Individualno ga uporabljamo za ogrevanje, pripravo sanitarne vode in kuhanje. V industriji je predvsem primeren za ogrevanje proizvodnih hal, obdelavo kovin, livarstvo, proizvodnjo in obdelavo stekla, v gradbeni industriji. Z uporabo UNP se bistveno zni?ajo tudi emisije CO2, NOx in trdih delcev kar neposredno pripomore k ?istej?emu okolju.
Po datumih je priblizno na 10 dni ... tako je tudi pri meni... Samo pomoje ne porabi Boss niti jaz niti kapljice benza ... kolikor vem, imava oba traktorcine ...
Sicer pa... moja sestka je stara cca. leto in pol, pa imam sedaj nekaj cez 45.000 km ...
Spodaj je stanje stevca v nedeljo
Saj to pravim, skoz na tank stele....med kapljico benza pa dizla v ceni ni vec razlike, le tiste 2L na 100km...
Kot prvo objavi ra?un, da vidimo kaj vse je bilo delano na tem servisu. Kot drugo Jures resno nima? pojma kako se izvajajo garancije, kajti ?e so mu zavore resno klokotale kot pravi? ti bi pri?el nazaj reklamirat na Autorent in ne bi ?el v LJ. ?e ni? drugega zato, ker mu u LJ ne bi priznali plo??ic v garanciji, saj jih je montiralo drugo podjetje. Reklamacijo na delo lahko uveljevlja? samo tam, kjer je delo dejansko bilo opravljeno.
Ga citiram (na zeljo povabim na forum):
raje grem z vleko do Ljubljane, kot nazaj na servis.....?e vedno ne dojamete kaj se je zgodilo? Zaradi malomarnosti ne zaradi materiala se je to zgodilo....takrat te vse mine.
P.S. Reklamacijo pri mazdi lahko uveljavljas kjerkoli v Evropi.....
Mrcina - 3.1.2010 se zapelji do Ljubljane pa bomo kaksno rekli face to face, ok - ce se pritozujemo je to le zaradi tega ker si zelimo kvalitetnih storitev, navsezadnje brez kritike ni izbolj?anja
Lep pozdrav
Meni so menjali diske pod garancijo, ko sem imel servis na 40.000 km ... ker so tresli pri zaviranju ... In se mi zdi, da je tudi Boss ze pisal, da so mu jih menjali pod garancijo ...
saj pravim, da gre za provokatorja, ki nima veze s servisom.....ali pa dejansko autorent ne ve - ne zeli strankam nuditi garancije (denar je sveta vladar)
To da so nekomu menjali zavore v garaniji te?ko verjamem, saj so zavore le potro?ni materijal.... razen ?e bi bila kak?na tovarni?ka napaka in bi se pokazala takoj ko je avto imel manj kot 5.000 km. Iz teksta pa lahko razberem, da je avto ?e pri drugem lastniku.
?e je bila garancija, zakaj je bil izdan ra?un? Saj se za garancijske posege ne izdaja ra?un.
O?itno, ko se gre malo bolj v detalje Jures, ti zmanjka sape in nima smisla ve? debatirat.
Samo da osve?im...
Servis 60.000 na avtorentu ra?un astronomski
Popravek 2 dni kasneje novih plo??ic vgrajenih pri vas, ki so klokotale v podvozju pod garancijo....capito? zato sta uni 2 sponki na zgornjem delu paken (ne meni o neznanju) Ja pri novem lastniku...ki me je zaskrbljen klical zakaj servis na 60.000km stane skoraj 600?, prej je vozil laguno in je iskal Mazdo zaradi renomeja, in se je iupravi?eno zasekiral!!!!!
Pa lastni?tvo tu nima veze - jaz sem mu predlagala da naj gre v Lj, kjer so mu korektno pod garancijo va? servis popravili....
Druga?e pa ja - Mazda menja pod garancijo diske (ki tresejo), verjetno pri vas ?e to ni bilo dose?eno za stranko.
Vse se da dokazati z nalogi, ne mi da mi zmanjka debate.....
Mislim pa da je tale Mrcina res samo provokator, ne verjamem da si nekdo v imenu poobla??enega servisa lahko to privo??i....
Tip je o?itno provokator, ali pa nekdo ki ?eli ?e bolj o?rniti ta servis.
Jaz navajam dejstva, nisem foruma? ki pljuva.
Lahko napi?em ?e kako o Bla?evi (moji biv?i) Mazdi 5 GTA CD143, ki se sedaj servisira v Ljubljani, in so mu pod garancijo na novo mednjali bremze 2 dni po tem ko je bil avto na servisu v AvtoRent....kjer so bile menjane bremze....
Lahko objavim tudi ra?un, ampak potem res nih?e ne bo hodil na servis
Pa sem se spet razpisal.....tok od mene, brez veze debatirat, pa? i??ite nove stranke, in skrbite za njihovo zadovoljstvo.
LP
Boss, ?e pogleda? malo bolj natan?no bo? ugotovil, da o te?avah pi?ejo vedno trije, ?tirje isti foruma?i. Na tem svetu pa tudi v Sloveniji obstajajo in bodo vedno obstajali ljudje ki sami s seboj niso zadovoljni, ?e posebej ?e morajo kaj pla?ati. Ta sindrom je ?e posebej izrazit v teh ?asih....
Glede znanja v Autorent-u lahko re?em, da je avtosalon z dolgoletno in najdalj?o tradicijo v Sloveniji in da so uradno prodajali in servisirali Mazde celo preden so ustanovili MMS (Mazda Motors Slovenija).
Za konec pa bi te ?e prosil za mnenje, kateri so to najbolj?i servisi oz., kateri je najbolj?i servis v SLO.
Pa ?e ena zadeva. Re?e se DSR (Digital servis Record) in ne DSK. Toliko o znanju.
Mrcina, hvala ker si sam potrdil odnos va?ega servisa!
Jaz sem slovenec in temu re?em digitalna servisna knji?ica - look it up, med drugim tudi v prospektih.
Ne bom se kregal s teboj o znanju, ?e enkrat hvala ker si potrdil na?e zgodbe. Lahko bi napisal ?e veliiiiiiko o avtoRentu, a ne bom, ker bo tu sledila neskon?na debata.
Vpra?ajte se zakaj primorci hodijo na servis v Lj in ne zakaj mi 'foruma?i' serjemo tukaj?
?e odgovor na vpra?anje - zadovoljen sem s servisom Interclass, to ?e ne pomeni da je najbolj?i, pisno prito?bo pa sem tudi poslal na A-Cosmos, in sicer ker so zaradi VA?E napake na Xedoski g. marjana naredili ?e ve?jo ?talo.
Xedosko sem popravil sam, s pomo?jo kolega. ?e vedno te?e kot nova in g. Marjana lahko obvestite da ni ?la nekemu mulcu ampak skrbnemu lastniku:
obnovljena je to?a, nove gume, zamenjan hidravli?ni ?ponar in jermen, ki je bil menjan pri vas nedavno pred nakupom, frtajler, zadnja plastika ki je bila po?ena...itx itd
Toliko o znanju...
Lep pozdrav.
Tudi jz ne morem re?ti kaj dobrega za AvtoRent - tudi v imenu novega lastnika moje M5 GTA, ki se je po odhodu na servisu pri vas USTAVL na cesti, ker so ruzile pakne od NOVIH bremz. Servis na 40.000 pa je ko?tal ve? kot 500?!
V ljubljani so mu potem zrihtali vse - nekomu se je zdelo nepomembno dati vrhnjo sponko ki slu?i da pakne drzi med vo?njo v 'trdnem' stanju
Pa tudi te?ili ste ker ni imel digitalne servisne knji?ice - v roki PA VSE RA?UNE od servisov. ?e pa slovenski servise ne vpisujejo v DSK pa ni uporabnikova skrb...
Povpre?na poraba zdaj (plin + bencin): 13,5 l/100 km, bencin 25%, plin 75% Pove?anje skupne porabe: +15%.
Povp. poraba glede na stro?ke (prera?unano na bencin): 9,15 l /100 km
Prihranek: 22%
To?ka preloma da se zadeva izpla?a (prihranek:cena in?talacije): 50.000 km
Malo sem negativno presene?en nad porabo bencina (ob vo?nji na plin), verjetno pa je nekaj tega posledica tudi nizkih temperatur zadnje tedne.
Sem si pa dal narediti novo polico za v prtlja?nik, da mi res lepo objame plinski tank in izgleda vrhunsko. Sem na?el enega fanta na Dolenjskem ki je CNC programer pa je zadevo izmeru, izrisal v 3D in dal izrezat.
LP,
Yep plin vklopi pri cca 40C, kar te dni malo traja, jaz sem dal webasto in vklopi takoj.
Letos avgusta sem kupil Mazdo BT 50 4x4 z dvojno kabino. Da bo stroj res pravi stroj za mojo rabo, sem dokupil ?e vle?no kljuko, oblogo in nadgradno kasona, stre?ne nosilce in vle?no vitlo. Vse to so mi na Mazdo sestavili pri prodajalcu AutoRent v Kromberku. Sicer so potrebovali celih 74 dni (od za?etka avgusta do sredine oktobra), ko pa sem avto dobil, je bil za videti res pravi stroj. Samo za videti v tistem lepem son?nem dnevu. In tako sem se veselo zapeljal te?avam naproti. Nisem pri?el niti 5 km od trgovine, ko se je za?elo zadaj kaditi, pri?gala se je signalna lu? za napako na motorju (rumeni motor), Mazda pa ni imela nobene prave mo?i. Kasneje se je izkazalo, da so pri monta?i vitla napeli neko cev za dovod zraka, ki se je nato snela. Ko sem pripel prikolico, je signalizacija na prikolici delala narobe. Nadgradnja kasona je spu??ala kljub temu, da so jo ?e nekajkrat popravljali. ?ice za tretjo zavorno lu? in osvetlitev notranjosti, ki je na nadgradnji kasona, so speljali kar skozi nek navoj. Ko smo kason uporabljali, je to ?ico pre??ipnilo in "skurilo" varovalko in sem pono?i ostal brez lu?i. Danes pa sem pri temperaturi zraka -9°C, sne?enju in vetru pe?a?il 6 km dale?, da sem dobil traktorista, ki mi je re?il avto in pomagal, da sem pri?el domov. Zakaj? Ker vitlo ne deluje.
Ima kdo kak?en resen nasvet, kaj lahko naredim. Na kak?en na?in lahko dobim vsaj toliko od?kodnine, kolikor sem pla?al traktoristu za re?evanje. In kam naj jih prijavim, da jih obi??e kak?na kontrola in vsaj temeljito prestra?i, ?e jim ?e ne zaprejo vsega skupaj. V ?tirih mesecih 9 reklamacij na opremi, ki so jo montirali, je pa le preve?. Je res?
Slavko
?al je to le ena izmed mnogih zgodb AvtoRenta, lahko poi??e? tukaj z iskanjem in se po moje ne bo? zgrozil po tej izku?nji....
Defakto so najslab?i in najdra?ji - moja biv?a xedoska je bila tam servisirana (kao) pa prvo kar je bilo po velikem servisu potrebno je menjava hjermena in hidr. ?ponarja...
1. Jaz ne vem kaj ima folk tolko za povedat cez sluzbe, enostavno ko so zimske razmere so zimsek razmere, ne vem kaj se pri?akuje - da bodo vse ceste takoj suhe in spucane?
2. A je tezko v teh razmerah iti na bus ali pa pe? do trgovine?
3. Polovica ljudi ki sem jih videl 08:00 na cesti se je v pol ure tudi vrnila - se pravi cerkev, trgovina, kava...
4. Ceste so bile kar v redu a ce sproti pada sneg, ja pc na cesti brozga, ljudje pa mislijo da ce imajo zimske gume, da lahko plezajo na triglav...
5. 4 x 4 rules samo ta po*** TCS se NE DA izklopit v CX-7
P.S. Trgovina Eurospin Kranj - ima nezaseden makedam ogromen parkplac - ope all night
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kakor vem je plin veliko bolj 'prej' zmrzljiv.....poi??i malo to?ke ledi??a - ko grem tankat ?e nad nulo zmrzuje na ro?ki
Povezava za deljenje
Deli na druge strani