Skoči na vsebino
AVTOPLIN
Napisano

odvisno od masine.....navornik pri 4500 pije vec/isto kot bencinar na primer

pa ne primerjaj renoja z japoncem...:)

Dokaj blizu se strinjam... ampak v peti prestavi pri 4500 obratih ima moja mazda notri hitrost 225km/h v?esti pa kar 270km/h tko da ne vem na kaj cilja?? A da se nej v tretji vozim 4500 pri hitrosti tam nekje 130km/h in mi bo pilo isto kot bencinar v peti prestavi - kar se popolnoma strinjam, da bo tako, ?e ne celo ve? kot pri bencinarju ampak diesla pa? ne vozi? pri teh obratih, a ne? :party0035:

Oba sta "prete?ki kravi", da bi malo pila. :rolleyes: Ker po drugi strani veste, da meni pije 2.0 motor le 8,5 litrov/100km pa ga tudi ene dvakrat na kestl stisnem. :P

logi?no :) edino pri enakomerni vo?nji po AC je ve? ali manj vseeno kolik?na je te?a. Tam bolj aerodinamika igra svojo vlogo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

Tolk kolikor ga Labi ti??i diesla, da ima porabo 7,5-8 nafte in ve? verjemi, da se s plinom ne bo na 8 litrih vozu ampak bo ?lo ?ez 10 litrov... ?e Jo?a prav, da mu je pri ne preve? ekstremni vo?nji Laguna pije 10litrov potem bo Labiju pri 170km/h povpre?ne torej inhaliralo koliko plina ?

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

AVTOPLIN
Napisano

sej nisem vprasal za avto, ampak me zanima kok naredite z enim tankom :)

doseg je pa bolj porazen...to se men zdi najvecji minus oz. edini minus (zase govorim)

bom mal bogokleten... ho?e? re?i, da je poraba prevelika :hudicek:

Da ne bo jeze s strani plina?ev je morebiti bolje gledat kolk stro?kov je na 1000 prevo?enih km pol pa najbolje oceni? kako ali kaj. Se pa strinjam z Iwar-jem, ker za tvoje poti bo res treba eno oreng kanto namontirat notri, da ne bo? vsake dve uri na pumpi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rondo toma?evo
Napisano

Iz varnostnega stali??a je to o?iten plus - bomo videli ali bo ?e iz stali??a preto?nosti tako ali pa vsaj ne slab?e kot je bilo do zdaj.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde6 - Karavan - Kaj izbrati?
Napisano

o my god... iz kerga naftalina pa ste tole temo zvlekli :blink:

Druga? pa sem pri Boj?u videl kako zgleda ?triharija M6 po 4 mesecih... ?zmeden? na pragu je vso barvo popeskalo dol in zadeva rjavi 100 na uro (zaenkrat sre?a samo povr?insko). Saj vem, da je tole naloga li?arjev ampak recimo pri conradu se da dobit neko prozorno folijo, za za??ito, ki jo je dokaj enostavno nalepit in bo ??itila dele, ki so najbolj na udaru.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

?e se ne motim so se dale tud pri nas dobiti - je bila pa to le karavanska razli?ica z 2,3, motorjem in celo samonastavljivim vzmetenjem - se pravi nobenega posedanja tud, ko je bil avto nalo?en.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ponovni vpoklic Mazde
Napisano

ma? prav... se posipam, ker sem prehitro napisal... SSKJ je osnova za uporabo slovenske knji?nega jezika in res ni pravilnik. :blush: ?e vedno pa velja, da so notri zapisane pravopisne razlage besed.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

@Boss: Zanimivo. Jaz nisem nikoli pazil, lu?ka se mi ni pri?igala. V ?em je torej ke??

Vklopljeno ima? trenutno porabo na BC-ju in takrat visi? a se poraba pove?a ?e posebej takrat, ko zavira? z motorjem in bi moralo kazati 0.0

?e se to dogaja ve?, da gre za regeneracijo in temu primerno se odlo?a? al bo? naredu ?e en krog, da se lepo zaklju?i al bo? ustavil in prekinil proces.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

No ko smo glih pri tem - v ponedeljek sem imel servis na 40kkm in v tem ?asu se je nivo "olja" dvignil za cca 2 cm. Do oznake X na pal?ki kjer je kriza in nujna menjava je bilo ?e cca 3cm.

Do 20.000km sem to full mirkal, da ko se je za?ela regeneracija nisem ustavljal motorja ampak sem jo izvedel do konca, kar je bilo v?asih kar mote?e in je bilo pri menjavi po 20kkm cca za kake pol cm nad vrednost F.

Naslednjih 20.000km pa nisem ni? pazil in sem uga?al avto ne glede ali se je za?ela regeneracija ali ne. Rezultat je pa? 2cm nad F, kar ?e zdale? ni kriza.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 2.0gt
Napisano

A misli?, da je procent me?anice med propanom in butanom kakorkoli napa?na, ker pri plinu pa res ne vem kaj bi lahko narobe ?lo. Vode notri ni, umazanije tud ne, edin, da bi bil prime?an ?e kak drug plin - recimo kisik.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

m6 sw 2007
Napisano

?lovek, to je original olje DEXELIA DPF samo, da je iz mazda autohi?e iz Nem?ije.....?e prinese? original olje zraven, ti noben nima kaj sikat..:)

To?no tako in ni problem, da bi bilo karkoli narobe oz. ga ne bi hoteli menjati v sklopu rednega servisa.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 2.0gt
Napisano

Da ne v?ge ali pa takoj , se mi zdi ali pa malo pretirava?.

Sej na?eloma avto zalaufa, samo kaj ko pa otem cuka, ker ima pa? vmes vbrizge vode in ne benza in podobne napake.

Skratka prodam, kupim hibrida obvezno v kombinaciji z navorom, jebesh benz,lpg,dpf,..., baje to dela tik tak.

Sej ne trdim... spra?ujem, ker me zanima kako je mo?no, da ti gorivo tolk vpliva. Nisem kemik samo a ni pri benzu tako, da se kondenzacija dela samo takrat, ko avto stoji, ?e pa se gorivo premika po tanku pa se voda ne izlo?a iz goriva in na?eloma ne bi smela vplivat na delovanje - lahko pa da se motim in je to problem zato spra?ujem tud druge LPG-jevce al se jim dogaja isto.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 2.0gt
Napisano

Brez zamere ampak Boss a ti vedno tako komplicira?? :P

A ne... sam klele mi je gu?t :harhar: Sicer ne vem kje si najdel, da jez kompliciram, ?e pravim, da je isti kurac kje tanka, Ajvar bo pa ?el tankat dra?je gorivo na Shell v Avstrijo ?eprav ?e zdaj ne vem zakaj to?no? Sam firbec me matra zakaj je to tolk potrebno - nimam LPG-ja pa me pa? zanima in glede na to, da se Ajvar na avte full spozna me res zanima zakaj na?e gorivo v navezavi z LPG ni dovolj dobro. Sej mrbit sem narobe zastopu tole tankanje na Shellu. :blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Mogo?e en tak mali namig... ?e pada de? oziroma je cesta precej mokra se regeneracija izvaja kar ob?utno dlje tako, da je treba tudi malce na to misliti.

O?itno voda tolk hladi filter, da se ta bolj pozno toliko segreje, da ?tarta regeneracijo potem pa zaradi stalnega hlajenja se ta dlje izvaja, kar pomeni, da je tudi vo?nja 15-20km lahko prekratka za u?inkovito zaklju?en postopek.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

m6 sw 2007
Napisano

Vi?ja poraba NI ba? ekolo?ka - ?ista. :ne vem:

Dr?i, ampak ni vse samo v tem... ni problem CO2 (?eprav nas oblastniki/zakonodajalci in mediji prepri?ujejo v to) ampak je ve?ji problem onasne?evanja s trdimi delci in temu je namenjem DPF in tukaj se dogaja ta ekolo?ki moment. :blush:

In, da seveda dela, saj je avto v garanciji, tud meni dela pa imam 59 000 km. Mene skrbi kaj bo pri 150 ali 200 kkm, ker si pa? avta nisem kupil samo za eno leto.

life is full of surprises... let's hope for the best :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ponovni vpoklic Mazde
Napisano

Kakorkol, men se gabi beseda odpoklicati in SSKJ gor ali dol, ne sli?i se prav. Odpokli?e se diplomata z neke funkcije ne pa avta iz prometa al kako se ?e tem re?e. Avto se vpokli?e v servisno delavnico in se ga ne odpokli?e.

Sej ne zagovarjam tega ampak pa? SSKJ je pravilnik po katerem se uporablja slovenski knji?ni jezik in ?e je tam tako napisano pomeni, da je tisti, ki je tako napisal je naredil pravilno in ni ?alabajzer ?eprav FDV-jevci v ve?ini so.

Se pa strinjam, da se vpoklic lep?e sli?i ampak na?eloma lahko uporabimo oboje.

Vpoklic avtomobila v delavnico.

Odpoklic avtomobila iz prometa nazaj v delavnico.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 2.0gt
Napisano

Point je da je benz dlje cajta v rezervoarju, ?e je ?e v osnovi v kvaliteti tam tam, ka?en je potem po 3h mesecih, razlika je ?e pri webastu, ki dlje rabi da kresne(v?asih ?ele v tretjem poizkusu :( ), z "starim" benzom kot ko na sve?e nato?im.

Sej verjetmo je fora samo v tem koliko vode(ki nastane iz kondenza v rezervoarju) je v njem.

Se pravi po tej logiki avto, ki stoji celo zimo (recimo kak?en kabrio) potem z Slo gorivom sploh ne v?ge z avstrijskim Shellom pa takoj? :huh: Pa tukaj gre za avto, ki stoji in je kondenzacija res lahko malenkosten problem. Ti se pa s svojim avtom vozi? in se gorivo ves ?as vo?nje stresa, ruka in me?a tako, da ni teorije, da bi lahko bil kakr?enkoli problem vsaj kar se ti?e vode (?e je seveda voda glaven problem pri kvaliteteti med Slo gorivom in Shellom).

?e pa je to res tak problem kot navaja? potem pa za na?e razmere uporaba LPG-ja ni najbolj priporo?ljiva glede na o?itno za en kurc kvaliteto goriva, kot nekateri pravte, pri nas.

Jures dej ti povej, k skuri? precej ve? benza poleg LPG-ja, a je res tak problem, da je treba tolk upo?tevat kvaliteto goriva? :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 2.0gt
Napisano

je pomembno, ravno zaradi tega ker bencin stoji + hladi benz pumpo

Ok ok vem zakaj mora bit benz notri... gre se zakaj ne bi bil dober benz iz OMV-ja, Agipa, mola al pa Petrola? Sem prepri?an da to, da stoji resni?no nima nobenga vpliva sej ni hidriran etanol/alkohol, da bi ne vem hitro izhlapel al kej podobnega. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ponovni vpoklic Mazde
Napisano

Naj se ?e tako ?udno sli?i ampak odpoklic se po SSKJ resni?no uporablja to?no za ta primer oziroma je celo naveden :blink:

odpoklíc -a m (i) glagolnik od odpoklicati: predlagati odpoklic

delegata; izvolitev in odpoklic ?lanov upravnega odbora; odpoklic

diplomatskega predstavnika / odpoklic ?e prodanih avtomobilov nazaj v

servisne delavnice

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

m6 sw 2007
Napisano

Da vidi? kolk je vse skupaj ?isto samo s prstom potegne? po notranji strani izpu?ne cevi zadaj in ma? skoraj ?ist prst. :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 2.0gt
Napisano

Sploh zame ker tankam na 3 mesece. :vesel:

No zdej mi pa en oreng razlog povej zakaj bo? glih Shella tankal? :ne vem:

Glede na to, da ti poraba goriva ni ve? pomembna, ker si na LPG-ju je verejtno pa res ?ist vseeno ker bencin notri nato?i?, al sem mogo?e zgre?u kak drug point. :huh:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

m6 sw 2007
Napisano

Preberi si temo o DPF filtrih. ?e dela, ne ve? da ga ima? (razen servisi so precej dra?ji). ?e pa ti nagaja ima? pa kup sivih las.

servisi so nekaj dra?ji (cca 40-50?) zarad olja prilagojenega DPF. Na?eloma pa DPF ni problemati?en v kolikor je pri normalni uporabi avtomobila tudi dalj?e vo?nje od 15km.

Se pravi, ?e ma? avto sam zato, da 2x dnevno odpelje? otroka 1km dale? v vrtec oz. se vozi? v slu?bo par kilometrov dale? in nima? nobenih drugih rednih dalj?ih vo?enj ti avto z DPF filtrom mo?no odsvetujem.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.