Skoči na vsebino
Bencin/Dizel
Napisano

No no, nobenih nesmislov ni. Po papirjih imata enak interval. Meni je pa res vseeno kako in kaj, sem že povedal da bi delal na vsakem avto servis na okoli 10-12 tisoč.

Ne vem kje si ti videl nesmisle..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

:) Joj res se ti da no...

Res ti privoščim, da ne boš na koncu ti pucal saje na svoji bencinarki :)  Jaz (tudi če jih bom) mi zaenkrat to še odtehta ostale pluske.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

Ja, po servisni knjigi imava :)  To ti že ves čas govorim. Jaz bi pa najbrž delal na 10-12 tisoč tako na bencinarki kot na dizlu. To je pa sploh dejstvo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

Ravno  tebe sem imel v mislih ja :) Pusti druge kaj vozijo in naj te ne skrbi , koliko imamo mi stroškov in skrbi ter časa s tem. Res, brez veze. Poglej v servisno knjigo kakšen je predpisan interval no :)

Jaz sem vozil ta 2.5 biser pa se na koncu nisem odločil zanj. Sploh ni primerjave - vsaj takrat je ni bilo. Je res, da sedaj se ne vozim več tako veliko, tako da bo naslednjič malo bolj za premislit. So pa pač plusi, ki jih dizel (vsaj zame) odtehta napram temu motorju. 

Dejstvo pa je, da je pač dizelski motor z vsemi pritiklinami pač bolj kompleksen in je posledično večja šansa da kaj crkne. To pa tudi ni nič novega :)

BTW, a na vpoklic za menjavo črpalke za gorivo si že šel? Veš koliko živcev ti bo to požrlo  :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

Z dizlom že lep čas ne profitiraš baš nešto. So pa pač drugi plusi, o katerih smo že debatirali in spet to načet je res brez veze. Vsak naj vozi kar mu paše. Imam pa občutek, da nekateri želijo svojo odločitev na vsak način potrditi s tem da po forumih skušajo prepričate nekoga na drugi strani, v svoj prav. To je res brez veze...sam povem :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

No ja, neke blazne razlike ni. Itak pa ti ni mus tega počet..Jaz sem štartal z vidika uradnega intervala. Kaj in koliko pogosto pa lastnik servisira svoj avto, se pa odloči vsak sam. Jaz osebno dam rajši malo več na preventivo, pa da imam vsaj v teorijij mir - ali pa v glavi :) Sicer nekih težav s temi motorji pri vseh treh niti nisem imel. Naj tako ostane.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

Hehe, tole mi lih sovpada s pogovorom z našim Pelkom danes. Vprašam kako je, in reče, da ima kup dela s temi mazdinimi motorji, ker ribajo vsi po vrsti :) Potem ga malo povprašam, če je težava v nedosledni menjavi olja oz predolgem intervalu, pa je rekel da zelo verjetno. Tudi on se je strinjal z menjavo na nekje okoli 10 tisoč. No pa sej to smo že ugotovili, da je to dobro za vsak motor.

Ribne pa zaradi ležajev na gredi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano (urejeno)

Seveda. Samo potem ne bi ostalo dovolj za cigarete in pivo.Veliko teh ki imajo najmanj, kadi kot turki in pijejo kot žolne. In potem je par evrov za poln tank problem. 😉

Itak, ker drugače ne bi mogli tok pokadit. Saj je logično. 

Ista teorija je lahko za nekoga ki ima dober ali par recimo drag avto, pa je ful škrt in preračunljiv. Ker mogoče, če ne bi bil tak, tudi ne bi imel takega avta...Ok, je plastičen primer pa vseeno :)

Popravljeno od SpEkTr
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.