Mene pa malo ?ivcirajo tisti,ki se vozijo tudi poleti z zimskimi in to po mo?nosti z zlizanimi.
Enkrat sem naredil en test,?e se spomnite in je bilo takih voznikov skoraj polovica.Pol pa pride malo mokro,vozijo kot bi imeli najbolj?e letne gume in je ka?in.
Ravno sedaj ob tem de?ju se je ravno pred na?o pisarno tako zapocalo enih pet avtov.No in je bilo zanimivo videti,da so ?tirje od teh imeli zimske gume (na ?alost je bila med njimi tudi ena Mazda 6,ki je bila skraj?ana malo spedaj in ?e ve? zadaj.)
Ni re?eno,da so bile krive zimske gume,samo so bile udele?ene same nove makine,ki imajo garant ABS.
Jaz sem pa prav dans nabavil ?rno- satenasto- mat- barvo za jeklena zimska plati??a.
(lepo mi zveni to vse skupaj). Moram ?e z jekleno krta?o na bor -ma?ini dol rjo spravit,pa temeljno barvo nanesti in potem z kvalitetnim mehkim ?opi?em vse skupaj prebarvat,da bodo feltne kot nove.(upam)
In,ko bo pri nas na obali sne?ilo (takrat bo praznik) jih bom montiral gor.Bom vsaj profil na njih pri?paral.
?e se ti ne mudi, raje po?akaj, ker po slikah sode? je trojka bomba. ?e bo ?e kvalitetni preskok tak?en kot med staro in novo ?estico ne more? zgre?iti.
Predlagam ti, da si kupi? zadnji Avto magazin, kjer je kratek opis z nekaj odli?nimi slikami.
No v tem AM je tudi primejalni test kjer je med primerjancimi tudi Auris. So ga pa mo?no pograjali in da se 1.6 motor ne obnese najbolje (pre?voh - le kak?en je ?ele 1,4 ), slab menjalnik in ?voh materjali v notranjost vklju?no s ?udno namestivijo ro?ne zavore in gumba potovalnega ra?unalnika.
Za las je osvojila predzadnje mesto in premagala Hyundaija I30, ki je celih 4.000? cenej?i. Pa ?e to samo zaradi tega, ker je bil v I30 1,4 motor.
Eden od testerjev je celo zapisal, da si v Aurisu ne predstavlja mo?kega starej?ega od 50 let - ta stavek mislim, da pove vse
Vozil Aurisa-bljak.To ni za nas mlade .
Boss-ne kot kvaliteten preskok med staro 6-ko in novo.Stara je bolj rockerska-?potna,nova je bolj nobel in "fina"-tipo limuzina.Tako.Da ne bo kdo mislil,da je stara za na odpad nova pa za na razstavo.
Tole glede GY F1 Made in Slo sem ?e tudi jest bral da so katastrofa, celo bule naj bi se delale. Zato dvomim tudi v zimske. Ni 2x za re?t da je za balkan in vzhodne dr?ave ni kak?na druga zmes oz. zmes slab?e kvalitete. Ne vem :ne vem:
Ja jaz bi tudi zahteval GY iz doj?land ali podobno.Slo pa definitivno ne bi vzel.Enkrat sem se z Sava-mi ?e opekel...
Ni fora v tem a imamo davke radi ali ne, ker pa? morajo biti. MadMax iz davkov tudi ti dobiva? svojo pla?o
Point je bolj v tem kateri sistem je bolj ustrezen, ker nekako mi ne gre skupaj, da lastnik oskubljenega Pola 1.9SDI pla?a ve?, kot recimo lastnik novega Passata 1.4TSI s 170KM.
?eprav tudi sistem z izpusti ima v predlogu premal razredov saj bi v najvi?jega padla recimo tako Mazda 6 2.0, kot recimo Hummer al pa Veyron.
Podoben sistem imajo ?e v v Italiji in niso ni? kaj preve? navdu?eni nad njim.
Mislim,da je res poanta v tem,da bi dobila dr?ava v skledo ve? meda (beri ?oldov).
Pred vsakim novim zakonom gredo na delo matematiki in statistiki in podobni in z izra?uni
simulirajo,kaj se dr?avi najbolj izpla?a.V resnici izgleda pa,da jim je mar za ?istej?e okolje.
V glavnem bodo dosegli to,da bo folk spet mno?i?no kupoval manj?e avte in z tem tudi manj varne.
In seveda ve?ina teh manj?ih avtov bo iz druge roke,ker folk ne bo ve? sposoben kupovati novih.
Ne vem od kod tebi podatki ampak po uradnih specifikacijah ima Mazda 3 1.4 1190kg ali ve? (odvisno od opreme), Toyota z 1.4 motorjem za?ne svojo te?o pri 1220kg in naprej.
Citroen Xsara z 1.4 motorjem pa ima "le" 1020kg. To je skoraj 200kg manj oz. za la?jo predstavo je to toliko razlike kot ?e si Xaro vozil sam ali pa ste se v avtu vozili ?tirje.
Pa ?e to:
razmerje Mazda 14,7kg/KM
razmerje Toyota 12,5kg/KM
razmerje Xsara 13,6kg/KM
Sicer je pa res, da ?e si zadovoljen s tem in se nikoli ne spravlja? prehitevat po?asne?ev se bo? lepo peljal tudi s tem motorjem - tukaj te samo ho?emo opozoriti zdaj predno si se sploh odlo?il za nakup.
?e bi se jaz odlo?al zase in bi izbiral v tem segmentu vozil ne bi izbral ne enega ne drugega ampak bi za 13.300? dobil 1.4 motor s 109KM (11,5sekund do 100km/h) in 7 let garancije. Ampak to je samo moje mnenje in bohnedej, da ga upo?teva?
To je dober podatek, da ne bo potem razo?aranje, ko bo bencinar pri hi?i - pa? ve? kot 13 sekund do 100km/h je bolj nepremi?nina, kot pa normalno dinami?en avtomobil.
Ha,ha,bem,?e bi ga imel pred 10 leti bi bil dober.
na avtu imam nekaj praskic, po?en zadnji odbija? ter udarjen zadnji levi del (praska ter vboklina v avto po lastni krivdi)...
..mislite, da bodo kaj kompliciral, ?e napi?em, da se je vse to zgodilo na parkiri??u? bodo verjeli? kako je s tem? ima kdo izkusnje?
poleg tega imam na strehi in havbi udarce od to?e...tako da je kar nekaj stvari za popravit..klical sem tja in so mi rekli, da je za vsak ?kodni primer potrebno napisati svoj prijavni list..
sedaj jih imam ze ene 6
mislite, da bo slo brez tezav? je res, da ce priznam krivdo pri nastali skodi, da upostevajo odbitno fransizo? zato bi raje rekel, da je pac nekdo ponoci udaril v avto, samo ne vem, ali lahko ugotovijo, da govorim neresnico...tako da prosim za nasvet
hvala
Na ?alost je res,da se vsak ?kodni primer obravnava posebej.Tako,da jim ne bo? mogel prodati vseh vdrtin
in odrgnin pod isti?kodni primer.
In ?e ima? ta bolj?i kasko ti za parkiri??e ne odbijejo fran?ize.?e pa prizna? pa ja in je vpra?anje,?e se ti spla?a uveljavljat kasko.
Po moje pred 10.000 ne mor? delat realnih izra?unov. Je pa lahko tud vo?nja po avtocesti kr potratna + ta nova mazda je ?e mal te?ja in mo?nej?a, mal ve? pokuri, je pa verjetn Board Comp. bolj natan?n.
lp,
D
Misli? natan?en.Ker pri na?ih starih 6-kah sploh ni niti blizu natan?nosti.Vsaj pri meni ne.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pri Savi je razli?na barva ?rt-da se da tudi od spredaj dolo?it debelino in presek gume.Se pravi,da ko mojster pogleda ?elno gumo ve,kak?na je.
verjetno je tudi pri ostalih enako. :ne vem:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani