?e eno vpra?anje za ostale lastnike CX-7... V podatkih pi?e da je velikost tanka za gorivo 69 litrov, ampak ko grem tankat skoraj nikoli ne nalijem ve? kot 60-62 l, kljub temu da lu?ka ?e dolgo gori in BC ka?e da mam do konca ?e ca. 20km. Va?e izku?nje?
BTW, bli?a se mi servis na 15.000 - kateri servis v LJ mi priporo?ate (z Mazdinimi ?e nimam izku?enj)?
LP
Yep 60 L max....jaz sem zelo zadovoljen z interclassom - Trzaska.
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Haha, pa saqj tole niso resni. Edino vinjeta omogo?a popolno prosti pretok brez zastojev. Tukaj bi bil velik korak nazaj za Slovenijo saj bodo spet uvedene ku?ice in rampice. Pa pla?evanje in polnjenje sistema verjetno tudi.
seveda je Italijanu Tajaniju ta sistem v?e? saj imajo pri njih klasi?no pobiranje cestnin, ki so tako drage, da se ti v rit pa v glav zme?a (250km za 22?). In spet se bo promet za?el umikati na vzporedne ceste in adijo pove?anje prometne varnosti, pol s bodo pa ?udili zakaj je tako.
O?itno je tako, da bo pa? spet nekdo v EU slu?il s tem sistemom in bo bil ?isto brez konkurence. Odli?no Tajani odli?no, le koliko milionov evrov ti je padlo v ?ep od bodo?ega ponudnika sistema?
EU je mafija skorumpiranih politikov in uradnikov.
Mogo?e so pa mislili da bodo tudi enotno samo pozimi delali na cestah
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Evropska komisija je danes pri?gala zeleno lu? enotnemu cestninjenju po celotni EU. V avtu bo tako dovolj le ena naprava za cestninjenje z enotno pogodbo z enotnim ponudnikom storitve za vse ceste v EU.
Bo vinjetam v EU povsem odklenkalo? (Foto: POP TV)Evropska komisija je danes sprejela sklop odlo?itev glede tehni?nih specifikacij in zahtev, potrebnih za izvajanje evropskega elektronskega cestninjenja (EETS). Z EETS bodo uporabniki evropskih cest veliko la?je pla?evali cestnine po celotni EU. EETS namre? predvideva enega pogodbenega izvajalca cestninjenja, enega ponudnika storitve in eno napravico za avto, poro?a spletni portal Eumonitor.net.
Uporaba sistema EETS bo omogo?ena na vseh cestah, predorih in mostovih, kjer je mo?no cestnino pla?ati z napravo v avtu, podobno nekdanji tablici ABC. S tem naj bi se s?asoma zmanj?alo pla?evanje cestnine z gotovino na cestninskih postajah, s tem pa tudi zastoji na avtocestah.
Po besedah evropskega komisarja za promet Antonia Tajanija gre za najpomembnej?i ukrep za voznike po ukinitve mejnih kontrol. ''EETS bo uporabnikom cest omogo?il enostavno pla?evanje cestnin po vsej EU, zahvaljujo? enemu izvajalcu, enemu ponudniku in eni napravici v avtu,'' je dejal Tajani.
Nov sistem bo za vsa vozila na voljo v petih letih. (Foto: POP TV)V ve? evropskih dr?avah so elektronsko cestninjenje uvedli ?e v za?etku 90. let. Ve?ina sistemov deluje s pomo?jo ene napravice v avtu, ki sporo?a podatke izvajalcu, ki dolo?i, koliko zna?a cestnina. Vendar pa so ti sistemi med seboj v veliki ve?ini nekompatibilni in lahko komunicirajo samo s svojimi napravicami. Tako bi, na primer, zdaj za pot iz Portugalske na Dansko v primeru elektronskega cestninjenja potrebovali kar pet razli?nih napravic v vsakem avtu, vsaka pa bi bila povezana s svojim ponudnikom in izvajalcem.
V dana?nji odlo?itvi komisije pa so zabele?ene tudi pravice in dol?nosti ponudnikov, izvajalcev in uporabnikov. Uporabniki bodo lahko izbirali ponudnika. Izvajalci cestninjenja bodo ponudnikom posredovali podatke o uporabi cest, ti pa bodo nato uporabnikom zara?unali cestnino. Cestnina pa ne bo smela biti vi?ja od nacionalne ali lokalne.
EETS naj bi bil na voljo v treh letih za vsa vozila te?ja od 3,5 tone in vozila za ve? kot devet potnikov vklju?no z voznikom. Za vsa druga vozila pa bo na voljo v petih letih.
Fantje, a ima kdo na svoji CX-7 "Za??ito ob stopanju na zadnji odbija?" - torej tisto plo??ico iz inoxa na zgoraj na zadnjem odbija?u? Se mi zdi smiselno to kupit, ker sicer vedno odbija? podrajsam. A morda kdo ve koliko stane?
Jest mam - sam plasti?no ?rno - NEPRECENLJIVO 40? s po?tnino (ebay)
Ja k se ve? al manj sam vozi?... jaz sem imel na testo 200+ kg "mrtve" te?e
Ka pa je to za 260 kon?kov...pozabu si pa ?e ene 50kg opreme od Ajvarja
Evo ravno sem tankal svojo cx-ico. Po BC sem prej?nji tank prevozil z 10,5, po dejanski matematiki pa z 10,4. Mi pa ?ena pravi da je ko me ni blo en tank prevozila s porabo pod 10, ampak to mor? biti pa kar le?eren.
Sem pa ravno v?eraj gledal porabo po AC - pri tempomatu na 140 km/h je poraba ca. 11, pri 150 km/h pa 12.
Koliko pol naredi? - cca 600km s tankom?
Sam reeeeeeees je treba voziti s 1mm gasom na mo?i, potem ko pospe?i? do cruising speed...
Kar pa je ob tako ?ivahnem avtu res problem, ?lovek ho?e u?ivat....mesto jo pa ubija.
Meni vse dela, nobenih lu?k in ?ri?kov. Tudi meni gre to na ?ivce - ho?em da avto dela kot je treba. Za ta denar in v tem trenuku (recesijske cene) se mi zdi da doi? ogromno avta za ta denar.
Kar se porabe ti?e pa se da. Res pa da imam zelo malo mestne vo?nje. Je pa morda res da na za?etku (ali pa na testu) bolj ti??i?, ker je ob?utek v pospe?ku res dober. Sem kar nekaj lokal matadorjev pustil z odprtimi usti za seboj. Res se da peljeti zelo hitro, ampak brez ob?utka drame.
jures
so mi dali na Sigatu tvoj telefon, ampak isreno povedao ?e nisem pri?el do tam . Ampak fante tam poznam, tako da po mojem ni panike. Iskreno, malo me skrbi glede na to da nekateri predelovalci pravijo da je z ma?inami z direktnim vbrizgom problem. Ampak kot re?eno sem sli?al da tvoja dela b.p.
V ameriki imajo pa (tudi) tole 2.3 ma?ino, ampak ma manj konjev. Tudi meni so odsvetovali uvoz iz tam in kolikor sem se pozanimal je avto za evropski trg kar precer predelan, tudi podvozje ne samo motor.
Kar se pa Bosea ti?e pa sem morda pikolovski. Dela v redu, na ?ivce pa mi gresta 2 stvari - da je balans zvoka zame preve? spredaj in pa da se "random" funkcija ?e ro?no pretika? komade naprej izklaplja. Malenkost, ampak mene ful iritira.
Ja plineks in podobni celo govorijo da crkne pri 60.000km in podobno...
Ja random tudi meni gre na zivce se posebej ce imas 500 mp3jev....
Ce imas balans prevec spredaj, poglej ce imas vklopljen central speaker - izklopi ga, je veliko boljsi zvok, woofer je pa spredaj tako da se da na rear malo in lepo spila
Vse mazde so za v Evropo totalno predelane, podvozje, volanski - krmilni del, ter mislim da tudi ?asija (oja?itve), ker v USA se poserjejo na Euroncap, medtem ko je to v Evropi zelo pomembno.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani