Skoči na vsebino
Zvočna izolacija avta
Napisano

Evo, dans sem mel ?as in vreme je lepo in sem se spravil izolirat zadnje boke avta.

Delonpoteka po?asi ker je polno nepravilnih oblik in lukenj kjer je treba rezat plo??e in upasat.

Pod v prtlja?niku in prtlja?na vrata pridejo drugi? na vrsto, dans ni ve? ?asa za avto, so ?e druge stvari.

post-5522-0-94636400-1537011961_thumb.jpg

post-5522-0-01720100-1537012007_thumb.jpg

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G165
Napisano

Pri mazdi bojda remap ni sledljiv. :)

Seveda pa ga morebitni update na uradnem servisu povozi...

?eprav mogo?e pri mazdi remap ni sledljiv, ga strokovnjak  ko odpre mapo ECUja prepozna ker se vidijo druga?ni parametri vbrizga, v?iga... vpra?anje pa kako detajlno gledajo pri kakih garancijah na motor.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G165
Napisano

V vsakem primeru izgubi? garancijo, ker ti nobeden na servisu ne bo dal gor original g165 mape. ?e bi ti pa kak tuner dal skopirano originalno mapo od g165 pa pravtako izgubi? garancijo.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G165
Napisano

V mislih sem imel to da ni to tovarni?ki remap da ti na mazda servisu nalozijo novo mocnejso mapo in ti velja tovarniska garancija.

Kdo pa ti lahko naredi najbolj?i remap/?iptuning je pa vpra?anje. Ve?ina tunerjev itak kopira in nalaga iste mape ki jih dobi od kakih priznanih firm. Erc in Rsr vem da delata tudi individualne mape oz.po ?elji tudi prilagodita druge tuning mape.

Kar je prednost pod pogojem da je dobro narejeno.

P.S.: Lahko ti pa posodim kabel in program pa si sam nalo?i? kako tuning mapo ali pa ?e dost obvlada? sam naredi? mapo.

P.S.S.: Za posledice ne odgovarjam.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zvočna izolacija avta
Napisano

Heheh, u?esni ?epki so opcija ja, samo se bom raje z izolacijo pozabaval.

Btw: Sem na?el v kleti pr fotru ?e 2?katli stare zaloge STP silver alubutyl plo?? od ki so mi ostale ?e od Accorda.

Bom kr te porabil za za?etek, prvo za zad zadnje koloteke pa prtlja?nik bi moralo biti dovolj. Pol pa sproti naprej.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zvočna izolacija avta
Napisano

Pr C4 spacetourer se motor full sli?i v notranjost, edino zvok s cesti??a se dosti manj sli?i. Pri mazdi je zvok s cestisca zelo slisen, kar mi je ful mote?e kot da se vozim.

Btw. VW ma dobro izolacijo in je ogromna razlika proti mazdi, sem vozil tudi novo M6 pa je napredek, samo passat je za moje pojme bolje izoliran.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zvočna izolacija avta
Napisano

Ja ta avto glih ni neki pojem ti?ine. Pri mojem se mi zdi da najve? hrupa prihaja od motorja in kolotekov, no zaden del karavana je tudi bolj izpostavljen ?umom, ker ni neke vmezne pregrade ki bi du?ila.

Ideja je ta da bom poskusil izolirat te kriti?ne to?ke, sicer pri motorju verjetno ne bo dosti uspeha, po?arno steno je skor nemogo?e bolj izolirat.

Za koloteke bom zadaj izoliral z notranje strani blatnika, spredaj pa se morm pozanimat ?e bi alubutil dr?al na plasti?ne koloteke?

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zvočna izolacija avta
Napisano

Rad bi zvo?no izoliral svojo M6, ker mi ?e po?asi najeda da je avto tok glasen, pa me zanima ?e ima kdo kaj izku?enj s tem?

Katere znamke se trenutno kupuje alubutil plosce??

Neko? sem izoliral Hondo z STP alubutil ploscami in je bila razlika, s tem da je Accord bil ?e v ?tartu ti?ji M6.

Kaj je pri M6 najbolje prvo izolirat? Vrata? Prtlja?nik pri karavanu??

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xenon vs LED
Napisano

Nimam izku?enj z Mazdinimi led lu?mi, ima pa sodelavec na Oplu prilagodljive matrix led lu?i in svetijo res vrhunsko, prometni znaki se sami osvetljujejo, v bistvu ti lu?i vedno prilagaja na max vidljivost. Jst mam Afs bixenon in dobro svetijo saml se pa lahk skrijejo proti tistim matrix led.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 G165
Napisano

Z originalnimi plati??i ne bo? mogel homologirat drugih dimenzij, ker so originalna plati??a homologirana zraven avta in ni posebej homologacijskih papirjev za plati??a.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Dolo?ena vozila so lahko tudi kot investicija, ker jim gre po nekem ?asu padanju cene, ta potem le ?e navzgor. Npr. Marko je rekel da M3 CSL lahko ?e zdaj dose?e prodajno ceno 100000 ali pa ?e ve?, ker je res zbirateljski avto :)

Sicer pa tale dizelca 6ka precej ugodna cena za letnik 2013:

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13398678

Vozilo ima sledi to?e!

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Po dolgem premisleku sem se odlo?il, da ne bom vgradil park senzorjev in navigacije ampak si bom nabavil android avtoradio in kamero. Ali mogo?e veste, ?e kater android avtoradio podpira vgradnjo dveh kamer (spredi in zadaj)?

Hvala vsakemu posamezniku za odgovor in sodelovanje pri debati. Veliko ste mi pomagali.

LP!

Branko

Jst mam Eonon android avtoradijo in podpira 2 kameri, samo je pa samo za Gh serijo 6tke

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 3
Napisano

@hifrik: -glede radnega servisa, nesi svoje olje, olje res predrago zara?unavajo in bo cena servisa dosti manj?a ;)

--glede nesre?e s ko?em, da ti zavarovalnica ni priznala, Mazda pri tem res nima ni?. Glede na to da pravi? da ima? poln kasko pa ti morajo kriti! prehitro so te odslovili.

Drga? pa ?e si tko ful nezadovoljen, ti jst poceni odkupim ta "jajca" od CX-3, pa gre? po Jazza :lol:

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.