Ker se nic ne spoznam na rabljene Mazde, se obracam na glas ljudstva. Zal moram zamenjati svojega Cliota zaradi pricakovanega narascaja in sem se nekako odlocil za karavansko varianto Mazde 6. Gledam vozila nekje do 13Keur in se v poplavi vseh oglasov na avtonetu sploh ne znajdem. V oci mi je padel tale
?e ?e, sam je blo 14 ur vo?nje pred nami, pa se ni blo ravn s cajtom za hecat
OFFT.: Kr sm ve?krat na sezono za obalo (ala vikend dopust varjanta), bi se lahk tud kje sre?al ob priliki Sam nevem, kok bi se najdl oz. dogovoril, za kak drink npr.?
lp,
D
Ja,preden pride? kej dol,mi javi.Bomo ja kaj spili,ne?
Jst sm pred kratkim spravu Garmina M XT na HP Ipaq 5450 (WM 2003) + Qstarz BT-Q1000 P. Zadeva deluje skoraj BP (v?asih kako opozoriulo vmes, ki ni? ne pomeni, ali pa bluetooth ven vr?e, sam ni problema nazaj spravit, pa ?e to se redko zgodi). Value for Money, bi reku. Je pa res, da razmi?ljam o namenski napravi, ki bi bila skoz "tam", ?eprav jo preko no?i ni pametno pu??ati v avtu, a ne
Je blo pa zanimivo, ko smo ?li v ?panijo, sem dal izra?un rute, ki pa me je hotel iz LJ pred Italijo peljat v Portoro? na kavico , ?eprov mu tega nism naro?u :ne vem:
Mislim, da je gor City Nav EU 2008 (al je 2007?) + AR 2.00
lp,
D
Pa valjda se mora? spotoma ustavit na kavici tukaj na obali.
Dr?i glede medmestne vo?nje (je pa LJ.-center vmes). Dr?i tudi relativno malo uporabe avtocest (delovno mesto pa? dokaj oddaljeno in pot ne omogo?a uporabe avtoceste - z na?im avtocestnim kri?em je pa? kri?). Povpre?na hitrost po BC: 63-66 km/h.
O.k-naj bo .?e ni avtocest mogo?e ob idealnih pogojih(ni? kolon,malo klime(pri nas laufa na full celo leto),
Glede na prej?nja sporo?ila bom verjetno naletel na veliko ?tevilo "nejevernih Toma?ev", a spodaj zapisano povsem dr?i:
s svojo Mazdo 6 CD sem doslej prevozil cca. 73k km in prvih 10k km porabi sem imel IZRA?UNANO porabo 5,5 l/100km, kasneje se je pri?ela umirjati in je sedaj nekje 4,9-5,0 l/100km. Ker se bo zagotovo na?el nekdo, ki bo rekel, da ne znam ra?unati: prevozim cca. 1100 km in tankam okoli 55 l. Do pred kratkim sem vedno tankal na OMV, sedaj je pa Agip naredil benc. postajo v bli?ini mojega kraja in zadnjih 5k km tankam tam. Poraba je takrat ?la dol za 0,1 (na 4,9).
?al BC nikakor ne daje pravilnih podatkov ampak mi ka?e porabo nekje 4,0 - 4,2 l/100km. Resetiram ga vsakokrat, ko tankam.
?e kdo ?e vedno ne verjame, mu lahko poskeniram list (sta ?e dva) na katera pi?em km, razliko km, porabo po BC in izra?unano porabo od vsega za?etka.
Pa ?e to: vozim mehko, upo?tevam (dokaj) omejitve - zelo veliko je v mehki nogi. Kljub temu sem jaz tisti, ki prehitevam ve?, kot sem prehitevan 80:20 (da ne bo mi?ljeno, da sem na cesti "cagav").
Samo za tako porabo mora? imet res mehko nogo-najbolj?e od kakega noni?a.Jaz sem tudi vozil cel tank ali dva same avtoceste-po "regulah" 130km/uro ali ?e manj(za probat).In nisem ?el nikakor pod 6l/100.(ali tam nekje).
Prehitel sem pa kve?jemu kak?no katrco in Yugi?e(vse novej?e je ?lo mimo kot blisk,pa ?e kak?en tovornjak se mi je zapi?il zadaj in blendal).
Tako,da ti verjamem,da ti toliko pije-samo penzionisti?no po?asno pol?ja vo?nja press.
Tole je samo dokaz kolk so na?e in?pekcijske slu?be nesposobne. Najbolj sramotno je pa to, da opravljanje njihovega dela in zadol?itve zvrnejo na samega kupca... saj bi se smejal, samo je tak?en odnos pa? preve? ?alosten za dr?avo, ki ji baje re?emo tudi "pravna".
Od "pravne" dr?ave je mogo?e samo "ravna".Ali pa,?e odvzamemo ?rko--"revna".In to v vseh stvareh.
Sej delajo iz nas ?e kar ho?ejo.To ni podobno ve? niti banana republikam.
Ker se na te stvari ne spoznam najbolj, se obra?am na vas znalce.
Na svoji Mazdi 6/2005, bi rad menjal gume. Sedaj imam 15", vendar bi menjal na 16". Sedaj pa se postavlja vpra?anje. Kak?no oznako moram gledati, da bo pasalo na moj avto.
Prosim za pomo?.
P.S.
?e ima kdo kak?na 16" plati??a (navadna) se mi naj javi
Smo malo offtopic ampak ampak tole kar je mislil da se pri denarju vse neha ni fora v "slabih frendih". Npr. ?e si bo frend sposodil denar pri tebi ker ga drugje npr. pri bankah ne dobi, je ?e razlog da ga ne dajo. In ?e ni sposoben odpla?evati kredita ga tudi tebi ne bo vra?al in kaj pride na vrsto??? OK ne velja to za vsako prijateljstvo ampak hitro se lahko tako zgodi, poznam take primere ker je potem ?e zagustilo tistemu ki je posodil. Npr. avto proda? frendu, ?ez 2 tedna kej crkne,zariba ipd. in ti bo reku da si zihr vedu in da si ga nategnu na polno ipd. ipd., to vse se lahk zgodi. Za normalno ?ivljenje pa potrebuje? ?e ogromno denarja in denar je veliko v teh ?asih, samo ?e ho?e? iti na svoje ga rabi? cca. 150.000 EUR, se pravi za ene 15let povpre?nih pla? ?e ?ivi? od zraka. Tkole je, nima? kej.
Zato se pa ponavadi ne prodaja avtov kolegom in ne posoja denarja,da ne pride do hude krvi in tak?nih primerov.?isti ra?uni-duga ljubav.
V?asih smo ?iveli bolj skromno in smo zato bili bolj sre?ni.To,da je denar vse,mislijo sedaj mladi.In nikoli ga ni dovolj.Ko imajo BMW-ja jim je kmalu premajhen.Naslednja stopnja je -ve?ji in dra?ji.In glej ga zlomka,nikoli ni dovolj denarja.Kaj ?mo,tako je dan danes. :ne vem:
jaz takemu re?em in sem mu ?e rekel, da mi lahko pof.k. sem pa prodal avto na slovakio, ampak ke? je ke?.s ?eki se ni za zajebavat.zame je ?ek slab?e kot wc papir, je pretrd, di si z njim ?e rit obri?e?.torej ke?, polog ke?a na banko, da ni ponarejeno.
razni ?eki, virmani in leseni ?etoni me ne zanimajo.
druga?e bo glock zaropotal...
sicer pa res, zakaj bi se zajebaval s tujci, ?e tega ni potrebno.
danes mora? bit ?e pred frendom previden, ampak to so ?e druge zgodbe.
za cel svet pa velja pregovor:
PRI DENARJU SE VSEEEEEEEEEEEEEEEEEEE NEHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
tudi ?ivljenje...
kaj nam potem ?e ostane...
Samo ?alostno je,?e ima? take frende. In ni vse v denarju-skoraj ni?.Imeti ga mora? toliko,kolikor ga
potrebuje? za normalno ?ivljenje.?e ga ima? preve?,pridejo tudi te?ave z njim...
Moje 4-letno povpre?je je 6,5 in sem vedno trdil, da ni velikih razlik med dobavitelji goriv v SLO saj so bila odstopanja minimalna (par deci). Klele je pa kr liter - ne bom trdil, da je Agip na splo?no slab (lahko, da je problem v najemniku pumpe, ki je en s.p. (Rudnik)) ampak da sem zdejle ?el ?ele ?etrti? ?ez 7 litrov pri skoraj 170 tankanjih in to pri relacijski vo?nji in temperaturah, kjer klima skoraj ne laufa....hmmm :ne vem:
Ne vem no, ?e en naj mi re?e, da ma Agip bolj?o nafto od Petrola in Omv-ja pa se bom glih skregal.
Ne vem,kak?no "me?anico" prodajajo na na?ih pumpah,ampak ?ez je njihova Agip blue power definitivno najbolj?a nafta.Vsaj pri meni se je poznalo za ene 3 deci manj pri istih pogojih vo?nje.Da ne govorimo o
bolj?ih pospe?kih.Sej ni zastonj dra?ja od navadne Agip,ne?.
Sicer pa, kar ne morem verjet,da ti je toliko popila.Ra?unaj,da sem imel celo pot uklju?eno klimo na full,pa karavana imam,pa polhen prtlja?nik robe,pa not ljudi. :ne vem:
Kaj pa,?e tvoja ni navajena na Agip ampak samo na Petrolov?.
Ma kaj je narobe s to Agipovo nafto? Porabo sem mel zadnji tank 7,0l100/km - sem se od groze kar usedel . Tank pred tem pa je blo s petrolovo 6,12l/100km. Vo?nja je bila podobna (same relacije) tako, da zaradi na?ina vo?nje bi lahko bilo le par deci razlike ne pa takole ko je skoraj liter diference.
Sem zdele spet Petrol notr natankal pa da vidim, kaj bo na koncu tanka.
He,he,Boss,bo? moral pridet k meni na izpopolnitvene in?trukcije.Zadnje ?ase meni pije zelo malo. (6-6,3 l/100)
Kaj pa,?e je za to kriv "famozni"EGR ventil in bi ga moral tudi ti blokirati?? Pol bi ti ziher poraba padla
na stare ?tevilke...
Sicer sem pa zdej na dopustu v Quattroruote prebral,kako la?ejo proizvajalci o porabi goriva.(verjetno namenoma).
Pri nekaterih avtomobilih se zla?ejo tudi do 43%(prika?ejo manj?o porabo).Najve? se la?ejo pri BMW-ju
Recimo Passata 2.0 TDI Diesel niso spravili na testu pod 7,9 l/100.Tovarni?ko pa je bilo podano 5.9.
Ali pa recimo Toyota Yaris 1.0 deklarirana poraba 5,4 ,izmerjena dejanska poraba=7,2.
Ali pa podoben avto kot Mazda 6,Ford Mondeo 2,0 TDCI,deklarirana poraba 5,9,realna poraba 8,0. itd....
Tako,da te na?e porabe,Boss,so zeloooo v redu,glede na izmerjene na cesti v tem prispevku.Je pa res,da so tam vozili me?an cikel(mesto,regionalke in AC).Vseeno je to bolj realno,kot pa tiste meritve na valjih,kjer
ni upora vetra in samo 10 min vozijo 30 km/uro,pol nekaj ?asa 90 km/uro in na koncu ?e malo 130 km/uro.
In to vse v idealnih pogojih.Vsa meritev traja kako urico in seveda so rezultati izjemni in z temi pol farbajo ljudi.In vse je regularno po evropskih normativih.No,ameri?ani so se pobunili in je pri njih navedena realna poraba vseh avtov.Upam,da bo to kmalu tudi pri nas,da se ljudje ne bodo sekirali,da je z njihovimi
avtomobili kaj narobe,ker jim "kao" toliko popijejo.
Evo,pa sem nazaj doma.Naredil 1500 km in povpre?na poraba z OMW tistim Power dieslom ai kaj ?e,je bila za dol(polno obte?en avto + dva odrasla in dva otroka = 6,3 l/100).Vo?nja samo avtocesta ,tempomat od 140-160 km/uro.
Za nazaj tankal Agip blue power in poraba mi je padla na zame zellllooo malih 6l/100.In res gre avto z tem dieslom(Agip) bolj?e,lahkotnej?e in tudi manj kadi pri hitrih pospe?evanjih.Res dobro gorivo.
Se strinjam s tabo Alex. ?e prej bi rekel, da noter ni ni? posebnega oz. nima du?e. Saj je moderno in ok, ampak ni? posebnega ni. Ko sem pri Skoren?ku govoril s trgovcem mi je razlagal, da nova in stara 6ka nimata popolnoma ni? skupnega, da je to popolnoma drug avto. ?e posebej je hvalil nov diesel motor, ki naj bi bil najbolj?i na svetu... :ne vem:
Je pa lahko ?e ena fora... To trenutno ra?unanje porabe je dvorezni me?, ker npr. BC prera?unava na trenutno stanje in ni vseeno ali se vstavi? na pumpi ko si ga ti??al v klance ali pa si se peljal npr. po klancu dol z Rakitne
Ja,tudi sam sem opazil,da je odvisno,kako ?tarta?.?e ti je na za?etku velika poraba,pol rabi full ?asa,da pride
na neko normalo.In ?e takrat meri nekako druga?e.?e pa grem direkt na avtocesto in pol samo avtoceste,pol
pa je odstopanje manj?e in tudi porabo prikazuje vedno ni?jo(meni tam nekje 5,9 l/100).
Ampak mene pa vse bolj matra. Ko sem ?el s Klopkotom po njegovo ta novo lepotico, so imeli pri Skorn?ku v salonu tako lepo karavanko, da bi jo kar s sabo odpeljal. Barva HUDA: nelaj med ?rno, rjavo, bordo in vijoli?no... Kr neki, ampak ful lepo!
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
To,ali je toliko vredna,mora? presoditi sam.Ti kupuje? avto in se mora? sam odlo?it.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani