Skoči na vsebino
Mazda 6 2,3 jeklena plati??a
Napisano

Zimske poleti ne bojo gor. ?e ne zaradi pove?ane porabe, pa zaradi varnega zaviranja.

:bravo:

Mam pa kolega ko fura kombija un pa odvrti zimske gume na en let brez menjave. Sve?e gor september oktober julija avgusta so ?e na 2 mm -.

Sej pol se pa ?udmo zakaj, ko pada de? se hitrost na AC-jih v povpre?ju zmanj?a na 80km/h ali pa celo manj. In pol ti razni taki blendajo kako si upa? sploh vozit ?ez 100km/h, ?e pa drsi kot pri norcih - hja njim res drsi, ker majo zimake gor, ki pri vi?jih temperaturah niso vredni pol pizde mrzle vode.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2,3 jeklena plati??a
Napisano

tok stare gume za zimo niso ve? dobre. primerne so samo ?e za vo?njo poleti in po suhi cesti, po mokri cesti je ze hitro drsalnica

joj - delal se bom da tega nisem prebral...

zimske gume nikdar niso primerne za vo?njo poleti ?e najmanj pa take, ki so stare ?e nekaj let. ?e se ima? rad in ti je vsaj malo mar zase, svoje najbli?je in svoj avto ne uporabljaj zimskih gum poleti, ker slej ko prej je blo ?e vsakmu ?al, da je takole "?paral".

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

rabim pomo? oz nasvete,kupujem novo mazdo6
Napisano

Ops, moja napaka - sem ?el k svoji pogledat in je pal?ka pravilno. Na sliki me je o?itno malo zmedlo, da je nekje narobe zataknjena ampak, kot ka?e je pravilno.

O?itno bom rabil bolj?a o?ala :blush:

V glavnem - pojdi pogledat obe, na koncu se bo? pa verjetno sam ?e o barvi odlo?al :P

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup mazde 6 od 2003 do 2006
Napisano

Servisi pri nobenem avtomobilu niso poceni in ve? kot 30% razlike v ceni servisov med na?tetimi ni.

?e i??e? ?porten videz, ki nikoli ne bo ?el iz mode, potem ti ostane samo Mazda 6, ker laguna je bolj tko tko s tisto plastiko na havbi, C-max je pa? avto mamic z vozit otroke v vrtec in ?olo, ?koda je pa pa? ?koda (zanesljiva a ni? posebnega).

Kar se pa armaturke ti?e pa je tako - Srebrno imajo vse ?estke do leta 2005 oziroma do prenove. S prenovo pa so dobile temno oblikovan radio.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

se pravi da je originalna palica ravna?! in to ni del facelifta!

?e to bi mi zdaj trebalo-pa komaj sem se odlo?il,zdaj pa to!! :angry2:

To, da je zvita je OK, samo je originalno pritrjena spodaj, kle na sliki pa ni, ampak je o?itno samo podstavljena in zataknjena v utor.

Saj to ?e ne pomeni, da je res bilo kej ampak zgolj opozorilo, da dobro s?ekiri a je bil avto morebiti zaleten.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba.com
Napisano

?ist pravilno deluje tako kot mora, saj ima? trenutno zabele?eno povpre?no porabo le za tujino in OMV - Agipa ?e ni. Pri posameznih tankanjih pa vedno gleda? porabo za pumpo v predhodnjem vpisu. Se pravi, ko bo? spet vpisal porabo bo to poraba za tanka narejen z Agipom, ampak ko bo? tankal bo? pa tankal pa? na recimo MOL-u in ta bo zabele?en pol kot lokacija tankanja, porabo bo pa v tem vpisu za Agip.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zaenkrat nimam nobenih ?ri?kov razen, ?e je zunaj zelo mraz in znotraj ogreto se sli?i tam, kjer se plastika dotika vetrobranskega stekla.

Kar se pa ti?e motorja je pa res kar pravi?, da motor, ki ima mal konjev zna po 3.000 obratih malo pe?at v suverenosti.

Recimo lep tak primer je bila stara ?estka diesel 121KM proti 136KM. V spodnjem delu vrtljajev sta imela enako navora in sta se obna?ali popolnoma enako in ?el nad 3.500 obrati se je poznalo, da je mo?nej?i motor dejansko res mo?nej?i.

Probat bi moral ?e 163KM ker to pa je odli?en diesel, da o 180-konjskem sploh ne govorim.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

PA sem mirne volje da bo vse ok kljub PDFju, pa tudi na servisu gredo na roko (9-seat sem ko Labi na Mazda servisu :) (.

Pa? 'premium znamka'....NOT :P

PDF je pa ja v redu format za tekstovno slikovne datoteke... kaj mu fali? :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Tapos MEdvode ima akcijo ELF SOLARIS za DPF 5W-30 po 6? al 7? na liter.

Mah, vsaj dokler je avto v garanciji jaz ne bi dajal drugo firmo olja notri kot je predpisano. Saj ve? kako gre, ?e bo kaj narobe in se za?nejo servisi lovit na vsako malenkost tud, ?e nima nobene veze.

Saj vemo, da je specifikacija in standardizacija olja enaka in to tudi na servisih vedo ampak zakaj bi se ?lovek izpostavljal morebitnim problemom, ?e ni treba. Pa? pla?a? tist olje in te vsaj ne lovijo na to ob morebitnih te?avah.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

kolk pa lahko pri?akujem servis, po moje ve? kot 200-250 ? ne bi smelo priti

hvala za odg. sporo?im, ko dobim iz servisa

:hudicek::hudicek:

hehe, optimist - samo DPF olje te bo pri?el 100?+ in ?e se ne motim je na 40.000 mal ve?ji servis, ker bodo menjali ?e filter in mikrofilter tko, da bo? kr precej nad 300?.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Lahko, da se ti je ?e tolk olje s prime?ano nafto dvignilo, da je pri?lo do oznake X na merilni pal?ki in je to varnostni ukrep, da gre? na servis. Ampak res pojdi takoj, da ne bo? kak?no ?kodo naredu.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.