Skoči na vsebino
Zmanjkalo nafte-ostal na cesti
Napisano

Kaj ti mas lucko za posodo za pranje stekel? Jaz nimam tega??!!

Sem mislu, da majo to samo bencinski modeli....opa, nekaj za servis bo to v ponedeljek.

Jaz jo imam verjetno tudi :whatever: ?e nisem izprobal-vedno tankam ?istilno sredstvo not,ko je prazen do polovice.Ma kaj sem samo jaz tak?en skrbne?,da ?e skoraj pretiravam z "brezhibnostjo" vseh naprav in

priprav v mazdi?? :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde6 - Karavan - Kaj izbrati?
Napisano

Med 120 in 136 konjsko so tako majhne, da izbira med tema motorjema pride ?ele zadnje na vrsto

recimo pri karavanki

136KM..........pospe?ek 10,7s do 100km/h in 196km/h top speed

121KM..........pospe?ek 11,0s do 100km/h in 194km/h top speed

zanimivo koliko je limuzina bolj posko?na od karavana

136KM.........10,4s in 200km/h

121KM.........10,8s in 198km/h

Tej pospe?ki so bolj kot ne teoreti?ni.Ne vem,kako menjavajo in vozijo tej pobje,ki delajo te meritve.Vpra?aj Labija,koliko mu rabi od 0-100. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

@ primto: jaz recimo tankam v LJ in potem pri OMV-ju v Aleksincu (cca. 200km juzno od beograda) -to je, ce peljem normalno, drugace pa OMV pri Lapovu (100km juzno od BG), v obeh primerih se takrat prizge lucka. Zdaj sem zacel ze prej tankat na MOL-u, ker imajo boljsi dizel kot OMV. Prvi je takoj za mejo.

Kje tankas ti tam?

@boss: ampak pri meni ne samo, da se lucka ugasne ko peljem po klancih ampakt kar naenkrat se zacne tank sam filat (stevc za gorivo gre gor :)

Zdej ga pa ?e malo biksa? z tem kazal?kom . :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

point - da na prazen tank vlije? ?e tisto INI-no sranje noter pa mislim, da ima? dobitno kombinacijo, da ne bo? niti do meje pri?el, kaj ?ele ?ez.

Se vidi, da se ne vozi? veliko gor in dol po klancih. Namre?, ?e se nekaj ?asa vozi? po klancu navzdol to zazna, kot manjko goriva v tanku (plovec je bli?je zadnjemu koncu tanka) in pri?ge lu?ko. Ko pride? na ravnino pa se gorivo spet izravna v tanku in lu?ka spet ugasne.

Men kot hribovcu se to redno dogaja in po moje vsem, ki imamo take "gor in dol po klancu" vo?nje.

Ne vem,no.Sem probal ?e vse sorte variant gor-dol(BDW-tudi sam stanujem na hrib?ku) pa nisem ?e nikoli opazil,da se mi je potem,ko se je enkrat pri?gala,tudi ugasnila.V ostalih avtih se mi je to redno dogajalo v mazdici pa ne.Kaj pa,?e je kak?na special edition varianta? :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Moj mehankar sicer trdi, da 120 konjska brez filtra trdih delcev potegne bolje, kot 136 s filtrom. A je to dr?i na splo?no ali samo z zabasanim filtrom, ne vem.

Nobena 136 konjska nima PDF. :P Tvoj mehanik izgleda nima dosti pojma o mazdah 6 in bolj ugiba kot ne.Samo face-liftane ga imajo in imajo tudi 143 konji?ev namesto 136 . :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Lej, re?itev gre? tankat na prvo pumpo 5 litrov in si brezskrbi, za tisti ? ki ga bo? dal , pri teh litrih tud nebo? pri?el pre?. <_<

Pa ?e enkrat jebesh BC :blink: .

To?no tako. :D Tudi ?e sem kje v tujini in mi malo manjka,da bi "prisopihal" ?ez mejo,raje natankam 10 litrov

dra?jega(pa ponavadi bolj?ega) dizla in lepo se pripeljem ?ez kot ?lovek brez znojenja in gledanja tistega ekran?ka od BC-ja,ki je mimogrede verjetno pobran iz kak?ne igrice ali pa kompjuterja za orto?ke. :P

Zato lepo,ko vam nivo diesla pade do zadnje ?rtice na prvo pumpo.BDW-meni,ko se enkrat pri?ge lu?ka od goriva mi sveti non-stop(nobenega light showa sad me ima,sad me nema).Zato je realna in zadnje opozorilo

pred problemi na cesti zaradi zmanjkanega goriva. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja to je res na?eloma da bi ?lo ?e vi?je lahko ?e se ?e ?ipira. Ampak na 166 ravno nebi ker nebi rad preve? obremenjeval ma?ine ampak na kak?nih 145 bi pa verjetno lahko. Tako ne mislim dirkat (pride v nekaj tednih nara??aj k hi?i in to ne eden ampak dva :)) gre se mi samo za to da imam nekaj ve? mo?i, da ?e se spravi? prehitevat kak?nega pacienta, ki ti za?ne potem ti??at gas ko vidi da ga prehiteva?, da pride? lepo mimo. A kdo od foruma?ov mogo?e ?ipira? Oz. ali je ?e kdo dal kam ?ipat in bi lahko koga priporo?al?

Tudi z 136-konjsko pride? z lahkoto mimo pacientov,verjemi. :D In nekateri te pol samo ?udno gledajo,ko se pelje? mimo njih...

Tudi jaz vozim dva mala na zadnjih zicih mazde 6 karavan :ouje:

Enako,plus ponavadi nabasan prtlja?nik. ;):D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

presenetljivo ne tok slaba,ce primerjam proti prej (v starem autu imel JVC autoradio -> cinc izhodi na ojacevalc JBL 500W in DLS 300W woofer) bi reku da je sedaj 5-10% slabse,ne dost,sm biu kr presenecen,sm mislu da bo slab? izpadl

Zvok je relativna stvar.V vsakem avtu zveni ista stvar druga?e.Ko se na en zvok navadi?,vedno zahteva? ve? in bolj?e.Na slab?e se ponavadi ne more? ve? vrnit. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?e dela? en tank na mesec potem verjetno res ni ?tos, da ?aka? na lu?ko saj se ti dan prej, dan kasneje na pumpi niti ne pozna.

?e pa tanka? ve? kot 1x ali celo 2x na teden pa je razlika a dela? 700km al 850km z lu?ko. Meni namre? stoji kazalec med zadnjo in predzadnjo ?rtico skoraj 100km ?isto pri miru ?ele nato potem pri?ge lu?ko.

Zanimivo je namre? to, da ?e recimo pri 750km pri?ge lu?ko se nato vozim ?e 100km. Potem se kazal?ek dotakne zadnje ?rtice a BC ka?e, da je goriva ?e za 170-200km ?zmeden? in gre? na pumpo pa notri stla?i? "le" 53-55 litrov.

In nafta se nikakor toliko ne peni (?e posebej ta nova Petrolova ne), da bi sfalilo 10 litrov. Sorry guys sam teh litrov pa? ni - kaj je krivo? A so druga?ne posode za gorivo kot takrat, ko so se pisali tehni?ni podatki ali pa posode izgubijo obliko (se ubo?ijo) in gre zato manj notri. :ne vem:

Ma,po mojem napi?ejo te litre bolj priblji?no.?e v nobenem avtu do sedaj ni ?lo noter toliko benza(prej nisem imel nobenega diesel-power-ja :D),kot so tovarni?ko navajali.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pomanjklivosti mazde 6 sw
Napisano

Ja za prodajalca je res slabo, sploh ?e prodaja? sam. Vpra?al sem zato, ker imam dolgoro?ni plan, da ?ez 4 leta zamenjam mojo 323f z novo 6 karavan. Nekak sem ra?unal da bo v 4 letih izgubil avto polovico cene, tak da je moj plan na?parat nekak 15k ?.

Hvala za informacije.

A bo? vzdr?al 4 leta? ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Najbolj?e je tankat,ko se priblji?a kazal?ek zadnji ?rtici.Zakaj bi moral ?akat,da se pri?ge lu?ka.V ?em je ?tos,da se vozi? z rezervo?.Kaj pa,?e mora? kje v sili stat na avtocesti(recimo,da pri nas na obali zapade pol metra snega :zvizga: ) in se mora? greti,pa ti zmanjka nafte,ha?. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Razumem da je rezervoar pribli?no 64 litrov! Samo 59 litrov ni "pribli?no".

?e ra?unalnik je :whatever: , zdaj pa vidim da tudi specifikacijski podatki ne ?timajo.

O?itno bo treba tankat takoj, ko se lu?ka pri?ge.

Seveda je to najzanesljivej?i na?in,da ne ostane? na cesti. ;) Na ra?unalnik pa se lahko zanese?,ko pogleda?....

......na uro. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda dizli - poraba
Napisano

Zadnji tank=6.4 l/100(tudi ve?inoma AC).Sem probal zadnje dni vozit strogo po pomejitvah po mestu in se da tudi kar lepo imet nizko porabo(povpre?je po ra?unalniku 6.5 l/100).Koliko je realno pa ne vem.V glavnem vidim,da se da tudi tako vozit. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bridgestone ali good year?
Napisano

Vse je res, kar pravi?. Vsak pa? mora najti njemu lasten na?in. Sam sem dosedaj vedno tako letne kot zimske gume po dveh sezonah uporabe prodal na bolhi - pa? dobi? za 4 rabljene gume toliko ali malenkost ve? kot potem stane ena nova. Stvar pride malo dra?ja, kot ?e bi jih vozil tri sezone in potem vrgel stran, ima? pa zato bolj?e gume.

Izjema je bila goodyearova F 1, ker ?e bi tiste prodajal, bi bil to, zadostni vi?ini profila navkljub, nateg. Sem jih raje vrgel stran in imam ?isto vest.

Izgleda da se bom letos izneveril tradiciji, kajti potenca RE 050 A bo na mojem avtu sedaj tretjo sezono.

Jaz tudi vse bolj ciljam na Potenzo RE 050 A.Vsi jo hvalijo... :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda dizli - poraba
Napisano

no no :)

I beg to differ

"cegu na gasu" za moje pojme pomeni gas do daske in v takem primeru (hitrost med 200 in 215km/h) imam lepe dvomestne stevilke :)

diesel power :bravo:

Tako se govori...in vozi... :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6-uvoznik
Napisano

To?no tako. Ko sem bil v enega od dilerjev najbolj prepri?an, da je ta pa res edini po?ten (Toyota center Tr?a?ka), sem bil potem toliko bolj presene?en, kako lepo me je hotel nategnit - prodajal je avto svojega sodelavca (kar je zamol?al), ki je bil po njegovih besedah kot nov, brez praske. No, polovica avta je bila res ?ist nova :angry: .

In ko sem popi... in ?el raje v nakup novega avtomobila, so me je ?e pri tem v avtohi?i Kr?i?nik poizkusili na suh nategnit :angry: . Skor bi jim ratal.

Ja,mora? pazit,ko kaj kupuje?.A misli?,da te ne "nategujejo" v vsaki trgovini,ko kaj kupi??Kdor dela v trgovini ?e ve o ?em govorim. ;)

V glavnem gre trgovina takole :trgovec:-va?no je,da ?im ve? pokasiram,ni va?no kako in na kak?en na?in...

- kupec:-moram kupit ?im ceneje in ne bom se pustil nate..it...ne smem se

zaj..bat...

Kaj ?mo,ljudje so pokvarjeni...nekateri. :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6-uvoznik
Napisano

Sej okoli teh "dilerjev" smo ?e pisali.Pa? ne moremo vseh dajati v isti ko?.Itak tudi brez mahinacij lepo zaslu?ijo-recimo za 2 leti staro Mazdo 6(od lizinga v Italiji ne nujno z ful kilometri) dajo pribl. 10000?+

kar imajo pri nas stro?kov.Pol pa vemo ,koliko je cena le-teh pri prodaji. ;) Tako,da nekateri se pa? ne gredo teh "igric" z kilometri.Sej ni,da koga branim samo par stvari pri teh poslih iz Italije pa? poznam. :P

Tako,sphinx,lepo u?ivaj z M6 in da bi ti ?im lep?e slu?ila. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6-uvoznik
Napisano

Evo fantje...Nakup Mazde 6 SportCombi opravljen:):)

Zaenkrat zelo zadovoljen....Avto Mik oz. g Miklav?i? je bil res pravi prodajalec. Vse smo se lepo zmenili, tudi ?e bo kaj narobe, je rekel, da bo pomagal pri uveljavljanju garancije itd...Skratka, zaenkrat sem zelo zadovoljen...Tako s trgovcem kot avtom...

Kako tudi nebi bil::):)Ko je pa le Mazda:):)

Danes peljem avto ?e na svoj servis, da ga malo pregledajo...Na volanu ob?asno kadar dam gas ali pa pritisnem bremzo za?utim rahel pok. Upam, da ni ni? huj?ega, saj je druga?e avto zelo fajn:):)

lp

m

Bravo za nakup. :bravo: A je to mogo?e tista v prvi vrsti(pri cesti)metalno grafitne barve?Se peljem vsak dan mimo in sem opazil,da je ni ve? tam.?e je to ta,je ful ohranjena. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6
Napisano

Ja vem ,da ?e bom hoto interkoler not dat bom rabo turbino in ostle stvari ko so ?e zraven nevem no. Novega avta glih nem ?o zaj kupovat ?e je ta oky sam pa? malo bi mu rad navor in konje pove?al

to je pa to.

Ti se lepo vozi tako kot je in u?ivaj... ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.