Skoči na vsebino
Poraba!
Napisano

caki ce peljem 120 je pri men poraba 6 mogoce se manj...neki je narobe

?akaj malo,kdaj pa ti pelje? 120? ?zmeden? Mogo?e edino,?e gleda? zdraven televizijo. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Je moja Mazda odtekla poslednji krog?
Napisano

?e si klepar ali pa ?e pozna? koga je verjetno to kar dobra re?itev. Problem je v tem, da nimam toliko ?asa, da bi sam lovil vse te dele in se zajebaval na koncu pa se mi lahko ?e vedno zalomi (tudi finan?no). Avto mora biti pa tudi popravljen do novembra, ?e ne ga moram odjaviti iz prometa in so spet dodatni stro?ki.

Ne vem, po moje ?e bo totalka bom pa? moral ugrizniti v kislo jabolko in avto prodat v tak?nem stanju kot je pa naj ga kupi kak?en klepar, k se s temi zadevami ukvarja. S tem denarjem pa denarjem od zavarovalnine bom pa moral nekaj s?arati.

Al dodati kak?nih 5.000? pa kupit nekaj manj?ega (recimo ProCeed) al pa poslat vse v kurac, re?t ko jebe ke? in dat 15.000? za novo ?estko. :ne vem:

He,he,v?e? mi je tvoje razmi?ljanje...?e posebej zadnji del stavka. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

No spet se ogla?am. Z mojo novo mazdo 6GTA 2.0 karavan sem naredil ?e 4000 Km in poraba ni ni? padla.na relaciji LJ-Zadar-LJ poraba 8l/100km ?tirje v avtu tempomat na 120km/h.?e pa grem sam na relacijo Lj-Gorica-LJ tempomat na 130km/h nobenega prehitevanja gas samo ne?no pritiska? poraba 7,5l/100.Me zanima kako bi moral voziti da bi pri?el na tako porabo kot pi?e v tehni?noh podatkih in to je za tako relacijo pod 6l.

L.P.

Lado

Kot penzionist(brez gasa).Tiste podatke -tovarni?ke kar pozabi.Ti so merjeni v idealnih pogojih,brez zra?nega upora in samo 1 uro "vo?nje" na valjih.Dodaj priblji?no 1,5-2 l/100 in ima? realno porabo.

Ni? se sekirat.

Moj zadnji tank--(avtocesta 150-180 km /uro)---7,5 l/100.Kdor ho?e u?ivat mora pla?at ve?. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Premal opreme ma tvoja ;) - saj ve? kako te?ko je it na slab?e, pa ?e ne po svoji krivdi.

To je Boss ?ista resnica.Na bolj?e se takoj privadi? samo na slab?e pa malo bolj te?ko.(ali pa sploh ne).

Ko si omenil Kio je to sicer super avto, samo je ?isto drugi razred.Jo je kupil kolega pred kratkim,sem jo vozil in ni niti priblji?no podobna vo?nja Mazdini.Probaj,?e je le mo?no ostati na 6-ki.Jaz vem,da bom .V vsakem primeru...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja, se popolnoma strinjam z napisanim. Sicer jih lahko razumem kar se slu?be in specifike dela ti?e, pa vseh pritiskov v smislu "?im ve? prepelji, najhitreje, takoj..." Ampak vse ima svoje meje, saj te fantje in njihova vozila niso duhovi katerim se ne more ni? zgoditi oz. se ne more ni? zgoditi ostalim udele?encem v prometu, ki naletijo na njihove vsakodnevne neumnosti. Se zavedajo, da je njihovo po?etje pravzaprav ruska ruleta tako za njih kot za vse ostale? Pravzaprav se ?udim, da ni podobnih nesre? ?e ve?, saj dnevno opazujem podobne "dirka?e" in se kar naprej ?udim hitrostnim sposobnostim raznih Jumperjev, Boxerjev in tudi manj?ih dostavnikov :whatever: .

S tem seveda nisem rekel, da so prav vsi taki, ?e zdale? ne, jih je pa vseeno odlo?no preve?! <_<

...in najbolj zanimivo pri vsem skupaj je to,da ?e (ko) dobijo kazen zaradi prehitre vo?nje,se jezijo in preklinjajo vse po spisku...razen sebe pozabijo,ki so najve?ji ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zakaj? A je Mazda kriva? :(:huh:

...neeee kie (ok, sej je lepa)...pa ti se le BOSS :rispekt:

Se strinjam,icewoman z tabo.Zakaj zamenjati znamko avtomobila?

Sej meni je tudi ta nova Kia v?e? samo Mazda je pa le avto z du?o...z vsemi napakami vred.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

O,f..k,Boss.Res mi je ?al,da se ti je to zgodilo. :( Upajmo na najbolj?e,da se ti bo spla?alo popravljat.

p.s.-upam,da ne bo? vse primorce na cesti v bodo?e preklinjal zaradi enega norca.Samo res-?ez rde?o lahko gre samo norec,ki mu je vseeno za ?ivljenje.Kaj pa,?e bi pri?el takrat mimo kamion?...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pomoc pri nakupu Mazda 6 Sportcombi
Napisano

Helou,

Ker se nic ne spoznam na rabljene Mazde, se obracam na glas ljudstva. Zal moram zamenjati svojega Cliota zaradi pricakovanega narascaja in sem se nekako odlocil za karavansko varianto Mazde 6. Gledam vozila nekje do 13Keur in se v poplavi vseh oglasov na avtonetu sploh ne znajdem. V oci mi je padel tale

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1884887# in tale http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2067566# Slednji se mi zdi logicna izbira, ampak kako je s kilometri? Imete kaksno boljso idejo? Help!

Pozdrav,

M.

Po moje sta obe uvo?eni.Ima pa druga bolj?o opremo.Sam mora? presodit.Kilometri pa-kdo ve??

Obvezno vpra?aj za original servisno,potrjeno knji?ico.Brez tega se obrni na petah in gasa drugam. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Garmin N?vi 255T
Napisano

?e ?e, sam je blo 14 ur vo?nje pred nami, pa se ni blo ravn s cajtom za hecat ;)

OFFT.: Kr sm ve?krat na sezono za obalo (ala vikend dopust varjanta), bi se lahk tud kje sre?al ob priliki :rolleyes: Sam nevem, kok bi se najdl oz. dogovoril, za kak drink npr.? :huh:

lp,

D

Ja,preden pride? kej dol,mi javi.Bomo ja kaj spili,ne? :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

noga tezka, roka trda...mogoce bo kdaj boljs :P

Kaj se sekira?.Sej je ?la nafta dol.Za roko pa-vaja in ?e enkrat vaja. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Alex vceri sem mel okol 9 porabo...

En solo na dzitri pa bo vse pozabljeno a ne :)

Lepo,Labi.Ti sigurno nima? "mehke" noge,a ne? :P

Je pa dobro,da ima? mehko roko na đitri,je res? :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Garmin N?vi 255T
Napisano

Jst sm pred kratkim spravu Garmina M XT na HP Ipaq 5450 (WM 2003) + Qstarz BT-Q1000 P. Zadeva deluje skoraj BP (v?asih kako opozoriulo vmes, ki ni? ne pomeni, ali pa bluetooth ven vr?e, sam ni problema nazaj spravit, pa ?e to se redko zgodi). Value for Money, bi reku. Je pa res, da razmi?ljam o namenski napravi, ki bi bila skoz "tam", ?eprav jo preko no?i ni pametno pu??ati v avtu, a ne :P

Je blo pa zanimivo, ko smo ?li v ?panijo, sem dal izra?un rute, ki pa me je hotel iz LJ pred Italijo peljat v Portoro? na kavico :hohoho: , ?eprov mu tega nism naro?u :ne vem:

Mislim, da je gor City Nav EU 2008 (al je 2007?) + AR 2.00

lp,

D

Pa valjda se mora? spotoma ustavit na kavici tukaj na obali. :P:hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Dr?i glede medmestne vo?nje (je pa LJ.-center vmes). Dr?i tudi relativno malo uporabe avtocest (delovno mesto pa? dokaj oddaljeno in pot ne omogo?a uporabe avtoceste - z na?im avtocestnim kri?em je pa? kri?). Povpre?na hitrost po BC: 63-66 km/h.

O.k-naj bo :P .?e ni avtocest mogo?e ob idealnih pogojih(ni? kolon,malo klime(pri nas laufa na full celo leto),

teko?a vo?nja in zelo mehka noga. :aaaaa:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Glede na prej?nja sporo?ila bom verjetno naletel na veliko ?tevilo "nejevernih Toma?ev", a spodaj zapisano povsem dr?i:

s svojo Mazdo 6 CD sem doslej prevozil cca. 73k km in prvih 10k km porabi sem imel IZRA?UNANO porabo 5,5 l/100km, kasneje se je pri?ela umirjati in je sedaj nekje 4,9-5,0 l/100km. Ker se bo zagotovo na?el nekdo, ki bo rekel, da ne znam ra?unati: prevozim cca. 1100 km in tankam okoli 55 l. Do pred kratkim sem vedno tankal na OMV, sedaj je pa Agip naredil benc. postajo v bli?ini mojega kraja in zadnjih 5k km tankam tam. Poraba je takrat ?la dol za 0,1 (na 4,9).

?al BC nikakor ne daje pravilnih podatkov ampak mi ka?e porabo nekje 4,0 - 4,2 l/100km. Resetiram ga vsakokrat, ko tankam.

?e kdo ?e vedno ne verjame, mu lahko poskeniram list (sta ?e dva) na katera pi?em km, razliko km, porabo po BC in izra?unano porabo od vsega za?etka.

Pa ?e to: vozim mehko, upo?tevam (dokaj) omejitve - zelo veliko je v mehki nogi. Kljub temu sem jaz tisti, ki prehitevam ve?, kot sem prehitevan 80:20 (da ne bo mi?ljeno, da sem na cesti "cagav").

Samo za tako porabo mora? imet res mehko nogo-najbolj?e od kakega noni?a.Jaz sem tudi vozil cel tank ali dva same avtoceste-po "regulah" 130km/uro ali ?e manj(za probat).In nisem ?el nikakor pod 6l/100.(ali tam nekje).

Prehitel sem pa kve?jemu kak?no katrco in Yugi?e(vse novej?e je ?lo mimo kot blisk,pa ?e kak?en tovornjak se mi je zapi?il zadaj in blendal).

Tako,da ti verjamem,da ti toliko pije-samo penzionisti?no po?asno pol?ja vo?nja press. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Goljufije z avti
Napisano

Tole je samo dokaz kolk so na?e in?pekcijske slu?be nesposobne. Najbolj sramotno je pa to, da opravljanje njihovega dela in zadol?itve zvrnejo na samega kupca... saj bi se smejal, samo je tak?en odnos pa? preve? ?alosten za dr?avo, ki ji baje re?emo tudi "pravna".

Od "pravne" dr?ave je mogo?e samo "ravna".Ali pa,?e odvzamemo ?rko--"revna".In to v vseh stvareh.

Sej delajo iz nas ?e kar ho?ejo.To ni podobno ve? niti banana republikam. :angry:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kak?na plati??a za Mazdo 6
Napisano

Pozdravljeni

Ker se na te stvari ne spoznam najbolj, se obra?am na vas znalce.

Na svoji Mazdi 6/2005, bi rad menjal gume. Sedaj imam 15", vendar bi menjal na 16". Sedaj pa se postavlja vpra?anje. Kak?no oznako moram gledati, da bo pasalo na moj avto.

Prosim za pomo?.

P.S.

?e ima kdo kak?na 16" plati??a (navadna) se mi naj javi

Kaj bi dal alu ali ?elezne?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Goljufije z avti
Napisano

Smo malo offtopic ampak ampak tole kar je mislil da se pri denarju vse neha ni fora v "slabih frendih". Npr. ?e si bo frend sposodil denar pri tebi ker ga drugje npr. pri bankah ne dobi, je ?e razlog da ga ne dajo. In ?e ni sposoben odpla?evati kredita ga tudi tebi ne bo vra?al in kaj pride na vrsto??? OK ne velja to za vsako prijateljstvo ampak hitro se lahko tako zgodi, poznam take primere ker je potem ?e zagustilo tistemu ki je posodil. Npr. avto proda? frendu, ?ez 2 tedna kej crkne,zariba ipd. in ti bo reku da si zihr vedu in da si ga nategnu na polno ipd. ipd., to vse se lahk zgodi. Za normalno ?ivljenje pa potrebuje? ?e ogromno denarja in denar je veliko v teh ?asih, samo ?e ho?e? iti na svoje ga rabi? cca. 150.000 EUR, se pravi za ene 15let povpre?nih pla? ?e ?ivi? od zraka. :whatever: Tkole je, nima? kej.

Zato se pa ponavadi ne prodaja avtov kolegom in ne posoja denarja,da ne pride do hude krvi in tak?nih primerov.?isti ra?uni-duga ljubav.

V?asih smo ?iveli bolj skromno in smo zato bili bolj sre?ni.To,da je denar vse,mislijo sedaj mladi.In nikoli ga ni dovolj.Ko imajo BMW-ja jim je kmalu premajhen.Naslednja stopnja je -ve?ji in dra?ji.In glej ga zlomka,nikoli ni dovolj denarja.Kaj ?mo,tako je dan danes. :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Goljufije z avti
Napisano

jaz takemu re?em in sem mu ?e rekel, da mi lahko pof.k. sem pa prodal avto na slovakio, ampak ke? je ke?.s ?eki se ni za zajebavat.zame je ?ek slab?e kot wc papir, je pretrd, di si z njim ?e rit obri?e?.torej ke?, polog ke?a na banko, da ni ponarejeno.

razni ?eki, virmani in leseni ?etoni me ne zanimajo.

druga?e bo glock zaropotal...

sicer pa res, zakaj bi se zajebaval s tujci, ?e tega ni potrebno.

danes mora? bit ?e pred frendom previden, ampak to so ?e druge zgodbe.

za cel svet pa velja pregovor:

PRI DENARJU SE VSEEEEEEEEEEEEEEEEEEE NEHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

tudi ?ivljenje...

kaj nam potem ?e ostane...

Samo ?alostno je,?e ima? take frende. <_< In ni vse v denarju-skoraj ni?.Imeti ga mora? toliko,kolikor ga

potrebuje? za normalno ?ivljenje.?e ga ima? preve?,pridejo tudi te?ave z njim... ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dilema
Napisano

Jeseni bo moja :) plava ... karavan CD140 GT Navy ...

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

Lepo,?e malo bo? moral po?akati. :P:D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.