Kot kretnico jaz razumem tuljave in kondenzatorje in ne samo enega poceni kondenzatorja.Kondenzator ?e ni kretnica.To,da re?e spodnje frekvence,ve vsak malo bolj podkovan laik.Priklopi ti visokotonc brez ni?.
Lahko obiskuje? ne vem kak?en faks,samo bo? moral ?e v praksi kaj prej preizkusit.Tudi pri nas v firmo so pri?li "nafilani"ing.strojni?tva in vsi polni samih sebe...
...in jim je navaden priu?en mojster pristrigel malo perutni?ke...
V glavnem,priklopi ti gor 4 ohm-ske zvo?nke na bose oja?evalec in bomo potem vsi lepo poslu?ali "bolj glasno" muziko.To je poizku?al ?e marsikdo,verjemi.In potem prodajal nove zvo?nike...
p.s-se ?e dolgo ukvarjam z temi re?mi in glej ga zlomka-?e ni?esar nisem skuril in vse dela.
Sicer nisem seznanjen s tem ali ta sistem res deluje na 2 ohmih ampak, ?e zdaj amp deluje na dveh potem na ?tirih vsaj ?e enkrat la?je diha, ker se tro?i ?e enkrat manj?a mo?. Ni?je spu??a? ohma?o ve?ja mo? se tro?i, manj nadzora/kontrole ima amp. ?e gre? na vi?jo ohma?o je kve?jemu bolje za amp ampak slab?e zate ker ne more? max. iz ampa ven stisnit..no tko nekako zelo skraj?ano povedan.
?e priklju?i? gor ve?je breme 4ohm,pomeni,da logi?no bolj te?ko diha in da ?e manj od sebe.
Ta oja?evalec dela samo na 2 ohm in ?e to je vsega skupaj 4 X 25 W +25W .To niti ni klasi?en fer?terker ampak neke vrste booster.Na dva ohma je ?el Bose prav zaradi tega,ker je potrebnih mnogo manj Watov in
se ne pregreva niti pol toliko,kot 4 Ohm.Pa ?e vse skupaj strpa? v malo ve?jo ?katlico .?e priklju?i? gor 4 ohm- ski zvo?nik,bo delal polovico bolj potiho.
Pa ?e druga?e so "klasi?ni"zvo?niki zvo?no ukrojeni.Probaj ga priklju?it gor,pa bo? videl,da ne bo ni? muzike.
In obratno.Tejle Bose zvo?niki so ceneni,z kartonsko opno narejeni zvo?niki,ki delujejo na to?no dolo?eni frekvenci za v prednja vrata.Tudi visokotonci,ki sem jim sam zamenjal kondenzator,da gredo malo vi?je,imajo
plasti?no opnico (in ne silk tweeter z neodium magnetom,kot kak?na bolj?i visokotonci),pa ?e brezkretnice so.
Saj to mislim... res, da je avto zastonj (nagrada) sam je treba ?e precej dopla?at, da ga lohk na cesto zapelje?. Ne mislim to za kupca, ker cena na koncu je pa? ta kon?na, mislim za prodajalca in vzrok zakaj prodaja.
No,samo vseeno jo dobi? zeloooo poceni,ne?Pa ?e barva je lu?tna.
Jaz sem naredil modifikacijo na tem famoznem "subu" in imam sedaj base na 0 in je v redu.
?e dam na ve?,pridejo basi preve? napihnjeni in nenaravni.Sicer pa sem ?e enkrat omenl,da deluje vse skupaj
preve? na mid-basih.Re?itev dokaj poceni je zamenjava suba in dodaten fer?terker v prtlja?nik.
Sicer pa za nezahtevno poslu?anje je kar O.K.
Jaz osebno ga ne bi nikoli naro?il v novem avtu.
P.s-za tiste,ki ne veste,Bose je po rodu Indijec in se je specializiral za posebne sisteme (ala ta za v avto,ki deluje na 2 ohmih.)?e kar koli spremenite v tem sistemu,se slika in ekvalizacija totalno poru?i.
Edino visokotonece lahko brez neke posebne ?kode zamenjate.Druga?e pa pride v po?tev vgradnja drugega suba in fer?terkerja,kot sem zgoraj ?e omenil in pa seveda zamenjava komlet sistema-avtoradija,zvo?nikov,kablov in Bose oja?evalca,ki na 4 ohm-ih sploh ne dela oz.se pregreva i hitro crkne.
najbru bojo padle good year ug7+ ali pa conti 810ts
Jaz ne ugasnem ni?,ker mi itak stalno svetijo te lu?ke za zdrsavanje pa za motor noter.
In me ni? ne zana?a in ni? v prazno ne vrti.Pozimi sem kar "?agal" domov po snegu in moram re?t,da me ni nobeden prehitel.Kar v redu za Mazdico...pa tudi za primorca,ki vidi sneg samo na smu?anju in po televiziji.
Sej je res,da vsak za sebe najbolj?e ve,kaj mu pa?e.Tudi jaz imam izpit ?e ve? kot pol stoletja.
No,in od kar pomnim,sem imel pozimi gor zimske gume,poleti pa letne.In moram povedati,da glede starosti letnih gum vsaj pri meni ne dr?i ta teorija o 3 letih.Na Pugiju imam montirane Bridgestone in so stare ?e 5 let in imajo ful profila,ker naredim z njim malo km.Prej sem imel gor Dunlop.In te Bridgestonke izgledajo bolj?e in lep?e "primejo",kot tiste
Dunlopke,ko so bile stare 2 leti.Da ne govorimo o razpokanosti le-teh.
Mislim,da je najbolj pomembno to,da kupi? vedno optimalne gume-se pravi,najbolj?e,ki si jih lahko privo??i?.
?e kupi? kake poceni ti ne pomaga niti menjava vsake dve leti.
To so gume, ki jih ima? gor celo leto, ne glede ali so zimske, ali pa letne. Stvar je lastne odlo?itve ne glede na tipologijo. Torej je stvar kompromisa, ki je za nekoga tak?en, za drugega pa druga?en, tako je bilo pa? mi?ljeno v moji navedbi.
Mogo?e je za vas mlade, ?e energi?ne voznike, to res, pri meni pa to ne igra velike vloge. To poletje sem prevozil z Goodyearovimi Ultra grip UG6 pa ni bilo zaznati problemov z oprijemljivostjo, razen na zlizanem starem mokrem asfaltu, na katerem pa imajo te?ave vse vrste gum. Tudi pred leti sem brez te?av kar nekaj sezon prevozil z zimskimi gumami, ker nikoli ne vozim v mejnih obmo?jih oprijemljivosti. To pa? navajam iz lastnih izku?en, ker me bolj skrbijo zimske razmere, kot letne, se pa? odlo?am za zimske.
Hm,samo do zime jih ti verjetno ?e po?teno "spili?".In potem nima? ne dobrih zimskih gum ne letnih.
V glavnem je to zame en neposre?en kompromis,ki ni ne ti? ne mi?.
Sej so vsi v Evropo rinili, zdej pa nej velja euro garancija, koji ku...c
Da ne bom neki kupil in potem imel dolg nos.
Je pa res da tisto vsakdanje izmikanju odgovornosti na vsakem servisu ni neka panika. Ko konkretno zavpijes, vidijo da se te ne da odpravit in se stvari uredijo.
Na?eloma ti velja 3-letna garancija (in ne 5-letna,kot v Italiji)....?e so bili opravljeni redni servisi v pravem ?asu in na uradnih servisih.Pazit je treba na ponarejene servisne knji?ice.?e je to vse po?timano ti naj ne bi te?ili.Vsaj meni so nekaj zamenjali-nekaj pa mi niso popravili ?e do danes.Jaz imam z uradnimi servisi vseh znamk ve?inoma negativne izku?nje.Zato pa,ko mi je prenehala garancija-vija od njih.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kot kretnico jaz razumem tuljave in kondenzatorje in ne samo enega poceni kondenzatorja.Kondenzator ?e ni kretnica.To,da re?e spodnje frekvence,ve vsak malo bolj podkovan laik.Priklopi ti visokotonc brez ni?.
Lahko obiskuje? ne vem kak?en faks,samo bo? moral ?e v praksi kaj prej preizkusit.Tudi pri nas v firmo so pri?li "nafilani"ing.strojni?tva in vsi polni samih sebe...
...in jim je navaden priu?en mojster pristrigel malo perutni?ke...
V glavnem,priklopi ti gor 4 ohm-ske zvo?nke na bose oja?evalec in bomo potem vsi lepo poslu?ali "bolj glasno" muziko.To je poizku?al ?e marsikdo,verjemi.In potem prodajal nove zvo?nike...
p.s-se ?e dolgo ukvarjam z temi re?mi in glej ga zlomka-?e ni?esar nisem skuril in vse dela.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani