Skoči na vsebino
Zimske gume 2011
Napisano

post-278-1290706638_thumb.jpg

Mene pa zanima, ?e kdo ve kaj pomenijo AO,MO in BSW oznake pri teh gumah,kak?na je razlika med prvimi ?tirimi.... :whatever:

To so oznake za modele gum narejene po specifikacijah naro?nika/avtomobilskega proizvajalca. V praksi, predvsem zaradi var?evanja, so take gume na?eloma slab?e.

?e se ne motim je recimo MO oznaka za Mercedes, AO pa za Audi.

BSW pa pomeni black side wall.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kon?ne hitrosti va?ih mazdic?
Napisano

jaz tud mislim, da bi morala iti vec kot 221 po gps-u

Mrbit res - to je blo po slabih 5km pol se je pa promet za?el. Vseno pa dvomim, da bi se dal ?e za ve? kot kakih 5km/h dodat. Men se zdi za po ravnini tole ?ist OK - po klancu navzdol je pa itak lohk ?ist neki druzga.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kon?ne hitrosti va?ih mazdic?
Napisano

V?eraj zve?er sem kot po ?ude?u bil ?isto sam na AC od cestninske postaje Log proti Vrhniki tako, da sem se odlo?il, kon?no po ve? kot dveh letih lastni?tva moje M6 sploh prvi? sprobal kolk ma ta zadeva topspeed.

Pospe?il sem iz hitrosti 60km/h in pred potokom Podlip??ica (al neki tazga - cca kilometer in pol pred izvozom Vrhnika) sem imel na ?tevcu hitrost 235km/h (GPS 221km/h). ?eprav mi ta podatek skoraj ni? ne pomeni sem bil kr (prijetno) presene?en, saj nisem pri?akoval, da tole sploh gre tolk. :aaaaa: Pa ?e klime nisem ugasnil :hudicek:

Zdej pa spet po omejitvah naprej, sploh ker od danes so zimaki gor :(

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kateri karavan
Napisano

Mazdin 1.8 ni problemati?en je pa pa? vstopni motor in temu primerno je avto omejeno posko?en. ?e te to ne moti in ve?ino ?asa ne vozi? polno nalo?en bo Mazda6 kr prava izbira.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

H4 LED
Napisano

Imam meglenke sedaj ?e na drugem avtu in moram re?t, da se mi ?e nikjer ni ful poznalo, da so pri?gane. Tudi ko je gosta megla se mi zdi, da en k**c pomagajo :blink:

Prednje meglenke imajo samo en namen in sicer ta, da v res gosti megli (vidljivost par metrov) osvetlijo rob ceste tik pred samim avtom. Snop zasen?nih lu?i se namre? "dotakne" ceste kar nekaj metrov pred avtomobilom in ?e je vidljivost, zaradi goste megle, manj?a od tega pridejo meglenke zelo prav saj ti osvetlijo tisti del ceste, ki ga zasen?ne lu?i ne.

Samo to je bistvo meglenk in samo zato so name??ene na avtomobilih - nobenega izbolj?anja vidljivosti, pri normalno gosti megli (vidljivost vsaj 10 metrov ali ve?) nimajo nobenega efekta.

vse ostalo v zvezi z meglenkami je ali ?minkeraj ali pa napa?no prepri?anje, da smo bolj vidni (zadnja meglenka je druga zgodba).

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ampak kakor kol je Nissan legenda pa vseeno ne bi mogel dati 11 jurjev za skor 14 let star avto z 200kkm.

Definitivno je MPS-ka bolj vredna svojega denarja seveda z nekaj pogajanja :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spet poostritev zakona CPP
Napisano

V vseh evropskih drzavah je zakon zimskih gum OD - DO, vendar ko so zimske razmere na cesti

Da ne bom ?e enkrat pisal kako je v Evropi citiram moj post, ki sem ga objavil na a.com -u kot repliko na enega, ki je trdil, da imajo tudi druge dr?ave enak re?im kot pri nas glede zimske opreme

Nima? prav, v Avstriji velja za vozila do 3,5 tone obvezna zimska oprema le v zimskih razmerah, to kar si pa ti napisal pa velja za vozila nad 3,5 tone. Imajo pa paradoks in sicer, da ima? letne plus ketne a se lahko vozi? le po neprekinjenem snegu ali ledu na cesti??u v kolikor je pa brozga pa s ketnami ne sme? z letnimi pa tudi ne saj takoj kr?i? zakon o zimski opremi :twisted:

OK, gremo naprej - ?vica: velja podobno kot v Avstriji in sicer obvezna zimska oprema v zimskih razmerah.

Nem?ija: zimska oprema samo v zimskih razmerah vendar le zimske gume... letne plus ketne niso dovoljene !!!

Mad?arska: samo v primeru zimskih razmer

Italija: samo v primeru zimskih razmer z izjemo doline Aosta, kjer je obvezna od 15.10. do 30.4.

Francija: samo v primeru zimskih razmer

Danska, Belgija, Luksemburg, Nizozemska: zimska oprema ni obvezna je pa priporo?ljiva

Norve?ka in islandija: Verige morajo biti od 15.11, v priboru obvezne opreme - zimske gume niso obvezne :shock:

Irska, Velika Britanija, ?panija, Portugalska: ni posebnih dolo?il glede zimske opreme

Slova?ka, Poljska, Hrva?ka: le v zimskih razmerah

Slovenija pa je v dru?bi s ?e?ko, Srbijo, BiH prakti?no edina, kjer imamo tako milo re?eno slaboumno zakonodajo - res smo v dobri dru?bi, ?eprav se bodo na?li osebki, ki bodo trdili, da so te ?tiri dr?ave pametnej?e od vseh ostalih, kjer so zimske razmere ?e precej bolj ostre kot pri nas. Z izjemo ?vedske in Finske seveda, kjer je verjetno razumljivo zakaj imajo tudi oni datumsko dolo?eno obvezno zimsko opremo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kje? :vskalo: P***a jim materina saj sredi zime, ko bo sneg pa ne bo nih?e gledal idiotov z letnimi gumami (po mo?nosti s profilom na minimumu) kako ?e speljati ne znajo in ustvarjajo kolone.

Da o vzhodnoevropskih kamionarjih sploh ne govorimo - ko so v snegu po celem vrhni?kem klancu razmetani kot, da bi jih tornado razmetal, policije pa vle?ne slu?be pa od nikoder. In ko mora? ?akati uro ali dve z izvrstno zimsko opremo, ki so ti jo predpisali pa si z njo ne more? pomagati ni? je pa s strani policajev vse OK. Va?n da jebejo folk takrat, k ni res nobene potrebe.

V?as smo fantje z osebki, ki so brez potrebe jebal druge opravili po hitrem postopku - par bunk pa kak?en plav u? pa jih je hito minilo veselje se it tega ?porta. S policaji pa pa? se tega ne more? it in eni :policaj::policaj::policaj: o?itno prav u?ivajo v tem, da to po?nejo. Sicer pa pregovor vse se vra?a vse se pla?a in ?lehtnoba se hitro vrne tistemu, ki jo trosi naokrog.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ampak :policaj: so me pa malo razo?arali zadne cajte. Takoj ko jim je zakon o obvezni zimski opremi dovoljeval racijo, so jo tudi izvedli. In to na dan, ko so bile napovedane temperature tudi do 19°C ?zmeden? Zelo mi je ?al ampak ?e spet se ne morem znebiti ob?utka da je vse okoli kao varnosti v cestnem prometu le eden od na?inov polnjenja prora?una. :whatever:

Ma? prav in s tem se samo dajejo v zobe in vle?ejo nase vse nezadovoljstvo voznikov, ker to z varnostjo pa res nima nobene veze ampak je ?isto ZAJEBAVANJE v zdrav mozeg in o?itno so policaji in njihovi ?efi diplomirali iz te kategorije.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ker imam uporabni?ke izku?nje tako s staro Mk1 kot z novo Mk2 ?estko lahko samo re?em, da s staro sem bolj tolkel po robnikih in na klan?inah in sem imel spodaj konstantno poribsan odbija?. Pri novi mi to ?e ni ratalo saj imam ob?utek, da je vsaj za kak cm ali dva vi?ja spredaj kot stara.

Bi bilo zanimivo, da nekdo pri stari zmeri vi?ino spodnjega roba odbija?a od tal pa a primerjamo vi?ino. Jaz zmerim, ko pridem iz ?ihta.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pa kaj se vsi samo na finan?no plat kazni zgovarjate - to sploh ni point kazni ampak je point zbiranje to?k in posledi?no odvzem vozni?kega dovoljenja. Tukaj smo vsi enakopravni tako en socialc z muzejskim avtom kot nekdo z najnovej?im bimmerjem. Kaj je tukaj sploh narobe? A bi moral tisti z bolj?im avtom pokasirat ve? to?k al kaj, al je problem samo v nevo??ljivosti, da ima nekdo tak avto in ga je treba zato dodatno ?trafat, reve?a pa pustit pri meru, ker je ?e tako ves ubog. :ne vem:

Jaz pa pravim tako, da kdor misli kr?it CPP ima o?itno dovolj denarja za pla?evat kazni. Ploki, predlagam pa, da si predlog zakona prebere? in primerja? s trenutnim ZVCP in bo? videl, da kazni za manj?e prekr?ke in manj?e prekora?itve se ne spreminjajo, kar pomeni, da trenutek nepazljivosti ne bo bolj sankcioniran kot je to zdaj. Je pa drasti?na in dobrodo?la sprememba pri samomorilski vo?nji v nasprotno smer in seveda nivoju alkoholiziranosti. :bravo:

Kar se pa ti?e progresivnega kaznovanja je pa spet problem, ker to lahko na?eloma ve?e? le na pla?o in spet bodo veselo se izmuznili tisti, ki se ka?ejo naokrog kot skoraj socialni problemi a imajo denarja kot solate in mislim, da je takih v Slo izredno veliko. Pa ?e nastane problem enakopravnosti pred zakonom, kjer je v na?em pravnem redu in tudi v ustavi zapisano, da moramo biti dr?avljani pred zakonom enaki in da za isto kazen ne more? enmu dati ne vem leto zapora, drugemu pa ker je bogat pa tri leta za isto kaznivo dejanje - enako pa velja tudi za finan?no sankcioniranje prekr?kov.

Kar se pa ti?e izjave SDS-a pa je logi?no saj je to najbolj hipokritska stranka v parlamentu. V prej?njem mandatu, ko so bili na ablasti so s spremembo ZVCP sami najbolj dvignili zneske prekr?kov in to kar po na?elu uravnilovke brez, da bi lo?ili te?je od manj nevarnih oziroma samo mote?ih prekr?kov. Takrat jih o?itno skrb za socialno ?ibke sploh ni tangirali. Pa? dvoli?nost, kar smo pa v Slo ?e itak navajeni.

@Mrau?k M?k: Dobro sem brebral sam ?e vedno ne razumem, kaj si hotel napisati. A ho?e? re?i, da ka?e pu??ica v smer izvoza iz AC al kako? A ma? slu?ajno kako slikco kako naj bi to zgledalo al pa da mi pove? kak?no tako lokacijo, da si ob priliki sam pogledam.

Ampak kljub temu tak, ki po tvoje, naredi napako in zavije napa?no mora nato narest ?e vsaj deset napak in spregledanih znakov, kar se zdi meni ?isto neverjetno in ?isto nemogo?e, ?e imamo opravka z normalno operativnim osebkom. Take, ki pa so na meji nezavedanja sebe in okolice pa je potrebno NEMUDOMA razlastiti vozni?kega dovoljenja saj so resni?no tempirane bombe in novi zakon to OMOGO?A trenutni pa ?al ne. Trenutno mu da? lahko le 300? in 5 kazenskih to?k - prakti?no to pomeni, da ?ele, ko ga ?etrti? dobijo se mu sme vzeti dovoljenje. Da so ga 4x dobili je moral bohvedi kokrat voziti v nasprotno smer in vsaki? je naredil smrtno nevarno stanje.

Pa ?e besedica dve o spikih - zadeva zna biti nevarna saj tak osebek, ?e se sploh ne zaveda sebe bo o?itno vozil tudi ob spu??enih gumah po samih feltnah - taskrat je avto ?ele nevodljiv istrelek. Kaj ho?em re?i ?pice avta ne bodo ustavile samo ?e dodatno nevarnost bodo spro?ile, ravno tako pa niso u?inkoviti pri runflat gumah.

Bo treba kako bolj?o idejo kako ustavit take paciente - jaz osebno ?al ne poznam nobenega preventivnega ukrepa, ki bi bil enostaven, relativno poceni, u?inkovit in da pri tem niti slu?ajno ne bi oviral pravilno voze?e. ?e ga kdo pozna bi prosil, da me razsvetli, ker ?al mi padejo na pamet samo kurativni ukrepi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

To so drag race projekti in jih fantje naredijo samo za vo?njo naravnost, s ?im manj odve?ne te?e...

Sej meni je jasno, da tole je sam za naravnost, ker tud pod razno ni primerno za ovinke vozit, Jo?a bi pa z njim celo Ferrarije preganjal :hohoho: - mrbit je do prvega ovinka pol pa... :blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Pod havbo ?e samo okol pa ni? - nobenih oja?itev karoserije, ni?esar ni videt. Ne vem sam men je tole tik pred tem da bo razpadel oziroma bo zato poskrbel premo?an motor. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zavarovalnice-katero izbrat?
Napisano

js pa nimam slabih izku?enj z ZM. Ko je o?e ?e mel Seat Cordobo, je ?ou prehitevat traktor, ki ni mel smernikov in je zaviju levo, je podrsu cel desn bok, stolku stransko ogledalo... avto pa je bil porihtan preko zavarovalnice v enem tednu.

?e ste uveljavljali kasko ne bo? mel panike so pa ZM eni najve?jih nategunov v Slo, ko je o?kodovanec nekdo, ki ni njihov zavarovanec. To kar je imel Slivka sem sam do?ivel na lastni ko?i in tudi opisal na forumu. Neizpodbitna krivda njihovega zavarovanca, policija ga je dala k sodniku za prekr?ke ampak to zavarovalnici ni bilo dovolj in je ?la naro?at ekspertizo, da mi ja ne bi izpla?ala ?kode.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

In kaj predlaga? Slivka? A da drasti?no zvi?amo malenkostne prekr?ke in zni?amo najhuj?e, ker tam visoke kazni nimajo efekta :blink: :ne vem:

Glej ?e enkrat, pa vem da se ponavljam kot papagaj ampak o?itno noben ne bere. Denarne kazni niso pomembne, pomembno je to, da vzamejo izpit in TO TAKOJ in ga ne dobi? nazaj. ?e bi ?elel ga ponovno narest mora? iti ?ez program psiho testov in zdravni?kih pregledov - tako imenovan idiotentest, ki ga imajo Nemci.

To je bistvo - norce, pijance je treba spraviti s cest, ker pa? zlepa ni ?lo bo ?lo pa malo bolj zgrda. Vem, da zdele razmi?lja?, da me bo? zajebal s trditvijo, da ?e nekomu vzame? izpit se bo vozil brez. Morebiti samo, ko ga bodo ujeli brez bo kazen po novem lahko tudi zapor.

Izjave, dokler se v glavah ne spremeni so bolj ?elje tistih, ki si ne ?elijo sprememb in so kar zadovoljni s trenutnim stanjem, ki roko na srce sploh ni ve? tako katastrofalno kot pred parimi leti. Ampak ?e vedno so problem v statistiki ravno ti najhuj?i prekr?ki, ki jih ne more? odpraviti s ?arobno pali?ico in tudi z govorjenjem, da se mora nekaj v glavah spremeniti, ne.

Samo se ne bo in to?no tak primer kot si ga navedel je tipi?en, da je vseeno a je kazen, nizka al pa visoka in da ga pogled na vse tragedije sploh ni ganil je edini na?in da te ljudi spravimo s cest. Odvzem izpita, zapor itd - jebat ga tudi jaz bi rad ?ivel in moja dru?ina tudi in ne morem si dovoliti da mi je vseeno a taki osebki svobodno harajo naokrog.

Mi je pa zanimivo kako ste nekateri sko?il v bran tem najhuj?im prekr?kanjem, ki si ne zaslu?ijo milosti - ne vem, kr malo sumljivo mi je to in sr?no upam, da sami niste med njimi in vas je zaradi tega strah. Normalnega ?loveka nima bit kej strah, ker ta zakon se ga tudi ob novih povi?anih kaznih sploh ne bo dotaknil tako da res ne vem :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ne ne, to mor? napisat dobrih 200 konjev na zadnjih kolesih in 1200 kil. :P Druga?e je pa tale ideja z menjalnikom zakon. ?koda, da tega ne prakticirajo ?e kje. :bravo:

pa ne pozabt -nobenga TC al pa ESP edin ABS od aktivne varnosti. In ?e?nja na torti - mehanska ?pera :hudicek:

Kar se pa ti?e bolj enakomerne razporeditve te?e so pa edino akumulator dali v prtlja?nik :hohoho:

Ja pa en velik minus - ta avto ne odpu??a napak, ker ?e te preseneti si oplel in to so spoznali tudi marsikateri dirka?i in seveda tudi lastniki vklju?no s tem, kateri mi je posodil ta bolid. :(

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

To je t.i. rally menjalnik, ki omogo?a, da med drugo in tretjo ni kolena kot smo vajeni, ker pri norenju najve? uporablja? ravno 2. in 3. prestavo. PRemetavanje sem in tja je zato hitrej?e ker ni treba delat znane stopni?ke ampak samo gor - dol.

To?no tako, to je dirka?ka shema menjalnika in ga je mel ?e prvi BMW M3 in seveda vsi za njim, ki majo ro?ni menjalnik. Tega E30 sem imel mo?nost sprobat in menjalnika se navadi? takoj razen pred semaforjem, ko da? v prvo je treba mal razmislit.

Druga? pa dobrih 200 konjev in 1200 kil -lots of fun :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

In kak?en je torej tvoj predlog? Kaj bi torej morali narest, ?e 10 tabel ni dovolj in ?e se nekdo odlo?i, da polkro?no zavije ?e na sami AC?

Res me zanima kak?na bi bila ustrezna re?itev, ker niti v Italiji, Avstriji in na Hrva?kem nisem opazil, da bi bilo karkoli dodatno ozna?eno ali za??iteno.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Boss, glej, da ne bo pomote, ne menim , da je kazen za vo?njo v napa?no smer po avtocesti previsoka. Izrazil sem samo dvom, da bo zvi?anje kazni kaj pripomoglo k zni?anju ?tevila takih slu?ajev. Kazen ne more vplivat na pijane, zadrogirane, samomorilce ali kretene.

Kar se ti?e pomot pa, ko nekdo tik pred seboj zagleda tisto tablo z dlanjo s stop znakom na flourescentni podlagi, je zanj ?e mnogo mnogo prepozno, ker takrat nastopi panika. V paniki pa zdrav razum pri ve?ini ljudi ne deluje najbolje.

Sam a ve?, da to, da za vsako stvar uj?kamo ljudi, da je krivda za njihovo neumnost v ne?em drugem, samo delamo dru?bo debilov, ki jim bo treba, na ?alce kave limat, nalepke z napisom "pozor, kava je vro?a in se lahko ope?ete".

Kaj ho?em re?i, logi?no je da vseh primerkov vklju?no s polkro?nimi obra?alci ne moremo prepre?iti ampak ?e se vsaj tistih re?imo, ki stavijo kolk si upajo je ?e veliko. Pri ostalih je pa pa? tako, da se jim izpit vzame zato, da tega ne bi ponovili oziroma, da se posku?a ugotoviti kaj je z njimi narobe in da jim doktorji in psihiatri pa? ne dajo ve? zdravstvenega potrdila kot osnovo za pridobitev vozni?kega dovoljenja. Zdaj namre? to ni bilo niti mo?no sej je bila kazen nizka in tudi to?k je bilo za eno prgi??e oz. dale? od 18-ih za odvzem.

Kar pa se tega ti?e, da je slaba oznaka AC-jev oziroma izhodov iz AC-jev pa ne vem, ?e sem prava oseba za ocenjevat, ker imam za sabo v svojem vozni?kem sta?u ?e preko 600.000 prevo?enih km pa se mi ?e nikoli ni zgodilo, da bi se zmedel in vsaj nameraval zaviti al v enosmerno ali kam drugam kamor ne smem. Zato se mi zdi, da za ljudi, ki imajo s tem te?ave in se jim to zgodi ali dogaja ne bo ni? narobe, ?e se ji ?e 1x omogo?i obnavljanje CPP in vozni?kega znanja. O?itno so veliko pozabili ali pa jih je treba strezniti, da takrat, ko so na cesti je z mislimi treba biti pri vo?nji in ne drugod - ne gre se samo za njihovo varnost ampak za varnost nas vseh.

Sorry ampak tukaj resno ne mislim odstopati od tega sploh po tem ne, ker sem od nekdaj zagovarjal (tudi na tem forumu ?e pred leti) to?no to kar se ti?e vo?nje v nasprotno smer in zaostrovanje kaznovanja za alkohol za volanom. Sicer sem pa zadovoljen, ker o?itno se je spla?alo tudi pisarit na ministrstva glede sprememb ZVCP in to?no ti dve zadevi sem izpostavil kot najbolj pere?i.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Nisem prebral predloga novega zakona, samo tule se pa pomoje moti?.

Ravno letos je bilo v ?urnalu izpostavljeno, da so letos policaji napisali 3x ve? (to?ne ?tevilke ne vem, si jo pa lahko vsak sam poi??e) kazni za kolesarje, ki so vozili po kolesarski stezi po napa?ni strani ceste.

Ko smo delali v O? izpit za kolo, so nas nau?ili, da ?e se vozi? na kolesarski stezi po levi strani ceste, se pa? dr?i desne strani kolesarske steze, ker na tak na?in se komot sre?ata 2 kolesarja. Lahko da se je zakon spremenil med tem, samo zdrava pamet se pa? ni.

Zaradi takega sre?evanja kolesarjev na kolesarski stezi ni bilo nobenih smrtnih ?rtev, ni neka huda nevarnost in ?e ?tevilo nesre? je bilo verjetno minimalno. Policaji so kolesarje oglobili izklju?no zaradi polnjenja dr?avnega prora?una, inkasanti kot so. V takem primeru bi bilo opozorilo ve? kot dovolj. Pa recimo po prvem opozorilu naslednji? kazen, za trmoglavce.

Glede same nujnosti ?elade zaradi varovanja glave je pa ?e Labi lepo napisal - potrebujejo jo izklju?no cestni kolesarji na specialkah, ki se vozijo izven mest (ti jih ?e imajo) in pa gorski, pa ?e ti samo pri spustu v dolino (tudi gorci jih v veliki ve?ini imajo).

V mestu, kjer so hitrosti nizke in je promet umirjen, je pa ?elada popolnoma odve?. Kdor ?uti potrebo po njej, naj jo nosi, samo to vsiljevat nekomu, ki se z biciklom zapelje do nekaj sto metrov oddaljene trgovine po kruh, je pa neumnost. In tu se bo podobno kot pri vo?nji po kolesarski stezi namesto opozoril pisalo kazni, inkasantsko polnjenje dr?avnega prora?una kot smo ga ?e vajeni.

To je tako, kot bi pri hoji po mestu zahtevali, da ima ?lovek na sebi kolenske in komolske ??itnike, ker lahko pade. Butasto do amena.

Nasplo?no policija pri nas veliko manj opozarja kot v tujini in ?lovek ima ob?utek, da so prisotni le zato, da pobirajo kazni, in to na mestih, kjer je to najla?je delat, ne pa na resni?nih "?rnih" to?kah.

Sicer pa Boss, bi me ?e razo?aral, ?e ne bi bil (ponovno :D ) Pahor?kov odvetnik... :P

Nimam pojma kaj ma klele Pahor zraven - k bi me vsaj obto?il, da sem Kresalkin odvetnik, saj je ona namre? obljubljala spremembo zakona ?e na za?etku mandata in od takrat se je vedelo, da bodo zaostrili kazni za alkohol in najte?je prekr?ke. Ampak pa? ker si slabo informiran tega ne ve? in tudi predloga zakona povrh sploh nisi prebral, ker ?e bi, bi vedel, da denarna kazen brez ?elade sploh ni bila predvidena in ker ne spremlja? teko?ega dogajanja tudi ne ve?, da je obvezno no?enje ?elade za odrasle ?e izlo?eno iz novega ZVCP. Vidim pa da tudi CPP-ja ne obvlada? in ti ne bi ni? ?kodilo, ?e ga malo obnovi? bi pa res rad vedel na kater O? si hodu, kjer so ti prodajali take neumnosti.

Ve? tole kar ti nerazgledano pisari? je na nivoju gostilni?kega nabijanja brez realnih podatkov samo, da je ?im bolj kalimerovsko bombasti?no.

Ne razumem niti zakaj je kaznovanje kolesarjev sporno, ?e kr?ijo predpise. :ne vem: Kolesarji so tudi udele?enci v prometu, ki precej kr?ijo predpise in s tem kr?enjem sicer najbolj ogro?ajo same sebe ampak vseeno ker lahko naredijo veliko sranje tudi drugim - ?e obstajajo pravila in jih kr?i? ter te ujamejo pa? pla?aj.

Nih?e te namre? ne sili, da mora? kr?iti predpise, samo ne pol jokat k te dobijo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?e vzamemo najhuj?i prekr?ek t.j. vo?nja po avtocesti v napa?no smer. ?e nekdo to naredi zavestno, potem je v primerjavi s tem dejanjem gro?nja z neko zelo visoko kaznijo zanj tako zanemarljivo tveganje, da tak kujon ?e trznil nebo. Prav tako visoka kazen ne bo prepre?ila, da bi nekdo to dejanje ne storil ponesre?i, ker gro?nja s pokoro po defoltu deluje samo na tiste, ki se greha zavedajo. In potem bo spet polno ?udenja s strani na?ih velestrokovnjakov kako da vi?ja kazen ni zni?ala ?tevilo kamikaz na avtocesti v napa?ni smeri.

Na TV sem ?e pred ?asom gledal oddajo, v kateri je nekdo predstavil in dobro utemeljil predlog kako na smernih tablah spremeniti oznake, da bi se zmanj?ala mo?nost napa?ne razlage le teh. Sogovornik na nasprotni strani ja bila strokovnjakinja z ministrstva, ki je kot mantro ponavljala odgovor, da imajo vse oznake po standardih.

OK, pa dejmo takole - da pelje nekdo v napa?no smer je vzrok stava, alkohol, slabovidnost, demenca, norost ali pa samomor nikakor pa se ne morem strinjati, da je to napaka. Ker da najprej prevozi? znak, ki prepoveduje zavijanje, nato pelje? mimo ?estih znakov prepovedana smer in mimo dveh ogromnih tabel z narisano roko in znakom prepovedana smer ponavadi ozna?enimi ?e z lu?kami, ki za?nejo utripati ?e zapelje? v napa?no smer.

Pri samem vklju?evanju se mora? nato vklju?iti na cesto z leve strani, kar bi tudi to moralo biti signal, da je nekaj narobe in da se odstavni pas nahaja levo in ne desno. Nato mora? "spregledati" ?e vse zvo?ne in svetlobne signale pravilno voze?ih, ki te posku?ajo opozoriti na to da vozi? v napa?no smer.

Evo spregledal si vsaj 12 (dvanajst) opozoril in govorit, da je to napaka, po nesre?i ali pa si spregledal, je to milo re?eno sme?no in zaskrbljujo?e, ?e v to res verjame?.

Upam, da smo raz?istili s tem, da to ni slu?ajno dejanje torej nam ostanejo samo:

1.) Stava: to se trenutno zelo pogosto dogaja saj kr?itelj reskira (?e pustimo ?ivljenje) s strani policije le ubogih 300? oz celo polovi?ko ali 150? in nekaj kazenskih to?k se pravi niti ne izgubi? izpita. To je vse in za slavo, spo?tovanje in nekaj sto ? so ljudje pripravljeni to reskirat. Z novim zakonom je tak prekr?ek 1200? (brez polov?k ker gre za obisk sodnika za prekr?ke in kar bo te?ko pokrila stava) in kar je najbolj poglavitno, takoj se vzame izpit. Postopki za vra?ilo oz. ponovno opravljanje zahtevajo poleg stro?kov ?e zdravni?ko potrdilo in novost kot je psihiatri?ni pregled in oceno primernosti. Moram re?i daje to kar dovolj dobra prevebtiva za budale, ki bi se radi dokazovali na tak na?in.

2.) Alkohol: velja isto kot za stave - povezano je ?e s pove?anjem kazni za alkohol in s programom odvajanja od alkohola.

3.) Slabovidnost, demenca in norost: tak je ?e tako tempirana bomba na cesti tako da ?e ni sam dovolj samokrit?en do zdravstvene hibe mu je pa? to treba dopovedat z odvzemom izpita in pregledom pri specialistu preden bo oziroma ?e sploh lahko ponovo sede za volan.

4.) Samomor: ?al tega ne moremo prepre?iti z ni?emer tako, da je to verjetno edini vzrok, ki ga visoka kazen in odvzem izpita ne bosta prepre?evalaniti preventivno niti kurativno.

Za zaklju?ek bi rekel samo to, da je to eden najte?jih in najbolj smrtonosnih prekr?kov, kjer povrhu ponavadi nastradajo ni?krivi, ki se dr?ijo pravil in popolnoma prav je da se ga kaznuje z maksimalno kaznijo tako v pokoro tistim, ki so ga zagre?ili kot v opomin vsem ostalim.

Seveda je iluzorno pri?akovat, da se na tak na?in poplnoma odpravi tovrstni prekr?ek se ga pa lahko bistveno zmanj?a, kot seveda velja tudi za druge najte?je prekr?ke. ?e bi bilo po moje bi jih prekvalificiral v kazniva dejanja in njihovo ponavljanje takoj pretvoril v zaporno kazen.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.