A sploh veste kak?ne probleme so imeli te motorji?
Ne, nih?e ne ve in ni vedel, da bi RX8 imela kake te?ave.
Daj ti malo poglej kake debate so ?e bile na forumu glede RX8 da ne bo? odkril tople vode, majster.
Ajvar je celo pri?el na dobro idejo, da ?e bi kupil Rx8, bi mu vgradil dodatno mazanje (po vzoru flash-lube sistema za LPG sisteme) in potem najverjetneje ne bi bilo te?av.
Jaz sem sli?al za bolj?o re?itev, malo dvotaktola v kestl z bencinom. Resno.
Zaradi obilice navora vleka ne bi smel biti problem. Pravzaprav ker ima pogon zadaj (preko kardana pod avtom) bi se dalo verjetno diferencial predelati in naprej priklopiti ?e en kardan, oziroma kardanski priklju?ek. S ?imer dobimo ogromno mo?nosti, lahko se priklopi nakladalka, me?alec sena, pajek, trosilec za gnoj itd.
Upam, da smo ti s svojimi dobronamernimi nasveti pomagali, ?e te pa ?e kaj zanima pa le vpra?aj. Konec koncev vidimo, da si fejst pob.
Kot so sporo?ili iz Petrola, se bo cena 95-oktanskega bencina zni?ala za 0,071 evra na liter in tako bo ta bencin stal 1,499 evra na liter. 100-oktanski bencin bo cenej?i za 0,072 evra na liter in bo tako stal 1,518 evra na liter. Cena dizelskega goriva se bo zni?ala za 0,021 evra na liter in tako bo dizel stal 1,419 evra na liter.
Ne, Boss, za to ni zaslu?na Pahorjeva vlada.
Ne, Boss, za to ni kriva Jan?eva vlada.
Da te ustavim, ?e preden sploh za?ne?.
Lohk bi pa vlada zni?ala tro?arine, da bi imeli za ene 10centov cenej?i bencin...
Uf predvsem glede brezhibnosti ne vem kako je. Na?a je kar lepo rjava pa ima pod 200.000 km. Nasploh pa pri teh motorjih ni problem ?e ima tistih magi?nih 200.000 km kar poglej 323F, imajo dosti ve? kilometrov pa laufajo. Sploh pa se mora? zavedati, da kupuje? cca 15 let star avto in, da v povpre?ju baje Slovenci delamo 15-20.000 km.
?im prej naj zaprosijo za mednarodno pomo? pa, da nekdo drug prevzame vajeti, slab?e ?e ne more biti. Prijatelj mi je danes govoril, da ?ehi so razprodali popolnoma vse in se tresli, da bodo tujci v lastni dr?avi. Zdaj po parih letih pa ne vidi? nobene Favoritke, na morje se vozijo vsi vsaj z Octaviami ?e ne ?im bolj premijskim... Pa nasploh, ti da mislit una slikca zemljevid jugoslavije z znamkami, ki so nekaj pomenile (Tam, Peko, Alpina, Elan...), vse to je ?lo po doma?e v k***c. Ve?ina ve?jih firm, ki dobro stojijo se lahko zahvalijo tujim lastnikom.
Pri nas pa udarjajo po ljudeh zaradi 19 milijonov tu, 19 milijonov tam, da bojo "nadomestili" milijarde, ki so jih v zadnjih 20ih letih pokradli.
Ampak to bo ziher re?ilo slovensko gospodarstvo ja, pokrast dr?avljane kot je napisal Mrau?k M?k. Malo tu, malo tam pa bomo po?asi 3/4 denarja dali v dr?avno blagajno. Davek tu, davek tam, povi?anje tro?arin tukaj, zvi?ajmo registracijo tam, pa dajmo ?e krizni davek in juhej. Najlep?e pri tem je pa, da jih boli kurac ker mi le jamramo tu na forumu, gospoda pa se redi v parlamentu.
?e imate le opcijo registrirajte firme v drugih dr?avah. ?e mene vpra?ate bi bil to kar lep udarec, da bi se vse firme na papirju preselile in odvajalo bolj prijazne davke drugi dr?avi.
Mene le zanima a bo to veljalo, ?e bo? tja pri?el 30.10. in bom pla?al po stari tarifi ali bom pla?al po novi glede na to, da imam registracijo ?ele 9.11.?
Se strinjam (menjava zobnikov ali kaj se ?e po?ne), sicer pa ?e z npr. (ob?utno) laj?anim vztrajnikom verjamem, da se da pridobiti (vsaj) sekundo, tako vsaj pravijo dolo?eni obvlada?i.
Takemu obvlada?u, ki bi izjavil da samo z laj?anim vztrajnikom avto opazno (po ?toparici!) prej pospe?i do 100 ali naprej jaz ne bi kaj dosti verjel ali pa se sploh pogovarjal naprej z njim. ?e na Clia bom dal la?ji vztrajnik pa bom mel kar 6 sekund do 100 pa se smejal in?enirjem Renault Sport, da so pozabili na tako bedarijo.
Verjetno taki oblvada?i s ?portnim filtrom (ob?utno, ne na dynotu ker taki ponavadi ne vidijo dynota) pridobijo 10% pa z avspuhom 20%, z odmi?nimi pa po?asi ?e podvoji? mo? ker gre za resno predelavo? :ne vem: Menjalniki pri razli?nih Civicih in Integrah se dajo lepo menjati, da dobi? kraj?e ali dalj?e prestave in ?e tale Civic gor od 6000-9000 obratov vle?e kot nor verjamem, da je zelo hiter avto, bi ga ?e kar imel.
Ve?ina "?portnih" avtov ima v drugi ravno nekaj ?ez sto, mogo?e res zaradi bolj?ih ?tevilk. 100NX je imel le 140hp pa je ?el v drugi ravno
, 200SX je bil mo?nej?i je ?el ?ez 110, RS pa tudi blizu 110 km/h
Pri OPC sm sli?ou da ima absolutno preve? KM na prvi par koles, kar pomeni posledi?no tudi zelo zelo slab ?tart...proti konkurentu ki ima 200KM!
Zakaj Megane in Focus RS nimata preve? konjev? Je pa res, da novi model OPC bo imel skopirano podvozje iz omenjenih avtov tako, da se bo mogo?e celo dobro peljal.
Boss jaz bi pa verjel, da ima kakih 6 sekund, ?e se dobro izstreli in gre hitro v obrate. Nasploh je tole dober paket avtal, ?eprav za moje pojme malo prenizek, kak spojler vi?ka pa barva preve? vpadljiva. Kot celota pa zanimiv avto.
To je res kul, da bi sral dnar bi prav kupil za sosede medt. Pripelje? se z Audijem, odpelje? z BMWjem, ?ez tunele pa ob ?karfah se sli?i en bokser, pozimi pa po snegu orje? kot se spodobi za Imprezo.
Deeyan lahko ima? oboje. V USA je popularna predelava, da dajejo v RX-7 od Corvette LT1 motor. Pije isto, te?a sploh ni toliko ve?ja, da bi se avto bistveno slab?e dr?al, pa ?e motor potem dela. Sem bral ?lanek na to temo v Japanese performance, celo neke firme prodajajo kite za la?ji swap (nosilce, elektronika itd...).
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Daj ti malo poglej kake debate so ?e bile na forumu glede RX8 da ne bo? odkril tople vode, majster.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani