Skoči na vsebino
astronomske cene
Napisano

ja saj ma? kar prav, sam pri mazdah je ta problem, da ima en model vozila kar dva ali pa celi tri razli?ne dele npr. za m6 1,8 so na trgu kar trije prednji odbija?i, ki se razlikujejo v niansah npr. dva luknji za zati? na drugem mestu ipd.

Ja sej to je pri vseh avtomobilih...ampak,verjetno se da od istega letnika z kako manj?o modifikacijo to

re?it.Ker po mojem so nosilci pri vseh enaki razen ?e nima? ksenonk ,ker so na odbija?u luknjice za

?pricat lu?i...ne vem,je za provat.Jaz sem za druge avte ?e kupil od ?portne izvedbe odbija?e in je vse

pasalo gor. :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

astronomske cene
Napisano

No pa se je tudi meni zgodilo, da sem po 20 letih vozni?kega sta?a ?isto po trapariji razbil svojo mazdo.

Ko pa odpelem h kleparju pa mi za?ne s cenami sem skoraj okol padu prednji odbija? 450 eur, prednji blatnik 300 eur, ogledalo 200 itd. Da pa je nesre?a ?e ve?ja, ?kode ker nimam ve? kaska sploh ne morem uveljavljat.

Sedaj pa po sili razmer nabiram neoriginalne in rabljene dele po SLo, da vsaj malo ceneje skozi pridem pa ?e tako te?ko se ta roba dobi. :rispekt:

Uf,mi je res ?al. :( Ma sem videl na bolhi kar nekaj delov za M6,samo ne vem,kaj rabi?.Kaj ima? staro al face-liftano?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Promet, nesre?e in ZVCP
Napisano

S 120 al pa 110 so ?e v redu samo, da bi bili vsaj malenkost hitrej?i od ?leperjev, ker danes se dogajajo situacije, da polno nalo?eni ?leperji prehitevajo avtomobile pri popolnoma normalnih pogojih za vo?njo. Tudi take bi bilo treba sankcionirati, ker ustvarjajo nevarne situacije.

Dva dni sem enega takega kretena sre?al na regionalki mimo Trebnjega in to na cesti rezervirani za motorna vozila je butelj vozl s 60km/h (se pravi 40 pod omejitvijo). Kot ka?e so nekateri usraneti ?e za?eli "trenirati" za novi zakon.

Kot ka?e v nekaterih od ?marnce opitih glavah verjetno pomeni da ?e se bodo kazni za 2x pove?ale, da to pomeni, da more za 2x zmanj?ati hitrost se pravi ?e je bilo prej 20 pod omejitvijo bo po novem treba 40.

Take bi jaz prav tako kaznoval,kot tiste,ki vozijo prehitro.Ko jih vidim zalepljene na ?ipo kako gledajo vmes pre?k volana,me prime sr.t.Pa pol ?e kaj debatirajo in krilijo z rokami,vo?nja jim je pa zadnja skrb.

In pol tu pri nas na koprski obvoznici lepo zavozijo v predor v kontra smeri.In da to ni ?e dovolj,se v tunelu ?e obra?ajo. :( Mislim,takega bi takoj na licu mesta uklenil in po hitrem postopku na sodi??e.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Promet, nesre?e in ZVCP
Napisano

Danes smo se v slu?bi pogovarjali o hitrostih na avtocestah in to.Zanimivo je,da ve?ina kao pametnih

in kao uzornih voznikov pravi,da raje vozijo po avtocesti 120 ali 110 km/uro,ker je to bolj varno. ?zmeden?

?e se ne motim,u?ijo v avto?oli,da mora? vozit po avtocesti 130 km/uro,ker druga?e si ?e nevaren,da te

odzadaj katapultira kak ?leper z 40+ tonami .Mislim,da bi res morali it ?e enkrat v avto?olo.

In imajo izjave tipo-tisti,ki vozijo 150,160 ali ?e malo ve? ,po mo?nosti v son?nem vremenu(z novimi avtomobili),povzro?ajo nesre?e.

Mislim,kako so jih napumpali z to prehitro vo?njo. :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Promet, nesre?e in ZVCP
Napisano

?e ve?ji smeh je tukaj pri nas,kadar zapade 0,5cm snega.Pol razni osebki z letnimi "zlik" gumami kolovratijo po cesti??u,se zaletavajo in se postavljajo po?ez .Pol pridejo policaji in padajo umotvori tipo---kaj ?mo,mi primorci pa? ne znamo vozit po snegu,ane da?...policaj pa-Zakaj pa nimate zimske opreme?-...ja sej imam verige zadaj v prtlja?niku,pa itak pri nas niso obvezne zimske gume,a ne da niso? :blink:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Promet, nesre?e in ZVCP
Napisano

Jaz pa mislim,da je ?e vedno na prvem mestu neznanje pri vo?nji.Imamo pisarno ob ovinku in ko malo porosi

de?,je prav zanimivo opazovti voznike in voznice,kako z hitrostjo kot na suhi cesti poizku?ajo zvozit ovinek.

Nekaterim uspe,mnogo jih pa kon?a v robniku z polomljenim podvozjem in feltnami.Folk vozi enako hitro in

neumno ob vseh vremenskih pogojih.In ko se kaj zgodi zaradi neumnosti le- teh,pi?e v statistiki,da je bil trk zaradi neprilagojene hitrosti.Pa valjda je jasno,da ne more? vozit enako hitro kot po suhi cesti. :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Promet, nesre?e in ZVCP
Napisano

..s tem, da unga s sleperjem sploh ne bodo ustavili :vskalo:

Me pa se nekaj zanima: a je sploh kdo dal kaksen drug predlog kako zmanjsevati prometne nesrece?

Ker kritizirat znamo, ideje dat pa niti ne toliko?

Jaz recimo pojma nimam kako zmanjsat prometne nesrece v Slo.

Mogoce, bi naredil tako, da je izjemno tezko naredit vozniski del izpita pa vsem vrtet filme z nesrec pa pokazat razliko med manevriranjem (zaviranje ipd) pri 50km/h pa 60km/h...

Ideje rabimo :)

Jaz bi dal vsem,ki naredijo na novo izpit,da morajo obiskat te?aj varne vo?nje.In pa tudi vsi tisti,ki pogosto kr?ijo predpise.Pla?ali pa bi ga sami,se ve.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Promet, nesre?e in ZVCP
Napisano

Ma ja...1000 eur da grem 30km/h hitreje pa res ne bom dal...a so nori al kaj

Res bo je.a z tem zakonom...glih sem se nau?il vozit hitreje,pa bom spet moral vozit kot penzionisti. :whatever::(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Promet, nesre?e in ZVCP
Napisano

Jaz se vedno mislim, da sta v Sloveniji 2 glavna problema:

1. prevec avtov glede na stevilo ljudi in glede na infrastrukturo

2. prevec kvazi sumaherjev glede na stevilo avtov

Jaz lahko povem, da bom zdaj vozil cisto po omejitvah. Tko al tko nimam izpita in mi ne pade na kraj pameti, da bi me ustavili se za prekoracitev hitrosti.

Pa se poraba bo nizja :)

Pri meni so dosegli namena

Se pravi,da se pridru?uje? okoljevarstvenikom. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Promet, nesre?e in ZVCP
Napisano

Danes, tko so po radiu govorili, bomo dobili nove kazni za prekrske. :ouje:

Ce peljes v naselju vec kot 30km/h je predvidena kazen 1000eur.... :mi pijemoo: :ouje::jupiii::danzoman:

Samo?Kaj ?e?,da je za nas 1000?.Enodnevni zaslu?ek....not. :P:jupiii::vesel:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Luci podnevi?
Napisano

a klik klak sploh vpliva na ?arnice, al samo ure, ?ivljenska doba.

Bral sem,da ?e posebno pozimi bolj trpijo,ko jih tako v?igamo-vga?amo.

Ko je zelo mrzlo se naenkrat mo?no segrejejo in ko jih ugasnemo se tudi takoj shladijo.

Pri navadnih ?arnicah se baje nitka vedno bolj tanj?a in tudi ko ?e gori in je ?e kar stara,ne sveti ve? kot nova.

Zato naj bi ,ko nan ena pregori zamenjali obe...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Luci podnevi?
Napisano

Na splo?no je bolj varno ?e so pri?gane o tem ni debate.KOLIKO PA ZARADI TEGA CRKUJEJO ?ARNICE, PA GLEDE NA NAMEN NI OMEMBE VREDNO.tako je pa? moje mnenje.

Edino pri xenonkah je zaradi vi?je cene malo ve? izdatkov.Sicer pa ne vem,koliko sploh zdr?ijo xenonke in koliko vpliva to v?iganje in vga?anje na njihovo ?ivljensko dobo :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Luci podnevi?
Napisano

Jaz jih ?e nagonsko pri?igam in ?e bi jih ukinili,bi verjetno ?e vedno vozu z njimi. :ne vem:

Italijan?ki ve?inoma vozijo samo z parkirnimi lu?kami,?eprav je tudi pri njih isti zakon kot pri nas.Nobeden jih

zato ne kaznuje...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 3
Napisano

Torej je re?itev v inteligentni elektroniki, ki bi po potrebi preklapljala med vsemi 3 opcijami in to zelo hitro... :danzoman::bravo:

Se ve,kako je,ko je ful elektronike-nikakvo... :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 3
Napisano

Pomojem pa ne eno ne drugo ni optimalna zadeva, pravzaprav nima konkurence edinemu pravemu pogonu........4 wheel drive :bravo::rispekt:

Se strinjam. :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Ni slabo Si?i, si pa zgleda pedal za gas samo narahlo bo?al al se motim :ne vem:

Moja zadnja poraba je kljub Webastu (ki vsak dan zjutraj laufa cca pol ure) je bila nadvse zglednih 6,17l/100km

Moja zadnje ?tiri dni pa-O,Ol/100km(ker je stala pri miru) :P

Druga?e pa jo je ?ena spravila z "ne?no" nogo, 3X relacija KP-LJ na 6.0l/100 km. :bravo:

To meni ni ?e uspelo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

gume 2007
Napisano

Hvala,

bom ?e malo dofilal gume... sam toel so pa kar ekstremni pritiski :blink:

Bom poro?al, ?e me ne odnese v luft :D

Al tako,al pa ?igumi efekt...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.