Mene motijo taki hitri, pa oni zaspanci v avtu k se cjazio po prazni regionalni cesti 60-65kmh, pol k pride do table za vas pa z nespremnjeno hitrostjo skozi,.. pa ne mrda
Pa smo spet pri Italijanih (nonotih)
pred 23 minutami je Tilen5 napisal:
Ja čeprav bolj tista smotana vrtnica spominja na cvetačo 🤣
Tale je bil voznik začetnik in je poleg tega nabral še cel regiment drugih prekrškov. Mu je pa en Štajerc iz MB-ja baje bil huda konkurenca s preko 130km/h skoz naselje ravno tako začetnik.
Ja, @Tilen5, ampak najhujši so pa tisti, ki imajo cvetačo na tablici. Pa tudi tisti z gorečim gradom so kar temperamentni. Še najbolj umirjeni (ali pa zasanjani) so tisti z vrtnicam...
Tisti z Jankovićem v grbu so pa sploh razred zase...
😄
Sam en medklic... a cvetača je mišljen grb Ajdovščine?
Brez enga radarja. Omejitev 30, vsi 90 skozi leteli. Če si htel ven prit si tak dolgo lezel, da te je en moral spustit, oni so delali isto. Razlika proti nam pa je, da ni noben za to hupal.
Benetke - Ravena obalna cesta. Nikol še nisem videl tolko radarjev na eni cesti. Samo prav vejo kje so in in hitro prehitevajo ob vsaki luknji.
Žal pa se v Italiji v vsem tem kaosu počim bolj varno kot pri nas.
Zdaj pa off topic. i20n ima speed cam detector. Z radarjem zazna radarje pred sebej in opozori 😉
A se hočeta vidva z Alexom zment bolj točno, a v Italijani divjajo in vozijo kaotično al ne. Ti praviš, da ja, Alex da so zelo vzorni vozniki. En od vaju torej nabija klamfe. 🤪
Če sem pošten sem zelo hvaležen, da mi ni treba velik po Italiji vozit in ne čutim čist nobene potrebe, da bi al pa da mi zarad tega kej v življenju manjka. Oni to vedo in mi zato pošiljajo svoje "eksperte" na naše ceste, da se mi pol meša. Zadnje čase se ta vpliv dejansko pozna že pri primorcih in čedalj več vozil s KP in delno GO tablicami delajo tisto kar je bil včasih bolj značilno za CE (Celjani so se roko na srce kar precej popravili).
Ne vem, ampak, ko zagledam KP na vozilu sem še posebej previden, ker ni dneva, da ne bi kdo od teh kake "Italian style move" izvedel.
Da pa ne bo kreg in da ne bo kdo užaljen pa je seveda možno da si KP tablice izbirajo Ljubljančani, da ko gredo na primorsko jih tam manj postran gledajo. Kdo bi vedel.
To sigurno ni bil Italijan... ampak kaksen balkanc z avtom, na katerem so ITA tablice 🤪😂😛😜 ... Italijani pa ja lepo vozijo in nikoli ne divjajo in ne delajo preksrkov 😜
Še dobr, da si dodal dovolj smejkotov, ker sem skoraj mislil da je tole napisal en drug forumaš. 😜
Mi je pa smešno, tam našemu forumašu pošljejo kazen za relativno nizko prekoračitev na neki cesti rezervirani za motorni promet - a tukaj pa idiot skozi naselje. Jaz osebno bi taka res nevarna dejanja prekvalificiral v kaznivo dejanje in hlajenje za nekaj mesecev med štirimi stenami. Sorry to ne more biti napaka, ampak je navadno arogantno, večvrednostno egotripično sranje osebkov z majhnimi kurci in briljantino v laseh , ki si ga ne upa delat doma, ampak ga bo tu z mislijo kaj mi pa morejo eni Slovenci.
Men je pa grd za popizdit, sploh tista stransk ogroma okna kot, da bi bila narejena za afriški safari, da turisti lahko čimveč pofotkajo. Je pa res, da iz tega obdobja je X3 pa še za dva nivoja grši.
Se ravno odpravljam, da jo očistim in operem, ker moram popoldan v Ljubljano, pa da ne bodo tamestni vihali nos, s kakšnim trahtrjem sem prišel tja. Ker baje je zdaj prepoved za traktorje po Ljubljani vse od kmečkega punta dalje...
Ja logično, da mora bit lep, ko greš v mesto. Traktorji ne sodijo na mestne ulice, tko kot Ferrariji ne na njivo. Pa sej se razumemo, a ne?
No, no. Malo so spustili ceno goriv, ker jim že pošteno teče voda v grlo in to kar krepko. A jih ne reši več niti čarobna palica.
Konec je golobnjaka.😊
Tako je, ko pride nazaj Janša heroj, bencin bo spet zastonj. Aja pa oborožit se bo treba - legalno. Na Petrolu boš za zlate točke lahko tud kalaša kupil al pa češko zbrojevko za Alexa - ne ups to bodo na OMV/MOL-u prodajal, ker Alex ne hodi na 5rol.
Slovenci so jih pokupili? Kolk zavajanja. Pokupila so jih podjetja v Sloveniji, ker jih z eko subvencijo podpiramo vsi. Poleg tega pa se ne obračunavajo kot boniteta za uporabnike službenih vozil, pa še polnijo jih na stroške firme in za povrh še nadomestila za uporabo cest nimajo. Itak bo raja ta izpad pobranih dajatev plačala, da se bodo najpremožnejši lahko zastonj vozili.
Men osebno ni prav nič smešno kako nas ravbajo ter to opravičujejo z neko navidezno ekologijo. Novinarji jim pa še štango držijo namesto, da bi se pozanimali koliko EV-jev so podjetja pokupila. Svojim zaposlenim z nizkimi plačami so pa natvezili, da je to potrebno za trajnostni razvoj firme in da je zato nujno, da se celotnemu vodilnemu kadru kupi nove EV-je.
To so vse teorije zarote - itak samo dizli gorijo. Hehe sem tale video včeraj pogledal in me vse skup spominja na eno zadevo k smo se jo šli cca dve leti pa se ne spomnim katera je že bla.
Pusti vulkanizerje,oni pumpajo vse na 2,5 ne glede katero znamko avta voziš🥴 Pri nas so vsi 3je,ki jih premoremo enaki. Lahko stavo vržemo na koliko se uradno polnijo gume,ali toliko kot piše pri vratih na avtu ali tako kot se ti pač zdi....Mislim,da še na letnem servisu pri Mazdi ti preverijo napolnjenost gum in ti jih dopolnijo,če je potrebno. Verjetno pa tebe pokličejo in vprašajo na koliko jih polniš in ne koliko je predpisano za tvoj avto.....😉 Po prevoženih treh miljonov kilometrov nisem niti ene gume predčasno uničil zaradi pumpanja......
To drži, ampak servis prekontrolira le, če je tlak nižji od predpisanega in ga seveda dopolni. V primeru višjih tlakov meni še nikoli v zadnjih 30 letih servis ni spuščal tlaka pa sem skos na uradnih servisih tudi, ko je avto izven garancije. Se pravi servis ve, da je vsaj toliko tlaka treba imet, kar je pa več je pa odločitev uporabnika vozila. Ne me zdaj za besedo vlečt, da je prav, da nekdo nabije na 4 bare.
Se pa strinjam s tem, da za laike je pač treba nekaj napisat in to so navodila več ali manj za folk, ki mu je avto pač zgolj nujno zlo, da mu daš orientacijo kolk sploh polnit. Ker večina ne ve kolk je to en bar, kolk je dva, kolk pa sploh pomeni vsaka desetinka bara. Zakaj pol niso vsi 2,5 pa basta - zato ker je veliko odvisno tudi od skupne mase in cele gore dejavnikov.
Mi se tukaj pogovarjamo o parih desetinkah bara a če pogledamo specifikacije Mazde 6, ki jih oglašuje Mazda je do tri potnike 2,5 bara kar pomeni 3x75kg (potniki)+1550kg (vozilo)=1775kg. Če gremo pa s težo čez pa pravijo, da je treba skočit na 3,2 bara oziroma na zimskih celo na 3,4 bara. To je ogromna razlika do 2,5.
A vulkanizer v tem primeru, ko se peljejo familija Slivka sprašuje Slavkota: "kolk se vas pelje v avtu, al damo 2,5 al damo 3,4 bara zadaj?" Pa Slavko prav: "Zdajle do doma, dejmo 2,5 pol bom pa zjutraj napolnil na 3,4 , ker gremo vsi skupaj po opravkih. Zvečer pa nazaj na 2,5 da greva lahko z ženo sama v kino". In tako vsaki dan, da bodo ja v okvirju navodil na nalepki.
Zakaj tako, si lahko vsak sam odgovori, ampak še 1x, če le mal vključimo možgane se samo iz tega podatka da razbrat, da tisto kar je napisano na nalepki je zgolj usmeritev za tistega, ki ga avti kaj dosti ne zanimajo in takih je verjetno 85% tako, da se ne sprašujejo preveč kako pa kaj in da ni treba razmišljat nič ter samo nastaviš cev za pumpanje in napolniš do tistega kar piše na nalepki. S tem zadostiš usmeritvi in se ti ni treba ukvarjat z vprašanjem, kaj se zgodi, če napolniš nekoliko več.
Aja, z normalno vožnjo seveda ne boš uničil gum, v kolikor pa si rahlo bolj dinamičen voznik na bolj zaviti cesti pa to ni več garancija. Ko bo zaradi premalo tlaka in s tem slabše tlačne opore bočnic gume, le to zvijalo in bolj izpostavljalo rob gume v ovinku pa si v tem trenutku upam trdit, da zgubimo četrtino življenske dobe gume.
Zato meni brez težav rata z letnimi narest cca 70-75kkm z enakomerno obrabo pri tem, da menjam nekje v območju 2,5-3mm profila (se pravi še vsaj mm pred dotikom indikatorja). Zimske pa nekje med 3,5 in 4mm pa še vedno mi rata narest 40-50kkm. Pa kljub temu rad kake ovinke odpeljem prej dinamično kot pa desusovsko.
Tko mi jih je vedno vulkanizer napolnil in jih tudi jaz. 2.5 je rekel, da je premalo...sploh ce cez cajt malo spusti.
Tako kot sem napisal kak par postov nazaj - men sta enako povedala dva različna vulkanizerja iz večjih vulkanizerskih delavnic v Lj, ampak lej Bini prav, da se motijo. Tko da le koga naj upoštevam
Ti v resnici imaš hladne ravno prav napovnjene, ker tople polniš.... 😁
Jaz tankam, spijem en kofe al dva in si potem še vzamem nekaj časa za pumpanje hladnih gum in sva na istem razen, da so na meni še nekaj zaslužili....
Hvala, da si me načil gume pumpat... 😉
Sej vem, da smo tole spremenili v telenovelo (poudarek na tele) ampak, da ne bo pomot. Jaz jih polnim doma na kompresor in preverjam tudi. Na pumpi sem po moje zadnjč kontroliral tam nekje enkrat pred korono. Saj veš Bini - virusi so skakali iz ročk na ljudi in ti tud trojna FFP maska ni pomagala.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pa smo spet pri Italijanih (nonotih)
Ja če si mal barvno slep je to dejstvo. 😜
Povezava za deljenje
Deli na druge strani