Skoči na vsebino
Sprememba cene goriv
Napisano
pred 6 minutami je Alex napisal:

Ne. Kombinacija dizla in ročnega menjalnika. Pri meni ne boš srečal avtomatskega menjalnika. 😊

Zanimivo.

Kako pa to, a še nikoli nisi probal ali imaš še zmeraj predsodke glede automatike?

Če misliš oziroma se bojiš glede porabe ti lahko povem da zadnjih 30let ni razlike v porabi, zmogljivosti in ostalem. Ko boš pa prvič peljal avtomatiko ne boš želel nazaj na ročnega, sploh pa v današnjem tempu in gneči v prometu.

Kar se pa dizla tiče res porabi manj, ampak to se pozna na daljših relacijah in obremenitvah.

V kolikor pa boš imel še vlečno kljuko si zmagal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 36 minutami je LabiGT napisal:

Verjetno tiskarski škrat, 19.2 mora bit.

Ostale vrednosti so ok

Pravijo da Yugo nije za dugo, ampak to ni res, poglejte jih še danes vozijo in cena jim lepo raste ; zadnjega letnik 1991 ne dobiš izpod 5000, novejšega 2008 pa izpod 3000€!

Samo zanimivo da se druga serija po letu 2000 ni prodajala pri nas oziroma niso imeli zastopstva in interesa. Ko so prišli €uri in do nedavnega si dobil zadnjo serijo Skale oziroma Stojadinke za 3000€ oziroma ji cena zadnjih 15let praktično ni padala. Takšno (legendarno) vozilo bi morali tudi pri nas prodajati. Marsikdo mi tudi govori da pogreša oziroma bi kupil novo Renault Clio Storia ali 19 Europa, od japoncev oziroma korejcev pa Mazda121/Kia Pride, Daewoo Nubira/Mazda 626, ...

Škoda ker ni več zaslediti prve generacije 6ice ker so že vse pregnile in so jih taksisti zgonili do konca.

Pa danes za manjšo porabo nihče več ne montira spojlerjev in ostalih zadev naknadno ker vse te in ostale funkcije opravljajo strešni nosilci oziroma ima večina vozil ne glede na karoserijsko obliko će predpripravo za strešni prtljažnik.

Pa tudi pri klimi se pozna da ni več toliko požrešen v kolikor jo imamo prižgano ; ko smo že pri Yugotu lahko povem da sem zasledil podatek da v kolikor je prižgana pri zadnjem modelu Floride je poraba 6,2l/100km pri stalni hitrosti 90km/h, odvzame pa 2KM kar ni veliko če mene vprašaš.

Je pa zanimivo kako smo do leta 2004 živeli preprosto in nezahtevno, zadnjih 18let pa se vse samo še draži in nujno postaja luksuz, nenujno pa samoumevno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

TBA, kaj si tisti del testa prekopiral iz AM arhiva ?

g.Wankel, kaj ti ni jasno da ima Niva velik tank in da si nekateri lastimo tudi velike legende?

Mimogrede, Citroen XM ima 80-litrski tank, nekoliko manjšega ima Mazda 929.

ZMAJ, a greva en krog z Yugotom zadnje serije letnik 2008?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Ne skrbi, jaz to sem in pravi slovan ima te vrline!

S temi cenami se pa trudi shajati in dobro je da nisi samo v svoji občini.

Potrebno je razmišljati na dolgi rok, zadeva je taka da se cene surovin neprestano spreminjajo.

Si gledal oddajo Preverjeno in videl kako je z gradbeništvom kjer ne uspejo dohajati nabave surovin ker se stalno dražijo?

Ne-le naftne surovine, povsod se poznajo cene glede tega in večina dejavnosti je obstala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 25 minutami je Deeyan napisal:

Kaj majo vsi ti nasteti ljudje veze s tem? 

Očitno nerazumeš njihovih tekstov in kaj ti želijo povedati.

Ti očitno nisi pravi slovan, ampak moderni vegan, gretovec in LGBTjevec.

Kaj boš pa naredil ko bo šla cena trave in elektrifikacije v višave?

Te dni sem si z razliko od tebe in večine kreljotov privoščil lisičje in gamsovo meso.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 21 minutami je Slivka napisal:

Ko si starejši, res ne vidiš črk niti od blizu, vidiš pa budale že od daleč...

Ja, samo redko kateri jih pa takoj prepozna, sploh pa nima pojma o marketingu in politiki katera ga zavaja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Ne skrbi, pri meni vse deluje b.p.

Če pa ne bi kardaširal bi že zdavnaj imel vse.

Ti A.Šifrer in T.Žagar nista dala lekcije ?

Ti moram poklicati Bricmanovega Toneta da te malo razsvetli ali te moram peljati do dr. Miroljuba Petrovića ker je dr. Ante Pavlović žal pokojni in je njegova hči Doroteja zaprla ordinacijo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

g.Wankel, kaj si ti v eni izmed teh ali celo večih skupin?

Vsi ostale pa ne razumete da so danes vsi te sistemi narejeni samo za obiranje in za bogati sloj.

Pa še to : Wankel je odličen, samo ni pa za kreljote!

Na kurilca se uradno naj ne bi vozilo, ampak če koga poznaš se da dogovoriti.

Tudi o avtobusih na odpadke so govorili samo to ni v interesu lobijev da bi zadevo zagnali.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 16 minutami je Slivka napisal:

Ja, talent, kot vedno. 

Midva se poznava še od tiste sedemsedežne Mazde B-2500 z desnim volanom, nekaj let pred korono. Že takrat si bil brihta. Očitno si inteligenčni kvocient obdržal...

Šnopček se prodaja po 15€ za liter. Če je bolj žlobudra, gre po 10€ za liter. Ti bi ga pa kuril v avtu in prišel skozi ceneje kot če bi ga prodal in kupil nafto po 2€ za liter. To se lahko domisli samo talent tvojega formata...

Vedi da jaz nisem gretovec, vegan in podobna sranja nove dobe ter imam računico na daljši rok.

Zakaj pa ti kardaširaš po Zokilandu s pomočjo LGBT populacije?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Plin je še enkrat dražji kot je bil do nedavnega. 

Škoda ker imajo samo v Latinski Ameriki in ponekod pogon na etanol in ostale alkoholne spojine pri nas pa ne smeš še na kurilca več voziti ; če bi to delovalo bi lahko fural na domač šnopčk in se ne bi sekiral.

Mimogrede ima kdo tu Mazdo s pogon na plin?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Ne govorimo o ceni nabave novega vozila, ampak o delu z njim. 

Vse je odvisno kakšen in kateri avto imaš.

Večina ima precenjeno nemško sveto trojico, jaz sem pa razmišljal o nabavi rabljenega Subaru-ja ali Honde.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 3 minutami je Shrek napisal:

Kilometer 2-3 €? Zanimivo. 

Poraba recimo 10 litrov... 

Tovornjak in avtobus se vrtita max 1,5 € po km in 30 litrov porabe... 

Čakalne ure pri tovornjaku ni... Vsaj za šoferja ne...pa se na mejah po 24 ur čaka... 

A misliš da bomo delali zastonj?

Malo si izračunaj stroške ter kolikor ti pripada. 

pred 3 minutami je FuManchu napisal:

2.2 TiD ima samo 280Nm navora. Moj 1.9 TTiD stage1 Hirsch+ Tunerc remap=500Nm.

Poznam.

A je mogoče en tak na Saab forumu kjer je govora o čipiranju?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.