Skoči na vsebino
novi radarji v slo
Napisano
  je JozaGulikoza napisal:

Ja re?en je, da je poskusno montiran, se prav samo zato, da se potro?i neki ? in bojo pol neko famozno ?tudijo lahko napisal, kaj so odkrili! :hohoho::blush:

Najprej ga zreklamirajo, da se vsi navadoijo, pol bojo pa kasiral...

A nihce ne vidi da policija in ?lender ho?eta samo POVEDATI vsem da delajo na ne?em, ?e pa je u?iinek jih pa ne zanima

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

novi radarji v slo
Napisano

Pot do Prage pono?i nobenga - 180-200 na uro :harhar:

Pred vsako tablo preverjanje hitrosti zlajf...hvala ti ?lender, ker skrbi? zame divjaka.

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

novi radarji v slo
Napisano

samo naj mi en razlozi koga ta radar slika....zajame vsaj 4 vozne pase oz celo krizisce

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-7
Napisano
  je peterrojec napisal:

A mi lahko ?e tole poveste?

Kolko ?re z LPG realno v evrih na 100 km?

Pred plinom verjetno okrog 16, zdaj pa?

?e da? samo v rezervno gumo, na kolko km mora? na pumpo?

A je stvar ok? Vle?e poplnoma isto z LPG kot prej ali je razlika?

Kaj pa ?ivljenska doba LPG, jaz avto ponavad prodam, ko je 5 let star.

enostavno je strosek tanka 50% manj...zadeva dela. Plina mas enako 60L

ce ga mislis imeti pa 5 let, potem bo nekdo po petih letih zelo vesel.. :danzoman:

Ce ga kupujes ker je lep, potem ga kupik ker je lep, in cez 5 let kupi lep?ega, ne potem razglabljati o plinu in ne vem kaj se vse....

je janik napisal:

Mene je tudi poraba odvrnila od naklupa. Pri 150 prevo?enih kilometih na dan je rezlika kar precej?nja v primerjavi s sedanjo 6-ko 136 CD ki pije tam okoli 6,5 litrov. Plin pri meni ne pride v po?tev, saj ne ?elim posegati v avto in tvegati morebitnih okvar. Bomo videli, kak?ne bodo karakteristike dizla.

Ne vem kaj se tolk bojite bit druga?ni, meni so ?e 2x garancijo uvelavljali na mazdi kjub plinu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-7
Napisano
  je peterrojec napisal:

Na Mazdo ho?em it, predvsem, ker pravijo, da je kvalitetna in se ne kvari.

Zdaj vozim Volksvagna dizla ?re je 12,5 ob normalni vo?nji.

Pol stvari nisem nikol rabu, zapora diferenciala, reduktor, zapora zadnje preme WTF.

Servisna ura 86 evrov, vse drago, veliko stvari se je pokvarlo, ko je garancija potekla: kompresor pri zra?nem vzmetenju, blok elektromagnetnih ventilov, abgas kremer, lu? se je uga?ala, nobene kulance,

skoz se lu?ke pri?igajo, na servisu pa pravjo da ne vejo kaj je in ne znajo odpravit...

Pri 100.000 je usnje na mestih zlizano, gumbi prosevajo belo barvo ker so isto zlizani, volan zlizan.. avto sem kupil

pri nas in ga tudi servisiral tu (realni kilometri).

Pa ?e prevelik za vsak parkplac, pa vsak k te vid ti u ?tartu 20 % ve?ji predra?un da, k misl da ma? dnar za stran metat...

Prej sem 15 let vozil Volkswagen, Audi ?e prej ?kodo nobenih problemov.

Po tem zadnjem ga zastonj ne vzamem.

Cx7 sem mel en teden na testu ampak se nisem odlo?il zaradi 16,6 porabe pa ker je verjetno mal nepremi?nine.

Dizel la?je proda?, ampak ?e ma pa plin??

Kolko ?re z LPG realno v evrih na 100 km?

Pred plinom verjetno okrog 16, zdaj pa?

?e da? samo v rezervno gumo, na kolko km mora? na pumpo? Ne bi rad skozi na pumpi visu.

A je stvar ok? Vle?e poplnoma isto z LPG kot prej ali je razlika?

Kaj pa ?ivljenska doba LPG, jaz avto ponavad prodam, ko je 5 let star.

Chip tuning pa nisi naredu? Pol naj bi baje tut malo manj ?ru!?

Sam ce ne rabis teh zadev zakaj jih kupujes? brez zamere.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-7
Napisano
  je Grega_ napisal:

?e so dvomi da bi bil CX7 pre?voh potem pa na nekaj takega + plin :) , druga?e ima? pa na ?e kar nekaj bencinskih ?rpalkah plin, je pa res da odvisno iz katerega konca Slovenije si. V Lj in okolici jih je kar nekaj, v?eraj sem opazil da ga imajo tudi na Dom?alskem Petrolu.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDeta...mp;pageNumber=1

..ko pa tole vidi? na cesti se pa vsak X7,TOUAREG,Q5 skrijejo :hohoho: ,?eprav pri nas jih ni, verjetno tudi zato ker je samo bencinski motor na voljo. :unsure:

Plin dobim ze na vsakem vogalu, da o tujini ne govorim (razen avstrija, ki se je izolirala s svojim Erdgasom)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pravilen priklop
Napisano
  je Piranha napisal:

merilni in?trument na 12V in potem + na + in - na -, ter mora kazat + 12V ? potem je prav?

ja ce se pa zmotis (kaze negativno) pa pomeni da mas + instrumenta na - zvocnika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pravilen priklop
Napisano

se lazje pa je ce mas instrument prizgi musko

daj na 12V in priklopi ce kaze + mas prav, ce v - je glih kontra

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-7
Napisano
  je adormi11 napisal:

Kolega jo ima, pa mu je ?la kuplunga pri ca. 6-7TK. Pri nas mu je niso hteli priznat pod garancijo, v Avstriji pa je ?lo bp skoz garancijo.

Je pa verjetno redek primer okvare kuplunge.

Porabo pa ma nekje 11-12 litrov, pa se tudi ne vozi preve? po?asi.

Verjetno zaradi speljevanja... :bravo: ga vozi zenska tudi?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-7
Napisano
  je peterrojec napisal:

Razmi?ljam o nakupu mazde cx 7.

Za 28 jurjev z najbolj?o opremo se mi zdi zelo v redu avto.

?e to bi vpra?al, kako je s plinom?

Koliko stane, pa kje je najbolj?e naredit predelavo?

Kak?ne so va?e izku?nj?

Kvaliteta, vo?nja, okvare?

Prednosti, slabosti?

So mazdini dizli ok?

Kak?ni so servisi?

Hvala.

Evo mene s plinsko 7co, najprej brez zamere ampak malo search uporabi,ker sem ze veliiiiko napisal.

Avto je vsekakor vreden denarja, tako opremo in masino ne dobis pri konkurenci pod 30 jurjev.

Plin sem dal pred dobrim letom notri in ti povem da kli?i samo firmo SIGAS ki vgrajuje Tartarini sistem izdelan samo za ta model - do 1500?, ce bos klical drugo firmo ti bodo izjavili da bo sistem crknil pri 60.000km, toliko o pridobivanju posla - namre? enostavno ne znajo ta avto predelat

Ob 'ugodni' ceni (se vedno je to u la la denarja) je treba vzeti v zakup porabo bencina, avta ne vozis ko ata, imas ga da ga vozis sportno in potegne ko svinja.

Poraba je do 16L, povpre?no okoli 12, zato je ?el na plin in investicija povrnjena v enem letu.

Pri 30.000km je za?el nagajat senzor temperature plinske instalacije, so ga zamenjal v garanciji (avto je bil skoz vozen)

Ampak vedi tole:

registracija - najvisji razred kilovatov - z dobrim bonusom okoli 1500? min

Zimske gume 18 col sem dobil najceneje 890? (to je poceni!!) na gume-direkt

servis je na 15.000km, na 30.000 me je prisel 250? (6L olja!)

Od napak ni bilo drugega kot da se mi je zarosila desna lu? tako mo?no da je odletel Xenon. So pod garancijo dali, ceprav ne bi smeli....(baje mazda ne krije)

Ozvo?enje trga gate, BOSE woofer je za razliko od drugih mazd spredaj in to se ob?uti ker te stalno trese...:)

Kaj je se za povedat? Bi ti rekel raje prid pogledat...:)

Sicer pa zgornja komentarja Boss in Uklopko avto poznata, prvi ga je testiral za porabo (imas detaljno poro?ilo na forumu), drugi se je pa vozil z njim kot sopotnik 1000km....

Edino sistem za prtljaznik je malo smotan (Fordov) na navojne palice

Vozne lastnosti se lahko primerjajo s katerokoli manjso sportno mazdo - je kompaktna in dovolj trda za sportno voznjo, v bistvu se ne zavedas da je 'kao' terenc - v bistvu je to ?mekerski terenc in ne sploh terenc....

Slabosti: poraba, ne mores izklopiti TCS, ce das na plin si brez rezervne gume, pa za sovoznika je zelo malo odlagalisc, se posebej tiste luknje za flase so totalno mim....ne mores do saltkebla ce mas flasko not.

je peterrojec napisal:

Oktobra pride dizel z 173 konji.

Bencinarja sem vozil in mi je v?e?, ampak je ?ru 16,6!?

Drugace septembra pride Dizel (ne vem pa roka dobave) Ampak ne pricakuj prevec to bo 2.5 CD185 masina, ki ze v mazdi zre 8, ko pa jo das v to zival, tezko, z uporom, poraba ne bo manjsa od 10 garant....

pri nizkih obratih bo bolje ampak v vrtljajih pa vprasanje.

Potem imas drazje olje - kar 6L, vprasanje DPFja itd itd itd ter nazadnje uglajenost voznje.

Pa se nekaj adijo misel o plinu.....in prisparal ne bos nic...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ne kli? hudi?a
Napisano

?e ne bi klical bi bila pa neprilagojena hitrost onih dveh..............ali bi se pa zaleteli vanj ko bi 'varoval' cestisce

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 deflektorji vetra
Napisano

Tele ?e dobro pogledate slike, so zelo ne-?e?ke, skorajda hudo aerodinami?ne, v stilu avta.....

je David napisal:

To je super stvar... jaz sem mel te deflektorje na Fordu in sem bil super vesel z njimi....

Mogo?e zgledajo malo ?e?ko, ampak so pa zelo uporabne. :bravo:

Kadilcu je za verjet...:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Petrol Ultimax
Napisano
  je Boss napisal:

... mogo?e pa je to "krivo", da nimamo francozov v voznem parku ... hihi :jezicek:

Ti iz lastnih izkusenj povem, da jim tudi super 150 bencin ne pomaga, crknejo pa?.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 deflektorji vetra
Napisano

http://cgi.ebay.co.uk/Mazda-CX7-CX-7-20027...id=p3286.c0.m14

Ali ima kdo izku?nje s temi deflektorji vetra? Rad se vozim z odprto ?ipo samo trenutno je preve? vetrovno in bu?no....

Niso dragi ampak ce so ?it...pol nom naro?u.

Tenks

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Petrol Ultimax
Napisano
  je suicidal napisal:

OK, zdaj sem malo zmeden, ko sem prebral tega blogerja in se mi zastavlja naslednje vpra?anje (ja, nisem ?e tankal :P ):

- je na Petrolovih pumpah ?e za dobit navaden bencin 95?

Kakor je tisti pisal, naj bi samo ime zamenjali (iz 95 na Ultimax)? Al kako zdaj?

Ne ni ga ve?. No mogo?e je se v cisterno dokler se ne zamenja popolnoma...:)

Samo Super 98 ostaja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Petrol Ultimax
Napisano

Sem vesel in v dilemi.....kajti domet s plinom se mi je kar naenkrat iz cca 420-440km povecal na 500-520km

?zmeden?

Vendar je od ponedeljka vec moznih faktorjev:

1. Redni servis

2. Zlatko po servisu

3. zamenjava senzorja za toploto v plinski instalaciji na uplinja?u

4. Ultimax tankal z zadnjim benz tankom

5. Spremenjena nastavitev na frgazarjih (carburatore) - povecanje necesa iz 15 na 25%, kaj to?no ne veva, ker je tako cudna italijanska beseda da dol pades (bodisi propustnost ali bogatost mesanice)

S tem da zdej tud na plinu vle?e ko kojn...

Jaz glasujem za 2 ali 5, bo pa ?as pokazal ?e gre sedaj na ta ra?un kaj ve? bencina, ceprav padanje kazalca ni kaj drugacno...bomo videli po tam, 4.000km jih :harhar:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Petrol Ultimax
Napisano
  je LabiGT napisal:

evo jaz sem tud danes zjtutraj tankal ultimax

jesenice--in cist nesposobni: ker pumpa mi je tankala samo 30 litrov in se je pol ustavila, grem noter jom povem, da ne gre vec pa mi uni "dela dela"...ja pizda ce recem, da ne dela pol ne dela...itak ne verjamejo, pride "mojster" ven pogleda, "aha pa res ne dela", pol je ocitno sel noter pa naredu "reset" in sem tankal presotalih 20 litrov...

nisem nc opazil, razen da je bil zvok bolj tak "propelerski" :D

vERJETNO SI DELOVAL KOT DA IMAS SAMO 32? S SEBOJ.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

XENON kit z pralnikom
Napisano
  je YavarYe X6V6 napisal:

Gumb JE

Pere? kadar tebi pa?e, opere itaq za en qurc, sam led pa ofna.

Ja ja itaq, sam ni nujno, "stara"Mazda 6 nima nobenih rok.

Gumba v 5 in 7 ni..... ?zmeden?

Aha potem sta 2 tipa....jaz sem do sedaj imel tega robotskega....o?itno v 6ki pa je bla samo ?oba in gumb...mogo?e zato tudi razlika v pranju :blush:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

XENON kit z pralnikom
Napisano
  je PeW napisal:

to ti dam prav! najbol? je ?e jih sam s?isti?! samo obstajajo ljudje ki se no?ejo umazati zato raje pritisnejo gumb v kabini!!!

Gumba ni.....(govorim za original)

ko peres sipo ti opere se luci....pa mislim da je potem casovni rele vmes, da ti ne pere vsakic ko spricas na 5min.

No jaz pa moram malo kontra recti. Tako na 5ki kot sedaj na cx7 je zadeva odli?na. Predvsem pozimi v ?labudri ve? kot opravlja svoje delo - to se vidi med voznjo v mraku ali ponoci, ko po pranju zopet avto osvetluje cesto tako kot je treba.

Navadit se je treba, curek je dovolj mo?an da opere tisti krogec kjer prodira svetloba iz luci, ?e pa nima? ?ob nastavljenih to?no tja, potem pa samo vitrex porabljas...

Xenon kiti imajo samo ?obe tako kot na primer za vetrobransko steklo (fiksni) originalne sobe pa so roke, ki se dvignejo v visino lu?i in direktno operejo steklo (plastiko)

PA ?e tole za homologo potrebuje? tudi nastavitev avtomatsko!!!

Torej:

- CE certifikat ali TUV

- pranje

- avtomatsko nastavitev zarometov

pazi....

sSe zadnji dodatek - v Xedoski so bili pri prejsnjem lastniku 4 leta Xenon v uporabi, pri meni se 6 mesecev....nikoli problem s tehni?nim....enostavno gre za varnost, ker razlika je bila u la la.

PA nujno le?e dat notri in nastaviti lu?i na AMZSju, da ne slepi? nasproti vozecih, to je bolj pomembno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ECO trojka
Napisano
  je lesko napisal:

za to?no kateri sistem gre ne vem. druga?e pa je cena 950e + 60e dodatno mazanje ventilov. kakor sem poizvedoval pred cca pol leta so pa ostali podra?ili ca cca 200e. toliko kolikor je petrolova subvencija. :harhar:

cena je res huda, upam da tudi je vredno tok (da ne bos imel tok muzke kolkr dnarja) :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ECO trojka
Napisano
  je lesko napisal:

Evo, pa sem se odlo?il. V ponedeljek peljem avtek na plinjenje, tako da bo zdaj eco. predelavo mi bodo delali v avto Pirnat v Zre?ah (http://www.vozimnaplin.si/). Za njih sem se odlo?il ker so nekje najbolj skonto.

no lahko kake pohvale, graje, al pa kr nekaj...

?e se bom zajebal bo pa cajt prnesu :whatever:

cena?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Petrol Ultimax
Napisano

mulejka

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zvo?niki spredaj,
Napisano
  je uklopko napisal:

no vedel sem da so ovalci spredaj :)

ne bo? vrjel skor tako je mel narejeno kot jaz!!!

Le da sm se jaz igral s poliestrom :)

Kaj a cela vrata si premazu, da ni not teklo? :ninja:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zvo?niki spredaj,
Napisano
  je uklopko napisal:

Hej !

Pri moji BA so bli ovalni zvo?niki spredaj!

Zamenjal pa sem jih s 16 cm sistemom!!! (okrogli seveda)

Tvoja je facelift verzija nism pa 100% da so enake dimenzije not!

Najbol ziher je podret vrata zvo?nik ven in na podlagi velke lukne se odlo?it kaj bo? dal v vrata.

Seveda pi?em to zaradi distan?nikov!!

Drugace ce malo po netu pobrskas bos nasel kak service manual in podatke, jaz sem enako za xedosko vse najdu do mm natancno

Ali pa enostavna resitev:

http://carphotos.cardomain.com/ride_images...00100_large.jpg

Na obstojeco obliko iverko, v iverko pa karkoli :)

Pa pazi na zascito za vodo! Drugace bo luza pri nogah.

Evo samo speakers 323 sem v google natipkal:

http://www.astinagt.com/forums/showthread.php?t=8810

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.