Dobrodo?el med mazda?e pa lepo varno in previdno vozi svojo novo "ljubico" med ovirami.Pa veliko km brez te?av.Upam,da bo? hitro in ugodno uresni?il te tvoje ?elje na mazdici.
Kakor ka?e bodo tak?ni oglasi ?edalje bolj pogosti in se nam bo ?edalje manj smejalo
A misli? glede pismenosti dana?njih otrok?...kaj ?ele bo,po mojem bodo ?ez 10 let pisali samo z kraticami in ?tevilkami.?e se jim bo sploh ?e dalo pisat...
Ma sej jaz tud ?ongliram z mnenjem. Ko jo na slikah vidim mi nekako ne potegne preve?, ampak v ?ivo je pa cool in sem spet pe?en. Pol pa spet gledam slike in sem spet nekako razo?aran.
Ne vem, ampak ?e bi po slikah izbiral bi prej Mondeota vzel kot novo ?estko.
Aha,tam v Trstu imajo skupaj Ford in Mazdo in moj sinko se je najprej ustavil pri mondeu.
Sem mu rekel,da tisto pa ni mazda in je rekel,da ve,samo da mu je lep?i. :ne vem:
Sem pa isti dan(ker sem imel pa? ?as) ?el na probno vo?njo z Lexusom is 250(tudi diesel power) in moram re?i,da tako dobrega avta ?e nisem vozil v ?ivljenju(pa sem jih ?e kar nekaj-tudi extremno ?portne).
In je takoooooo lep,da sem se kar zaljubil v njega. In je takoooooo drag,da me je minila volja.
Oj!No to ja !meni poka pri hidravli?nem cilindru !Najprej,ko stisnem sklopko je malo lufta kake 3cm potem pa nalahko po?i .Serviser je rekel,da ima ta cilinder ki si ga omenil zra?nost in zato poka .Popravilo bi me pri?lo pa cca. 300eur.!Rekel je,da to ni ni? narobe ?e malo pokne pa sem pobral ?ila,kopita in odpujsal proti domu.
Edino pravilno.Jaz bi tudi pustil za te ?olde da poka...pa muziko bi malo poja?al,ki se ne frega...
Jaz sem na papirje iz Italije ?akal pribli?no en mesec.Avto doma pa brez registracije !No dvakrat sem se pregre?il pa kar tablice od avta,ki je od moje babnice dol po?raufal pa na svojga ruknt in hop hitr en krog
Hvala enako,s tem da sem ?el jaz z njim malo dlje-ne povem do kje.
Pa kar hitro si dobil paperse.Je kar za pohvalit.Kaj pa,?e so se medtem kaj popravili tudi italijan?ki??
omg cel ?port. Pla?a? jim pa tak ?e vse ko avto odpelje?... Potem se bom moral pa kar kmalu spravit zraven ?e se bom hotel aprila kaj vozit. A pri nas pa tud kak?nih testnih tablic ne more? dobit za ta ?as? Kaj pa druga?e iz nem?ije recimo so isti problemi? Ker to pa prvi? sli?im da je treba tolko ?akat. A nimajo oni avtov ?e odjavljenih iz prometa in brez tablic?
Ja,nem?ija je pa ?isto druga pesem .Tam mislim,da lahko,?e si iznajdljiv v enem dnevu na ob?ini odjavi? avto,tablice kupi? za?asne in se odpelje? veselo dogodiv??inam z novo Mazdo naproti.Oni to re?ijo z nem?ko natan?nostjo in hitrostjo.
-Pri nas obstajajo tudi za?asne tablice ampak kaj ti pomagajo,ker veljajo samo nekaj dni- za tam ?ez v It. pa ne pridejo v po?tev.
Dokler avta ne odjavijo in ne dobi? papirjev,da je vse v redu z njim,ga ne more? registrirat pri nas....Na?alost. :ne vem:
Aha dobro garancija torej odpade (ampak morajo pa biti ra?uno od originalnih servisov). Druga?e pa si napisal ?e glede papirjev da se jih dolgo ?aka. To pomeni da potem pri nas avta ne more? registrirat dokler ne dobi? papirjev al kako? A se ne uredi vse to na licu mesta in dobi? papirje ?e zraven?
Ne,papirje dobi? pozneje domov.Moj kolega,ki je lani prav tako uvozil Mazdo 6,je papirje ?akal iz Milan-a kake tri mesece,pol pa jih je v Trstu to?il.?ez kak?en mesec je to?bo dobil in pol so mu ?e en komplet letnih gum dali kao zdraven in ?e ceno so mu spustili,ker je vse skupaj ?akal na papirje 4 mesece in je ta ?as avto ?e zgubu na vrednosti
...Yes,dokler ?aka? na papirje avta ne more? registrirati,ampak ga lahko samo ?alostno gleda? v gara?i ali pred blokom.To je pa zato,ker v Italiji vse skupaj melje zelo po?asi-da avto odjavijo.Tako je pa? in ni? ne more? pomagat.Jaz sem imel sre?o,da sem dobil papirje v enem mesecu.
A so res imele Mazde 6 v Italiji 6-letno garancijo? Ker sem jih zdaj ?e ene par videl 2004 letnikov po oglasnikih da imajo ?e eno leto in pol do dve leti garancije? Ampak tisto lahko potem samo v Italiji verjetno uveljavlja??
Tako kot ti je napisal ?e Roko-5 letna garancija ti velja edino za avte registrirane v Italiji.?im izvozi? Mazdo 6 v kako drugo dr?avo(bilo katero vklju?no z SLO),ti velja 3-letna ali 100000 km,kot povsod drugje v Europi.Pogoj za uveljavitev je izpolnjena servisna knji?ica(na uradnem servisu,ki je pri njih v Italiji ponavadi Ford-mazda,in bo? videl v knji?ici ?ig od Forda-ni? bat,to je v redu).?e bo? M6 vzel letnik 2004 je garancija v vsakem primeru ?e potekla.Je pa varianta,da ti prodajalec da 6 mese?no garancijo,ki jo pa lahko uveljavi? le pri njemu...
Alex ima izkusnje z balkanom (mitrovica pa to ) in je 100% mislu, da das pac ene tablice gor (katerikole) pa riskiras domov...itak, moznost, da te ustavijo je minimalna
Tudi sam sem to za naredil iz kopra do ljubljane...pa je slo
To?no tako,kot si napisal,Labi Ene x tablice od drugega avta gor(slovenske)in gasa domov in upa?,da te ne bodo ustavili ali pa da ne bo? imel nesre?e z avtom.Doslej je vedno palilo.
Le kaj i??e pri trgovcih finan?na policija? Zastonj ?e ne delajo racij.. se ti ne zdi?
Sicer pa je znanec pred leti kupil laguno diesel z 20.000km staro leto in pol iz Rima, notranjost je ?e di?ala po novem... pa je bila notranjost res popolnoma nova,armatura, sede?i, volan itd , pa se jo je hitro znebil, ko so mu na servisu dokazali, koliko ima resni?nih km!
Saj ne trdim, da so vsi trgovci lopovi, mislim pa da Italijane nima smisla u?it lumparij!
Se strinjam,da so povsod razni koristoljubci,tako pri nas kakor tudi v tujini.
Prvo pravilo:vse kar je ni?je od Firenz je It.jug,se pravi ne delaj biznisa z njimi. Sem spada tudi Rim.
Drugo pravilo:pelji avto pred nakupom vedno na najbli?ji uradni servis-?e tega ne dovolijo,se jim izogni v ?irokem loku.
Tretje pravilo:kupuj avte pri renomiranih prodajalcih,kateri nudijo garancijo,ne nekih zakotnih in neuglednih preprodajalcih.Sam sem podpisal overjeno kupoprodajno pogodbo,po kateri bi lahko pripeljal avto nazaj,?e bi ugotovil,da je z njim karkoli narobe.
?etrto pravilo:Obvezno preizkusi avto,kako se obna?a v vo?nji(nekateri ne dovolijo,?e?,da nimajo tablic).
Takemu re?i takoj -arrivederci amore.
Peto pravilo:ko kupuje? rabljen avto je to vedno loterija-lahko je bil razbit,lahko niso pravi kilometri,lahko je bil ukraden,lahko je bil ve?ino ?asa po servisih in se je stalno kvaril,lahko ima kako tovarni?ko napako,katere ne znajo ali ne morejo odpravit....(vzemi s sabo dobrega mehanika)
?esto pravilo:ko kupuje? avto v tujini je priporo?ljivo,da dobro obvlada? njihov jezik in vsaj be?no pozna? njihove zakone in postopke pri prodaji rabljenih avtomobilov,da se ne bo? kasneje kesal,kaj si podpisal...
Sedmo pravilo:ko ga kon?no po vseh mukah pripelje? domov je dobro,da ga ?e pri nas pelje? na uradni servis.Tam ti po potrebi ali pa v vsakem primeru opravijo servis in si pol miren......recimo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Dobrodo?el med mazda?e pa lepo varno in previdno vozi svojo novo "ljubico" med ovirami.Pa veliko km brez te?av.Upam,da bo? hitro in ugodno uresni?il te tvoje ?elje na mazdici.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani