Skoči na vsebino
Poraba!
Napisano

Koliksna je povprecna poraba pri 2.5 motorju tretje generacije? Neka realna poraba prosim in ne tisto jajcanje 100km/h :).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Aftermarket senzorji so vec ali manj usi isti in imajo tudi isti konektor. OEM je pa druga zgodba in ima tudi drugacen priklop. Ce se ne motim ti senzor posebi priklopis na kabel in potem kabel v enoto oz. modul. Pri aftermarket senzorjih je kabel in senzor v enem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Das kontakt in pa prestavis v rikverc, potem pa z roko mahas po vsakem senzorju posebi. Seveda nisem tako opazil, ampak sem naklon vzvratne kamere nastavljal in slucajno opazil da skrajno levi senzor ne dela. Dobil sem ga pa zastonj na mazda servisu, ker sem bil tam zaradi ene druge zadeve in sem omenil, ce imajo slucajno kaksnega na zalogi. Drgac pa na internetu za 30e dobis cel komplet za montazo...

P.S senzorji niso OEM in so bili naknadno vgrajeni.

post-7623-0-61670800-1555661517_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

To je kar konstantna praksi pri mazdi in sicer ze od prve generacije isto sranje :). Jest to kar redno vsak servis spremljam in pridno pobrusim in namezem. Kako se obnese komplet ATE in koliko te je prisel material, ce ni skrivnost :). Predvidevam, da ima dizel ravno tako 299 mm diske ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jest sem dal oz. zavarovalnica je dala pri meni 300e za barvanje sprednjega odbijaca. Ko sem pa barval sprednja leva, zadnja leva vrata, sprednji levi blatnik in pa preliv na zadnji levi bok + 2x nove vratne "lajste" je bil pa racun malenkost cez jurja. Mazda 6 prva generacija, perla bela in je vse placala zavarovalnica. Kje je on najdu 780e za en odbijac nevem. Ceneje bi bilo ce bi narocili, komplet nov odbijac ze pobarvan...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pritožba čez servis A-Cosmos
Napisano

Sej tuki je senzor ok. Problem je po vsej vrjetnosti v instalaciji oz. v kablih (konektor) k so pod voznikovem sedezu. Ce bi bil senzor se lucka nebi ugasnila, ko sem po konektorjih porukal. Drgac pa tist bypass na prvi generaciji se zmeri dela k je dejansko su sovoznikov airbag senzor :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pritožba čez servis A-Cosmos
Napisano

Nevem, ce se ?e kdo spomni moje prito?be ?ez mazda servis v BTCju (nekaj postov visje). No vceraj sem malo bolj pozorno pucal avto in danes, ko sem se vsedel v avto me je pricakala utripajoca lucka za airbag. Lucka 2x utripne nato sledi 2s premora in spet 2x utripne in nato 5s premor in tako naprej ves cas. Gre za airbag code 22 in problem je lahko v instalaciji, kratek stik ali pa zanic senzor v sedezu. Ponovno zazenem avto in lucka je se vedno prisotna. Se prepognem in pod sedezom malo porukam po konektorjih in lucka lepo ugasne. Kot sem ze v tisti pritozbi nekaj postov visje omenil mi takrat na servisu niso fiksirali kablov oz. konektorjev nazaj tako, kot so bili. Kljub temu, da sem jih 2x upozoril, saj sem moral servis obiskati 2x, ker mi v prvo niso niti gretje sedezov nazaj priklopili. Ocitno sem med premikanjem sedeza, ko sem pucal avto zadel v konektor. Naj se omenim, da sedez zelo zelo redko sploh kaj premikam, ker se z avto vozim samo jaz... Ce bi se sedez bolj pogosto premikal bi stvar crknila veliko prej.

Moram sedaj en dan pogledat kje je problem in ali je slucajno kaksen kabel precvikan...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Se pogovarjate kot bi vsi vozili100% ve? kot je omejitev. Pri normalni vo?nji so vsake gume nad 3mm profila varne neglede na to kje jih imamo,?e ne gremo v podrobnosti. Lp

To ze da so varne, ampak ce jih vsako sezono nebos obrnil bos v dveh sezonah imel samo se na dveh gumah enako profila dve bos pa lahko spet nove kupil. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Napisal je da je zelo lepo ohranjena. Nevem no ce je z avtom vse tako kot mora biti in ce je res lepo ohranjena je 8k za takle avto zelo ugodna cena pa tudi ce ima 200k km. Se vedno bolj da jih ima 200k kot pa da vzames dizla pri teh letih z 50k km.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.