V teh de?evnih dneh sem lepega dne opazil v prtlja?niku mokro prevleko, ki prekriva rezervno kolo. Ko sem raziskoval, sem ugotovil, da voda prihaja od spodaj, vendar ne najdem razloga zakaj in kje. Skratka dvigalka za avto je do polovice v vodi, kljub temu, da sem ?e 2x izpraznil ta prekat. Ima kdo kak?ne izku?nje s tem in kako bi to saniral?
Poznam eno otro?ko varianto, ki me je fotr nau?u kako iskat to nehvale?no zadevo (ima fiate..:)
S tempera barvo - razvidno (rumena, zelena...) namazi robove okoli prtljaznika, okoli lu?i in povsod kjer bi lahko pritekla voda. Postavi avto na dez za nekaj casa potem pa v garazo in videti bi se morala barvna pot vode (voda se osusi, barva ostane na steni)
Ni nujno da voda prihaja od spodaj, lahko nekje tece po robu in se nabira...
P.S. Ni pa to voda za sipe? Ne vem ce imas zadaj brisalec....vcasih se sname cevka in zaliva avto...
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Zanima me slede?e. Sem tik pred tem, da pla?am RX8 revolution in me zanima kako je z lastniki in uporabniki, ker za ta avto pi?e, da je bilo 6 lastnikov in 5 uporabnikov. Meni so zatrdili, da so bile 3 osebe.
In sedaj je tukaj vpra?anje ali se vsak lizing ?teje kot lastnik in uporabnik?
Avto bi naj bil na cesto postabljen 2006 do takrat je bil v salonu kot testni avto. Do sem bi lahko bilo zarad lizinga avtohi?e 3 lastniki in 2 uporabnika nato, ko je bil prodan 24.03.2006 kao prvemu lastniku kateri je imel ponovno lizing bi naj bilo 5 lastnikov in 4 uporabniki. Ok seveda je avto po dveh letih prodal 3 lastniku kateri je imel samo kredit in od tukaj naprej je na internetu 6lastnikov in 5 uporabnikov.
A je to mogo?e? Potem bi naj bila samo 2 realna uporabnika vozila in RX8 bi naj imela okrog 48k km.
Zadnji lastnik prodaja zarad otroka.
Seveda mi ni dalo mira. Nato sem poklical lastnika ali napizduje in ?e enkrat potrdi to, da je on 2 lastnik in predlaga, da stopimo z avtom do trgovine kjer je bil prodan in servisiran. Toliko, da preverijo kilometre in potrdijo njegovo izjavo.
Uporabnik je eno lastnik drugo...
V prometni na primer je lastnik Hypo Leasing, in uporabnik Janez Novak....
Lastnik Hypo Leasing ima lahko v trajanju lizinga vec uporabnikov...
Avtoservis ne mora vedeti kdo je bil vse uporabnik, le na koga so racune naslavljali...
Vse skupaj je malo smotano, on je ze lahko 2. lastnik, vprasanje je koliko uporabnikov je bilo - saj vec kot jih je bolj je zjahan avto.
Pa se to, nekateri osebni lastniki so lasten avto prodali lizing hi?i in ga vzeli na lizing nazaj - da so prisli do malo casha in obrocno razliko odpla?evali...
Takole:
Ce je on 2. lastnik, je bil potem 1. lastnik lizing hisa, le ta ti bo pa povedala komu vse so ga posojali na lizing....servis je racune lizing hisi posiljal, edino ce poznajo lastnika ki ga je vozil na servis.
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Se tudi vam zdi, da zadnje ?ase izdelujejo precej podobne avtomobile. Seveda ostajajo klju?ni manj?i deli precej avtenti?ni (lu?i, deli zadka) ampak se mi vseeno zdi, da so imeli oblikovalci pred leti bolj razli?ne poglede kot danes. V prilogi po?iljam eno slikico...
Mazda = Lexus
Hyundai i20 = Opel Corsa
cene so u podn, za tak denar dobi? v merkurju malo bolj?o elektri?no kosilnico.edino ?e zastonj je ugodneje.
Jaz sem sel v to varianto sedaj, videl ta modro...me ni prepri?ala tud za jurja ne, ta zelena na avto.net je pa cool. Sam se mal ceno zbit. Ta rdeca z ledrom na avto.net. ce proda za tak dnar
Men pa zre neverjetno mal...vidis spodaj
Podjetje G-1 je zmagovalec leto?njega tekmovanja novoustanovljenih (start-up) podjetij. Zmagovalca so slovesno razglasili na 29. mednarodni podjetni?ki konferenci PODIM v Mariboru. Nagrado za najbolj?i poslovni na?rt je prejelo podjetje Optilab iz Ljubljane, najbolj?e spletno novoustanovljeno podjetje pa je Spletosfera s projektom Webpixel.
Podjetje G-1 se je posvetilo razvoju in aplikaciji preprostih tehnologij uporabe alternativnih virov energije v avtomobilski industriji. Razvili so lasten sistem za pogon na avtoplin, ki prina?a izbolj?ave tako pri delovanju vozila kot tudi pri poenostavitvi monta?e. Tehnologijo so julija 2008 patentirali in pridobili certifikate za prodajo v tujini. Podjetje ?e izgrajuje mednarodno prodajno mre?o, z leto?njim nastopom na sejmu v Carigradu pa na?rtujejo dokon?en prodor na tuje trge. G-1 je kot poslovni angel dokapitaliziral poslovne? Mirko Tu?, strokovno komisijo pa je prepri?alo resno zastavljeno delo ter potenciali, ki jih izra?a visoko usposobljena ekipa ustanoviteljev in sodelavcev.
Podjetje Optilab, ustanovljeno leta 2008, je “spin off” Fakultete za ra?unalni?tvo in informatiko Univerze v Ljubljani. Po mnenju strokovne komisije je pripravilo najbolje spisan poslovni na?rt.
Novost leto?njega tekmovanja Start:up Slovenija je kampanja Najdi.si Kapital za najbolj?e spletno novoustanovljeno podjetje. Za naj spletno podjetje je bilo izbrano leta 2007 ustanovljeno podjetje Spletosfera, ki deluje kot redni ?lan Tehnolo?kega parka Ljubljana.
23-?lanska komisija je leto?njega zmagovalca izbrala izmed sedmih finalistov. Finalisti, ki jih je izmed vseh prijav izbrala predselekcijska komisija, so bili poleg podjetij G-1 in Optilab ?e Lumian ra?unalni?ki laboratorij, Konstelacija H2, OBS, UNIKI in Versor.
Vseslovensko tekmovanje organizira Tovarna podjemov skupaj z osrednjima partnerjema Javno agencijo za podjetni?tvo in tuje investicije (JAPTI) in Ministrstvom za gospodarstvo. Gre za nadgradnjo regionalnih podjetni?kih tekmovanj, ki jih organizirajo razli?ni tehnolo?ki parki, inkubatorji oz. regionalni podjetni?ki centri. (aNET)
cesta je bolj ali manj ista...od nisa naprej je krs ampak se je zacelo spreminjat na bolje
drugace pa se ta pojav: ko grem severno (ala nemcija in to) mam ob podobni voznji manjso porabo...se vedno ne znam razlagat kako je to mogoce? (al ma asfalt manjsi koeficient trenja al je zrak v EU bolj "aerodinamicen"..pojma nimam)
sam, ce ti xedos6 V6 pri 160-180km/ pije 8.5 je to res pohvale vredno in skoraj neverjetno
Vsakic nardim 550 - 600km....al laze stevc al pa tko je...gume so po homologaciji gor... - to je do lucke, zdej pa testiram kolk je se rezerve, ker nisem verjel....glede na to da ima 60L tank pa 8,5 porabe = 705-710km sam za ta range bom dal kantico v avto...
Glede nemcije - mogoce njihov bencin? Saj ves nas je gnojnica....v Xedosko dajem OMV100.
Ma avto me je fasciniral in se mi zdi da je sele zazivel, prej ga je 16 let imel en ata, res da ga je merkal ampak zdej ga rihtam, servisiran je bil, sam sem mu vseeno vse tekocine zamenjal, vmes mu je sla sajba sevede, zdej pa se gume pa feltne gledam, avtek pa vraca 100 na uro.
Sam moram to se politi?no pravilno izvest (feltne) ker kot veste bajto delamo....?ena gleda keramiko in parket jest pa feltne...
men so stari bencinarji (vsi 2.0) pili vsi v rangu 12...
zdaj mam pa skupno povprecje okol 7.5
tko da stari so vec pili ja
Faktor tezke noge?
Sam Labi ceste vcasih in ceste danes? No ja mogoce vzamem nazaj do Ni?a ni? novega....(?e vedno ?akamo Trebnje.... )
Kako je pa naprej?
Ne vem kak vam to rata, da bencinarji pijejo enak kot diesli... za iste performance in na?in vo?nje mam z Mazdo 6 cca 6,5 porabe, z novo astro 1.6 bencinar pa cca 9 litrov.... dr?i, da moram astro bolj prtiskat, da vsaj pribli?no dose?em enak stil vo?nje kot z diselom na Mazdi ampak 2,5 litra vi?ja poraba pri bencinarju pa ni hec in je kar precj ve?ji stro?ek.
:ne vem:
?voh bencinarja brez navora ne more? primerjat z dizlom 300Nm navora.....pri 1.6 je stena za pedalom gasa takoj znucana.
Moja Xedoska je tako mocna da se jo vozi z rahlim gasom skozi....in ja kot pise v podpisu - tok je zrla M5 CD143 pa sem jo enako vozil...(ne povsem enako, ker dizla saltas odmah)
P.S. LJ-Dunaj-LJ 160-180km/h razen cez ovinke pred Dunajem 100km/h......poraba 8,5L/100
Prej po jajcih z mazdo saltat pred 2000rpm pod 8 nisem prisel.... :ne vem: res da je bla 5ka pol metra visja xedoski za to
sam res... vsaj mal bolj slovensko ?e ?e knji?ni?no ne gre...
kk bi blo ?e tga nabedn nb upo?tevu? pa nea bi razumu ne tjebe ne sjebe, kwa moli kugar kol okul sjebe... te bi bla taka ?tala dab znoru lejga... dj mau slovejns za?n govret...
kaga rapatas? da nou pokov ejga
Odstopa ker je en v razredu do 99 kW drugi pa v razredu od 100-130 kW, pol pa malo izra?unaj, ni veliko ampak je.
Servisi za benz so cenej?i, velikega servisa na 120 ni, ker je na 100 in se menjajo v?igalne sve?ke in olje v menjalniku, nima zobatega jermena in napenjalcev ki so preve? ?.
Samo diesel ko sune pa sune, pa "malo" porabi(spet je nafta cenej kot bencin pa tudi ?e samo za 1 cent ), odlo?itev je tako ali tako od vsakega posameznika.
To?no tako, to je ko sejem, vec informacij dobis bolj si zmesan, sam se moras odlociti....meni trenutno Xedoska 2.0 bencinar pije toliko bencina kot prej CD143 Mazda5....tud cenovno isto vec ali manj
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Poznam eno otro?ko varianto, ki me je fotr nau?u kako iskat to nehvale?no zadevo (ima fiate..:)
S tempera barvo - razvidno (rumena, zelena...) namazi robove okoli prtljaznika, okoli lu?i in povsod kjer bi lahko pritekla voda. Postavi avto na dez za nekaj casa potem pa v garazo in videti bi se morala barvna pot vode (voda se osusi, barva ostane na steni)
Ni nujno da voda prihaja od spodaj, lahko nekje tece po robu in se nabira...
P.S. Ni pa to voda za sipe? Ne vem ce imas zadaj brisalec....vcasih se sname cevka in zaliva avto...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani