Skoči na vsebino
Imam nekaj vpra?anj za mazdo 6.
Napisano

1) ta ?tevec se sam nastavi ko tanka? (po nekaj kilometrih vo?nje)

4) meni je ra?unalnik kazal ?e kar nekaj 10 km, pa mi je 15m pred bencinsko ?rpalko zmanjkalo dizla. Na koncu sem ga moral porinit ene 2 metra do to?ilnega mesta. Notri je ?lo manj kot 60 litrov... zdaj pa zra?unaj. Osebno grem po tem ko se pri?ge lu?ka tankat po nekje 60-70 kilometrih, pa natankam okoli 55 litrov.

Zakaj pa mora? naredit ?e 60-70 km,?e gre? lahko takoj na ?rpalko? :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

WTCC
Napisano

Sicer ne vem kolk tole spremljate ampak vseeno --- kaj se letos dogaja? 4 dirke in 4 zmage Seata Leona TDI.

Diesel je ?isto preve? prepri?ljiv tako, da mu Chevrolet/Deawoo in BMW komaj sledita. Na zadnji dirki je bilo celo prvih 5 Leonov TDI + ?esti je bil bencinski Leon, BMW-je je bilo pa kar muka gledat kolk so bili nebogljeni.

Rezultati zadnje dirke

Jap,sem gledal in se ?udil.Saj se ve,kaj zmore diesel- power. :bravo::danzoman:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dilema - kje tankati
Napisano

Se podpi?em pod tole.

Jap,jaz tudi.Pa ?e manj ali skoraj ni? ne kadi in se mi zdi,da tudi za malenkost manj mi popije z njim.Takrat mi pije pod 7/100... :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dilema - kje tankati
Napisano

Glede na ponudbo »bolj?ega« ve? kot 95 oktanskega bencina in razne "izku?nje" z uporabo 98, 100 in ?e kak?ne oznake naj navedem naslednje:

Na disciveriyu sem gledal test teh domnevno bolj?ih bencinov.

Na testu se je pokazalo, da ti, ve? oktanski bencini imajo vpliv na bolj?e performanse samo v navitih motorji s podivjanimi »konji« in, da na srednjih obmo?jih obremenitev ni bistvene razlike v delovanju. Torej je nekako zaklju?ek, da pri normalni uporabi avtomobilov ni smiselno kupovati dra?ji, ve? oktanski bencin. <_<

Se popolnoma strinjam.V?asih sem tankal v pugija 98%,samo ni bilo nobene vidne razlike.In sedaj lepo ga nalivam z 95% benzom in gre glih tako-nikamor... :P:D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume 2008
Napisano

Evo - na slu?benega Golfa so ?le gor GY Exellence. So kar tihe in po suhem dobro prijemljejo kot v glavnem vse nove letne gume. Kako se pa obnesejo v de?ju pa ?e napi?em, ko sprobam.

Druga?e je pa profil asimetri?en in polovica gume zgleda, kot, da bi bila narejena za formulo ena oziroma vsaj tako zgledajo tisti vzdol?ni ?lebovi.

Objavljena slika

Hm,jap,profil pa je res jeb..ki. :bravo: ?e dr?ijo ?e po de?ju,je skoraj "prava" guma. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

To, da ne vle?e je logi?no saj navora tam spodaj ni. ?e rabi? mo?no pospe?it na koncu naselja pa itak prestavo dol pa gasa in ?e letimo. :bravo:

Hmmm, glede porabe pa ne vem, a nisi ti eden tistih, ki nekako komaj kdaj pridejo pod 7 litrov na 100km ;)

He,he,pridem pridem-v?asih,ko gremo kam na dolgo pot.Takrat mi pije tudi "neverjetnih" 6,4l/100. :aaaaa:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Hmmm ?udno... men motor prav lepo brunda :P je pa res, da pospe?evat ne more? normalno ampak v naselju je tako al tako treba vozit enakomerno.

A ti motor cuka al je kaj drugega narobe?

Ne da mi cuka,ampak mi ne vle?e,kot si sam napisal.?e mora? pospe?it,se ne zgane zlepa(do 2000 obratov).

Zato raje vozim v 4 brzini pri 1500 obr./min.Mi bolj ustreza pa tudi poraba ni ni? ve?ja. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

V bistvu vozim v 5 prestavi 60km/h po ?tevcu. Realno po GPS-ju je to 55-56km/h (Ok, mal sem nad omejitvijo sramezljiv ) in to je na u? tam nekje 1.200 obratov. ?e vozi? enakomerno je ?ist v redu, samo ko je konec naselja pa obvezno prestavo dol pa pospe?it na 90km/h.

Jaz sem pa danes preizkusil in ugotovil,da imam pri 55 km/uro v peti brzini okoli 1100 obratov in nikakor ne morem vozit z takimi obrati... :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Tudi to :P:D predvsem pa razumsko se pravi, da se ne zaganjam od semaforja do semaforja in pravo?asno spu??am gas, da mi ni treba velik zavirat. Pri pospe?evanju pa pospe?im odlo?no, da ?imprej dose?em ?eljeno hitrost in tam nato vstrajam pri najvi?ji prestavi. ?e je v naselju omejitev 50km/h se vozim toliko v najvi?ji prestavi in ne pospe?ujem in zaviram brezveze.

?e bi recimo ?ivel v Litiji in bi vsak dan se vozil v Lj lahko trdim, da bi bila moja poraba okrog 5 litrov na 100km. Stestirano - v enem dnevu sem ?el 2x v Litijo in nazaj in BC mi je kazal 4,5. :blink::blink:

...a 50/uro vozi? ti v 5 prestavi?Meni mi to nekako ne ?tima(prenizki obrati in to). :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

?e, ?e ampak klanca navzgor nima? 400km in ko se na eni strani dvigne? se na drugi strani spusti?, a ne. In ko pelje? navzdol je poraba zelo blizu ni?. Trust me, ?e bi bil klanec tak problem bi imel jaz verjetno najvi?jo porabo med vsemi tukaj. ?ivim namre? na hribu in vsaki? ko pridem domov se moram v treh kilometrih dvignit za 200 metrov vi?inske razlike. Na vsak tank pridem cca 7x domov kar pomeni, da na vsak tank naredim en klanec dolg 21km z vi?insko razliko 1.400 metrov pa je vseeno moja poraba med najni?jimi na tem forumu. ;):P

Ja,ko pa ti vozi? po predpisih. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Moja ugotovitev-z letnimi gumami mi pije popolnoma enako kot z zimskimi.

Sem mislil,da bo poraba manj?a.No,pa sej v vsakem primeru ni velika. :P:bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

garancija 5 let -Italija
Napisano

Aha, tako je torej s tem. To se pravi, da v teoriji ne bi smel imeti problemov z uveljavljanjem garancije oziroma pridobitve SLO servisne knji?ice, ?e od prej?njega lastnika - bodisi privatnika, bodisi nekega preprodajalca avtomobilov - dobim originalno Mazda servisno knji?ico (seveda s tem, da so bili servisi redni in da vse ?tima).

Prvo in prvo-?e nima originalne knji?ice je sumljivo v vsakem primeru,?e nima? izku?enj z Italijani,ne kupovat direktno v Italiji(zbiti kilometri press ;) Pa tudi ?e jo ima-knjigo,nikjer ne pi?e,da je original,ker italjan?ki so maherji za kaj ponaredit.Drugi problem je sedaj z temi ukradenimi vozili-kupi? avto,ga odpelje?,ta ?as tip prijavi krajo in ko preverijo ?ez nekaj ?asa(let) ?t.?asije,ugotovijo,da je bil"kao" ukraden.Ali pa je bil ukraden res. :whatever:

Garancija 5 let ne velja za nas,jaz sem jo uveljavljal pri nas dvakrat in obakrat so morali dobit zeleno lu? iz Avstrije za zamenjat kose.Predhodno preverijo,?e je bil avto redno servisiran na Mazda servisih in pri koliko kilometrih (in ne,koliko kilometrov ka?e trenutno ?tevec),ker je omejitev pri nas 100000 km ali tri leta.

?e ti garancijo odobrijo je to dober znak,da ima avto realne kilometre(pod 100000). :D

Sicer pa jaz ne bi kupoval avta trenutno v Italiji,ker ni prava "klima" za to...se zna? ope?i...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AC in hitrostne prekora?itve
Napisano

Ne vem ampak nad A4 (letnik 2003) sem bil strahotno razo?aran oziroma vsaj glede na tisto, kako visoko so ga cenili in kolk imajo ljudje dobrega za povedat. Ampak Ok to ni poanta... verjetno je veliko resnice (?e ne celo vsa) da pri bistveno cenej?em avtu odpusti? ali pa celo namerno spregleda? kako pomanjklivost. :P

...predvsem utesnjenost v stariem A4... ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

To?no tako in nikakor druga?e.....pa ni va?no al je slovenc, italijan, hrvat, kanad?an al pa zimbabvijec.

Jaz naprimer ko pri 130-140 prehitevam po?asnej?a vozila, pa mi za?ne ?e kakih 200m prej blendat, limat na rit in nevem kaj ?e vse po?et kak?en schumacher wannabe, ponavadi zanala?? ?e kak?en avto ali pa kamjon ve? prehitim kot sem sprva nameraval, samo da "?ivina" za mano trpi, in v tem ne vidim prav ni? narobe.

?e pa me dohiti "normalno", se pa vedno potrudim ?imprj prehiteti in mu sprazniti pas.

Vse je v odnosu! ;)

To?no tako.Lepo si napisal. :bravo: Ko sem bil recimo pred par leti v ?vici in so vsi lepo zgledno vozili in se dr?ali predpisov(skoraj vsi,ker tudi tam so ob?asni ?umaherji),sem tudi sam za?el voziti lepo po predpisih.

In to zato,ker ni bilo nobene agresije na cesti-povsod te lepo z gesto roke spustijo z stranske na prednostno,?e "u?pi?i?" kako malo neumnost na cesti se ti ve?ina nasmehne(brez gestikuliranj in podobne folklore).

In predvsem so dr?ali vsi varnostno razdaljo in noben se mi ni lepil za rit.?ez teden dni se mi je taka vo?nja zdela super.In nikjer v tem ?asu nisem videl niti enega policaja ob cesti.Razen enkrat,ko sem hotel parkirat"po na?e" na plo?nik pred hi?o,kjer smo stanovali takrat.

Pogledal je tablico na mojem avtu in mi lepo lepo razlo?il,da plo?niki pri njih niso namenjeni avtomobilom,ampak samo za pe?ce.In me je napotil na parkiri??e kakih 500 m stran.

V glavnem,tam je bil u?itek vozit. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vozilo je bilo ukradeno
Napisano

Vseeno mi je malo ?udno to vse skupaj. :whatever: Kako to,da morajo na?e avto-hi?e ?akat na papirje kak mesec ali dva iz Italije,tega tudi uradno dobijo(z vsemi ?igi in napisanim zadnjim prodajalcem ter pravo ?t.?asije),odjavljenim iz Italije in prijavljenim v SLO,homologiranim in registriranim pri nas in po letu ali dveh

je to vozilo prijavljeno kot ukradeno?? :ne vem: Saj to je potemtakem organiziran kriminal z blagoslovom dr?ave.

Pa kje so tukaj kak?ne kontrole vmes?Se pravi,da je to isto,kot da bi pri nas kupil od nekoga avto in ta isti bi,ko bi dobil denar prijavil krajo avtomobila.In bi nas ustavili z registriranim avtom policaji in bi ugotovili,da je vozilo bilo prijavljeno kot ukradeno.Enostavno bi nam zaplenili avto in ajde lepo pe? domov.In dokazovat,da si ta avto res pla?al in je res tvoj. :whatever: Ne razumem,res te fore...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

No,ker vozim veliko po Italiji,da ?e jaz napi?em moja opa?anja tam.Kot prvo,so tam najbolj nevarni kamionarji,ki jih je v?asih skoraj nepretrgana kolona do Venezie.In se me?ejo ven(ve?inoma kaki Romuni ali Ukrajinci...) kar,ko si ?e vzporedno z njimi. :angry: Zato rahlo razumem italijan?ke,ki poblendajo,preden prehitevajo-tega se kmalu privadi? tudi sam.In po predpisih tam vozijo v manj?ini(kaki stari puntoti in podobno).

?e se mi kak audi?ek z telefoninom v roki zalima odzadaj(in takih ni dosti ;) ) in vozim recimo 160+ se mu sploh ne umaknem takoj,ampak ga pustim malo,da trpi.Potem ponavadi zaklju?i na hitro z telefoninom in se osredoto?i na vo?njo.Ko gre mimo je smeha,ko se repen?i in mu poka?em prst v njihovem stilu.

Tudi z policaji je smeh,ko pripi?ijo z pri?ganimi lu?mi z kako Alfo,se vsi samo umikajo,nobeden pa skoraj ne zmanj?a hitrosti na omejitev.Jih ne jemljejo resno preve?...

In kot je napisal Labi je zelo utrujajo?e vozit tam(?e posebej pred kakimi velikimi mesti),kjer je 4- pasovnica in te prehitevajo z leve in desne in en za tabo ti blenda,pred tabo zmedarijo in mora? res imet o?i na ?tirih straneh.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vozilo je bilo ukradeno
Napisano

?e si jo kupil od kake avtohi?e,zahtevaj preko odvetnika denar nazaj.?e si jo pa sam ?el kupit v It.,bo pa

malo te?je.Mislim,kak?ne si izmi?ljujejo tam ?ez v de?eli ?pagetov. :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?e bi vse tiste makine z ital. tablicami lahko ustavil in preveril, kdo je za volanom, sem 99% prepri?an, da bi na?tel 75% Romunov, ki so na delu v Italiji. Ker moje izku?nje z italijanskimi vozniki so bolj v domeni sanjavih nedeljskih ?oferjev kot kak?nih speedmajstrov.

E,s tem se pa ne bi strinjal.Mogo?e so sanjavi nedeljski penzionisti,ki gredo v Istro na kosilo in nazaj grede vozijo ?e bolj po?asi,ker so ponavadi-omoti?ni od vinskih hlapov. :P

Ta mladi so pa glih tako agresivni kot vsi vozniki,le da ?e ve? gestikulirajo in se pogovarjajo s telefon?ki med vo?njo. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Imam nekaj vpra?anj za mazdo 6.
Napisano

Najprej dobrodo?el. :bravo:

1.)mislim,da te opcije ni.Vsaj jaz je ne poznam.

2.)najbr? ima? ta senzorja za gibanje.To preizkusi? tako,da ko so otroci v avtu,zaklene? le-tega z daljincem.

In v roku 2 sekund se ti bo spro?il alarm.Vsaj pri meni je tako. ;)

3.)tudi jaz imam 16" feltne in jih polnem 2,6 spredaj in zadaj.Tako mi je nekako najbolj?e(Pirelli 6000).

4.)glede ra?unalnika je bilo napisanega ?e veliko in je treba samo poiskat.Na kratko-ugotovljeno je bilo,da la?e in ne se preve? zanesti na njega,ker bo? druga?e slej ko prej pristal v klubu ""ostal sem na cesti.""

5)tega ne bi vedel,ker nisem iz LJ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

To,da so Audijevci najve?ji "divjaki" se popolnoma strinjam.In ?e so noter montirani ?e italijan?ki,je to dobitna kombinacija.

?udno,da ni nobene Mazde 6 med prekr?karji :whatever: .Verjetno nisem bil tisti dan na AC,ko si vozil proti KP. :P Ne,sej se ve?inoma vozim tam nekje od 140-160,odvisno,?e je klanec gre sama mazdica malo hitreje.

In verjetno,Boss,ni bilo nobene nesre?e na AC zaradi teh "divjakov",ki so pi?li 160 z novimi makinami,ne?

Po mojem so bolj nevarni tisti,ki se "gibajo" po AC 130 z kakimi starimi katrcami in Yugi?i.Tej so pa res divjaki...

V glavnem,po mojem nas ho?e ta oblast popolnoma zatreti z glupimi zakoni..No,taki zakoni so napisani,da se jih

k... ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume 2008
Napisano

No,prehitro sem reku.?e malo prej,ko sem pri?el domov,je bilo 12°C in son?no,pol je pri?elen oblak tipo

independejs dej,vse se je stemnilo in za?elo je....sne?it. ?zmeden??zmeden?:aaaaa:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.