Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 39 minutami je NevLado napisal:

(Ne najdem več, https://www.euroton.si/avtodeli/m-185-mazda-dexelia-oem.aspx

Pa imam v spominu da sem nekje videl. @Janez007 kje si že ti dokupoval to olje za cvrtje? Mislim da so imeli tam.

Motorno Mazda olje tukaj:

OLJE-DG.SI

Motorna olja, maziva in aditivi za vaš avto, motor, tovorno ali kmetijsko vozilo, čoln, kolo in še mnogo več. Brezplačna poštnina nad 15 €.

Za ročni menjalnik pa bom naročil tukaj (dal Scania)

AIRNSHOX.COM

MTL 75W80 GL-4 GEAR OLJE RL50204, RL50209 1-Quart je 0.9463 L

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano (urejeno)

Priložnost, da vam Petrol časti nov motor, ali eno eno dobro generalko, ali vsaj 4 injektorje,... na vaši Mazdi, če ste pred 14 dnevi točili na bencinskem servisu Rožna dolina in Štaloni. 😃

https://www.24ur.com/novice/slovenija/namesto-dizla-tocili-bencin-ampak-ne-po-svoji-krivdi.html

"Kupim račun tankanja na Petrolu v Rožni dolini ali  Štaloni pred 14 dnevi za 100€🤣

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
pred 6 minutami je Bini napisal:

Pri 55k€ pa res ne gledaš na porabo,gume itd, ampak na perfektnost takega avta za tak denar....🤗

Lahko se temu reče tudi 4 x precenjen avto. :) 🤣

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 37 minutami je scania napisal:

Lahko, al pa ate, ate so mehke, potem ko boš pa se diske pa vzami vse eno znamko.

Do 20000km so bile menjane pod garancijo 2krat potem sem dal pa zimmermanove gor pa je bil mir do zdaj, zdaj pa spet rahlo trese.

To se pa sliši, kot da je še nekaj drugega krivo. 🤔

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je scania napisal:

To je to kar je na linku. Za m3 pa nwm kako ima, samo saj ce te narocis imas dovolj. Ce pa ti zmanjka ti pa jaz dam, mislim da bom imel dve viška.

Itak bom to dal mehaniku v sosednji vasi (sp, moj letnik). 

Glede zobnih ščetk, pa že nekaj let kupujem samo še tele:

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je scania napisal:

Rabis za zgoraj in spodan, ker meni ko sem samo štiri dal mi je pokalo. Potem sem kupil dodatne tako sta šle na vsako ploščico dve je pa bil mir. 

Daj zimmerman z luknjicami in zimmerman ploscice, nebo ti žal.

Scania, nismo vsi tako v tem, da nam bi bilo jasno. Kaj in kje se to kupi? Ugibam še 4 plehke za M6, kaj pa za Mazdo 3? Če vpišem v iskalnik "plehki" ne dobim nič. 😀

Tiste alu tesnilne podložke sem težje našel kot električni agregat ... 😂

https://www.autodoc.si/ate/18365025  za M6 ???

https://www.autodoc.si/ate/19139450 za M3 ???

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 minuto je NevLado napisal:

Eni plehki so za vodila, eni pa za opozorila.

A to boš prvič menjal ploščice? Diske boš pustil stare?

Ja. Za razliko od Scanie se trudim, da stvari porabim čimbolj do konca. Če se diski prej ne zvijejo, bodo pri meni zdržali 200.000 km.

Glede znamke ploščic, pa bi tudi sam dal na prvotne diske čimbolj enake, kot so original (po nakupu Ate sem šele izvedel, da so TRW).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je scania napisal:

Manjka še samo olje za motor in menjalnik.

IMG_20230208_102950.jpg

Hudoooooo. 👍 Človek ima ob pogledu na to sliko kar slabo vest. V našo M6 ne bo pri 100.000 km vloženega niti 20 % tega na sliki. 😀

A ti to zase, ali za avto? A prav vidim vmes 2 zobni ščetki? So dovolj "soft"? 😃

A tista guma MEYLE so brisalci?

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Alex napisal:

Tudi mene razkurijo taki manipulanti in preračunljivci, ki ves čas razmišljajo, kako bodo pretentali državo (razne preračunljivo ločitve, da dobijo olajšave v vrtcih in drugje, pa različni naslovi prebivanja, kjer partner plačuje "kao" mamici samohranilki, ki stanuje s partnerjem v istem stanovanju, prijavljena je pa recimo pri mami v majhnem stanovanju skupaj z dvema otrokoma, alimente za otroke, kateri zopet končajo v denarnici očeta. Seveda je mamica v tem primeru skoraj socialni problem, ker je "samohranilka" 

z dvema otrokoma v majhnem stanovanju, kjer se stiska skupaj z ostareli mamo. A le na papirju. V resnici pa živijo vsi v velikem stanovanju(hiši), imajo vsak svoj avto in lepo živijo. Imajo pa seveda cel kup ugodnosti. 

Eden takih, kot si jih opisal, ti je prodal platišča. Si jih že zrihtal in prodal?

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je g.Wankel napisal:

Ne vem zakaj se hrvatje povsod kamor grejo, obnašajo kot mymoon-i. Že tu v Celovcu, če vidi Slovenca na cesti, se obnaša kot nekaj več.

Hrvati se tudi med sabo ločijo. Zagrebčanom tako Medžimurci rečejo "kužiši", ker preveč pametujejo in na koncu radi rečejo "kužiš?". 😃

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano (urejeno)
pred 25 minutami je Bini napisal:

Jaz vem kako je to sedaj,napisal sem kako bi moralo biti...👍

Ja, tudi pred tankanjem bi moral prodajalec pogledat v prometno in ti odpreti pravilen ventil za gorivo, dizel ali bencin. In potem ne bi nekateri natankali napačnega goriva.

In vulkanizer bi moral pogledati v homologacijo in odgovarjati, če ti je namontiral napačna platišča ali gume.

Vse naj odgovarjajo drugi. A smo res že vsi v vrtcu? :)

Berem o sodbi glede ničnosti pogodbe o posojilu v švicarskih frankih. Preračunljivcem in špekulantom, ki so se zakalkulirali, bom sedaj spet jaz (davkoplačevalec) plačeval - njihove slabe odločitve? Čisto narobe, pi...a.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano (urejeno)
pred 10 minutami je Bini napisal:

Ne vem zakaj ne vpišejo na prodajnih mestih te številke tablic na podlagi prometne in nebi bilo problemov.....:nevem:

Zato, ker gre za odgovornost lastnika. Je preveč težko?

Ne razumem, da nekdo, ki naj bi bil sposoben vozit po naših cestah, ni sposoben prebrat nekaj črk in številk iz svoje tablice ali prometne in potem natisnjenih na računu še enkrat preverit. 🤔 In taki se ponavadi "spoznajo na vse" in vejo vse rešitve, od politike, zdravstva, naravovarstva, energetike,  ...

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 11 minutami je NevLado napisal:

Janez, naslednjič ko bo v hoferju tist paketek za 10 eur kupi tisto...če bo za milimeter večja ne bo nič narobe :D 

Tisti paketki takšnih in drugačnih tesnil me vedno mikajo. Ampak kaj čem s toliko tesnil, da mi potem nekje neuporabljene gnijejo?

Se mi je zgodilo, da sem v Hoferju kupil 2 x isto stvar na zalogo (če se ne motim je bila kronska žaga). Kupil in nanjo pozabil.

Kaj vse še novega najdem, ko pospravljam garažo ... 😂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
dne 4. 2. 2023 ob 21:37 je scania napisal:

Ok, rabis se dve alu podložki notranji premer 18 zunanji 24.

Scania, bodo tele podložke OK? (v Eurogarden sta jih včeraj iskala 2 prodajalca pol ure in jih nista našla 🙃

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rjavenje novih (novejsih) mazd
Napisano
pred 14 minutami je Bini napisal:

Tako zaščiten avto je potrm super za 2,3,4tega kupca.... Za prvega kupca do 7,8 starostilet je brez pomena :nevem:

Noben od kolegov, ki imajo blizu 15 let stare avte, se ne pritožuje nad prerjavenim podvozjem oziroma plehom, težave in z njimi povezani veliki stroški se jim pojavljajo na motorju, na klimatskih napravah, na elektroniki, ...  

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)

Za avte nimam informacij, za nepremičnine v Sloveniji jih imam. In Alex ima prav, kar se tiče prodaj nepremičnin na njegovem koncu.

Je tako, da prodajalci do konca držijo cene, prodaja pada, dokler prodajalci ne ugotovijo, da ne bo šlo. Potem pa je samo vprašanje, do kolk bo treba spustit, da bodo kupci zagrabili. 

Tole šestko 2017 z zamenjano mašino prodajajo že najmanj pol leta, pred mesecem so za 1k spustili ceno, pa jo bo treba še za kakšnih 5-7k, če mene vprašate. :)

https://www.mazda-si.net/topic/13905-zanimivi-oglasi/?do=findComment&comment=489795

image.png

image.png

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=18076740&display=Mazda Mazda6

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 14 minutami je scania napisal:

Pri nas se striktno ločijo avtomobili. Mazda je stara 5let in do zdaj sem jo vozil samo jaz in moj oče, enkrat me je nekaj štihnilo in je bila doma samo mazda je moja klicala rešilca samo da ni ona peljala mazde. To pa sem jaz zelo načelen, žal 🙂 . Njen yaris pa moram vsake toliko peljat da vidim če kaj ruži, če se pa skupaj peljema v yarisu pa vozim iaz, ker drugače se po 300metrih skregama, vzrok: npr pred sabo imas rdeco luc na semaforju pa se kar gas gas ne da bi gas odvzela in pocasi baterijo polnola do semaforja pa potem normalno dalje, al pa vaganje z gasom in preklaplanje elektrika motor, ne da bi cimprej nabrala npr 50km/h pa potem nezno odvzela gas da preklopi na elektriko in na strom lepo jadras naprej.

Vglavnem zanimivo je 😂😂😂😂

Pri nas pa vsi vse. Privzeto jaz M3, žena M6, otroka M3 oziroma kaj je na razpolago. Za po vasi Clio.

Glede žene in platišč, jaz bi tako divjo Scania oženil, ne pa se od nje ločil. 😂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 4 minutami je SpEkTr napisal:

Žena ja. Že lansko leto. Meni so dali ceno tudi 100 z DDV, ni pa govoril o različnem odtenku. No razlika sigurno je, zdej pa vprašanje koliko in kako se to opazi če se.

emoji16.png

ea418cb19fe909b21c482908374b61ad.jpg

Kot da bi imela isto (ženo). 😂

Ne sekiraj se, s takimi platišči meni izgleda avto še bolj športen. 😃

Sicer pa sta 2 varianti, ali daš urediti vsa 4 platišča, ali pa kupiš novo platišče, če je poškodovano samo eno, je celo cenejša varianta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano (urejeno)

Na srečo je električni avto tako ekološki, da ga lahko vržejo v vsak plavalni bazen ali bližnji potok. 🙃 

🤔 Kdo bo te sanacije plačeval? 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 10 urami je scania napisal:

Ok, rabis se dve alu podložki notranji premer 18 zunanji 24.

Kje pa se kupuje podložke, ... v trgovinah z avtodeli ali Bauhausih?

1 minuto kasneje: sem že našel: :) 

WWW.EUROGARDEN.EU

Tesnilna podložka aluminij, debelina 1,5mm, različnih dimenzije. Cena za 1 kos. 6x10, 6x12, 8x12, 10x16, 12x18, 13x19, 14x20, ...

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 40 minutami je scania napisal:

Jaz naročam tukaj

AIRNSHOX.COM

MTL 75W80 GL-4 GEAR OLJE RL50204, RL50209 1-Quart je 0.9463 L

ampak ker ga ni na zalogi traja okoli 1mesec da dobijo in pošljejo naprej.

Janez če ti ni nujno počakaj da dobim, nazadnje so me klicali da so dobili samo veliko piksno in mi je ostalo tako da če se zgodba ponovi ti dam razliko za sindikalno ceno.

Scania hvala za link in ponudbo. Smo na zvezi. Se ne mudi, na avtih nimam še niti 80.000 km. Ker ga tolk hvalite, ga bom dal zamenjat v obeh Mazdah. Se pa 6-ka po moji oceni prestavlja slabše kot 3-ka, pri kateri mi je že sedaj super. :)

Je poleg olja potreben še kakšen material, kakšna podložka?

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.