Skoči na vsebino
Xenon vs LED
Napisano

To pa nisem vedel, da ima mazda tudi gretje sob. A to ima samo tretja generacija ? :)

Za mazdo ne vem, v mislih sem imel svojo ?ehinjo. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Te elektri?ne kosilnice so vse skupaj en drek.

To pa nou? govoru. Imam eno Stigo akumulatorsko 80 voltno. Plunu zanjo 640 ojrov pa kosi mnogo bolje kot prej?nja bencinska ki je neko? (prera?unano) ko?tala sedanjega jurja ojrov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xenon vs LED
Napisano

Google translate?? :)

Google translate govori o brezpla?nem vozilu. A kdo ve kje se ga lahko dobi?

Ledice omogo?ajo miniaturizacijo lamp (saj veste, najprej dizajn, potem dolgo ?asa ni?, ?elepotem...). Manj?e ko je stekelce skozi katerega sili svetloba na plano, ve?ja je mo?nost da jo kaj popolno blokira. Od sistema pranja lu?i sam ?e nisem opazil neke koristi pri xenonkah. Za pozimi ?e imamo lahko gretje ?ob za pranje vetrobrana, bi lahko elektri?no greli tudi stekla ?arometov pri LED lu?eh. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

To bo vse neko? povezano v skupen informacijski sistem. Ti bo? samo sporo?il na katero polnilno mesto si namenjen in ?ez koliko ?asa predvidoma bo? tam, info sistem ti bo pa sporo?il kateri v ?akalni vrsti si. :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Pred davnimi leti smo imeli slu?beno lado nivo z dometom 200 km.

Nedelja zelo zgodaj zjutraj na poti z morja preko mejnega prehoda Metlika. Zadnja delujo?a ?rpalka nekje na hrva?i avtocesti, prva delujo?a v Slo pa 20km pred Ljubljano. Je bilo potrebno prera?unavat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xenon vs LED
Napisano

Tako da ?e ima? LED lu?i, ki niso tako mo?ne, pa? pranja ne rabi?. 

?e samo tu vsi razlagajo da so led lu?i mo?nej?e, bolje svetijo kot HID - slednje pa v vsakem primeru morajo imeti pranje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Mislim, da tega ne razumem ravno najbolje: baterije v elektri?nih avtomobilih dajejo ven izmeni?ni tok?

Seveda. Trifaznega. :lol:

V e-avtih so napetosti konkretne - okol 400V, obi?ajno vitlo pa dela na 12V. Od tod razlika v tokovih in gretju ?ic na 12voltnem vitlu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xenon vs LED
Napisano

Dejstvo je, da LED ?ipi izgubljajo lumne s ?asom (in temperaturo, zato je bolje da je pod motornim pokrovom ?im bolj hladno (ne kupovat ?rnih avtov)). Kako hitro izgubljajo je te?ko re?i, so si pa s tem nekako podobni s xsenon ?arnicami. Ampak ena original  xenonka za moje najdra?je renolda je ko?tala 25? (kupljena na rifuzo :lol: ).

?e menja? avte na 2 do 3 leta bo vsak dobro svetil. Vpra?anje je kako je ?e ima? avto 10let, ali ?e kupuje? rabljene. Vir svetlobe ni vse, ene 50% je v optiki. Spomnite se prve ?estice v izvedbi z navadnimi halogenkami, kjer je svetilo bolj zaenk (kot kak?en yugo) ravno zaradi optike. A se optika LED lu?i zapaca kaj po?asneje kot optika xenonk bi bilo pa zanimivo vedet tistim, ki avtov ne menjamo kot gate.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 3
Napisano

Moje mnenje. 

Mazda cx3 je pa? trendovski avto. Za manj denarja kot stane cx3, se s ?im drugim pelje? enako dobro plus tega da ima? ?e bolj uporaben avto. Nisi pa in. To pa ne :( . 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G165
Napisano

Kar se Kr?i?nika, doslej zanje ?e nisem zasledil slabega mnenja, tako da ...  :prstgor:

Kako da nisi. Aha, ima? me na ignor listi. Bom tud jaz tebe dal.  :jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Kolega je ?el v nem?ijo kupit bmwja. Ko se pripelje tja, je videl da avto ni vredu. Se odpeljal drugam in kupil nekaj bolj po sili razmer, ker je bil pa? ?e ravno tam. Seveda so ga nategnli tudi v drugem poizkusu. In to pri avtu ki je bil rabljen ?ez 30k?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

Ko je ?estica III generacije pri?la ven, se ji nisem mogel na?udit kako ima tako velik avto lahko tako majhen prtlja?nik. Ugotovil sem, da je to zaradi tega, ker pisker od auspuha ni bo?no ob prostoru za rezervno gumo (kot pri prvi 6ki), pa? pa pre?no pod njo zato je dno prtlja?nika postavljeno precej visoko in zato malo prostora. 

A sem jaz kaj narobe gledal ker sem videl samo en izpu?ni sistem, resda z dvema roroma?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Meni pa niti na misel ne pride, da bi otroka s kolesom peljal v vrtec...

4,5 km v eno smer, od tega 3 km klanca 12% in 1,2 km klanca 8%

Elektri?en bicikel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

In to v vozilu, ki je bilo v "javni upravi", ne pri nekih ?vercerjih? Prvi lastnik Slovenska vojska, 

Ministrstvo za obrambo RS je bilo takoj "po svobodi" ena najve?jih ?vercerskih zdru?b v tem delu sveta. Tako da ni ni? ?udnega.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13319646

Je pa res, da ima, kljub neznanemu letniku izdelave, noter en krasen ?est valjni turbo-dizelski motor, kar je pa velik plus... 

Poleg prostornega prtlja?nika je motor je edina krasna stvar pri tem avtu, vse ostalo je tak?no da ga nebi imel. Vozil 20 let slu?benega.

Aja, pa pri ene 100Kkm je bil treba menjat glavo motorja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

A je ta GPF ene vrste DPF za benzinarje? Ker nekje sem zasledil, da bodo v kratkem tudi benzinarjem vgrajevali to sranje.

Samo dovoljeno ?tevilo delcev pri bencinarjih nameravajo zmanj?azi za 10x - na nivo kot velja za dizela?e.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

Mislim, vle?i v 12?vzpon sedem potnikov in po?itni?ko prikolico s 1300 kg... 

Zate bi bil potem idealen el. avto. Da poleg vsega tega tovora s seboj ?e ene 300kg akumulatorjev vle?e?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

To sem tudi jaz sli?al od sodelavca navdu?enega motorista kak?en odnos imajo pri nas avtomobilisti do motoristov - podobnega kot do kolesarjev.

Zagotovo je posredi na?a slovenceljska mentaliteta ovac, ki ob vsakem druga?nem ki ni del njihove ?rede dobijo idejo: dejmo ga jebat. A zakaj, zato ker smo v ve?ini, ker smo mo?nej?i in ker ga lahko. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.