Skoči na vsebino
ajvar
Napisano

jebemu pa nej mi da kdo njegovo tel. ?tevlko da ga pokli?em ,?e ma pa punco pa raj od nje cifro :D

Mam jest zdej.... :dudek:

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 dizel
Napisano

No pa ena dobra novica, nekaj sem se danes oglasil na gami, in iz ?leparja je zapeljala prva CX-7 diesel v SLO in sicer ?rne barve :bravo::bravo: Sem pa s prodajalcem na kratko tudi spregovoril glede tega da je to malo manj konjev, za kar se je strinjal, vendar tako kot ostali tukaj pravite, potrebno jo je sprobati. Druga?e se pa strinjam s tabo Boss, tehle 127 kw so odli?no ujeli glede registracije. ?koda ker niso tole ?e v ?estko dali, tam bi se pa poznalo da je avto la?ji.

Torej Boss - kli?i danes, ne ?e pokli?e? takoj, dobi? ?e prazen tank bencina zastonj!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 dizel
Napisano

Tole bo res za sprobat, da vidmo razliko. :bravo:

In sedaj nadgradimo test - bencinarka in dizel v paralelu....pa da se bolj zanimivo skombiniramo relacijo, gorski prelaz (Vrsic na primer) in AC....

:bravo:

Boss zmen se na Gami...:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 dizel
Napisano

Co2 izpust je pa .... :rolleyes:

nisem hotu pisat ampak ja, cenovno ne bo vpliva.....isti razred...samo da mas DPF..:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 dizel
Napisano

Zakaj? OK od 0-100 se res pozna, da je 100konjev manj ampak pri medpospe?ku pa ima diesel ?e celo 20Nm ve? navora in ?e ta je lepo najvi?ji pri obratih okoli 2.000 .

Zdej pa kaj ve? rabi? a ?tartat kot norec iz nule al je bolj fino imet navor pri prehitevanju.

Po moje sta oba motorja super izbira ker sta oba turbaka je pa vseeno fino, da so dali 173KM in ne 185KM kot pri 2.2 dieslu v ?estki saj so se s tem izognili najdra?je registracije (to pomeni vsaj 400? manj?i stro?ek registracije).

Glede porabe pa se mi zdi ?isto realna ocena 7,5 vendar v delovanju brez da bi se vklopil DPF filter. Na cesti bo to pomenilo povpre?je okrog 8 litrov.

Sicer pa tud 10,4litra/100km v povpre?ju za bencinarja je tudi kar te?ko izvedljiva naloga (smo pred kratkim sprobali v supertestu porabe CX-7).

Tako, da cca 3 litre razlike je kar realna ocena se bo pa to v praksi vseeno najbolj videlo, ko bodo prve dieselce na cestah.

Tole kar kri?i po novem testu...AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :ouje:

Naj jo nekdo kupi....al si jo pa sposodmo :D

Moje mnenje - te?a in kotalni upor, zra?ni upor - NE MORE IMETI PORABE POD 9 - govorim o vsakodnevnih razmerah, verjamem da ob super idealnih razmerah naredi? ?ude?e!

Navsezadnje ima bencinar moj tudi najve? navora pri 3.000 rpm, sem prikolo peljal na 2500-3500 cez ravbarkomando, ?rni kal itd kot da ni bilo ni?...

Zanimivo bo. Je pa o?itno da ?elijo prodati samo dizle od sedaj naprej...poglej cenik...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 dizel
Napisano

A ni to malo malo malo konji?ev za tak?no mrcino?

O tem govorim....za speljevanje je dober navor pri nizkih obratih - kar sedaj tepe bencinarja, potem pa se bo avto matral.

Lep dokaz je vcerajsnja voznja s prikolico po AC....res ne morem verjeti da so dali 7,5L....O?itno pa so tar?a mestni kupci, ?e bolje bejbe z avtom za ?minkanje.

Mazda 6 ima mo?nej?i dizel motor!!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 dizel
Napisano

Nova Mazda CX-7 z dizelskim motorjem

Nova Mazda CX-7 je na svoji predstavitvi na avtomobilskem salonu v Bologni potrdila svoj okoljevarstveni ugled. Ker se je izvedbi zdaj pridru?il ?e nov zmogljiv dizelski motor z nizkimi izpusti, je ta ?portni kri?anec ?e ?istej?i, okolju prijazen in pametnej?i. Prijavite se na prejemanje Mazdinih elektronskih novic.

Visoka mo?, nizka poraba

2,2-litrski dizelski motor prihodnje generacije s turbinskim polnilnikom zdru?uje velik navor 400 Nm z nizkimi izpusti in majhno porabo goriva. Zato boste z novo Mazdo CX-7 ve? na cestah in manj na ?rpalkah :harhar:

Bencinar:

380nM pri 3000 rpm (260KM pri 5500 rpm)

Co2 243 Euro 5

Dizel

400nM pri 2000 rpm (173KM pri 3500 rpm)

Co2 199 Euro 5 DPF

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

Poraba 7,5 kombinirano - pa to je ?e zavajanje no.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-7
Napisano

?e ima? pa kaj za na?telat pa mene vpra?aj. sramezljiv

Jure je kaj razlike ?

A to ti mene vpra?a? ko sem vleku kontejner za sabo? Po?aki mal.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-7
Napisano

Sli?al sem, da s plinom precej manj potegne, kak?ne so pa tvoje izku?nje?

Se ta Tartarini dobro obnese? Kaj cuka?

Pri sigasu pravijo, da po?re 40 % manj.

Kok kilometrov naredi? s polnim tankom plina in bencina skupaj?

Po petih letih ?e kaj dobi? za rabljen avto potem ima? pa nepremi?nino ?e posebej, ?e je bencinar z 260 mi konji.

Kupujem ga ker je lep, ?ez pet let bom kupil lep?ega vmes bom dal pa plin notr, vgradnja plina se bo sigurno izpla?ala, la?je ga bom prodal, pa ?e prihranil bom. :jezicek:

Ampak nisi uveljal garancije na motorju. Men so rekl, da na motorju ne priznajo ve? garancije, ?e ma? plin.

Se da nastaviti, vendar na ra?un porabe bencina. Lahko vle?e kot da je samo benz. Stvar dela, ?e enkrat kot da si na benzu, kako cukanje in podobno? Tartarini je naredil sistem izklju?no za ta avto, to pov e vse.

da po?re 40% manj si lahko razlaga? da se vedno zre 60% :bravo:

Skratka poraba je tam tam enaka kot prej, tako da ce das 60L plina naredis do 450km, malo manj kot z benzom (500km)

Mazda stara 5 let je vredna vec kot 3 leta star nemec....ne samo to poglej si cene 10 let starih mazd.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Petrol Ultimax
Napisano

Ti povem da ni pod 7L.....ker sem ze mel ta malega not ko je spal poleti....eno uri in izginilo je vsaj 80km vouznje... :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Petrol Ultimax
Napisano

Halo to je primerjava, ne more pol litra zarad benza bit no.....

Drugac pa ja- vprasi Bossa, CX-7 v stantgasu ima 5L/100!!!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Petrol Ultimax
Napisano

Pa res verjamete da je to zarad benza????

pol litra je lahko en semafor dalj?i.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Petrol Ultimax
Napisano

V bistvu ni vpra?anje, saj je jasno, da konkretno pospe?evanje zni?uje porabo. Seveda ne gre tukaj za pretiravanje ampak je najbolj? da nekje s 3/4 plina pospe?mo do ?eljene hitrosti potem pa ?imbolj enakomerno naprej v najvi?ji prestavi, kjer se motor ?e ne matra.

Po?asna pospe?evanja v stilu upokojencev so smrt za ugodno povpre?je ;).

Jure, kak?no smo mel povpre?je porabe LPG-ja po Italiji?

skupaj cerka 14....(truga)

sezana polno po 380km zmanjkalo 48L plina (+ vedno ene 2L benza se poleg)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Petrol Ultimax
Napisano

Vpra?anje kaj je bolS. Al da ga konkretno stisne? pa rabi? ne vem 10 sekund do 150 pa trenutna poraba ne vem 20l, al pa da ga po?asi cjazi? pa traja 30 sekund pa bo poraba recimo 12l?

Podobno kot v aviaciji. ?e je konkretno padanje, se mora? ?imprej ven zvle?t...da ?im manj vi?ine zgubi?...No mogo?e, bi se dalo kako vzporednico potegnt :)

Hja vprasanje - ker potem je bols se dol saltat v 5 pri 100 in potegnt, ce pa samo tempo vzges gre pa zelo pocasi od 2000 jurja v sesti. zival se mu? pote vsekakor bolje obrate in gas.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Petrol Ultimax
Napisano

Evo moje: http://www.spritmonitor.de/en/detail/350701.html

Mestna voznja se definitivno pozna. Jaz imam precej voznje po mestu, kar se zelo pozna na porabi (ce se zgodi da cel tank ne grem na avtocesto, ampak samo do 120km/h od rondoja proti domzalam, je lahko povprecna hitrost tudi 25km/h).

Zadnje 3 tanke se poraba manjsa, ne vem pa ce je to samo Ultimax. Verjetno je malo privajanja na avto, pa mozno da tudi prehod iz OMV 100/98 na 95 oktanov.

Je pa zanimivo, da je bila najmanjsa poraba sedaj s hrvaskim bencinom! (8.9l, 4 osebe, poln prtljaznik, klima do konca). Prakticno identicna pot tja s slovenskim bencinom in manj klime (potovanje zjutraj) pa je bila poraba 9.28l!

Ups, sem mislu da je dizel tvoj...:) na telefonu se slab vid.....koliko pa je po prospektu za 2.5 masino po raba??

Sam res ,na avtocesti ?re bencinar ko zme?an..

ni res, bencinar na 3000-4000 zre najmanj, CX-7 naprimer znizuje porabo prav tu

Ko sem se vra?al z morja ,s Pelj?ca prej?nji mesec ,sem se odlo?il vozit po AC 150 na uro.

To?no , po gps-ju..

Pri 150, oziroma 160 po ?tevcu, ima motor 4000 obratov in najve?ji navor.

kolk si pol vozu :blush:

In z tempomatom...

Popu??al sem le pred tuneli, kjer je omejitev 100 ,potem pa tempomat resume,

in ?ibamo dalje...

To je najvecja napaka - mislim da pise celo v navodilih avta. Ko si pri 100 pritisnil resume je avto pospesil do 150 s popolnoma odprtim gasom, se v navodilih pise da je priporoceno da se pocasi pospesi do nastimane hitrosti in potem vklopi tempomat

Res sem imel na strehi surf, no.. ampak useen..

Ne se hecat to je vsaj 2L vec porabe.....

Jaz sem na zacetku tud vozil po svoje, ampak sedaj ga lahko z premisljeno voznjo za 2L znizam.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

novi radarji v slo
Napisano

Ja re?en je, da je poskusno montiran, se prav samo zato, da se potro?i neki ? in bojo pol neko famozno ?tudijo lahko napisal, kaj so odkrili! :hohoho::blush:

Najprej ga zreklamirajo, da se vsi navadoijo, pol bojo pa kasiral...

A nihce ne vidi da policija in ?lender ho?eta samo POVEDATI vsem da delajo na ne?em, ?e pa je u?iinek jih pa ne zanima

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

novi radarji v slo
Napisano

Pot do Prage pono?i nobenga - 180-200 na uro :harhar:

Pred vsako tablo preverjanje hitrosti zlajf...hvala ti ?lender, ker skrbi? zame divjaka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

novi radarji v slo
Napisano

samo naj mi en razlozi koga ta radar slika....zajame vsaj 4 vozne pase oz celo krizisce

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-7
Napisano

A mi lahko ?e tole poveste?

Kolko ?re z LPG realno v evrih na 100 km?

Pred plinom verjetno okrog 16, zdaj pa?

?e da? samo v rezervno gumo, na kolko km mora? na pumpo?

A je stvar ok? Vle?e poplnoma isto z LPG kot prej ali je razlika?

Kaj pa ?ivljenska doba LPG, jaz avto ponavad prodam, ko je 5 let star.

enostavno je strosek tanka 50% manj...zadeva dela. Plina mas enako 60L

ce ga mislis imeti pa 5 let, potem bo nekdo po petih letih zelo vesel.. :danzoman:

Ce ga kupujes ker je lep, potem ga kupik ker je lep, in cez 5 let kupi lep?ega, ne potem razglabljati o plinu in ne vem kaj se vse....

Mene je tudi poraba odvrnila od naklupa. Pri 150 prevo?enih kilometih na dan je rezlika kar precej?nja v primerjavi s sedanjo 6-ko 136 CD ki pije tam okoli 6,5 litrov. Plin pri meni ne pride v po?tev, saj ne ?elim posegati v avto in tvegati morebitnih okvar. Bomo videli, kak?ne bodo karakteristike dizla.

Ne vem kaj se tolk bojite bit druga?ni, meni so ?e 2x garancijo uvelavljali na mazdi kjub plinu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-7
Napisano

Na Mazdo ho?em it, predvsem, ker pravijo, da je kvalitetna in se ne kvari.

Zdaj vozim Volksvagna dizla ?re je 12,5 ob normalni vo?nji.

Pol stvari nisem nikol rabu, zapora diferenciala, reduktor, zapora zadnje preme WTF.

Servisna ura 86 evrov, vse drago, veliko stvari se je pokvarlo, ko je garancija potekla: kompresor pri zra?nem vzmetenju, blok elektromagnetnih ventilov, abgas kremer, lu? se je uga?ala, nobene kulance,

skoz se lu?ke pri?igajo, na servisu pa pravjo da ne vejo kaj je in ne znajo odpravit...

Pri 100.000 je usnje na mestih zlizano, gumbi prosevajo belo barvo ker so isto zlizani, volan zlizan.. avto sem kupil

pri nas in ga tudi servisiral tu (realni kilometri).

Pa ?e prevelik za vsak parkplac, pa vsak k te vid ti u ?tartu 20 % ve?ji predra?un da, k misl da ma? dnar za stran metat...

Prej sem 15 let vozil Volkswagen, Audi ?e prej ?kodo nobenih problemov.

Po tem zadnjem ga zastonj ne vzamem.

Cx7 sem mel en teden na testu ampak se nisem odlo?il zaradi 16,6 porabe pa ker je verjetno mal nepremi?nine.

Dizel la?je proda?, ampak ?e ma pa plin??

Kolko ?re z LPG realno v evrih na 100 km?

Pred plinom verjetno okrog 16, zdaj pa?

?e da? samo v rezervno gumo, na kolko km mora? na pumpo? Ne bi rad skozi na pumpi visu.

A je stvar ok? Vle?e poplnoma isto z LPG kot prej ali je razlika?

Kaj pa ?ivljenska doba LPG, jaz avto ponavad prodam, ko je 5 let star.

Chip tuning pa nisi naredu? Pol naj bi baje tut malo manj ?ru!?

Sam ce ne rabis teh zadev zakaj jih kupujes? brez zamere.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-7
Napisano

?e so dvomi da bi bil CX7 pre?voh potem pa na nekaj takega + plin :) , druga?e ima? pa na ?e kar nekaj bencinskih ?rpalkah plin, je pa res da odvisno iz katerega konca Slovenije si. V Lj in okolici jih je kar nekaj, v?eraj sem opazil da ga imajo tudi na Dom?alskem Petrolu.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDeta...mp;pageNumber=1

..ko pa tole vidi? na cesti se pa vsak X7,TOUAREG,Q5 skrijejo :hohoho: ,?eprav pri nas jih ni, verjetno tudi zato ker je samo bencinski motor na voljo. :unsure:

Plin dobim ze na vsakem vogalu, da o tujini ne govorim (razen avstrija, ki se je izolirala s svojim Erdgasom)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pravilen priklop
Napisano

merilni in?trument na 12V in potem + na + in - na -, ter mora kazat + 12V ? potem je prav?

ja ce se pa zmotis (kaze negativno) pa pomeni da mas + instrumenta na - zvocnika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pravilen priklop
Napisano

se lazje pa je ce mas instrument prizgi musko

daj na 12V in priklopi ce kaze + mas prav, ce v - je glih kontra

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-7
Napisano

Kolega jo ima, pa mu je ?la kuplunga pri ca. 6-7TK. Pri nas mu je niso hteli priznat pod garancijo, v Avstriji pa je ?lo bp skoz garancijo.

Je pa verjetno redek primer okvare kuplunge.

Porabo pa ma nekje 11-12 litrov, pa se tudi ne vozi preve? po?asi.

Verjetno zaradi speljevanja... :bravo: ga vozi zenska tudi?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-7
Napisano

Razmi?ljam o nakupu mazde cx 7.

Za 28 jurjev z najbolj?o opremo se mi zdi zelo v redu avto.

?e to bi vpra?al, kako je s plinom?

Koliko stane, pa kje je najbolj?e naredit predelavo?

Kak?ne so va?e izku?nj?

Kvaliteta, vo?nja, okvare?

Prednosti, slabosti?

So mazdini dizli ok?

Kak?ni so servisi?

Hvala.

Evo mene s plinsko 7co, najprej brez zamere ampak malo search uporabi,ker sem ze veliiiiko napisal.

Avto je vsekakor vreden denarja, tako opremo in masino ne dobis pri konkurenci pod 30 jurjev.

Plin sem dal pred dobrim letom notri in ti povem da kli?i samo firmo SIGAS ki vgrajuje Tartarini sistem izdelan samo za ta model - do 1500?, ce bos klical drugo firmo ti bodo izjavili da bo sistem crknil pri 60.000km, toliko o pridobivanju posla - namre? enostavno ne znajo ta avto predelat

Ob 'ugodni' ceni (se vedno je to u la la denarja) je treba vzeti v zakup porabo bencina, avta ne vozis ko ata, imas ga da ga vozis sportno in potegne ko svinja.

Poraba je do 16L, povpre?no okoli 12, zato je ?el na plin in investicija povrnjena v enem letu.

Pri 30.000km je za?el nagajat senzor temperature plinske instalacije, so ga zamenjal v garanciji (avto je bil skoz vozen)

Ampak vedi tole:

registracija - najvisji razred kilovatov - z dobrim bonusom okoli 1500? min

Zimske gume 18 col sem dobil najceneje 890? (to je poceni!!) na gume-direkt

servis je na 15.000km, na 30.000 me je prisel 250? (6L olja!)

Od napak ni bilo drugega kot da se mi je zarosila desna lu? tako mo?no da je odletel Xenon. So pod garancijo dali, ceprav ne bi smeli....(baje mazda ne krije)

Ozvo?enje trga gate, BOSE woofer je za razliko od drugih mazd spredaj in to se ob?uti ker te stalno trese...:)

Kaj je se za povedat? Bi ti rekel raje prid pogledat...:)

Sicer pa zgornja komentarja Boss in Uklopko avto poznata, prvi ga je testiral za porabo (imas detaljno poro?ilo na forumu), drugi se je pa vozil z njim kot sopotnik 1000km....

Edino sistem za prtljaznik je malo smotan (Fordov) na navojne palice

Vozne lastnosti se lahko primerjajo s katerokoli manjso sportno mazdo - je kompaktna in dovolj trda za sportno voznjo, v bistvu se ne zavedas da je 'kao' terenc - v bistvu je to ?mekerski terenc in ne sploh terenc....

Slabosti: poraba, ne mores izklopiti TCS, ce das na plin si brez rezervne gume, pa za sovoznika je zelo malo odlagalisc, se posebej tiste luknje za flase so totalno mim....ne mores do saltkebla ce mas flasko not.

Oktobra pride dizel z 173 konji.

Bencinarja sem vozil in mi je v?e?, ampak je ?ru 16,6!?

Drugace septembra pride Dizel (ne vem pa roka dobave) Ampak ne pricakuj prevec to bo 2.5 CD185 masina, ki ze v mazdi zre 8, ko pa jo das v to zival, tezko, z uporom, poraba ne bo manjsa od 10 garant....

pri nizkih obratih bo bolje ampak v vrtljajih pa vprasanje.

Potem imas drazje olje - kar 6L, vprasanje DPFja itd itd itd ter nazadnje uglajenost voznje.

Pa se nekaj adijo misel o plinu.....in prisparal ne bos nic...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.