Skoči na vsebino
Se še spomnite svojih Mazd?
Napisano
On 1/3/2021 at 5:43 PM, scania said:

Pa še jaz, najprej je bila pri hiši Kia Sephia 1994 z mazdinim motorjem 1,5 B6 motor, takrat se je začela ljubezen do mazd in prišla je mazda 323f 1,5, vmes je bil nemec s204, ampak sem se spametoval in spet je pri hiši mazda in sicer mazda 6

Ko si že omenjal še ostala vozila bom še js povedu, prvi avto mi je bil Daihatsu Charade 1.0, kasneje sem iskal verzijo GTti, oz.vsaj motor, da bi nardil swap, ampak je zadeva redka kot ptič kiwi :D

kasneje je bila potreba po malo večjem avtu in je prišla Mazda 323c z 1.5 motorjem, zaželel sem si malo več moči in sem razmišljal o V6 swapu, ampak z računico bi to takrat stalo ohoho, potem se je na forumu slučajno našla 323F GT z že vgrajenim 2.5 V6 motorjem od poznanega lastnika tuki na forumu. Po kakšnih 2 letah uporabe sem opazu malo povečano porabo olja (1l na 1000km), tako se je začela prenova motorja itd..., vedu sm, da se bo projekt kasneje nadaljeval tudi v karoserijsko prenovo, zato sem si takrat nabavu Mitsubishi Carismo  z 1.6 motorizacijo kot drugi avto. Lastil sem si jo celih 14 dni, ko je šla dalje, saj sm pomislu, pismo sej mam stalni šiht, kaj če bi si vzel kredo in je prišla na dvorišče Mazda 3 1.6 CD110. Lastil sem si jo cca. 2 leti, potem pa sm jo prodal, ker je bla želja po tem, da se lotim projekta glede 323F premočna, finance pa mi teka niso dopuščale, zato sem si nabavu največjo napako mojega življenja Citroen Xsaro 1.4i, lastil sem si jo 3 mesece potem pa je pri 280kkm spustila dihtunga na glavi, že tako prej nism maru francozev ta mi je dal pa piko na i glede tega. Xsara se je prodala, vrnala se je Mazda in sicer Demio 1.3i. Super avto, prostoren in varčen. Po parih mescih uporabe sem nekako začel pogrešat 323F GT, zato je Demiota nadomestila Mazda 323F 1.5i, ki pa spet ni bila dolgo pri hiši, namreč potreboval sm malo večji avto, zato sem nabavu Nissan Primero Wagon 1,8, svojemu namenu je več kot dobro odslužla, je mela pa eno napako in sicer glede lambde sonde že od prodajalca naprej, sem mislu sej to bom že porihtal... bilo kiro lambdo sm dal not se ni dal zbrisat napake... tako sem prodal Primero v takem stanju, ki je bla, potrebe po večjem avtu ni blo več, pa se mi je zaluštalo spet neki športnega, in čeprav sm si reku že pri Mazdi 3, da nočem več dizla, pa že od nekdaj sm govoril nikoli Italijana pa sm nabavu oboje hkrati, moj jubilejni 10. avto Alfa Romeo 159 1.9 JTDm s 150 konji (sej veste tisto o zarečenem kruhu :D). Je bil pa to avto, ki sm si ga do zdej najdlje lastil, cela 4 leta in je bil res vrhunski avto. In zdej sm tuki nazaj med Mazdaši z Mazdo 6 2016 :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
On 1/2/2021 at 9:14 AM, Aless said:

Hmh, Mazda diesel z prevoženimi 500.000km?! 😎

Ziher so prevrteni naprej😁😁😁

Po mnenju nekaterih na forumu, je dizel za smeti, se kvari in ne zdrži 200kkm. 🙄

1069277.jpg
WWW.AVTO.NET

Mazda Mazda6 CD185 GTA, letnik:2009,3500 EUR :: www.Avto.net ::

Tole pa prodaja nas @Turbo Lumpi 🙂

Edit: vidim, da ste ze prsli do tega 😁

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Se še spomnite svojih Mazd?
Napisano (urejeno)

Moja prva Mazda 323c 1.5i

FB_IMG_1609688001760.jpg.18f5c626fefc6ab75793f97ba64eb792.jpg

323F GT 2.5 V6

FB_IMG_1609688554365.thumb.jpg.ea4d7dbc333d85f8e01676aff4c79635.jpg

Mazda 3 1.6 CD110

FB_IMG_1609688196234.thumb.jpg.c8a06efe3ea4c908208fd0f925cb32cc.jpg

Mazda Demio 1.3i

wp20150421182936raw.thumb.jpg.cf5ebbf29eb74294f8e2f43b2d8cc61c.jpg

Mazda 323F 1.5i

FB_IMG_1609688238801.thumb.jpg.abe62c7f209da05909374c0336048c93.jpg

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj je realna cena Mazde?
Napisano
2 hours ago, Z M A J said:

Saj poznate razliko med prodajati in PRODATI? (sliši se podobno, a hudič tiči v detajlih, kot ponavadi) :)

Ja, prodajati je glagol 😂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

On 12/25/2020 at 2:54 PM, SpEkTr said:

Zdej bo. Kok ma ti fila, si kaj meril?

Sent from my SM-G780F using Tapatalk

Screenshot_20201230_150410_com.tofabd.batteryanalyzer.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
2 minutes ago, FuManchu said:

1.9 jtd je čudežni in zelo robusten motor.

lej, folk lahk govori proti Alfi karkoli hoče, js lahk rečem, da je bil to en izmed najboljših avtov kar sm jih mel. Pa proti Alfi ponavad govori folk, ki je še vozu nikol ni, kaj šele lastil.

Prodal sm jo s 365kkm na števcu pa vem, da tist, ki si jo lasti, da mu bo še neki časa služla, če je nebo rja prej požrla

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
44 minutes ago, scania said:

Upam da ne v dizla ;) 

To sm js 1x v svojo Alfo 159 1.9 JTDm naredu :zvizga: ko sm pogruntu kaj pocnem sem mel ze vec kot pol bencina v keslu, sm klicu pol enga poznanga mehanika, ki mi je svetoval naj vlijem not dvotaktola in dolijem nafto še polovico kesla, kar je ostalo in, če slišim kake čudne zvoke takoj ugasnit avto.... na srečo je tole delovalo, je pa reku, če bi mel kakega Renaulta, da bi lahk kr pozabu, da bi šlo takle skoz 🙂

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Carplay, Android auto,... telefoniranje med vožnjo ...
Napisano (urejeno)
1 hour ago, SpEkTr said:

link na artikel bi prosil :)

Sj je

je pa res, da je tisto link za mobilne naprave, poskus tega:

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
3 minutes ago, SpEkTr said:

OK, pol je to to? A v redu funkcionira?

za1x 💪

Just now, Alex said:

Samo, a rabimo to mi na Mazdah? Koliko pa imamo sploh odprto havbi razen, ko dolivamo tekočino za stekla. Mislim, da so tej amortizerji bolj za VAG-e, ko popravljajo kaj na mašina na cesti. 

veš kaj, js sm to še iz Alfe navajen, pa sm tuki to pogrešu 😆

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
2 minutes ago, SpEkTr said:

A je to za gl tudi? Imam že nekaj časa v planu to. A si moral kaj vrtat?

nic vrtat, samo cepe se pobere ven, na palčki maš navojno matico, ki si jo nastaviš na lukno kjer je bil čep in privijačiš gor nosilček

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
4 hours ago, vzupan3 said:

Hvala.

Očitno se full LED prične z opremo Attraction (2015/2016 vsaj na SLO trgu).

Ampak pazi "LED dnevne luci" ne pise full led

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
2 minutes ago, vzupan3 said:

Kolikor se spomnim leta 2015, ko sem kupoval nov (nerabljen) avto, so imele vse Mazde 6 2015 na SLO trgu full LED. Je bil pa leta 2015 narejen facelift. Pred faceliftom (2012-2015), so imele vse xenon.

Je pa res, da je avto Italijanski, oprema pa Revolution Top

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
1 minute ago, Alex said:

Ne vse. Celo 2016 letniki so nekateri brez Led . Vem, ker sem takrat, ko sem jaz avto kupoval to gledal. 

Js mam Bixenon na 2016

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano
5 hours ago, Aless said:

Predvidevam da je mišljeno za M6. 

Odgovor je ja pašejo in odlično izgleda, ampak jih ne moreš homologirat. 

fcf5c16s-960.jpg

Bolano 😍 se mi zdi, da še bolj pašejo na drugi generaciji kot na tretji

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
20 hours ago, Z M A J said:

Godzilla :)

1052389.jpg
WWW.AVTO.NET

Nissan GT-R Black Edition - CENA PO 1.1.2021, letnik:2016,71190 EUR :: www.Avto.net ::

Js sm kr big fan te pizdarije ❤️❤️

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.