?e je situacija taka kot pri prej?nji verziji 6ke (oziroma pri moji):
moja GT ima homolomo samo 17" in 18".
in 16" niti gor ne morem dati - baje, da zaradi ve?jih zavornih diskov al nekaj takega. Je treba pogledat homolomo, da ne bo? kupoval 16" in jih potem menjaval za 17".
Sej Amerosi imajo gor tudi 16-ke.Sicer pa ima benzinarka(GT) in diesel 136 konjska ?isto enake zavore in diske-
282 mm.Verjetno bi ?le gor tudi na tvojo 16-k,?e grejo na na?e 15-ke.
jasno, da ne bi smelo biti problema spraviti vozi?ek v sam prtlja?nik. Stvar je v tem, da pri tem nima? ne vem koliko nepotrebne "telovadbe" in pa da zraven lahko da? ?e kak?no torbo, pa ?e kaj sevede :>).
Ne me narobe razumet. V karavan enostavno prime? vozi?ek in ga "vrzes" notri, brez kakr?negakoli dela, kar pa pri limuzini ni ravno ?isto tako (?e najmanj, kar mora? naresti je, da zlozis vozi?ek in ga noter nekako zbases).
...in lahko povrhu tega nalo?i? do stropa razno razne krame(?e posebej,ko gre? smu?at.Ne rabi? "truge" na srehi.
Res je.Zdej bodo raje lovili tipe,ki so parkirali in obra?ali svoja vozila v tunelih,kjer so jih skrili pred to?o.
Eden od njih je celo izjavil,da je kazen 250 ? prava malenkost v primerjavi z ?kodo,ki so jo imeli ostali udele?enci,ki niso mogli v tunel in so ostali v koloni zunaj.
Drugace pa odvisno, ce bo zima ista kot lansa potem sploh ne bi dal zimskih gor.
Ce pa bo sneg potem ti je Alex vse povedal. Se pa splaca pocakat na kaksen test, ker sigurno bo kaka nova zimska guma. (sem tud mel 3D in sem bil zadovoljen)
He,he,Labi res je poletje...ma tudi za smu?anje se rihta ?e zdej.
Ker se bliza zima nameravam kupiti nove gume za M6 karavan R16. Kaksne gume predlagate in ali se bolj splaca imeti 195 ali 205/55/16. Osebno se bolj nagibam k Dunlopu 3D. Kaj mislite o tem?
lp,m.
Sicer je za to podro?je "zadol?en" dr. tyre Labi,a bom poizkusil odgovotiti jaz.?e bo? veliko vozil pozimi in hitro,predvsem pa po suhih cestah,se ti mogo?e spla?a imeti gor 205-ke.Za sneg je pa bolj?a izbira 195/65/15,katere uporabljam tudi sam.Dunlop 3D so pa prava izbira-imam jih zadnjo sezono(kakor tudi nekaj ostalih tu na forumu) in so res super.So izredno tihe in dobre na snegu.
A slu?ajno kdo ve, kolk je moj avto vreden po Eurotaxu? Mazda 6 sport CD 120 Evolution II (oprema s xenonkami in bose ozvo?enjem). Kilometrov je 137.000, ohranjen je pa izredno lepo (oz. do karambola je bil ). Cena novega je bila 24.000?.
To me zanima zato, ker sem s strani MAzde dobil podatek, da je vreden "le" 8.000? po Eurotaxu To se mi zdi precej premalo. :ne vem:
Vedet mora?,da je Eurotax eno,prodajne-tr?ne cene pa nekaj drugega.Tako se zgodi,da ko da? avto staro za novo,ti ga ocenijo recimo za 8000 ?.In glej ga zlomka,ta isti tvoj avto pozneje prodajajo tej isti "pacienti" za 9500-10000 ?. Ja pa sej morajo nekej zaslu?it,ne?
Jaz osebno ne bi nikoli in tudi nisem nikoli kupoval staro za novo.
Problem je v tem, da se mu lahko ?e "jutri" ponovi zadeva, tak?ne sre?e kot je...
Jst nebi daju tolk za noben avto, pa nej ga kr majo + vse probleme z njimi, ki jih lahk ma? ravno tako pri novem
Boss, kaj pa ?e mal pogleda? ?ez mejo, zdej bi se moral dat najt za ugodnej?o ceno kej, ker bo konc sezone... Sam bi se v 2. tud spravu do kake avtohi?e ?ez mejo, sploh ?e bi obvladu njihovo ?vekanje in ker vem, da jih na?i trajbajo sem krepko pod 10.000? + stro?ki + davek. Nekateri so relativno dobro ohranjeni...
Nevem, sam moje razmi?ljanje...
lp,
D
Mislim,da ne bo ?lo. Boss je apriori proti "?pagetarskim" uvo?enim avtom.
?e si klepar ali pa ?e pozna? koga je verjetno to kar dobra re?itev. Problem je v tem, da nimam toliko ?asa, da bi sam lovil vse te dele in se zajebaval na koncu pa se mi lahko ?e vedno zalomi (tudi finan?no). Avto mora biti pa tudi popravljen do novembra, ?e ne ga moram odjaviti iz prometa in so spet dodatni stro?ki.
Ne vem, po moje ?e bo totalka bom pa? moral ugrizniti v kislo jabolko in avto prodat v tak?nem stanju kot je pa naj ga kupi kak?en klepar, k se s temi zadevami ukvarja. S tem denarjem pa denarjem od zavarovalnine bom pa moral nekaj s?arati.
Al dodati kak?nih 5.000? pa kupit nekaj manj?ega (recimo ProCeed) al pa poslat vse v kurac, re?t ko jebe ke? in dat 15.000? za novo ?estko. :ne vem:
He,he,v?e? mi je tvoje razmi?ljanje...?e posebej zadnji del stavka.
No spet se ogla?am. Z mojo novo mazdo 6GTA 2.0 karavan sem naredil ?e 4000 Km in poraba ni ni? padla.na relaciji LJ-Zadar-LJ poraba 8l/100km ?tirje v avtu tempomat na 120km/h.?e pa grem sam na relacijo Lj-Gorica-LJ tempomat na 130km/h nobenega prehitevanja gas samo ne?no pritiska? poraba 7,5l/100.Me zanima kako bi moral voziti da bi pri?el na tako porabo kot pi?e v tehni?noh podatkih in to je za tako relacijo pod 6l.
L.P.
Lado
Kot penzionist(brez gasa).Tiste podatke -tovarni?ke kar pozabi.Ti so merjeni v idealnih pogojih,brez zra?nega upora in samo 1 uro "vo?nje" na valjih.Dodaj priblji?no 1,5-2 l/100 in ima? realno porabo.
Ni? se sekirat.
Moj zadnji tank--(avtocesta 150-180 km /uro)---7,5 l/100.Kdor ho?e u?ivat mora pla?at ve?.
Premal opreme ma tvoja - saj ve? kako te?ko je it na slab?e, pa ?e ne po svoji krivdi.
To je Boss ?ista resnica.Na bolj?e se takoj privadi? samo na slab?e pa malo bolj te?ko.(ali pa sploh ne).
Ko si omenil Kio je to sicer super avto, samo je ?isto drugi razred.Jo je kupil kolega pred kratkim,sem jo vozil in ni niti priblji?no podobna vo?nja Mazdini.Probaj,?e je le mo?no ostati na 6-ki.Jaz vem,da bom .V vsakem primeru...
Ja, se popolnoma strinjam z napisanim. Sicer jih lahko razumem kar se slu?be in specifike dela ti?e, pa vseh pritiskov v smislu "?im ve? prepelji, najhitreje, takoj..." Ampak vse ima svoje meje, saj te fantje in njihova vozila niso duhovi katerim se ne more ni? zgoditi oz. se ne more ni? zgoditi ostalim udele?encem v prometu, ki naletijo na njihove vsakodnevne neumnosti. Se zavedajo, da je njihovo po?etje pravzaprav ruska ruleta tako za njih kot za vse ostale? Pravzaprav se ?udim, da ni podobnih nesre? ?e ve?, saj dnevno opazujem podobne "dirka?e" in se kar naprej ?udim hitrostnim sposobnostim raznih Jumperjev, Boxerjev in tudi manj?ih dostavnikov .
S tem seveda nisem rekel, da so prav vsi taki, ?e zdale? ne, jih je pa vseeno odlo?no preve?!
...in najbolj zanimivo pri vsem skupaj je to,da ?e (ko) dobijo kazen zaradi prehitre vo?nje,se jezijo in preklinjajo vse po spisku...razen sebe pozabijo,ki so najve?ji ...
O,f..k,Boss.Res mi je ?al,da se ti je to zgodilo. Upajmo na najbolj?e,da se ti bo spla?alo popravljat.
p.s.-upam,da ne bo? vse primorce na cesti v bodo?e preklinjal zaradi enega norca.Samo res-?ez rde?o lahko gre samo norec,ki mu je vseeno za ?ivljenje.Kaj pa,?e bi pri?el takrat mimo kamion?...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sej Amerosi imajo gor tudi 16-ke.Sicer pa ima benzinarka(GT) in diesel 136 konjska ?isto enake zavore in diske-
282 mm.Verjetno bi ?le gor tudi na tvojo 16-k,?e grejo na na?e 15-ke.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani