Skoči na vsebino
Center varne vo?nje - poligon vi?
Napisano

a neeee... to se ti sam zdi, ker mi?ljeno je bilo kot ?ala v bistvu pa ?elim odgovor, ?e kdo ve kaj naj bi bilo v nadaljevaljnem te?aju :blush:

em?o ?

:blush:

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

in kaj bo v nadaljevalnem te?aju? Finska ?ola rally vo?nje? Obra?anje z ro?no, drift, skandinavian flick? :ne vem:

Boss si ti danes z levo vstal? :bravo:

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Otro?ki sede?i v Mazdi 6
Napisano

?e sta oba otro?ka sede?a v pripeta z isofix pa gre.om, ni dovolj prostora za odraslo osebo. Jaz v tem primeru en sede? odklopim z isofixa

?e sta oba otro?ka sede?a v pripeta z isofixom, ni dovolj prostora za odraslo osebo. Jaz v tem primeru en sede? odklopim z isofixa

to je res, vendar ISOFIX ravno zagotavlja da so otroci dovolj oddaljeni od vrat, drugace so nalimani na stranska vrata, ne pozabi da stalno odpirajo okna, in vrata - preverjeno, imamo vklopljene vse varnostne, za NEodpiranje vrat in stekel........

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Otro?ki sede?i v Mazdi 6
Napisano

Zanima me, ?e ima kdo izku?nje z name??anjem dveh otro?kih sede?ev v Mazdo 6. Z dvema otro?kima sede?ema (en 9-18 kg in ena lupinica) na zadnji klopi postane M6 nenadoma majhna in ne nudi prostora za ?e enega potnika med sede?ema. Navodila (tako za sede?e, ko za avto) pa odsvetujejo preve?anje otroka na sovoznikovem sede?u.

To je v vsakem avtu da te potola?im. V Mazdi 5, ki ima povrh vsegha le rezervni zic v sredini zadaj in sedaj v CX-7

Stol?ki so narejeni z ?irokimi oja?itvami...tako pa? je.

P.S. Ni? ni narobe ?e preva?a? otroka spredaj, le ?e gleda nazaj je nujen izklop airbaga.

Na?eloma je najbolj varen polo?aj za sede? zadaj v sredini (bo?na varnost) - va?no pa je da kjerkoli sedi, da varnostni pas naredi svoje.

Jah otrok ?e lahko sedi, ampak odrasla oseba zelo utesnjeno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

samo sirok asfalt se ne pomeni poligona, kje so pa ovire, bo?ni zdrsi, itd?

to je bolj za ganjat pa stozce postavlat al kako??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2009
Napisano

Evole testa:

2008: http://itm.siol.net/doc/2008/10/AMZS_zimsk...me_2008_175.pdf

2009: http://www.motorevija.si/datoteke/tabela%20zim%2009%201.gif

No in razlika po komadu med Vector in S3 pa je 23 eur na komad. In mislim da jim je ?lo tole v nos, kar je pa? logi?no. Po testih sta pa bile tam tam.

Sava ni? ne zaostaja preve? v snegu in ledu... :ninja:

aja, a na rallyu dajejo zimske gor? od kdaj pa? OK, edin na Rallyu MonteCarlo, ko se ob?asno menja sneg pa splu?ena cesta. Na rallyjih po skandinaviji grejo pa je?evke gor, na kak?nih makedamih pa gume z prirejenim offroad profilom.

Ampak glede na to, da v Slo se 99.99% vozimo po asfaltu je vpra?anje blata na cestah ve? ali manj nepotrebno se pravi, da nam ostane sneg pa ?e ta takrat, ko pada na fri?no, cestne slu?be pa po sne?enju vse o?istijo in tolk posolijo, da ma? ve? ?kode od soli in kamen?kov, kot pa od neuporabe zimskih gum :blush:

Kje se pa ti vozis po padavinah?

Jaz vsako leto dozivim neskidane ceste in brozgo na cesti....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

Hja, o tem smo se ?e razpisali pred kratkim... utajevanje tro?arin in davkov je pa? povzro?anje ?kode vsem. Je pa utajevanje davkov kaznivo dejanje in se kar po?teno kaznuje tako da je pri takih mahinacijah potrebno bit previden, da na koncu vseskup ni dra?je od zneska prihranka. :P

Da ne bi spet o tem - ravno sem pla?eval vodo in elektriko za bajto.

Voda 8?, trosarine, omreznine, dajatve za okolje 9?

Elektrika - poraba 19? - vse kurc*** dajatve, trosarine 22?

Sam ne recti da drzava ne pobira dosti - z novim letom Pahor uvaja vecje prispevke na elektriko - sam tolk...Ze zdavnaj prepla?ujemo uporabo ?esarkoli ve? kot 2x...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

Si mogo?e pomislil, da bi v tem poslovanju bilo lahko kaj narobe?????

Sirius lahko je vse OK, mene so ze fantje k mam SP nagovarjal k temu....tro?arine dobi? nazaj po neki poti

Kdo pa so?ustvuje z mano, ko grem na Petrol in tam pustim 65 EUR?!

?e je to res (kar najbr? je) potem je pa? sodobni Robin Hood :) vzemi velikim daj majhnim :) v tem primeru mu dam ?e za pir...

Moje prepri?anje je, da je treba pumpe in zavarovalnice je*at kolikor se jih le da...tko da tuki mam ?isto vest :bravo:

HAUG!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2009
Napisano

jest mam pa nokian 18' na CX-7 in mu kar pa?ejo - tako v udobni kot en mal off road voznji. Lepo te?ejo in grabijo, glasne sploh niso

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

Drug teden jo bom mel ampak za plin vem ker ga ta ?lovek ?e kr ene par ljudem tukaj okol dostavlja pa tudi ?e od prej ga poznam.

ja nekaj prijavis neko dejavnost in dobis nazaj, doma moras imeti eno cisterno itd itd itd....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

ja imam flash lube (upam da sem pravilno napisal) za mazanje.

samo kako mazanje motorja prepre?i eventualne po?kodbe zaradi vi?je temperature na kateri plin gori? oz kaj mazanje ima s tem?

kje dobi? LPG po 0,42??

kateri sistem ti bojo vgradili?

to se da ce mas dejavnost tako da vrnejo....al pa ce si blizu hrvaske meje :blush:

plin veliko hitreje eksplodira in ni? vi?je - ce bi bilo to res bi ti se temperatura motorja takoj zvisala a ne?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Z mazdo RX-8 na vodik od Osla do Stavangerja
Napisano

plus in minus dajeta ni?....

tud bencin, tud avtoplin, tud elektricna vozila, vse je treba 'potegnit' z energijo!

Samo zmaga pa tista varianta ki nese denar.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

pred kratkim sem nekje prebral (ne spomnim se ve? kje): da je eden izmed problemov z plinom to da gori na precej vi?ji temperaturi kot bencin in da to lahko po?koduje motor.

jaz plin ?e imam. preden sem ga vgradil sem naredil raziskavo in sem na?el same pozitivne lastnosti, tole pa takrat nisem nikjer prebral.

ali kdo ve kaj o tem in ali lahko malo razlo?i?

druga?, s plinom sem zadovoljen in zaradi tega kar vpra?am nisem zaskrbljen - samo bi rad bil informiran.

?e je tole ?e bilo na forumu, se opravi?ujem - priznam nisem iskal :blush:

Sistemi imajo poseben lbrikant za mazanje motorja. Verjetno imas nekje ob motorju posodico z lubrikantom - preveri, ker je del vzdrzevanja...

Moj na primer ki je pa direkten vbriz goriva (TURBO) pa maze direktno z bencinom vsak 14 vbrizg.

Glede tega se danes ni ve? za bati, razen ?e je ?alabajzarska napeljava....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ECO trojka
Napisano

sistem je agis. da bi bilo skoraj 100% identi?no bencinu pa skor ne verjamem. no je pa vse mogo?e.

Ne smes vedeti da imas na plin, le ko tankas!

Pelji nazaj ?alabajzarjem....takoj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

Cele tri dni...!!

Sem pa imel na domestni avto...

Pa tud ,da je bil pravi material naro?en in dostavljen je trajalo..

Je bilo treba vmes ugotavljat neke tehnikalje okol bencinski injektorjev

in preden se dobavitelj in naro?nik zmenita , pa da ?e jaz pridem okol avto pokazat.... traja... :D

Zgleda, da tole res ?e ni velikoserijsko v proizvodnji in ne snamejo kar kuj s police ,

ko pove? za kak tip avta rabi?.

Đebat ga, nekdo mora bit poskusni zaj?ek.. :huh:

Halo? In zakaj si bil poizkusni zajcek :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Petrol Ultimax
Napisano

Sej angle?i tudi delajo te dodatke za petrol. :D

Sam kaj hudi?a grejo delati ime Ultimate, Ulti....

a je to zadnji bencin....?

A naslednjega bodo pa imenovali infinity?...:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kera zavarovalnica je po va?e najbolj?a?
Napisano

No pri zadnji zalostni izkusnji moram povedati da nobenih problemov z AS - vleka in nadomestni avto kamor ho?e?...dobil v 30 min.

Opozoriti moram le na 'drobni tisk' - nadomestni avto je max 5 dni. Tako da sem cliota vrnil v nedeljo, avto bo pa danes, je bil nazadnje kr dobr zvit..... KONCNO :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razmak med vijaki - Nova M 6
Napisano

Jaz bi vas pa prosil ?e mi lahko poveste kolko so dimenzije za jeklena platisca za mazdo 6 karavana letnik 2005. Lep pozdrav

dimenzije? sej imas v homologaciji...al te kaj drugega zanima (luknje in to..)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Torej kaj pravite na drazji bencin? :jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

nekako druga izjava iznici tisto prvo :)

razen ce mu ple?e....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

Primo? danes dela spet eno CX-7. :danzoman:

je bila pri meni na referencnem ogledu..........

primoza je zdej mazda zaj*** k so dizla dal ven :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Narobe ra?una? pri pla?i ti vzamejo 60%, pol pa ?e za tist kar ti ostane pla?a? 20% davka pri vsaki stvari, koliko ti potem ?e ostane ? ?zmeden?

Tro?arina pri benzu je vsesplo?no znan nateg, pa se kdo trudi (pa da sploh pomisli da to ni ok) da bi to zrihtal tako kot je treba ?

?loveka mine da bi ?e karkoli naredu za to klin?evo dr?avo, ki tako al tako samo jemlje, dobi? pa enega u anus in mor? bit sre?en.

Sam js nisem !

No tu je pa S.P. v prednosti - sam sebe si vladar....seveda davki so, a koliko bos pla?al za stara leta je tvoja stvar, trenutno se zopet vsi nalimajo na minimalca pa razliko v vezavo, a kot sem rekel meni minimalc dolgorocno ne pomeni sigurnost

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.