Skoči na vsebino
AVTOPLIN
Napisano

mimogrede, a so nastavki za tankat plin enaki povsod? Najbolj me zanima Hrva?ka pa Avstrija..

DA! Je standard, samo sistem tankanja je druga?, ni ti treba izgubiti roke, imajo bolj pametne zadeve - ro?ko na preklop ali stikalo.

Pa ?e to v AUT in HR ti tankajo sami - avstijec prileti ven _NEIN NEIN, zie must nich alein tanken.........ko mas ti not ze 30L :)

P.S: Pazi da v Avstriji ne zavijes na pumpo z ERDGAS - to je popolnoma drugo, njihov sistem za avte.

V avstriji zaradi tega ni veliko pump, samo AGIP se sedaj sele posodablja, na agip.si imas iskalec, izberes avstijo in LPG (pa nek bliznji kraj) kamor gres

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

Fantje AGIP LPG :ljubezen:

Avto vle?e neprimerno lep?e, ma?ina ti?ja in gladka.....ne morem verjet, avtonomija velika - ?e ne vem ker ni zmanjkalo od Dunaja do Prage - sem ?e na 3h lu?kah :ne vem:

A mamo res gnoj pri nas :whatever:

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

<_< jebo vas plin,benzin pa gasa,te pa si kupte 1.0 motore ce vas poraba moti :harhar:

He he - kot prvo ce kupujes avto vreden vec kot 20.000? NE GLEDAS porabe! Upam da je razumljivo.....vsaj jaz nisem, me je pa enostaven izra?un prepri?al da zakaj ne pri?param ?e lahko :bravo:

Po novem tudi moja mazda laufa na plin :D:D

Zadevo so pri Sigasu profesionalno zmontirali :bravo: avto hitro preklopi na plin in dela brez problemov vse do rde?eg polja. Na mo?i se ne pozna skoraj ni?, poraba pa je bila prvi tank okol 9,6 l plina, kar se mi zdi povsem normalno :ouje:

Do sedaj jih lahko samo pohvalim ker res vse dela kot mora.

lp

Madona kaj je to ratalo - pa samo CX7 smo prvo v SLO probal :dudek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Center varne vo?nje - poligon vi?
Napisano

?e se je avto uporabljal za nekaj drugega (poligoni, dirkali??a ipd) kot vo?njo po ceseti zavarovalnica ne krije po?kodb. To ima? v splo?nih pogojih napisano ob sklenitvi zavarovanja oz. kaskega zavarovanja.

Zavarovan je lahko le poligon v kar pa dvomim saj verjetno podpi?e?, da za po?kodbe ne odgovarjajo in odgovornost nosi? sam.

Viva la Slovenia....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

a ve? da nimam pojma... 2x so mi menjali ECU pa software, da dela (kot ka?e) kot treba.

Malo sem probaval pa se mi ni zdelo, da bi se kaj poznalo pri mo?i. Primo? pravi, da itak ob vrhuncih tudi bencin zraven not ?prica...

a ti si tisti z novim firmwareom na CX7 :bravo:

bencin sprica not vedno - vsak 14 ?pric in s tem ma?e ma?ino.

Mi2 z ajvarjem sva se igrala mal s to EDINO nastavitvijo, ker je sistem delan SAMO za CX7. In avtonomija mi je zrastla na 500+km samo plina, vrze ven po 500km, benz trenutno 1700km (trenutno ker ko je hladen dalj casa vozi na benz) - to bo webasto popravil :)

Mislim da je ?as za eno sre?anje plina?ev.......uporabnik PrimusG bo pa sponzor :dudek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kaj pore?e zavarovalnica ?e re?e? da je po?kodba nastala na poligonu varnostne vo?nje?

:ne vem:

Pa ?e to, a ni to v normalni dr?avi krito z zavarovanjem poligona? Sej pla?a? a ne?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

jaz bi rabil ja... :) imam ?isto na fri?no kon?no mojo CX-7 na plin (od Sigasa).

Podatkov o porabi ?e nimam (BC mi sicerka?e enako kot pri bencinu), dela pa b.p. Nisem pa opazil nekega manjka mo?i.

Welcome to the club

A ti je Primoz kaj stelal tisto edino nastavitev 15-25%?

Zanima me ce ti kaj vrze ven ko uporabis 260 konjev. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

Doma pred bajto imamo pod zemljo 2700 litersko cisterno za plin ?e kdo rabi, lahko pa odpremo tank ?tele :) placa je dost, pa ?e ob cesti je :D

Dovodno luknjo bom zasul, ker imamo sedaj toplotno ?rpalko ZRAK/VODA

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

a neeee... to se ti sam zdi, ker mi?ljeno je bilo kot ?ala v bistvu pa ?elim odgovor, ?e kdo ve kaj naj bi bilo v nadaljevaljnem te?aju :blush:

em?o ?

:blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

in kaj bo v nadaljevalnem te?aju? Finska ?ola rally vo?nje? Obra?anje z ro?no, drift, skandinavian flick? :ne vem:

Boss si ti danes z levo vstal? :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Otro?ki sede?i v Mazdi 6
Napisano

?e sta oba otro?ka sede?a v pripeta z isofix pa gre.om, ni dovolj prostora za odraslo osebo. Jaz v tem primeru en sede? odklopim z isofixa

?e sta oba otro?ka sede?a v pripeta z isofixom, ni dovolj prostora za odraslo osebo. Jaz v tem primeru en sede? odklopim z isofixa

to je res, vendar ISOFIX ravno zagotavlja da so otroci dovolj oddaljeni od vrat, drugace so nalimani na stranska vrata, ne pozabi da stalno odpirajo okna, in vrata - preverjeno, imamo vklopljene vse varnostne, za NEodpiranje vrat in stekel........

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Otro?ki sede?i v Mazdi 6
Napisano

Zanima me, ?e ima kdo izku?nje z name??anjem dveh otro?kih sede?ev v Mazdo 6. Z dvema otro?kima sede?ema (en 9-18 kg in ena lupinica) na zadnji klopi postane M6 nenadoma majhna in ne nudi prostora za ?e enega potnika med sede?ema. Navodila (tako za sede?e, ko za avto) pa odsvetujejo preve?anje otroka na sovoznikovem sede?u.

To je v vsakem avtu da te potola?im. V Mazdi 5, ki ima povrh vsegha le rezervni zic v sredini zadaj in sedaj v CX-7

Stol?ki so narejeni z ?irokimi oja?itvami...tako pa? je.

P.S. Ni? ni narobe ?e preva?a? otroka spredaj, le ?e gleda nazaj je nujen izklop airbaga.

Na?eloma je najbolj varen polo?aj za sede? zadaj v sredini (bo?na varnost) - va?no pa je da kjerkoli sedi, da varnostni pas naredi svoje.

Jah otrok ?e lahko sedi, ampak odrasla oseba zelo utesnjeno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

samo sirok asfalt se ne pomeni poligona, kje so pa ovire, bo?ni zdrsi, itd?

to je bolj za ganjat pa stozce postavlat al kako??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2009
Napisano

Evole testa:

2008: http://itm.siol.net/doc/2008/10/AMZS_zimsk...me_2008_175.pdf

2009: http://www.motorevija.si/datoteke/tabela%20zim%2009%201.gif

No in razlika po komadu med Vector in S3 pa je 23 eur na komad. In mislim da jim je ?lo tole v nos, kar je pa? logi?no. Po testih sta pa bile tam tam.

Sava ni? ne zaostaja preve? v snegu in ledu... :ninja:

aja, a na rallyu dajejo zimske gor? od kdaj pa? OK, edin na Rallyu MonteCarlo, ko se ob?asno menja sneg pa splu?ena cesta. Na rallyjih po skandinaviji grejo pa je?evke gor, na kak?nih makedamih pa gume z prirejenim offroad profilom.

Ampak glede na to, da v Slo se 99.99% vozimo po asfaltu je vpra?anje blata na cestah ve? ali manj nepotrebno se pravi, da nam ostane sneg pa ?e ta takrat, ko pada na fri?no, cestne slu?be pa po sne?enju vse o?istijo in tolk posolijo, da ma? ve? ?kode od soli in kamen?kov, kot pa od neuporabe zimskih gum :blush:

Kje se pa ti vozis po padavinah?

Jaz vsako leto dozivim neskidane ceste in brozgo na cesti....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

Hja, o tem smo se ?e razpisali pred kratkim... utajevanje tro?arin in davkov je pa? povzro?anje ?kode vsem. Je pa utajevanje davkov kaznivo dejanje in se kar po?teno kaznuje tako da je pri takih mahinacijah potrebno bit previden, da na koncu vseskup ni dra?je od zneska prihranka. :P

Da ne bi spet o tem - ravno sem pla?eval vodo in elektriko za bajto.

Voda 8?, trosarine, omreznine, dajatve za okolje 9?

Elektrika - poraba 19? - vse kurc*** dajatve, trosarine 22?

Sam ne recti da drzava ne pobira dosti - z novim letom Pahor uvaja vecje prispevke na elektriko - sam tolk...Ze zdavnaj prepla?ujemo uporabo ?esarkoli ve? kot 2x...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

Si mogo?e pomislil, da bi v tem poslovanju bilo lahko kaj narobe?????

Sirius lahko je vse OK, mene so ze fantje k mam SP nagovarjal k temu....tro?arine dobi? nazaj po neki poti

Kdo pa so?ustvuje z mano, ko grem na Petrol in tam pustim 65 EUR?!

?e je to res (kar najbr? je) potem je pa? sodobni Robin Hood :) vzemi velikim daj majhnim :) v tem primeru mu dam ?e za pir...

Moje prepri?anje je, da je treba pumpe in zavarovalnice je*at kolikor se jih le da...tko da tuki mam ?isto vest :bravo:

HAUG!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zimske gume 2009
Napisano

jest mam pa nokian 18' na CX-7 in mu kar pa?ejo - tako v udobni kot en mal off road voznji. Lepo te?ejo in grabijo, glasne sploh niso

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

Drug teden jo bom mel ampak za plin vem ker ga ta ?lovek ?e kr ene par ljudem tukaj okol dostavlja pa tudi ?e od prej ga poznam.

ja nekaj prijavis neko dejavnost in dobis nazaj, doma moras imeti eno cisterno itd itd itd....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

ja imam flash lube (upam da sem pravilno napisal) za mazanje.

samo kako mazanje motorja prepre?i eventualne po?kodbe zaradi vi?je temperature na kateri plin gori? oz kaj mazanje ima s tem?

kje dobi? LPG po 0,42??

kateri sistem ti bojo vgradili?

to se da ce mas dejavnost tako da vrnejo....al pa ce si blizu hrvaske meje :blush:

plin veliko hitreje eksplodira in ni? vi?je - ce bi bilo to res bi ti se temperatura motorja takoj zvisala a ne?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Z mazdo RX-8 na vodik od Osla do Stavangerja
Napisano

plus in minus dajeta ni?....

tud bencin, tud avtoplin, tud elektricna vozila, vse je treba 'potegnit' z energijo!

Samo zmaga pa tista varianta ki nese denar.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

pred kratkim sem nekje prebral (ne spomnim se ve? kje): da je eden izmed problemov z plinom to da gori na precej vi?ji temperaturi kot bencin in da to lahko po?koduje motor.

jaz plin ?e imam. preden sem ga vgradil sem naredil raziskavo in sem na?el same pozitivne lastnosti, tole pa takrat nisem nikjer prebral.

ali kdo ve kaj o tem in ali lahko malo razlo?i?

druga?, s plinom sem zadovoljen in zaradi tega kar vpra?am nisem zaskrbljen - samo bi rad bil informiran.

?e je tole ?e bilo na forumu, se opravi?ujem - priznam nisem iskal :blush:

Sistemi imajo poseben lbrikant za mazanje motorja. Verjetno imas nekje ob motorju posodico z lubrikantom - preveri, ker je del vzdrzevanja...

Moj na primer ki je pa direkten vbriz goriva (TURBO) pa maze direktno z bencinom vsak 14 vbrizg.

Glede tega se danes ni ve? za bati, razen ?e je ?alabajzarska napeljava....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ECO trojka
Napisano

sistem je agis. da bi bilo skoraj 100% identi?no bencinu pa skor ne verjamem. no je pa vse mogo?e.

Ne smes vedeti da imas na plin, le ko tankas!

Pelji nazaj ?alabajzarjem....takoj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.