Jaz sem tudi ugotovil zakaj sem imel zadnje ?ase neke ?udno velike ?tevilke na BC...
Sem se za?el malo kontrolirat in sem ugotovil, da imam neko podzavestno ?eljo po bencinarju, ker sem o?itno nekaj ?asa tako vozil, pa nisem prenesel, da je kdo pred mano ko se peljem na Rakitno Sedaj zopet pazim in grem po dizla?ko in ?tevilke na BCju so spet normalne
@Boss&Labi: gume o?itno niso krive...
Sej pred mano tudi ni bilo dosti avtov.
Na BC pa itak gledam samo zato,da se mu ?udim.Kazal mi je namre?(pri zadnjem tanku) 6,3 l/100.
Jaz sem kupil v Avtomedvode tudi iz Italije pa ne vem kaj naj re?em. Ko kupuje? avto ponavadi pol stvari ne vidi? pol pa...Pravijo, da je tip bolj tako (kao nategator). Jaz sem imel res smolo (morda tudi sre?o). Po treh dneh je ?la sklopka!! Tip jo je sicer zamenjal na svoje stro?ke potem sem zamenjal zraven ?e vstrajnik - tam sem mu dodal 300 evrov. Pa mi je njegov mehanik skrivil prag mislim poden zdej se dogovrjava z mehanikom za termin, da vzpostavi prvotno stanje. Sicer pa je tko avto je imel kao 96.000 km samo ne verjamem. Novi so vsi 4 diski + nove plo??ice tko dvomim o km. Pravijo da se pred 160.000 km ne menjajo diski. Servisna knjiga sicer je samo zadnji sevis bil pri 80.000. Motor drga? dela ok. Strah me je ?e teh prevar z italjani avto je bil pa vo?en v Bariju. Papirjev pa nisem preverjal ker nisem vedel za te italijanske fore.
Pri italjanih dvomim da so pravi km kar je pod 100.000.
?e je ?la sklopka,je avto najverjetneje res imel ula-la km.
Sicer je pa nekaj resnih prodajalcev v Italiji(najve? v Milanu),ki garantirajo za km(dajo obvezno zdraven original serv.knjigo),lahko gre? na uradni servis z avtom,ki ga kupuje?(te tja odpeljejo sami,?e ?eli?) in
ti garantirajo za avto,da je res vse tako,kot pravijo z pogodbo,da lahko avto vrne? v 6 mesecih,?e kaj ni v redu.(v tem ?asu ti odpravijo tudi vse napake,?e ni avto ?e v garanciji).
Pri enemu takemu je nabavljena tudi moja 6-ka in pozneje,ko sem uveljavljal garancijo(moja jo je imela ?e 1 leto),so preko avstrijske banke podatkov(ki ima ?ez tudi Slovenijo) ugotovili,da so redno bili narejeni vsi servisi tako,kot je bilo napisano v servisni knji?ici.Na bazi teh podatkov sem lahko uveljavil garancijo in to je bilo tudi zagotovilo,da so bili kilometri ob nakupu realni.
Je pa res,da je takih "resnih" firm tam ?ez bolj za vzorec...
Ti, hvala za razjasnitev! Sej pravim, da ni blo drugih po?kodb oz. popravljanj videt.
Samo res ?udno, da jih tale plo?evina in cinkanje ter barvanje in laki tolk jeb***. Upam, da so to zdej pa res vsa presene?enja kar se karoserije ti?e, ker po?as nastaja kr seznam
A ni mal predobr, da bi blo res (ok, sam po podatkih)
Tudi ta je verjetno italijanska(leather & Bose oprema).To je enaka oprema(vsaj se mi zdi),kot pri nas pri GT-jki.To opremo imam tudi sam in ve?ina 6-k v Italiji ima to opremo(v italiji je serijsko samo 136 -konjska).
In cene so tam nekje,kot je napisano v tem oglasu...pa na kilometre malo popazi...
ja in bolj ko premi?ljujem bol se mi zdi da gre pri meni za drug problem, pri katerem mi tut boj?eva navodila ne bodo pomagala...Zakaj?!?! Ker problem ni v prera?unavanju povp.porabe ampak zakaj je v (popolnoma) istih pogojih TRENUTNA poraba (to je recimo 1 teden v mescu razmetano po dnevih) za 6L ve?ja in to ob vo?nji z tempomatom brez pospe?evanj?
torej relacija Dom?ale-LJ danes na nekem odseku 9,4L v?eraj na istem odseku 4,3L hitrost v obeh primerih 80km/h v 5 prestavi.
?e bom to re?u pol bo tut povpre?na bolj to?na.
...samo,?e ti ka?e tak?no razliko iz dneva v dan je pa nekje drugje problem.
Jaz sem opazil,da mi na isti relaciji in v isti brzini vedno ka?e to?no isto porabo vsak dan.
Zanimivo... ti si prvi, ki mu BC na ?estki ka?e ve?jo porabo kot je dejanska. Vsi ostali imamo pri dieslih od par deci do enga litra manj?o cifro na zaslon?ku kot pa je dejanska na roke izra?unana poraba.
Pa ?e nekaj je zanimivo - ?e imam prvih 100-200km ve? porabe mi recimo BC obstane recimo tam nekje med 5,9 in 6,1 litra pa ne glede, da nato naslednjih 600km naredim relacijskih kilometrov, mi bo na koncu kazal porabo po BC-ju recimo 5,8 in dejansko recimo 6,1 (napaka torej samo 3 deci).
?e pa prvih 100-200km odpeljem kak?no varn?o relacijo in mi ka?e BC 5,4-5,6 pa so naslednji kilometri do konca tanka bolj potratni pridem spet na cifro 5,8 ob koncu tanka. Na roke pa potem prera?un poka?e 6,5, kar je pa ?e kar 7 deci napake.
V glavnem tale matematika in fizika pri Mazdi ni ravno egzaktna veda ampak je bolj ali manj tam nekje na u?.
Boss,to z matematiko in ?udno fiziko se pa popolnoma strinjam pri M6.
...meni ne glede,kako za?nem vozit (ali dolge relacije ali pa mesto) vedno poka?e 5,9.
In pol je ponavadi realna poraba od 6,5 do 7,5/100.Edino sedaj zadnji tank mi je pokazal dejansko stanje...
MEN PA PIJE 8.3 NA KRATKE VO?NJE,PA MAM ENAKO MAZDO K PA TI.TKO DA MI JE TO MAL ?UDN 5,9,ALI PA MI DAJ NASVET KAJ NAJ NAREDIM DA ZMAN?AM PORABO,PA MERKAM KAKO VOZIM.
Kot sem napisal je bil cel tank samo avtoceste (povpre?no 130-140 km/uro) ,
ni? mesta (se vozim z kolesom v slu?bo) in res je,da je mnogo pripomogla k tej ?tevilki tudi
moja draga,ki je naredila ve?ino teh kilometrov z lahko nogo.
bravo stari - to je res dose?ek v ponos mazdinemu dieslu. ?e bi imel ?e limuzino namest karavana pa bi verjetno bil ?e kak?en deci ali dva ni?je tako da
?e dobro, da ?e kdo naredi tak rezultat, ker v?asih imam ob?utek, da mi noben ne verjame tako nizke porabe in da mislijo, da nakladam v 3PM.
Moja zadnja poraba je 6,44litra kar je odli?no saj sem naredil cca 300km samo mestne vo?nje po Ljubljani in to s klimo na full. Ponavadi imam namre? mestne vo?nje manj kot 80km na tank, zdaj pa sem bil brez mojega ?trapacnega avta (beri Golf) saj so rabili na servisu ve? kot en teden da so priskrbeli novo prednjo ?ipo. Ve? kot en teden za to da najdejo ?ipo od enega najbolj pogostih modelov avta - way to go Avtodelta
Boss,vesel sem,da sem lahko v tvojem klubu- ander six/100.Res se da,ampak verjetno meni samemu ne bi to uspelo.Je pa res,da je najbr? pripomogel k temu rezultatu ta novi diesel power od omw-ja.
sam res meni se zdi, da nase mazde imajo kar nizko porabo...glede na perfomanse/velikost...
za tistih 1050km sem rabil 8 ur (kar pomeni cca 130km/h v povprecju). oz. manj kot 8 litrov /100km..noben bencinar ne more tega...to je pac dejstvo
Ja,tudi drugi se ?udijo,kako malo pije 6-ka.Kolega,ki ima Toyoto avensis ne pride nikoli pod 8 l/100.
Edino kak?en,ki ima staro varianto audija se nam pribli?a.
Najbolj?a in najcenej?a varianta je-sploh ne telefonirat niti se ne ogla?at na telefonin v avtu.Jaz tako delam in je super- (mir v avtu,samo muzika in nobenih neumnosti po telefonu)
V?asih ni bilo telefoninov in smo vseeno pre?iveli-?e bolj?e kot danes...
Sej je vpra?anje,?e bo manj nesre?,ko bodo vozili 130 km/uro kot ?e bi vozili 140/uro.
Kak?na je pa sploh razlika pri nesre?i z 130 in 140 km/uro??Verjetno malenkostna-samo v denarnici se pozna.
Na enem drugem forumu je en pacijent stalno zagovarjal(in skoraj edini) ta neumni zakon.In smo na koncu ugotovili(anzi je sam priznal),da je tudi on prometni policist.In sem mu postavil to isto vpra?anje.
In mi je odgovoril,da sej itak tam nekje do 150/uro ne kaznujejo nikogar,?e psebej,?e vidijo da je avto varen in nov.
Mislim, da imajo tak sistem v italiji.Damo da je vmes ?e ena gostilna, ki se kak?ni prehitri ferariji, laborđiniji ustavijo na hitri kavici
To?no tako so tudi delali tam ?ez. In so ?ez nekaj ?asa ugotovili,da je to malo neumno vse skupaj,kako jih nekateri z Lamboti in kavalinoti nate..jo.Vse skupaj so ?ez nekaj ?asa opustili,ker je klavrno propadlo.In zdej so na?i vrli junaki to "iznajdli",he,he...
Alex povej raj? po pravici........tvoj model je malo starej?i in ?e malo raz?telan, zato taka poraba
Nop...novo in precej zasoljeno. Ravno danes sem naro?il nov sede?,ker je mi je stari pretrd(preve? tekmovalen).Vzel sem si Selle Italia C2 gel flow-res dober sede?ek.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jap,zato le urno v nakup,dokler je ?e kaj izbire.
Nove se itak ne izpla?a ?e kupovat,ker bodo zdej ?ele na cesti ugotavljali,kje so gre?ke.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani