Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano
pred 21 minutami je klemen 77 napisal:

Haha

Danes za popust sploh ne slisijo🤓

Zato pa so butična znamka.

In pred izumrtjem - v EU ne le pri nas.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)

A pa ste že kdaj vozili kakšno tole ameriško kračo?

Res me zanima, od kje takšno navdušenje nad njimi?

Jaz sem še eno predelano na 777 konjev vozil, pa razen dvakratnega žganja gum nekega hudega veselja nisem občutil.

Sta pa mi bila dosti bolj všeč Nissan GT-R in pa Audi R8 V10, ki ti dejansko pustita, da se pelješ kot v risanki. Dočim pri teh ameriških kračah sem vedno imel občutek, da bom z ritjo vse pometel, če pohodim do konca, sploh iz ovinka ven.

Popravljeno od dvorjan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prodaja mazde in nakup novega avta!
Napisano

Tale iz oglasa, kjer je vse menjano, je verjetno tempirana bomba. Toliko "zjebano", da se ne da porihtat, ne glede na to, kaj menjajo. Še vedno mogoče ni odpravljen vzrok za napake (mogoče šobe ščijejo) ipd. Če samo sešteješ, koliko denarja je šlo za odpravo opisanih napak - vsak, ki bi verjel, da je zdaj porihtan, bi ga zvozil do konca.

Pa AWD s temi kilometri je tudi veselica - bo Pelko kaj več povedal. 😃

Ziher se najde še kak drug manj tvegan voz.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Ko se naredil malo štale v salonu je na srečo prišel mimo model, ko je slišal prepiranje, ki mi je prodal cx30 . Nato se je on "izpogajal", da so mi priznali 30% popusta.

Tole je najbolj žalostno pri vsej zgodbi. Človek, ki je prodal avto in ve za dogovor, ni mogel doseči več.

Pa imaš kje na papirju zabeleženo, da je 1. servis brezplačno?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 11 minutami je skritikrt napisal:

In je sin lih kar kupil en set letnih...poceni in "Ultra High Performance"...bomo videli,k dosedaj je imel Dunlop Sport Maxx RT2 (zelooo dobre gume).

Uf, to pa utegne biti kar razlika. Naj jih "ulaufa" kot začetnik, torej doker ne začne škripati po 5 km/h gor, pol pa samo še 1-2 km/h. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano (urejeno)
pred 7 minutami je Slivka napisal:

Aha, ja, seveda. In to takega, ki ima samo spredaj pogon, nima dizelskega motorja in nima vlečne kljuke!

Saj lahko CX-60 dobiš z velikim dizlom, 4x4 (AWD) pa tudi vlečno kljuko bodo namontirali ... V bistvu je v Nemčiji cena zelo ugodna za tak paket.

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=351546167

+ ANHÄNGEZUGVORRICHTUNG TEIL-ELEKTRISCH SCHWENKBAR (Optional)
Anhängelast gebremst 2500 kg

Popravljeno od dvorjan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sicer pa Slivka povej, čemu se najlažje odrečeš?

Dolžini, širini, številu sedežev, pogonu 4x4, dizlu?

Jaz mislim, da bi tudi s potniškim Renault Trafficom dobro shajal. 2.0 DCI je super motor, vzdržljiv, moči dovolj (pa še povečaš jo lahko), prostora pa tudi. Pač je malce širši od osebnega avtomobila, to verjetno ne bo zahtevalo hudega prilagajanja. Pa tudi dolžina te ne bi smela motiti, če zdaj z BT-jko okoli skačeš. Poleg tega imajo tile Traffici ponavadi že vgrajene tudi kamere za vzvratno vožnjo (sicer jo pa za male pare dobiš pri Kitajcih).

Moj sosed ima potniškega Traffica, sicer 1.6 DCI, pa pozimi kakšne smučarje vozi čez Predil - je pač le prednji pogon, a z dobrimi zimskimi gumami zlepa ne omaga.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja @Slivka, to ne bo lahka naloga.

Sicer pa kak mlajši Renault Grand Scenic. Mislim, da 4x4 ne boš dobil, dovolj močnega dizla pa vendarle. In za znosen denar ...

WWW.RENAULT.SI

Ker velike družine cenijo tudi dizajn, ima Grand Scenic povsem prenovljen videz. Naj vas povsem navduši njegova sodobna podoba.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 sedan
Napisano
pred 38 minutami je MazdaBoy napisal:

Zadnjič sem enkrat sedel v cx-30, sem hotu še iti na eno testno vožnjo. A se mi samo zdi, da ima zelo ozek volan? 🤔

Ozek ne, je pa tanjši od starejših volanov. A lepo sede v roko in ga je užitek držati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 sedan
Napisano
pred 9 minutami je Bini napisal:

Meni osebno je lepša kot 5 vratna,samo mašinsko siva in z X motorjem bi mogla bit....😊👍

Ja, samo taka je potem že 33.290€ ... Za ta denar moraš biti pa res zaljubljen vanjo ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 sedan
Napisano

Ker ste na trojko, sploh limuzinsko, že skoraj pozabili ... Malo osvežitvenega branja:

AVTO-MAGAZIN.METROPOLITAN.SI

Ko se pri Mazdi odločite za Mazdo3 in na ceniku ne doplačate ničesar, dobite takšen avtomobil, osnovo. Pa gre res zgolj za štiri kolesa, štiri...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano

Vseeno moraš upoštevati lokalne specifike. Pri nas je velikokrat snežna brozga, raven led pa le redko. Jaz sem imel na šestici 19-colske zimske Bridgestone gume, pa nisem vriskal od veselja. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano

Hehe, bo že nekaj na tem.

Tudi jaz sem pogledoval proti A5, ampak z vidika stroškov vzdrževanja (če ne kupiš ravno novega) nima za burek proti Mazdi 6.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano

Za vse ljubitelje DSG-jev - oglejte si ta video posnetek:

To so "tempirane bombe". Ok, kupiš nov avto in ga relativno hitro prodaš. Ta scenarij še gre skozi, vse ostalo pa pač pošteno stanjša denarnico.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano
pred 31 minutami je Tipka napisal:

O tipkanju po ekranu. Če dobro razumem avto ne omogoča, da bi preko bluetootha iskal po imeniku ter klical posamezno osebo? Oz. je to precej zakomplicirano?

Seveda omogoča. Ža takoj imaš bližnjično tipko Phone, kjer imaš zadnje klice - zavrtiš kolo in s pritiskom pokličeš. Ali pa greš v imenik.

Imaš tudi glasovno iskanje, če se rad igraš z angleškim naglasom. 😃

pred 1 uro je kacnje napisal:

Mazdin sistem upravljanja infotainmenta je načeloma zelo v redu. Če pa uporabljaš Android Auto, pa mene zelo moti, da ne dela zaslon na dotik (ne med vožnjo, ne v mirovanju). Android Auto je sicer narejen z mislijo na upravljanje v avtu, vseeno pa je kup nekih opravil, ki bi jih lažje opravil preko zaslona. Če bi vrag deloval vsaj v mirovanju.
Stalno uporabljam AA in me to res moti. Saj se večino stvari (načeloma vse) da opraviti z gumbi, ampak je marsikaj bolj nerodno. Koliko lažje je vtipkati naslov na zaslonu, kot se loviti s tistim gumbom. Uf, razlika kot dan in noč. Pa še marsikaj. Poleg tega pa ima novi sistem AA (Coolawalk) še nerodno izbrane barve. Sedaj je več premikanja, saj je na osnovnem namizju več ploščic in zaradi slabo izbrane barve, pogosto zgrešiš med vožnjo in se mi zdi bolj nevarno. Res pogrešam touchscreen pri AA na Mazdi - vsaj v mirovanju bi ga lahko omogočili.

Da ne bo nesporazuma - sicer sem velik nasprotnik modernih sistemov, kjer vse upravljaš preko zaslona. Nerodno, nevarno, neprivlačno.

Mojster, saj ko si v mirovanju, lahko primeš v roke telefon in v njem "na dotik" postoriš, kar želiš - in imaš prezrcaljeno na zaslonu.

Jaz tudi uporabljam Android Auto kadar se peljem v kakšen nov in še nepoznan kraj. In ker naslov prej "pogooglam" na telefonu ali računalniku, je tudi med zadnjimi zadetki, tako da ga imaš mimogrede izbranega z zasukom koleščka.

Če pa bi rad kak nov naslov vpisal, pa predlagam, da to storiš na telefonu. Bo res hitreje. In tudi hitreje, kot če bi "po diagonali iztegnjen" tapkal po osrednjem zaslonu na dotik.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano

Jaz bi pristavil še naslednje: če se prav ne gleda na zadnji cekin, naj se razmisli o nakupu vozila z avtomatskim menjalnikom. V avtomobile v razredu Mazde 6 pač sodi avtomatika ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano
Pred eno uro je Tipka napisal:

Hvala za vsem za nasvete. To z nedelujočim ekranom mi je ob današnji sodobni tehniki res padlo v oči. Ker sem veliko na telefonu med vožnjo mi ta nedelujoča funkcija predstavlja velik minus pri nakupu Mazde, sploh če jo primerjam z Audijem A4 in Škodo Octavio, ki sta pri teh stvareh res "moderna".

Varno vožnjo in lep pozdrav :) 

Sploh ni res. Pri "touch screenu" moraš med vožnjo umakniti pogled s ceste na zaslon in karkoli postoriti - na pamet ti ne bo uspelo. Pri Mazdah pa lepo s tistim koleščkom in 6 gumbi "miže" vse opraviš. Z vidika varnosti in tudi praktičnosti zame ni dvoma - je Mazdina rešitev v prednosti.

In očitno se tega zavedajo, saj ostaja tudi v najnovejših modelih, kot sta CX-60 in CX-90.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.