Evo, poročam o porabi na eni daljših relacij v 3 dneh. Pet potnikov in poln prtljažnik na relaciji 1420km. Od doma do Mostarja z raznimi ogledi na poti sem imel porabo cca 5.8l/100km,večina od 750km je bilo prevoženo po regionalkah in po mestih. Do vrha Jahorine in Trebeviča je narasla na 6.0, do Sarajeva se je pa spet spustila na 5.8.....👍
Na poti domov iz Mostarja preko Blagaja in Međugorja je bilo pa večino od 670km narejenih po AC pri hitrosti 140-150km/h kar pa je povišalo tudi skupno povprečno porabo na 6.3l/100km...
Moram pa tudi omenit, da po Bosni ni kaj veliko elektrikarjev in je vozni park predvsem dizelski in precej star....
A ni tko, da je v ceno novih vraćunan tudi prispevek za razgradnjo? In ti ne bi smeli računat razgradnje starih. Namreč to je narejeno zato, da folk odpelje k vulkanizerju in ne meče v hosto.
Tako nekako bi moralo bit. Tako je tudi z zdravili, akomulatorji itd... 🤔
Prah pobrišem s Sonaxovim antistatičnim mat čistilom. Tudi vse plastike zamazane od nog počistim s tem.
P.S.: nehajmo s tem, ker se ne tiče CX-30 direktno in nas bo Bini kregal 😉
Ne,ne kar pišite v to temo,tudi CX30 se rada čisti in boža z 🦌jelenovo krpo.....😉
Jaz uporabljam isto iz prejšnjega tisočletja,bolj natančno od 1990,ko sem kupil yugo 60 A in je bila že zraven avta z obvezno opremo.... Malo je že zamazana,zmahana in verjetno tudi rahlo utrujena. Zato pa imam novo že 10 let pripravljeno, da jo zamenjam in upam,da bo zdržala vsaj toliko kot ta še iz časov nekdanje yuge......🤔😉
Armaturka se pa čisti z vsem kar je namenjeno in primerno za armaturke.....😉
Lahko pa povem, da je M2 (DE) imela isto podvozje kot Fiesta in da je na vseh delih (razen mašine) pisalo FoMoCo. Edino 1.5 mašina je bila Mazdina, manj močne so bile Fordove. To je vse kar lahko primerjam.
Tudi M3 si ne lastim, žal samo Focusa.
Glede na forum debate, pa lahko objektino rečem, da Mazdini dizli niso nič bolj kvalitetni kot Fordovi bencinci. 🤐
Drži, sploh pa zadnje, ampak govora je o bencincih.... 😉
Glede lepote se tako ve, glede zanesljivosti in kvalitrte tudi, glede cene prav tako, če pa hočeš dodati vsake toliko časa še kaj v proračun je pa izbira Ford.... 👍😉
Cena polna je skoraj 43k..,na koncu pride 36k..,vendar mi ga nočejo za gotovino prodat..,torej morem vzeti lizing vsaj za eno leto..,in pridem na skoraj 37k..,ne diši mi ,ker Mazdo lahko plačam in odpeljem takoj. Ma so ,da nočjo keša 😜
Tudi rabljeni so nenormalno dragi, še posebej SUV-i.
Seveda so dragi, posledično pa ravno zaradi visokih cen novih vozil, ki so napihnjene ravno zaradi forsiranja električnih, ki se z visoko ceno nikakor ne morejo uveljavit pri večjem številu kupcev....
Za enako ceno bi se pa lahko prodalo več električnih vozil le več polnilnic še rabimo in 30% večjo kapaciteto baterije in bi se mogoče izšlo..... 🤔
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kako boš dokazal to, ko boš zagozden v mostu🤔ti boš kriv, ker nisi dobro gledal in upošteval znaka....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani