Al bo na datum zakona zima al bo ?e prej? ?e bo? slu?beno lazil ukol po hribih potem morda bi blo pametno met zimske ?e gor-seveda vse je pa od vremena in napovedi odvisno!
Js ponavad zamenam ko je pa? zakon! morm pa re?t da tele gume sport max dobr dr?ijo pri 5°c
Moja pot je zelo raznolika, avtocesta mimo Genove pa potem v hribe na 1800 - pri Grenoblu pod Mont Blancom
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Js ne vem, v sobot grem na vransko, naj pusti letne al dam raje zimake za gnjanje po poligonu, ?e bo treba jih peljal msabo in jih bom vmes zamenjal. :ne vem:
Ne pozab se bremz...s seboj
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Cel dan poslu?am na ?3 opozorila da priporo?ajo zimske gume takoj pod 8C, da so v alpskih dolinah ze moznosti poledice, ljudi svarijo da razmislijo ze o opremi...itd.
Kaj pa pri nas? Saj imamo zakon a ne.....15.11
Boste letos pohiteli? Jaz verjetno bom, ker nameravam preko hribov slu?beno....
znam angle?k, joj no smejkoti niso glih na pravih mestih...
Those horses will be directed through to all wheels, like the previous generation model , driven by a 6-speed gearbox.
a se sli? bolje
Those horses will be directed through 6-speed gearbox to all wheels, like the previous generation model ,
primeri z googla
2008 Mitsubishi Lancer Evolution X - Official Photos & Info
2007-08-26 02:38:28
BY ALISA PRIDDLE Waiting until early next year to buy one might kill us. Teasin’ time is over. Here are the first official pictures of the 2008 Mitsubishi Lancer Evolution—or Evolution X as it is known back home in Japan. Mitsubishi Motors mixed a spoonful of sugar to help the medicine go down in Tokyo, releasing first images of the production version of the high-performance sedan in conjunction with the automaker’s financial results, which actually reflected the first profit in four years. The only figures we care about: an expected 300 or more horses from the new high-performance 2.0-liter turbocharged MIVEC engine. This lightweight mill has an aluminum cylinder block (the Lancer Evolution RS has an iron block and aluminum head). The new engine is part of the Global Engine Alliance, for which Mitsubishi jumped into bed with Hyundai Motor and DaimlerChrysler for four-cylinder offspring. Power will be driven through a six-speed automated manual transmission. The sequential man
2006 Lexus IS 250 / IS 250 AWD Road Test - [ Prevedi to stran ]
Most sales, however, will be directed to the six-speed automatic
No ja jaz sem imel 5ko prej, res da GTA s ?portnim podvozjem, in lahko povem kot voznik CX7 sedaj da se 5ka ne vozi kot enoprostorc ampak kot ?porten avto.
Torej nova mazda cx7 dizel ima najsodobnej?i sistem za zmanj?evanje onesna?evanja okolja. Poleg ?e znanega sistema DPF, ki je posodobljen in naj ne bo povzro?al znanih te?av, ima tudi katalizator za zmanj?evanja NOx z ureo (AD Blue). V ta namen ima 15,5 litrski dodatni rezervoar, ki omogo?a vo?njo ve? kot 30.000km, koliko naj bi zna?al interval vzdr?evanja. Zato ga bodo dopolnjevali kar na servisih.
Mo? in navor omogo?ata udobno dizelsko vo?njo.
Kot so zapisali v enem od ?asopisov se mazdin odli?ni dizel motor prikupi z mo?jo, tihim delovanjem, var?nostjo in ?isto?o (izpu?nih plinov). Pravijo, da so se vozili zelo blizu obljubljene porabe 7,5 l/100 km in, da so obljubljeno kon?no hitrost 200 km/h zlahka dosegli.
To da je 2.2 dizel motor C-crossowerjev brat z mazdinimi posebnostmi, lahko ?tejete le kot ++++, saj ima citroen zelo izpopolnjenje dizel motorje, ki niso imeli nobenih te?av s svojim visoko-temperatusnim sistemom filtra sajastih delcev -FAP.
Verjamem pa, da je mazda naredila tudi popravni izpit in popravila vse te?ave zaznane pri predhodni generaciji DPF.
Prepri?an sem, da bodo bodo?i lastniki CX7 CD zelo zadovoljni.
?e bo kak skupni test, se kar prijavim za 5 voznika.
Dnevnik v petek?
Ker ta novinar ga ni vozil le opisuje.....
Good news for Mazda dealers across Europe as the Japanese firm will enhance the European CX-7 line-up with the addition of a diesel version. More specifically, Mazda will offer its CX-7 Crossover form mid-2008 with the Ford / PSA Peuegot-Citroen jointly developed, 2.2-litre turbo diesel engine that delivers 155 Hp.
Jaz bi rekel, da je na?a policija dosledna in zelo tolerantna (v smislu pristopa!) in bi lahko bila bolj nepopustljiva in malo ve? na 'vogalih' izven naselij.
Moj fotr je v petek imel sre?o da ga je ustavil moj in?truktor-policist na motorju in mu je dal minimum mo?no kazen za 91km/h na 70km/h....
Zdravstvo je pa v totallllllllllllllllllni pizdi!
?an Luka kot veste je 2 dni zaman ?akal ma MR junija....sva ?la domov brez veze.
Septembra smo klicali, kaj je sedaj z novim datumom MR, in nas sploh niso na?li, ?e? a vi ste bili tukaj? Smo faksirali nazaj NJIHOVE izvide in je dobil MR 8.10.09 takoj...
V ?etrtek je imel najavljeno uro 09:00 za MR, ker je v narkozi je moral biti te?? od polno?i.
V ?etrtek ob 17:00 sem moral narediti dobesedno ?talo na ortopedski da so mi otroka, ?e povsem izmu?enega (brez teko?in in hrane 4 leta star otrok 17 ur!) vzeli na MR. Druga?e bi SPET ?la domov.
Da je bila polna mera so izgubili vse izvide za nazaj, CD s slikami z jeseni?ke bolnice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Edini odgovor ki ga dobi? pa je nisem pristojen za to......
K sre?i me u?i pamet da sem vse skopiral.
Kako potem naj ?lovek ?ivi??
Men se pa? hecno (za hece) zdi ker ljudje pi?ejo, da ima avto vinjeto ali celo, da jo pustijo na avtu ( !!). ?e ve?ji hec bo, ko bo to kdo napisal ?e decembra. Torej izpade za hece, oziroma neresen spljoh. Ampak to sem se jaz ?alil, nisem se misliti nor?evati.
Podobne sme?ne/neprimerne opombe, ki ponavadi ne izpadejo najbolj?e:
-avto vreden ogleda (OK, ga bom pri?el gledati, ne pa kupiti)
-?portni filter - ?e to pi?e na kak?nem luksuznem avtu (to sem videl na ?ist serijskem IS200, ki ga bodo v osnovi gledali tudi resni ljudje in bi marsikoga odvrnilo od nakupa
-vinjeta (zgoraj napisani razlog, ve?ina ljudi ima vinjeto, vsaj v mojem koncu)
V ?em je fora, da je v primeru menjave avto ve? vreden? Jaz bi na njegovem mestu napisal za kaj bi zamenjal, da ga ne bodo za brezveze klicali za menjave, ki mu ne padejo na pamet.
Simon, Dolenjc takoj raj kupi tak avto.....
?e eno vpra?anje za ostale lastnike CX-7... V podatkih pi?e da je velikost tanka za gorivo 69 litrov, ampak ko grem tankat skoraj nikoli ne nalijem ve? kot 60-62 l, kljub temu da lu?ka ?e dolgo gori in BC ka?e da mam do konca ?e ca. 20km. Va?e izku?nje?
BTW, bli?a se mi servis na 15.000 - kateri servis v LJ mi priporo?ate (z Mazdinimi ?e nimam izku?enj)?
LP
Yep 60 L max....jaz sem zelo zadovoljen z interclassom - Trzaska.
Haha, pa saqj tole niso resni. Edino vinjeta omogo?a popolno prosti pretok brez zastojev. Tukaj bi bil velik korak nazaj za Slovenijo saj bodo spet uvedene ku?ice in rampice. Pa pla?evanje in polnjenje sistema verjetno tudi.
seveda je Italijanu Tajaniju ta sistem v?e? saj imajo pri njih klasi?no pobiranje cestnin, ki so tako drage, da se ti v rit pa v glav zme?a (250km za 22?). In spet se bo promet za?el umikati na vzporedne ceste in adijo pove?anje prometne varnosti, pol s bodo pa ?udili zakaj je tako.
O?itno je tako, da bo pa? spet nekdo v EU slu?il s tem sistemom in bo bil ?isto brez konkurence. Odli?no Tajani odli?no, le koliko milionov evrov ti je padlo v ?ep od bodo?ega ponudnika sistema?
EU je mafija skorumpiranih politikov in uradnikov.
Mogo?e so pa mislili da bodo tudi enotno samo pozimi delali na cestah
Evropska komisija je danes pri?gala zeleno lu? enotnemu cestninjenju po celotni EU. V avtu bo tako dovolj le ena naprava za cestninjenje z enotno pogodbo z enotnim ponudnikom storitve za vse ceste v EU.
Bo vinjetam v EU povsem odklenkalo? (Foto: POP TV)Evropska komisija je danes sprejela sklop odlo?itev glede tehni?nih specifikacij in zahtev, potrebnih za izvajanje evropskega elektronskega cestninjenja (EETS). Z EETS bodo uporabniki evropskih cest veliko la?je pla?evali cestnine po celotni EU. EETS namre? predvideva enega pogodbenega izvajalca cestninjenja, enega ponudnika storitve in eno napravico za avto, poro?a spletni portal Eumonitor.net.
Uporaba sistema EETS bo omogo?ena na vseh cestah, predorih in mostovih, kjer je mo?no cestnino pla?ati z napravo v avtu, podobno nekdanji tablici ABC. S tem naj bi se s?asoma zmanj?alo pla?evanje cestnine z gotovino na cestninskih postajah, s tem pa tudi zastoji na avtocestah.
Po besedah evropskega komisarja za promet Antonia Tajanija gre za najpomembnej?i ukrep za voznike po ukinitve mejnih kontrol. ''EETS bo uporabnikom cest omogo?il enostavno pla?evanje cestnin po vsej EU, zahvaljujo? enemu izvajalcu, enemu ponudniku in eni napravici v avtu,'' je dejal Tajani.
Nov sistem bo za vsa vozila na voljo v petih letih. (Foto: POP TV)V ve? evropskih dr?avah so elektronsko cestninjenje uvedli ?e v za?etku 90. let. Ve?ina sistemov deluje s pomo?jo ene napravice v avtu, ki sporo?a podatke izvajalcu, ki dolo?i, koliko zna?a cestnina. Vendar pa so ti sistemi med seboj v veliki ve?ini nekompatibilni in lahko komunicirajo samo s svojimi napravicami. Tako bi, na primer, zdaj za pot iz Portugalske na Dansko v primeru elektronskega cestninjenja potrebovali kar pet razli?nih napravic v vsakem avtu, vsaka pa bi bila povezana s svojim ponudnikom in izvajalcem.
V dana?nji odlo?itvi komisije pa so zabele?ene tudi pravice in dol?nosti ponudnikov, izvajalcev in uporabnikov. Uporabniki bodo lahko izbirali ponudnika. Izvajalci cestninjenja bodo ponudnikom posredovali podatke o uporabi cest, ti pa bodo nato uporabnikom zara?unali cestnino. Cestnina pa ne bo smela biti vi?ja od nacionalne ali lokalne.
EETS naj bi bil na voljo v treh letih za vsa vozila te?ja od 3,5 tone in vozila za ve? kot devet potnikov vklju?no z voznikom. Za vsa druga vozila pa bo na voljo v petih letih.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Poznam p ta so?ne
kes ke se burdel? Kva je to za ena ?tala
Merd - Sranje
Puta - kurba
Povezava za deljenje
Deli na druge strani