LPG has a higher calorific value (94 MJ/m3 equivalent to 26.1kWh/m³) than natural gas (methane) (38 MJ/m3 equivalent to 10.6 kWh/m3), which means that LPG cannot simply be substituted for natural gas. In order to allow the use of the same burner controls and to provide for similar combustion characteristics, LPG can be mixed with air to produce a synthetic natural gas (SNG) that can be easily substituted. LPG/air mixing ratios average 60/40, though this is widely variable based on the gases making up the LPG. The method for determining the mixing ratios is by calculating the Wobbe index of the mix. Gases having the same Wobbe index are held to be interchangeable.
LPG-based SNG is used in emergency backup systems for many public, industrial, and military installations, and many utilities use LPG peak shaving plants in times of high demand to make up shortages in natural gas supplied to their distributions systems. LPG-SNG installations are also used during initial gas system introductions, when the distribution infrastructure is in place before gas supplies can be connected. Developing markets in India and China (among others) use LPG-SNG systems to build up customer bases prior to expanding existing natural gas systems.
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Res ne ?tekam v ?em je razlika ,zmeljski plin in lpg ?
Zame je plin vedno bil - plin..
In torej ni vseeno katerega tanka? v avto ..?e je predelan sevede.
So in?talacije razli?ne..v ?em je razlika.. tako na splo?no ,no..
Zemeljski plin je zemeljski plin, to je tisti s katerim kuhas..
LPG pa je uteko?injen petrolej, gre za popolnoma druga?no zasnovo, uparjalnike in predelavo vozil.
Pravtako Erdgas - zemeljski plin ni tako eksploziven in prozen - ne vem ce da avto 100% lastnosti, tako kot LPG. Skratka to je skoraj kot dizel in super...
Pa buhnedej tankat erdgas v LPG (sej ne mores imas drugo ?obo)
Sej pri nas je isto. Ceno, ki jo dolo?i vlada je najvi?ja cena ?ez katero trgovci ne smejo it. Ampak ker pri nas ?e niso sli?ali za besedo "konkurenca" je pa? tako, da je cena vedno na full al pa kak cent popusta pri Tu?u in 24/7.
V tujini je pa tako, da ponavadi so najdra?je pumpe tiste na AC-jih in bolj k se oddaljuje? od njih je gorivo cenej?e.
Popravek no - pri nas konkurenca regulira najvi?jo ceno....to je vse zmenjen barabe pesjanske.
A ste vidli kako so zaceli ubijati gen-i? Nekdo se pojavi s cenejso elektriko, in se je ze zacelo, nabil so mu dobavne cene, zacel so ga spodkopavati, skratka zelo tezko, da bo projekt speljal do konci, ce bo bo delal tako izgubo, da bo joj in bo prisiljen odstopiti...
Kak lobi je tu u 3pm
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
V ponedeljek sem bil v Celovcu in sem dopoldan videl ceno dizla za liter po 0,89?, ko sem sem vra?al ob 19.00 iz Celovca je bila povsod cena za liter dizla 0,94? kako to??? Potem sem na?el zadnjo ?rpalko mislim da je bila Esso pa je bila ?e cena 0,89? in sem tankal in je ra?unala 0,89?, Zanimivo in ni? jasno!?
V ita in AUT je dolo?ena samo zgornja meja cene...ostalo regulira konkurenca
Cene naftnih derivatov so se v sredo skrivnostno spremenile. Liter dizla je ?e skoraj evro, dra?ji je tudi bencin. Razlog se skriva v vladni uredbi o povi?anju ?lanarin za naftne rezerve. Zakaj vlada ni obvestila javnosti?
no comment!
Naj se omenim, da je plin LPG se vedno 0,497?
fora je, da se vonja navadi?... neko? sem kupil dva, ?e?njo in jagodo, ter dal v vsak avto enega, ko sem mislil, da ve? ne di?i, sem ju zamenjal, pa je blo spet zanimivo ?e vsaj mesec dni...se pravi najmanj 5 tednov dlje kot pri navadni smrekici
Odvisnost?
Tudi jaz sem si pred kratkim montirala park senzorje http://www.giordon.si/parkirni_senzorji_P686D4.html, za mene je bla cena 39? in presenetljivo delajo - zelo natan?no (tok tok), pa ?e lepi so in skoraj nevidni...
Od katere firme so ti tvoji?
Tak, da ?e kdo razmi?ja jih priporo?am!!
Carpoint
izgleda zelo podobno - samo tvoje lepse pobarvani... Sama pobarvala?
V kompletu je vse, tudi sveder za pravo odprtino na odbija?u, zelo dobra navodila za monta?o, vse na klik-klak sistem brez spajanja ali drugega vezi?enja. Za + ?ico, ki jo priklopi? na rikverc lampo pa je v prilogi konektor ki se ga stisne na obstoje?o ?i?ko, tako da ni treba cvikat ni?.
Vezic je tudi dovolj, kabli so povsem dovolj dolgi.
Montirani so bili v 30 minutah, najvec problemov mi je delala izolacija - stiropor v odbija?u.
Delajo odli?no, tudi sedaj v de?ju nobenih problemov.
Plus:
- cena
- enostavna monta?a
- diskretno piskanje (ne tuli)
- delajo....
Minus:
- estetika
- piska samo z displayem, ki kaze tudi razdaljo (ampak se ga lahko skrije), ne mores samo skatlice prikljucit, mora biti tud display (?e enkrat se ga skrije kamor ho?e?)
- vrtat je treba luknje, poti nazaj ni....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Verzij je 3000000...sam ne vem ce ma kej z nafto veze...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani