Ob prodaji 5ke, sem nabasal na dogodek, ki ga je treba deliti. Saj veste tiste stare fore, ko nekdo pripelje nekoga ki se spozna (kao) na vse o avtih....
No pride model, in ima s seboj takega svetovalca (mel je se zobotrebec za usesom!!!)
In gleda motor, gleda podvozje, auspuh, trese gume...nakar mi je jasno da Mazde se nikoli ni videl, kaj sele peljal.
Ker ni vedel kje naj za?ne (z namenom, zarad tega mors pa ceno spustit), se je obesil na drsna vrata, da nekaj skripajo in da so vodila verjetno obrabljena, nato se je lotil motorja in nasel nekaj kar je videl samo on, da so bili neki kabli menjani in da je to dokaz da je bil motor zunaj.
Ko pa sem mu razlagal, da servisne ni, ker se vse zapisuje na klju? (Keyless), ampak imam pa vse ra?une, ali pa se lahko zapeljemo do AC Cosmosa, ni razumel kaj govorim in za?el lapat da nategujem in da avto ni se bil servisiran.
Nakar nisem hotel ve? poslu?at in izgubljat ?asa in sem samo pribil:
A je kdo od vaju kdaj imel Mazdo?
Odgovor: NE
No potem pa samo povejta ce ga bosta kupila, in sicer denar na roke po ceni v oglasu....
Kupca sem o?itno tako navdu?il, da se je ogrel, a ker sem ranil ego njegovega svetovalca sta popokala kufre kon?no...
Mislm EJ!!!!
Tak folk hodi naokol samo zato, da mu pride ko nekomu soli pamet
Takemu jaz samo re?em:?e ho?e? novo stvar (ali avto),ve?,kje ga dobiti.In cena je taka niti centa manj.
Prej bi se ?e mogo?e kaj glihal po takih "pacientih" pa ni? ve?.
Podobne zgodbe sem imel pri prodaji mojih litih feltnah.So vsi ful pametovali,pa bi se glihali ?e po telefonu,pa bi imeli nove gume gor,pa ni? taknjene feltne...
In sem lepo skinu oglas in bom imel 16-ke za zimske gume in bo mazda lepa tudi pozimi.
In glej ga zlomka,?e vedno me kli?ejo in so pripravljeni dati ?e ve? kot sem vpra?al zanje.In mi te?ijo.
He,he---so "slu?ajno" Pirellijeve gume za prvo vgradnjo pri?le med preizku?ene pnevmatike.
?e ne drugo,bi sami kupili 4 Pirelli-jeve gume ali pa bi jim jih 100% poslal sam Pirelli.
Samo,potem bi bil verjetno drugi vrstni red...in enim najbr? ne bi ustrezal.
Gume bi morali po mojem testirati tako,da bi se prijavili obi?ni smrtniki (tisti,ki bi pa? hoteli).
Z ?rebom bi izbrali naklju?ne.In bi montirali gor gume na avto s tem,da voznik ne bi vedel,katero znamko in model so montirali.In bi ocenjeval gumo.In nato naslednji in tako naprej.
In bi bilo po mojem bolj fer in realno in brez "pritisaka" sa strane.
Samo ?etrt, s pisavo se nisem nikoli ubadal.. Drugace pa so sorodniki v Lago di Como - 5km od ?vicarske meje, tam je prle?ka italijan??ina, milan?ani, ki so 50km stran so ?ist bosi tam prot doma?inom...
Vem.Tol?ejo nare?je,da se kar kadi.Blizu je tudi Gardaland.
Kot sem ze nekje omenil sem ?etrt italijana (dedk je bil ?istokrvni...)
In sam to vam re?em, ostante pri Nemcih....perce Italiani sono il disastro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kot narod in kot ....raje ne napisem da fotr ne vid ker vozi od 19 leta Fiate....pa ga ?e ni izu?il pri 60-ih...
Sej ni tako hudo,no.Imajo tudi Ferrarija.
Bdw-ne pi?e se perce ampak perche .?e smo ?e na pol italijani.
Torej po ju?ni kulturi, ko bodo ma?ine za?ele noreti bodo ?e malo po?akali, ko pa bodo ma?ine noreli tistim, ki se ne bodo pustili akr na vratih odpraviti, se bo pa morda kaj premaknilo. Kako doma?e mi je vse tole....
Mazda,
VW,
Fiat,
Mercedes,
BMW,
ostali....
vse je isto - ker so tam zaposleni "na?i" z na?o mentaliteto - ko avto odpelje? iz salona je za njih stvar zaklju?ena.
Balkanexpresspress.
Ja.Potem si samo nadle?na stranka,ki nekaj te?i z popravilom.Kupite si nov avto-bi najraje rekli.
Samo potem bi bilo spet ista pesem-z uveljavljanjem napak in popravilom so samo stro?ki.In to ni dobro za njih,ne?
Sicer sm nekak ?e na?tudiru zadovoljivo re?itev, sam sm pa rabu en cajt. Tole s klimo pa ?e nism tolk probavu, ...jebal ga, pozim mi ni potegnal ravn, da bi klimo nonstop laufu
Tole z ventilacijo in klimo je pa itak bol v piz*i pr M6. Bi ?lovk pri?akval, da bojo mal bolj ?ivljensko naredl zadevo.
Pozim me predvsem pizdi, ker ne morm ogrevat so?asno vseh treh "zadev": noge, roke, ?ipe; slednje se takoj zarosijo, ?e dam na pihanje v noge in roke, vse troje pa ne potegne Pol pa nonstop prekljaplat med dvema kombinacijama...
Polet pa obi?ajno, ?e nastavim nekje na zmerno hlajhenje, mi za?ne v noge ?e toplo pihat, ko zgorn del ?e hladi - bedarija v glavnem, sej lahk ?lovk pihanje v noge izklopi, ?e no?e ke pihaja Nism ?e vidu, da bi kater rad v faco hladil, pa v noge grel!!
Aja, ?e to, posameznih ?ob, ki pihajo v roke, ne more? kontrolirati - pr novi M6 jim je le kapnal, da bi bilo to primerno v takem avtu ... piz*a, ?e moj ta star fi?o ma to
Hja sej ?edalje bolj sem prepri?an, da tole ni Mazda forum ampak, da je Citroen forum. No vsaj neki skupnega je pa le - pri Cosmosu prodajajo tako Mazde in Citroene v istem salonu
Bom ?el mal anketo narest k njim, da mi povejo s katerimi avti je manj te?av.
V dana?nji Motoreviji je zanimiv podatek,da je bilo prodanih ve? novih Mazd 6 -349 kosov in je mimogrede na visokem 5. mestu med avti vi?jega srednjega razreda,kot pa C5-teh so prodali le 352 kosov in je na 8. mestu.
Torej,zdi se,da imajo ljudje na splo?no raje "tr?e".
Se strinjam s tabo. Edino jaz bi absolutno na prvo mesto po udobju postavil C5. Tukaj nobeden od teh avtov ne pride niti blizu petici. Ampak potem pa kot si ?e ugotovil sam je nave?ji minus vsaj pri C5 padec cene. Seveda popolnoma neupravi?en, ampak tako pa? je. Fajn za tistega, ki kupi rabljen avto, ker dobi enkraten avto za sme?no ceno in slabo za tebe, ki si kupil novega in veliko izgubil.
Te ?isto razumem, razmi?lja? logi?no in trezno. Jaz sem isto vzel M6 letnik 2007, poleg pa je stala C5 isti letnik, oboje testno vozilo, prakti?no novo. Full sem cincal in ?tudiral in bil 100% vzel C5, ?e nebi dobil na Mazdo6 3 lete garancije, zastonj service do 100.000km itd.
?e sem naredil prav bomo videli kasneje. Sigurno jo bom prodal la?je in za ve?ji denar kot C5. ?eprav ko sem se v?eraj vsedel takoj iz Xantije v "novo" Mazdo in se odplejlal naprejsem si sam pri sebi rekel "ufff trrrrddddoo" :)
No,no,sej avto mora bit trd. Za udobje so tu kav?i in fotelji.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Edino pravilno,da postavljajo na teh mestih radarje.Bolj?e to,kot pa na odprti avtocesti.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani