Skoči na vsebino
Promet, nesre?e in ZVCP
Napisano

Zato,da bo manj mrtvih na avtocesti?? ?zmeden?

Koliko pa jih je tam sploh letno-nesre? z smrtnim izzidom?In zaradi 10 ali 20 km/uro hitreje!!Kak?na banda lopovska je tukaj v slo. :angry: Te prime sr.t...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dilema - kje tankati
Napisano

Alex ti ki si iz primorske, si kdaj tankal v Italiji tisti ta zelo drag Shellov diesel??Ne vem ?e ga imajo na vseh pumpah.Tisti bi ?e moral biti ve? kot ta ta nov na OMV-ju.

Jap,in takrat mi je krcat avto do vrha kofano(vra?ali smo se z Sardegnie z dopusta) pil pri konstantnih 140/150 na uro ?e za Boss-a zmernih 6,10l/100. ?zmeden?

Kar je moj absolutni rekord.In tudi pri hitrih pospe?evanjih res ni ni? dimil zadaj. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jap, na to se mora? navadit, ali pa vozi bolj PO?ASI, ker signal iz satelita rabi kar nekaj ?asa do tebe, ti pa 130km/h v kri?i??e....

Le kje so policaji... :hohoho:

Sicer je pa res,da z malo vaje dobi? pravi ob?utek, jaz po navadi ne izberem slepo kar mi pravi, ampak mi mora bit cesta v?e?... ...po na?elu vse ceste vodijo v Rim! ?zmeden?

V Nem?iji, ?vici,Austriji deluje brezhibno(preverjeno) Italija je pa tud za satelt prevelik zalogaj.... :hohoho::hohoho:

Italijan?ki imajo sedaj skoraj vsi te Garmine,samo je pa res smeh,ko spra?ujejo na njihovem forumu

kako se ta re? uporablja in zakaj so zalutali v kako slepo ulico-ker oni isto kot mi stalno nekaj kopljejo in rijejo po cestah.Eni poslu?ajo samo muziko gor...va?no je,da si inn,ne? :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume 2008
Napisano

Na tem sluzbenem golfu je ena taka ogromna nalepka na kateri pise "pozor zimske gume, najvecja hitrost 190 km/h!"

(ceprav golf gre tudi 200km/h po stevcu, kar me je malo presenetilo...al stevc laze se hujs kot pri mazdi al gre ta avto zelo dobro za 105KM)

Sam vseeno se morate strinjat, da je zdaj situacija z gumamo precej precej boljsa (jaz to gledam 100x hujs kot ti alex hehe), ker zdaj redkeje najdes avte, ki majo razlicne gume spredaj zadaj, po oseh itd itd...

Tko da se bo tudi izboljsalo...

No,glih razli?nih gum res nimajo na oseh spredaj in zadaj.Samo pa vidi? razne Kormorane in podobne gume.

Eni pa? ?e vedno smatrajo gume kot nepotrebni stro?ek in dajajo gor celo obnovljene.En pacient,kolega,ima

na Bmw-ju gume gor ?e 5 let(?e original prvovgradne dunlop 2000).Vedno jamra,da ga nosi,ko de?uje.Ma kako je le to mogo?e?? :P:D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hm,madmax,ne me stra?it z takimi.Pa valjda mora to nekako delovat.Probaj ?im prej spet na kako pot

in poro?aj kako in kaj.Glih zdej se odlo?am tudi sam za nakup. :whatever:

BDW-kak?na je pa razlika med 200-ko in 250-ko?Meni se zdita na pogled in tudi po karakteristiki

popolnoma enaka,le v ceni se razlikujeta.Ali ni samo to?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume 2008
Napisano

Sej zaradi teh zimskih gum sem se tudi lotil tega. ;) Ker sem tako mimogrede gledal gume in na 10 avtih na za?etku na?tel kar 6 zimskih gum.In pol sem za?el gledat naprej....in se ?udil naprej.

V glavnem se strinjam z Boss-om,da zaradi takih "pacientov",ki mislijo,da je guma-guma se zgodi verjetno

tudi kak?na nesre?a preve?.In potem imajo izgovor,da smo vsi prehitri in bomo kmalu morali,?e bo ?el ta trend z "prehitro" vo?njo naprej, voziti kot po jajcih v rikverc. :angry:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume 2008
Napisano

V?eraj sem nekoga ?akal pri tr?nici in mi je bilo malo dolg?as.Malo sem hodil gor in dol in se odlo?il,da preverim,v kaj so kaj obuti na?i jekleni konji?ki.In pri?el do naslednje ugotovitve:

-Od 48 avtomobilov jih je imelo kar 17 ?e vedno zimske gume gor. ?zmeden?

Sicer pa tudi ostala "obutev" ni bila kaj prida.12 avtomobilov je imelo zlizane gume v nulo,med temi so bile tudi zimske.Ve?inoma so prednja?ile Sava in 2. liga gum.

Po znamkah:

-sava (zimske)--10

-michelin (zimske)--2

-pirelli(zimske)---2

-cooper wintermax--1

-dayton(zimske)--1

-snoways(zimske)-1

Letne:-sava intensa--7

-sava efecta-- 3

-goodrich----- 2

-dunlop-------2

-cormoran----1

-pirelli P 6000--2

-kleber---------2

-semperito----1

-firestone 700--2

-hankook------1

-continental----3

-bridgestone turanza-2

-bridgestone B330--1

-goodyear-----------1

-michelin energy---1

No,med temi avtomobili so bili tudi razni audiji A4,pa bmw-ji,pa toyote,celo mercedesa in nikakor ne stari avti.Pri continentalu so pove?ini bile to prve vgradnje na avte.Tudi od ostalih bolj renomiranih znamk so bili to neki ?udni modeli(vztopni) razen par izjem.

Zdi se mi,da ve?ina ljudi se sploh ne zaveda,da jim je tistih nekaj kvadratnih centimetrov gume edini stik z asfaltom. :ne vem: ?e se vozijo z zimskimi zdej in tudi poleti je o?itno,da jim je za svojo varnost in varnost drugih v prometu malo mar.Zanimivo mi je bilo tudi to,da je tistih par izjem,ki so imeli v redu gume gor imelo na splo?no tudi bolj vzdr?evane avte(oprane,manj podrsane,dodatna oprema)...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dilema - kje tankati
Napisano

Se pravi moram torej jaz na servis, ker se mi pri?ge lu?ka pribli?no pri istih kilometrih al tankam na Petrolu, OMV-ju, MOL-u. :hohoho::hohoho:

Glede na vse prej napisane poste ima Petrol torej najslab?o nafto in nekaj mora biti narobe z mojo ?estko, da ga pokuri enako kot tam, kjer imajo najbolj?o nafto....hmmm premal sem pameten za tole :ne vem: :ne vem:

Jaz pa ponavadi ne tankam na Petrolu,ker od te firme ?rpalk enostavno--ni v Kopru. :P

No,?ez par dni bodo odprli prvo...

Tudi pri meni popije z vsemi tipi naft avto enostavno preve?. :D(po Boss-ovem standardu,ki je verjetno stro?ji kot nem?ki :D ).Ne,la?em,z Agip blu mi res malenkost manj posreba diesla iz rezervoarja,pa ?e malo "lahkotnej?i" je.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dilema - kje tankati
Napisano

pismo fantje, fuzbal ?oge so za na travo, ne na beton ali asvalt :hohoho::jupiii::pepsi:

Jap,samo jo je treba najprej najdet-travo tukaj pri nas v mestu.Mi vozimo otroke na pode?elje,da vidijo,kak?na je. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dilema - kje tankati
Napisano

No,?e par ugotovitev"stru?kotov" na Mazda forumu (Italija) glede diesel goriv.

-Agip blue diesel(italijanski)-najmanj kadi in "ma?ina" je najmanj nemirna in glasna,malo ve?ja poraba od ostalih specialnih diesel goriv,manj?a poraba olja,avto izgleda bolj "lahek"??Po njihovem je to eden bolj?ih diesel goriv. :whatever:

--Shell V-power-najve?ja mo? motorja in elasti?nost,najmanj?a poraba,manj vibracij in zvok naj bi bil

"najlep?i".Minus---je najdra?ji od vseh.

-Tamoil-malo ve? mo?i kot Agip blue diesel,je najbolj"suh"?? diesel in edini brez serijsko dodanih raznih aditivov.

-ERG diesel One-najmanj?a poraba,najbolj tih.....cena ugodna,skratka po mnenju mnogih,je to najbolj?i diesel(cena-kakovost).

-Total Excellium-samo malo bolj "tih" od navadnega diesel goriva.

-Q8 hiQ-najbolj naj bi bil podoben Agip-ovem bluedieslu.

Na ?alost ve?ino teh goriv ni za dobit pri nas tako,da ne vem,koliko so te "ugotovitve" pravilne.

Iz njihovih stru?nih debat naj bi bilo razvidno,da niso vsa diesel goriva enaka(?e posebej ta nadstandardna). :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mehanski zaklep menjalnika
Napisano

lp

mene zanima. ?e je dal kdo od vas vgradit mehanski zaklep menjalnika? govorim o tej zadevi blokada menjalnika ?

kak?no je va?e mnenje?

jaz i??em nekaj takega za Mazdo5, ker iz meni neznanega razloga ni serijsko vgrajenega alarma ?e pri osnovni opremi, kar se ti?e naknadne vgradnje pa zaradi garancije ne bodo preve? veseli, ?e bo kdo ?aril po elektroniki

?e je alarm strokovno vgrajen ni? ne "telovadijo" z garancijo.Jaz imam vgrajenega naknadno in je bil vgrajen ?e,ko je bil avto v garanciji.Dvakrat sem uveljavljal garancijo in sploh ni bilo problemov.Le pri kasku dobi? dodaten popust,?e ima? vgrajen alarm. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vozilo je bilo ukradeno
Napisano

Hm,samo potemtakem lahko ?isto vsak prodajalec(italijan?ek),ki proda avto v tujino,uporabi to

"finto". :whatever:

Pa kaj njihove zavarovalnice kar na lepe o?i izpla?ajo zavarovalnine?.Pri nas vem,da imajo posebne agente,ki to dobro razi??ejo in ?e pozneje ugotovijo,da je kdo kaj mu?kal,mora denar vrniti in ?e ovadijo ga.

Zdej,?e se to tam ?ez tako pogosto dogaja in "najdejo" tako veliko ?tevilo avtomobilov pri nas in naprej na vzhodu,kaj jim ni vse skupaj rahlo sumljivo? :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Varnost v prometu
Napisano

Kon?no ena pametna pogrunrtav??ina v povezavi z mo?nostjo napak pri vo?nji skozi semaforizirano kri?i??e.

V Kopru sem opazil dodatek na semaforjih, dodana je ?e ena signalna lu? na kateri se od?tevajo sekunde ki merijo koliko bo trajala zelena in rde?a lu?. Ko se na?ge rde?a se za?ne od?tevanje sekund trajanja rde?e (rumena se ne ?teje), nato na isti signalni lu?i prikazuje ?as gorenja zelene. Sekunde so v barvi lu?i, katre ?as se meri, lu? je enake oblike kot ostale lu?i semaforja.

To onemogo?a vo?njo skozi rumeno, torej ni mo?en noben izgovor, v stilu prepozno sem opazi, nenadoma se je na?gala, oziroma nisem mogel zavreti.

?e se ta noviteta uveljavi, se tistim, ki imajo navado ignorirati rumeno obetajo te?ki ?asi, pa tudi policajem bo onemogo?alo, da na oko ocenjujejo, ali bi voznik lahko ustavil, ali ne. :policaj::policaj:

Ja,to je tam pri mercatorju.Full dobra zadeva in res "po?tenim" voznikom pride zelo prav. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup RX-8
Napisano

ma neeeeee Alex, Tipkov?ek bi imel en tak mali gumbek za NITRO, tako kot je na comp igricah...

A ve?... Glej, on najprej lepo po cesti 45 km/h, pol pa gumbek in evo ti 300 km/h :aaaaa::hohoho:

...aha,in to po zadnjem kolesu,shure. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup RX-8
Napisano

Brez skrbi fantje... sem dobro treniral --- zadnji tank porabe 6,10 in to s Petrolovo nafto (Petrolhaterji pa v jok :hohoho: )

Samo res je carska tvoja poraba. :bravo: ?e malo in bodo za?eli jokat golf-ovci z njihovo porabo,da jim pije preve?. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup RX-8
Napisano

My money's on Boss :P

Tole bi bil zelo zanimiv test ?zmeden?

Ja,tudi jaz stavim na Boss-a.Kdaj bomo to iz :P:bravo: probali?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kon?ne hitrosti va?ih mazdic?
Napisano

ah to ni ni? - jaz sem imel na Pugiju magnetno sklopko za ogromen ventilator na kilerju in ko sem zadevo priklopil je in dal gas in je ventilator zavrtel skupaj z obrati motorjem je zarjulo kot bi imel boxer z vsaj 300 konji. :hohoho::hohoho:

?zmeden? in ?emu je to slu?ilo?? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.